Arbúcies

Totes les notícies

Ester Soms, escollida cap de llista d’ERC a Arbúcies

Soms és alhora president de la Secció local. ERC Arbúcies vol construir un projecte renovat i una nova manera de fer política al municipi. Cal ‘una renovació de les maneres de fer i la necessitat de construir un projecte renovat pel poble’.  ‘El nostre és un projecte transversal i integrador, on hi té cabuda i és obert a tothom’. ‘Volem construir una alternativa capaç de plantejar bé els problemes i plantejar solucions i volem regenerar la política municipal d’Arbúcies’. ‘La transparència és un valor clau i molt necessari.’    El pla de treball de cara a les municipals és ‘explicar el nostre projecte als habitants d’Arbúcies, sumar totes aquelles persones que vulguin participar en la construcció de l’Arbúcies del futur, donar suport i recollir les necessitats, inquietuds i propostes de les persones, associacions i empreses, així com treballar i fer propostes realistes en cada àmbit i sector’.     Soms ha afegit que ‘la nostra ha de ser una candidatura representativa de tota la societat local, cohesionada, forta i oberta a tots els que creguin en aquests valors republicans de solidaritat, compromís, llibertat, igualtat i justícia social’.   L'alcaldable pels republicans ha destacat també la importància de treballar des del món municipal pel procés cap a la independència del nostre país. ‘Aquest és un moment històric pel nostre país, i volem viure’l i construir-lo des del municipi’.

Commemoració dels 301 anys del Combat d'Arbúcies

Ahir dia 13 de gener del 2015 es va commemorar a Arbúcies els 301 anys del Combat d'Arbúcies. Ester Soms, la Presidenta de la secció local d'ERC va llegir una part del manifest unitari, igual que la resta de grups polítics representats a l'Ajuntament d'Arbúcies.

Pressupost, Enramades i molt més en el nou IntERCanvi

La secció local d'Arbúcies ha publicat un nou número del butlletí IntERCanvi amb les Enramades, el pressupost municipal, el pla de barris, l'embolic amb els serveis socials i altres temes essencials per a la gent d'Arbúcies i que l'equip de govern d'Entesa està gestionant de forma descaradament partidista. En aquest exemplar trobareu propostes en positiu referent a aquests temes, més accions de la campanya #milloremarbucies, així com una pàgina dedicada a l'acte Votar és Democràcia que va omplir la Llar de jubilats amb la presència del diputat al Congrés Alfred Bosch i el vicesecretari general d'Acció Política d'ERC, Cesc Iglesies. Per altra banda, s'ha de destacar que aquest IntERCanvi incorpora novetats en el disseny i la maquetació, que s'han adaptat a la imatge corporativa d'Esquerra. A més, hi ha l'opinió de la presidenta de la secció local, Ester Soms, i del regidor Quim Santos.

L'exregidor de Governació, Dani Saborit, continua figurant com a responsable de la regidoria, en una imatge del web capturada el 19 de febrer de 2014

ERC denuncia la manca de qualitat i transparència informatives del web municipal d’Arbúcies

La qualitat i la transparència informativa del web municipal d’Arbúcies mereix un suspens. Així ho afirma una guia independent del laboratori de Periodisme i Comunicació per a la ciutadania plural de la Universitat Autònoma de Barcelona, que considera que Arbúcies només compleix amb 19 de 41 indicadors (46,37%) informatius bàsics i essencials per al bon funcionament de la democràcia. Informació bàsica sobre els representants polítics, la gestió dels recursos col·lectius i com s’informa d’aquesta gestió, i les eines i formes de participació ciutadana en el control democràtic són els quatre blocs comuns de què consta un anàlisi exhaustiu en forma de mapa realitzat entre el maig del 2013 i el gener d’enguany i que abasta més de 900 municipis de Catalunya.   Es dóna informació sobre l’alcalde (biografia i currículum), així com dels regidors de govern i de l’oposició? Es publica la relació dels llocs de treball de l’ajuntament i les retribucions segons les categories? Es publiquen les retribucions dels càrrecs electes? Es publiquen notícies sobre les actuacions dels membres de l’oposició relacionades amb el control de la gestió del govern? S’ofereixen al web eines de participació per a l’elaboració i/o el seguiment del pla de govern, el pla d’actuació municipal o el pla estratègic? Aquests són alguns dels vint-i-dos indicadors que l’equip de govern de l’Ajuntament d’Arbúcies no compleix i que posen de manifest que la qualitat i la transparència de la informació és manifestament millorable.   “La informació és un dret fonamental per al bon funcionament de la democràcia”, assegura el regidor d’ERC, Quim Santos, que emplaça l’equip de govern a corregir totes aquestes mancances, a més de mantenir el web mínimament actualitzat. “Encara hi ha el calendari del contribuent del 2012, regidors de govern que ja no estan en el càrrec tot i haver cessat... són coses que s’haurien d’arreglar immediatament i que donen una imatge de deixadesa institucional”, afegeix el regidor d’ERC.

Un centenar de persones omplen Arbúcies en l’acte Votar és Democràcia

Un centenar de persones ha assistit avui a Arbúcies a l’acte Votar és Democràcia, que ha comptat amb la presència del diputat al Congrés, Alfred Bosch, i amb el vicesecretari general d’acció política d’ERC, Cesc Iglesies. Bosch ha explicat la necessitat de construir “un nou país millor perquè continuar igual significarà la desaparició de l’estat del benestar”, mentre que Iglesies ha defensat la “legitimitat i la legalitat d’una consulta que es farà perquè és un mandat democràtic del poble de Catalunya”. L’acte ha acabat amb un torn de preguntes en què el públic ha expressat els seus dubtes referent a la consulta del 9 de novembre, les pensions i el posicionament del govern d’Espanya envers tot el procés d’independència.   La presidenta de la secció local, Ester Soms, ha presentat un acte que s’emmarca en la campanya Votar és Democràcia, engegada per Esquerra Republicana i que consta d’uns 900 actes arreu del país entre el 15 de gener i el 15 d’abril i en què una part important del missatge s’ajusta a desmuntar les incerteses que els contraris a la consulta volen generar constantment al voltant d’aquest procés i de la transició nacional, en temes tan sensibles com l’economia o les pensions.

Arbúcies es suma a la campanya Votar és Democràcia

El diputat d’ERC al Congrés, Alfred Bosch, i el vicesecretari general d’acció política d’ERC, Cesc Iglesies, participaran a l’acte públic Votar és Democràcia del proper dissabte 15 de febrer i que es celebrarà a la Llar de jubilats d’Arbúcies a partir de les 12 del migdia. Juntament amb aquest acte, la secció local d’ERC Arbúcies muntarà una parada a la Plaça de la Vila els diumenges 9 i 23 de febrer que també s’emmarca en aquesta campanya, adreçada a enfortir i ampliar la majoria social cap a la consulta independentista del proper 9 de novembre de 2014.   La presidenta de la secció local, Ester Soms, presentarà l’acte del dissabte 15 de febrer, obert a tothom i en què l’apel·lació als valors democràtics del procés i la concreció del nou país seran dos dels eixos principals de la xerrada.   La campanya Votar és Democràcia engegada per Esquerra Republicana consta d’uns 900 actes arreu del país entre el 15 de gener i el 15 d’abril i en què una part important del missatge s’ajusta a desmuntar les incerteses que els contraris a la consulta volen generar constantment al voltant d’aquest procés i de la transició nacional, en temes tan sensibles com l’economia o les pensions.

Es publica un nou número de l'IntERCanvi!

La secció local d'ERC Arbúcies ha publicat un nou número del butlletí IntERCanvi amb l'actualitat municipal com a protagonista, concretament la campanya #milloremarbucies que està donant uns molt bons resultats ja que les denúncies veïnals combinades amb el suport d'ERC estan provocant l'actuació de l'ajuntament. A les pàgines interiors, espai per la tarifa plana d'impostos proposada per ERC i el desgavell de la policia local. Us adjuntem el butlletí en un enllaç que hi ha a la dreta d'aquesta notícia.

Josep Carrapiço reprèn les funcions de Secretari d'Organització d'Esquerra Republicana

Josep Carrapiço ha reprès les seves funcions com a secretari d'Organització d'Esquerra Republicana de Catalunya.   Com és sabut, el passat mes de febrer, i després d'haver estat cridat a declarar en el marc d'una operació instruïda per un jutjat de Lugo que va tenir diverses derivacions a la comarca de la Selva, Carrapiço va presentar la seva dimissió per tal de no perjudicar la imatge del partit. La direcció d'ERC va resoldre aleshores no acceptar-li la dimissió però sí mantenir-lo suspès del seu càrrec mentre no s'aclarís la situació.   Ara, després que hagi transcendit que Carrapiço no figura com a imputat en cap de les vuit peces en què el jutjat ha dividit el cas, que encara es troba sota secret de sumari, s'ha considerat que ja no es donen les circumstàncies que, en el seu moment, van aconsellar la suspensió del seu càrrec.   La direcció del partit es congratula per la no implicació de Carrapiço en el cas objecte d'investigació i valora molt positivament la seva oberta col·laboració amb la justícia.

ERC aconsegueix la tarifa plana en tributs per a Arbúcies

El ple municipal de l’Ajuntament d’Arbúcies ha aprovat aquest vespre l’ordenança fiscal reguladora de la gestió mitjançant el sistema de fraccionament gratuït unificat, o el que és el mateix, el pagament de diversos tributs de forma fraccionada en un màxim d’onze quotes mensuals sense interessos. Aquesta nova ordenança és una iniciativa del grup municipal d’ERC Arbúcies, que fa uns mesos va presentar al mateix ple una moció que instava al fraccionament dels tributs, i que finalment ara es sotmet a votació juntament amb la resta d’ordenances fiscals que entraran en vigor l’1 de gener de 2014.   “L’objectiu és facilitar al màxim el pagament dels tributs a la gent d’Arbúcies i creiem que és positiu que hi hagi una tarifa plana mensual, serà més assumible per a moltes famílies”, ha explicat el regidor d’ERC, Quim Santos. Els tributs que es podran fraccionar són l’impost de béns immobles (IBI), l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), la taxa per a la prestació del servei de recollida d’escombraries i la taxa per a l’entrada de vehicles a través de les voreres (guals). Els ciutadans i els empresaris o professionals que vulguin acollir-se al nou sistema tenen temps per sol·licitar-ho a l'oficina de gestió tributària fins al 15 de gener del 2014 en un màxim d’onze mensualitats.