Arbúcies

Totes les notícies

La Placeta de Ca l'Ànima en una imatge recent

Esquerra demana l’obertura de la Placeta de Ca l'Ànima

Una nova plaça per a la gent d’Arbúcies. El regidor del grup municipal d’ERC a Arbúcies, Quim Santos, va presentar ahir una moció a l’ajuntament en què es demana “l’adequació i l’obertura de la Placeta de Ca l’Ànima com a espai públic”, actualment en estat d’abandonament. El grup municipal d’ERC creu que pot ser un espai ideal per a la mainada i la gent gran atesa la seva situació cèntrica al nucli urbà, i també per la seva condició de plaça interior a la que no pot accedir el trànsit de vehicles.   Tenint en compte que es tracta d’un espai de titularitat municipal, només caldria arranjar-la sense cap més cost que el treball de les brigades municipals, i la instal·lació del mobiliari públic pertinent al qual s’opti. La Placeta de Ca l’Ànima està situada entre l’eix comercial i social més important d’Arbúcies, és a dir, el carrer Francesc Camprodon i el carrer Sorrall i compta amb més de 500 metres quadrats.   En la moció, el grup municipal d’ERC també mostra el seu rebuig “més enèrgic” a l’equip de govern per “haver destinat recursos públics per a l’adequació d’espais privats, amb el cost que això comporta, quan hi ha altres espais públics en desús”, com és el cas de la Placeta de Ca l’Ànima.

Comunicat de la secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya a Arbúcies

Davant de les informacions aparegudes avui en els mitjans de comunicació en què es formulen acusacions envers el company Josep Carrapiço, la secció local d’ERC d’Arbúcies expressa el següent:   1r.- Que el company Josep Carrapiço ha presentat la seva dimissió com a secretari d'organització de la secció local i secretari d'organització d'ERC, en consonància amb el seu compromís ètic vers la forma d'entendre la política, i amb la voluntat de no perjudicar el partit.    2n.- Que el principi de presumpció d'innocència ha de ser respectat per garantir que aquesta persona no pateixi un judici i sigui condemnada per l’opinió pública abans de poder articular els mecanismes de defensa previstos per la llei, a la qual demanem que actuï amb la màxima celeritat per aclarir tots aquests presumptes fets.   3r.- Recordar el compromís de la secció local d’ERC envers Arbúcies i la seva gent, un compromís iniciat fa molts anys i que sempre s’ha mantingut vigent.   4t.- Demanem que Arbúcies i la seva gent no vegin afectats el seu bon nom i imatge per esdeveniments com els que són objecte del present comunicat. Arbúcies, 22 de Febrer de 2013

Els treballadors de Noge obtenen el suport dels grups parlamentaris d’ERC, CiU i ICV

Representants dels treballadors de Noge, encapçalats per Jordi Calí i Albert Taberner, acompanyats pels responsables d’Indústria de COO de Girona, Josep Serra i José Juan Marín, la presidenta d’ERC d’Arbúcies, Ester Soms, i l’alcalde Pere Garriga, han rebut avui la solidaritat dels diputats gironins i portaveus a la Comissió d’Empresa i Ocupació del Parlament, Oriol Amorós, Roger Torrent i Sergi Sabrià d’ERC, Meritxell Borràs i Montserrat Roura de CiU i Marc Vidal d’ICV.   La reunió ha valorat les dificultats a l’entorn del procediment concursal, així com les diverses opcions que hi ha damunt la taula per mantenir l’activitat productiva i els 93 llocs de treball que afecta l’ERO d’extinció. Els grups parlamentaris s’han compromès a sensibilitzar empreses públiques catalanes com TMB perquè valorin encarregar comandes de vehicles a la futura empresa, que comptaria amb més d’un inversor interessat.   Els compromisos dels grups també es centraran en sensibilitzar el Departament d’Empresa i Ocupació al més alt nivell amb l’objectiu de donar les màximes facilitats a l’opció que aporti més i millors garanties de continuïtat dels llocs de treball.   Finalment, s’ha acordat una nova reunió de treball el proper dilluns 18 de febrer a les 12 h a Arbúcies a les instal·lacions de Noge. Tal reunió permetrà valorar el resultat de la trobada prèvia que els membres del comitè d’empresa hauran tingut amb els administradors concursals a Arbúcies.

Esquerra dobla el nombre de vots a les eleccions nacionals

Esquerra Republicana de Catalunya va obtenir uns resultats excel·lents en el conjunt del país en les eleccions d'aquest diumenge, i Arbúcies no en va ser una excepció. Al nostre municipi, la formació republicana va passar dels 309 vots (11,91% del total) obtinguts a les eleccions de fa dos anys als definitius 632 vots (20,57%) que la consolida com la segona força política d'Arbúcies, amb més del triple de suports respecte el tercer partit. La presidenta de la secció local, Ester Soms, ha agraït "a tothom el suport demostrat per avançar cap a la independència de Catalunya" i ha celebrat que Arbúcies "se sumi també a l'onada sobiranista que ha inundat tot el país". En aquest sentit, les dades són inequívoques ja que el 88,15% de vots emesos a les candidatures a Arbúcies corresponen a forces que estan a favor de la independència o del dret a decidir. Des d'aquest espai, la secció local d'Esquerra a Arbúcies vol donar les gràcies a tots als militants, simpatitzants i votants pel suport durant la campanya, i també a totes les persones que han anat a votar i que han fet que Arbúcies hagi tingut un 76,47% de participació, set punts per sobre la resta del país. http://www.parlament2012resultats.cat/09AU/DAU0917900999_L2.htm?d=0

Publiquem el nou número de l'intercanvi

La secció local d'Esquerra a Arbúcies ha publicat recentment el nou número del butlletí IntERCanvi, que els propers dies es repartirà pels domicilis d'Arbúcies amb una àmplia informació de les eleccions nacionals del proper diumenge 25 de novembre. En el butlletí es destaca, entre d'altres temes, un resum del programa electoral d'Esquerra, el full de ruta que ens ha de conduir a la independència i una selecció de les personalitats del nostre país que donen suport a la candidatura republicana i al nostre candidat, Oriol Junqueras.  

Junqueras porta a Arbúcies les raons de la independència

Oriol Junqueras va omplir el passat dissabte 20 d'octubre el teatre de la llar de jubilats d'Arbúcies en una xerrada anomenada L'Esquerra d'un nou país i que va servir perquè el president d'Esquerra expliqués les raons que faran viable la independència de Catalunya. El candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya va argumentar aquells temes que poden generar preocupació entre la població com les pensions, la incorporació de Catalunya a la Unió Europea i el model de societat, entre d'altres, i va deixar clar que el país no es pot permetre el luxe de quedar-se en una Espanya "que encapçala l'ìndex de la misèria europea, que és la suma de l'atur i el dèficit públic". Junqueras va demanar al públic que convenci als no independentistes des de la normalitat: "hem de transmetre a la gent que ens l'estimem, i si ho fem guanyarem la independència". Aquesta xerrada va culminar una jornada que va començar amb un esmorzar per a militants i simpatitzants d'Esquerra a Arbúcies, i en què també hi van assistir els membres de la secció local, amb la presidenta Ester Soms, així com el cap de llista d'Esquerra per Girona a les properes eleccions nacionals, Roger Torrent, i el president d'Esquerra Federació de Girona, Josep Maria Rufí, entre d'altres.

Ester Soms, nova presidenta de la secció local d’ERC d’Arbúcies

L’assemblea de militants d’ERC d’Arbúcies ha nomenat recentment la nova executiva local pels propers dos anys amb l’objectiu de reforçar el treball envers el poble des de l’honradesa i la voluntat de servei a les persones. Ester Soms, de 31 anys i vinculada al comerç de la vila, ha sigut escollida com a nova presidenta per unanimitat a l’igual que la resta de càrrecs de l’executiva, que queda com segueix: - Presidència, Ester Soms. - Secretaria d’organització i portaveu de la secció local, Josep Carrapiço. - Secretaria de finances, Anna Llorella i Ester Soms. - Secretaria d’imatge i comunicació, Josep Carrapiço. - Secretaria d’estratègia política, Cesc Iglesies. - Secretaria de política municipal, Roger Zamorano. - Portaveu del grup municipal, Joaquim Santos. - Secretaria d’igualtat, Carme Córdova. - Secretaria de relacions amb entitats, Cesc Guerrero i Xavi Santos. - Secretaria d’activitats internes, Xavi Santos.  

Comunicat ERC Arbúcies en relació a l'article del senyor Pere Garriga publicat al Diari de Girona

Des d’ERC Arbúcies lamentem profundament l’article aparegut en aquest mitjà de comunicació aquesta setmana, escrit i signat per l’alcalde d’Arbúcies, el senyor Pere Garriga. Entrar en un espiral de declaracions no és el tarannà d’ERC, però tampoc podem permetre acusacions tan greus com les que fa el senyor Garriga cap al consistori que va governar anteriorment ni contra el regidor Josep Carrapiço. Per ERC Arbúcies, donem ple suport a la feina feta per Carrapiço i destaquem la bona gestió i total dedicació cap al poble d’Arbúcies en la realització de la seva feina. Aquests 8 anys de l’anterior govern d’Arbúcies, del qual ERC en formava part, va obtenir el màxim de subvencions per un poble que s’ho mereix. Signar una subvenció costa, però encara és més complicat fer la gestió posterior, executar i justificar-la, la qual cosa en aquests moments no s’està fent. L’actual equip de govern d’Arbúcies, format per Entesa i PSC, no pot mirar contínuament el retrovisor i culpar ERC de com estant anant les coses actualment. Després de més d’un any és hora que comencin a governar i a treballar pel poble. Des d’ERC, denunciem una vegada més la forma d’actuar en relació a l’ERE que ha provocat l’acomiadament d’11 treballadors de l’Ajuntament. Els han faltat maneres, educació i humanitat. Per ERC, els treballadors, els partits polítics de l’oposició i el poble d’Arbúcies en general no es mereixen aquest tracte. Tots formem part d’Arbúcies, i volem informació clara i sincera, no només dirigida als simpatitzants d’Entesa. Són temps difícils per a tothom, sabem que tenen majoria i sabem que tenen subvencions aprovades. Els demanem que enlloc de criticar la gestió dels anteriors governs es posin a treballar pel poble, a gestionar amb humanitat, sinceritat i generositat. Arbúcies els ho agrairà.

Comunicat ERC Arbúcies en relació a l'article del senyor Pere Garriga publicat al Diari de Girona

Des d’ERC Arbúcies lamentem profundament l’article aparegut en aquest mitjà de comunicació aquesta setmana, escrit i signat per l’alcalde d’Arbúcies, el senyor Pere Garriga. Entrar en un espiral de declaracions no és el tarannà d’ERC, però tampoc podem permetre acusacions tan greus com les que fa el senyor Garriga cap al consistori que va governar anteriorment ni contra el regidor Josep Carrapiço. Per ERC Arbúcies, donem ple suport a la feina feta per Carrapiço i destaquem la bona gestió i total dedicació cap al poble d’Arbúcies en la realització de la seva feina. Aquests 8 anys de l’anterior govern d’Arbúcies, del qual ERC en formava part, va obtenir el màxim de subvencions per un poble que s’ho mereix. Signar una subvenció costa, però encara és més complicat fer la gestió posterior, executar i justificar-la, la qual cosa en aquests moments no s’està fent. L’actual equip de govern d’Arbúcies, format per Entesa i PSC, no pot mirar contínuament el retrovisor i culpar ERC de com estant anant les coses actualment. Després de més d’un any és hora que comencin a governar i a treballar pel poble. Des d’ERC, denunciem una vegada més la forma d’actuar en relació a l’ERE que ha provocat l’acomiadament d’11 treballadors de l’Ajuntament. Els han faltat maneres, educació i humanitat. Per ERC, els treballadors, els partits polítics de l’oposició i el poble d’Arbúcies en general no es mereixen aquest tracte. Tots formem part d’Arbúcies, i volem informació clara i sincera, no només dirigida als simpatitzants d’Entesa. Són temps difícils per a tothom, sabem que tenen majoria i sabem que tenen subvencions aprovades. Els demanem que enlloc de criticar la gestió dels anteriors governs es posin a treballar pel poble, a gestionar amb humanitat, sinceritat i generositat. Arbúcies els ho agrairà.