Arbúcies

Totes les notícies

Un poble paralitzat

Dos anys de govern i un poble paralitzat. Aquesta és la conclusió que la gent d'Esquerra Arbúcies reflectim en un nou Intercanvi que avui mateix es repartirà pel poble d'Arbúcies i que il·lustra amb detall la paràlisi que ha portat a Arbúcies el govern d'Entesa i PSC: obres a mig fer, deixadesa i inseguretat, i una manera de fer clientelista i que no tracta a tots els arbuciencs i les arbucienques per igual. Podeu llegir el butlletí en l'enllaç que trobareu a la dreta d'aquesta pàgina.

Comunicat Esquerra Arbúcies abocament a la riera

Davant de les manifestacions de l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, en què acusa la secció local d’Esquerra de mentir referent a l’abocament de la riera d’Arbúcies:   1 – Esquerra Arbúcies no menteix atès que la resposta de l'alcalde ens dóna la raó ja que l’ajuntament ha actuat per posar fi a l’abocament després de la denúncia d’Esquerra. No entrarem en el grau d'intensitat de l’abocament, en si es tracta d’un “raig o un degoteig” perquè és una declaració de l'alcalde tan irresponsable i surrealista que només pot ser comparable a la de l’aleshores ministre Mariano Rajoy quan es referia al petroli vessat al mar pel vaixell Prestige com “hilillos de plastilina”.   2 – Esquerra fa temps que avisa de la provisionalitat del tub del col·lector i demana que s’actuï. Fa gairebé vuit mesos vam entrar una instància (veure document adjunt) sense fer cap tipus de publicitat demanant un informe tècnic i avisant que era una obra urgent i reclamant mesures a les institucions (no només l'ajuntament) i la seva inclusió en la partida pressupostària del 2013. No hem rebut cap tipus de resposta fins a data d'avui. Davant del deteriorament evident del col·lector ho vam denunciar als mitjans.   3 – Quan l’alcalde assegura que la denúncia d’Esquerra pot atemptar contra els interessos turístics d’Arbúcies cal respondre amb contundència. Qui fa més mal al turisme: el govern que alertat de la situació no fa res de res i actua quan veu la denuncia als mitjans o qui amb voluntat constructiva avisa sense cap tipus de publicitat a l'equip de govern del problema des de fa mesos?   4 – Esquerra lamenta que l'alcalde desinformi atès que les actuacions que es van fer a la riera per 90.000 € englobaven un seguit de mesures de reparació immediata i urgent davant la rierada de la primavera del 2011. Així doncs, es va netejar la llera, refer trams del passeig de la riera, reparar diversos trams de col·lector, reconstruir diverses rescloses, etc.

Un tub del clavegueram aboca aigües fecals a la riera

Un tub del col·lector del clavegueram porta tres setmanes abocant aigües fecals a la riera d’Arbúcies, i encara no s’ha produït cap actuació per part del govern municipal encarada a resoldre un problema greu de salubritat i de salut pública. Aquest tub ja porta un parell d’anys com a obra provisional arran de la rierada de la primavera del 2011, i aleshores el grup municipal d’Esquerra va alertar que calia realitzar una actuació definitiva que resolgués aquesta provisionalitat. El govern tampoc ha informat els grups municipals de l’oposició d’aquesta avaria al clavegueram.   Esquerra ha reiterat en diverses ocasions de la possibilitat que s’acabés produint una avaria en el tub que derivés en un abocament incontrolat i, fins i tot, va proposar fa uns mesos la inclusió d’aquesta obra en el PUOSC, una demanda que l’equip de govern liderat per l’alcalde Pere Garriga va refusar, i va emplaçar l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a assumir l’obra.   En qualsevol cas, es tracta d’una situació inacceptable ja que l’abocament d’aigües fecals perjudica la riera d’Arbúcies a més de la pudor i el malestar que genera entre els veïns que viuen més a prop d’aquesta zona. 

Esquerra lamenta el robatori de Can Delfí i denuncia la “deixadesa i irresponsabilitat” de l’ajuntament

El grup municipal d’ERC a Arbúcies ha lamentat el robatori de diversos ordinadors a l’equipament municipal de Can Delfí, uns fets ocorreguts durant la nit de dimarts a dimecres d’aquesta setmana. Sabem que els temps que corren són difícils i malauradament amb anterioritat ja s’han donat casos de robatoris en dependències municipals, però aquest cas s’agreuja per la negligència de l’equip de govern, que ha facilitat molt la feina als lladres.   El regidor Quim Santos ha denunciat també les “inexistents mesures de seguretat” que hi ha a l’edifici i que han facilitat el robatori de bona part de l’equipament de l’aula formativa per un valor que estimem de més de 6.000 €. “Fa vuit mesos que es van traslladar de manera precipitada els ordinadors a aquest espai i en tot aquest temps no han tingut ocasió d’instal·lar ni una alarma? L’aula formativa ni tan sols disposa d’una simple porta a l’entrada. Creiem que l’equip de govern, -afegeix Santos- i especialment la regidora responsable de l’àrea, Amàlia Delgado, han actuat amb molta deixadesa, negligència i irresponsabilitat”. Així mateix, ERC demana que es procedeixi “immediatament” a instal·lar els sistemes de seguretat necessaris a Can Delfí per evitar situacions similars.   ERC ha subratllat que els ordinadors estaven situats abans a l’Hotel d’Entitats, un espai que tenia unes mesures de seguretat adients amb una alarma general a l’edifici i una porta d’entrada amb accés codificat en una sala especial que dificultaven molt qualsevol acció delictiva. Santos espera que en el proper ple la regidora doni les explicacions pertinents de perquè va prendre la decisió de traslladar els equips de l’aula formativa d’un espai on reunia les condicions de seguretat a un altre on no n’hi havia cap i després de 8 mesos seguia igual. Tampoc descarta que des d’ERC es demani que s’assumeixin les responsabilitats polítiques davant dels fets, ja que la manca de sistemes de seguretat a Can Delfí, a més, farà molt difícil que l’assegurança cobreixi el robatori dels equipaments, una inversió que haurà de realitzar de nou l’ajuntament o el que és el mateix, la gent d’Arbúcies.

La Placeta de Ca l'Ànima en una imatge recent

Esquerra demana l’obertura de la Placeta de Ca l'Ànima

Una nova plaça per a la gent d’Arbúcies. El regidor del grup municipal d’ERC a Arbúcies, Quim Santos, va presentar ahir una moció a l’ajuntament en què es demana “l’adequació i l’obertura de la Placeta de Ca l’Ànima com a espai públic”, actualment en estat d’abandonament. El grup municipal d’ERC creu que pot ser un espai ideal per a la mainada i la gent gran atesa la seva situació cèntrica al nucli urbà, i també per la seva condició de plaça interior a la que no pot accedir el trànsit de vehicles.   Tenint en compte que es tracta d’un espai de titularitat municipal, només caldria arranjar-la sense cap més cost que el treball de les brigades municipals, i la instal·lació del mobiliari públic pertinent al qual s’opti. La Placeta de Ca l’Ànima està situada entre l’eix comercial i social més important d’Arbúcies, és a dir, el carrer Francesc Camprodon i el carrer Sorrall i compta amb més de 500 metres quadrats.   En la moció, el grup municipal d’ERC també mostra el seu rebuig “més enèrgic” a l’equip de govern per “haver destinat recursos públics per a l’adequació d’espais privats, amb el cost que això comporta, quan hi ha altres espais públics en desús”, com és el cas de la Placeta de Ca l’Ànima.

Comunicat de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Arbúcies

Davant de les informacions aparegudes avui en els mitjans de comunicació en què es formulen acusacions envers el company Josep Carrapiço, la secció local d’ERC d’Arbúcies expressa el següent:   1r.- Que el company Josep Carrapiço ha presentat la seva dimissió com a secretari d'organització de la secció local i secretari d'organització d'ERC, en consonància amb el seu compromís ètic vers la forma d'entendre la política, i amb la voluntat de no perjudicar el partit.    2n.- Que el principi de presumpció d'innocència ha de ser respectat per garantir que aquesta persona no pateixi un judici i sigui condemnada per l’opinió pública abans de poder articular els mecanismes de defensa previstos per la llei, a la qual demanem que actuï amb la màxima celeritat per aclarir tots aquests presumptes fets.   3r.- Recordar el compromís de la secció local d’ERC envers Arbúcies i la seva gent, un compromís iniciat fa molts anys i que sempre s’ha mantingut vigent.   4t.- Demanem que Arbúcies i la seva gent no vegin afectats el seu bon nom i imatge per esdeveniments com els que són objecte del present comunicat. Arbúcies, 22 de Febrer de 2013

Els treballadors de Noge obtenen el suport dels grups parlamentaris d’ERC, CiU i ICV

Representants dels treballadors de Noge, encapçalats per Jordi Calí i Albert Taberner, acompanyats pels responsables d’Indústria de COO de Girona, Josep Serra i José Juan Marín, la presidenta d’ERC d’Arbúcies, Ester Soms, i l’alcalde Pere Garriga, han rebut avui la solidaritat dels diputats gironins i portaveus a la Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament, Oriol Amorós, Roger Torrent i Sergi Sabrià d’ERC, Meritxell Borràs i Montserrat Roura de CiU i Marc Vidal d’ICV.   La reunió ha valorat les dificultats a l’entorn del procediment concursal, així com les diverses opcions que hi ha damunt la taula per mantenir l’activitat productiva i els 93 llocs de treball que afecta l’ERO d’extinció. Els grups parlamentaris s’han compromès a sensibilitzar empreses públiques catalanes com TMB perquè valorin encarregar comandes de vehicles a la futura empresa, que comptaria amb més d’un inversor interessat.   Els compromisos dels grups també es centraran en sensibilitzar el Departament d’Empresa i Ocupació al més alt nivell amb l’objectiu de donar les màximes facilitats a l’opció que aporti més i millors garanties de continuïtat dels llocs de treball.   Finalment, s’ha acordat una nova reunió de treball el proper dilluns 18 de febrer a les 12 h a Arbúcies a les instal·lacions de Noge. Tal reunió permetrà valorar el resultat de la trobada prèvia que els membres del comitè d’empresa hauran tingut amb els administradors concursals a Arbúcies.

Esquerra dobla el nombre de vots a les eleccions nacionals

Esquerra Republicana de Catalunya va obtenir uns resultats excel·lents en el conjunt del país en les eleccions d'aquest diumenge, i Arbúcies no en va ser una excepció. Al nostre municipi, la formació republicana va passar dels 309 vots (11,91% del total) obtinguts a les eleccions de fa dos anys als definitius 632 vots (20,57%) que la consolida com la segona força política d'Arbúcies, amb més del triple de suports respecte el tercer partit. La presidenta de la secció local, Ester Soms, ha agraït "a tothom el suport demostrat per avançar cap a la independència de Catalunya" i ha celebrat que Arbúcies "se sumi també a l'onada sobiranista que ha inundat tot el país". En aquest sentit, les dades són inequívoques ja que el 88,15% de vots emesos a les candidatures a Arbúcies corresponen a forces que estan a favor de la independència o del dret a decidir. Des d'aquest espai, la secció local d'Esquerra a Arbúcies vol donar les gràcies a tots als militants, simpatitzants i votants pel suport durant la campanya, i també a totes les persones que han anat a votar i que han fet que Arbúcies hagi tingut un 76,47% de participació, set punts per sobre la resta del país. http://www.parlament2012resultats.cat/09AU/DAU0917900999_L2.htm?d=0

Publiquem el nou número de l'intercanvi

La secció local d'Esquerra a Arbúcies ha publicat recentment el nou número del butlletí IntERCanvi, que els propers dies es repartirà pels domicilis d'Arbúcies amb una àmplia informació de les eleccions nacionals del proper diumenge 25 de novembre. En el butlletí es destaca, entre d'altres temes, un resum del programa electoral d'Esquerra, el full de ruta que ens ha de conduir a la independència i una selecció de les personalitats del nostre país que donen suport a la candidatura republicana i al nostre candidat, Oriol Junqueras.