Arbúcies

Totes les notícies

Més de 60 persones assisteixen a la xerrada-col·loqui del diputat Joan Tardà a Arbúcies

Amb el títol “Un republicà a la cort Espanyola”, Tardà va explicar com és la feina d’ERC en el dia a dia al Congrés i va recordar que va ser ERC qui va iniciar en solitari la denúncia del dèficit fiscal l’any 1993 Més de 60 persones han assistit aquest dijous a la nit a la xerrada-col·loqui del diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, que ha tingut lloc a la Gabella d’Arbúcies. La conferència, que portava per títol “Un republicà a la cort espanyola”, va centrar-se en quin és el paper d’ERC al Congrés dels Diputats. “Som tres diputats d'ERC al Congrés, però treballem de valent i dia a dia per forçar un xoc d’idees entre els partits que tenen més representació”. Tardà també va fer moltes referències a la crisi econòmica: “ens estem jugant la magnitud de la penyora per sortir de la crisi. Ens juguem quin serà el futur dels nostres joves”. Tardà ha recordat que va ser ERC qui l’any 1993 va posar sobre la taula el dèficit fiscal i el concert econòmic, necessitat ja assumida per la majoria del páis “Els independentistes ja hem guanyat la batalla ideològica”. El diputat republicà també va criticar la reforma laboral i va animar a la gent que surti al carrer contra aquesta reforma. “Amb la reforma laboral Catalunya es queda sense competència de decidir els ERO, un mecanisme essencial per fer política industrial”.

Joaquim Santos, regidor d'ERC

Apunts de Ple. Resum del Ple Municipal de 13 de març de 2012

A continuació us resumim el ple del proppassat dimarts 13 de març, amb l'objectiu de facilitar la informació i trasparènica de les decisions que ens afecten a tots els arbuciencs i a tothom a qui pogui interessar la política de la nostra vila. APUNTS DE PLE (13.03.2012) Segon ple de legislatura en dimarts i tretze, que va començar amb un minut de silenci pel traspàs d’Armand Samsó, patriota de Catalunya Nord, vinculat al poble d’Arbúcies in memoriam. Primer punt: Resolució del recurs de reposició interposat per Taller d’Arquitectura y Obras, SL per l’adjudicació de l’obra de la biblioteca de can Delfí; des d’ERC hem valorat l’informe tècnic-jurídic dels Serveis Municipals amb els qui dipositem tota la confiança i entenem que les conclusions són prou consistents per creure que el recurs es pot desestimar, manifestem que de cara a properes adjudicacions potser caldrà ser més explícit en el Plec de Clàusules i si hi ha topalls en les millores quantificar-los per no caure en interpretacions i en l’esperit de l’adjudicació; malgrat tot votem a favor de desestimar el recurs al no considerar els defectes de forma prou rellevants per anul·lar l’adjudicació. De tota manera entenem que l'empresa acudeixi a la justícia ordinària per defensar els interessos legítims si segueixen creient que hi ha una irregularitat que els hagi perjudicat. Restem a la disposició de qualsevol arbucienc que vulgui conèixer amb més detall el motiu del recurs i la desestimació corresponent. Segon punt: Aprovació inicial de la modificació puntual i tot seguit del Pla Especial de l’àrea d’equipaments paratge “La Barraca d’en Torre”.Aquest procés bé des de fa dues legislatures on la propietat va tirar pel dret i va fer unes modificacions en l’àrea d’acampada que no s’avenien al legalment establert; la present modificació d’ús pretén després d’anys d’esforços i negociacions avenir els interessos de la propietat i que s’avingui a la legalitat vigent; l’anterior equip de Govern ja va començar a treballar en aquesta línia que tenia per objectiu excloure de l’ús i activitat de càmping, en sòl no urbanitzable,de la major part d’una sureda de notable valor arbori i paisatgístic , per compensar aquesta reducció de 0,9 Ha es proposa d’habilitar per a ús d’acampada un seguit de zones confrontants sense vegetació o amb vegetació d’escàs valor; tot plegat es passa de 156 unitats d’acampada actuals a un màxim proposat de 120.

Joan Tardà a Arbúcies, el proper 22 de març a les 20h a La Gabella

El proper dijous 22 de març ens visitarà Joan Tardà, portaveu i Diputat d'ERC al Congrés de Diputats. El conegut diputat republicà oferirà una xerrada, que tindrà lloc a La Gabella, amb el títol "Un Republicà a la cort espanyola". L'acte començarà a les 8 del vespre. Està previst que en el marc de la xerrada Tardà expliqui de primera mà la seva experiència al congrés, i l'actuació del partit independentista que representa des de fa tres legislatures, per defensar Catalunya i les propostes d'ERC des de la tribuna del congrés espanyol. Tothom hi és convidat!

Plenari de l'ajuntament d'Arbúcies

Apunts del Ple. Resum del Ple municipal de 7 de febrer de 2012

Amb aquest article iniciem els "Apunts del Ple", una secció del web que pretenem que tingui continuïtat per tal que serveixi per anar seguint l'actualitat municipal, en pro de la transperència i la informació als arbuciencs i arbucienques. Primer ple ordinari de l’any, que mirarem de resumir les pràcticament quatre hores de ple en els punts i moments més interessants des del parer del grup municipal; no pretenem convertir aquesta part del web en un informe extensiu i detallat de tot l’aprovat, per aixó ja estan les actes, si no fer reflexionar sobre aquells punts d’interès. En primer lloc, una aprovació de pròrroga del pressupost 2011:després d’haver d’escoltar durant tota la legislatura anterior de la irresponsabilitat d’estar governant sense un pressupost a principis d’any, de no portar el pressupost fins ben entrat l’any i d’haver fet bandera durant 6 mesos que estaven treballant en pressupost 2012 per aprovar-lo a primers de gener com a molt tard!!…resulta que no , l’excusa és que s’està pendent del pagament de les anualitats del Pla de Barris i això pot fer ballar molt el pressupost…el mateix argument que nosaltres els hi havíem explicat que aleshores no era vàlid i ara es veu que sí. Una clara mostra que Entesa quant estava a l'oposició deia i actuava d'una manera i ara, des del govern, fan i actuen de manera totalment oposada. En segon lloc , aprovació inicial del projecte de reurbanització dels carrers Camprodon i del carrer Pont: a la fi, i després de 1’ any i mig de retard el projecte es torna a portar a ple. El projecte es pràcticament el mateix que ja s’havia presentat i que Entesa va rebutjar. De manera substancial es modifica el pavimentat de la zona d’aparcament amb un estalvi de 60000 euros en un preu de 1.400.000, una modificació que ha dividit el grup promotor no comptant amb el consens ni dels restauradors ni els comerciants amb un 4 a 4, al final s’ha tirat pel dret , s’ha passat del procés participatiu i de la unanimitat i el consens que tant es parlava.

ERC-Arbúcies vol saber les raons del retard en el pagament de la nòmina de gener als treballadors municipals

La secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Arbúcies (la Selva) demanarà a l’equip de govern explicacions pel retard en el pagament de la nòmina del mes de gener als treballadors municipals. ERC ha tingut coneixement que, en contra del que és habitual, avui, 31 de gener, els treballadors encara no han cobrat. Segons la informació que el consistori ha difós entre la plantilla, la no recepció a temps d’una transferència del Consell Comarcal de la Selva seria la causa de la demora. Aquesta explicació, però, no convenç el grup d’ERC. Per tant, en primer lloc, el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a Arbúcies demanarà explicacions a l’equip de govern, d’Entesa pel Progrés d'Arbúcies (EPA), en el proper ple municipal, sobre el retard en el pagament dels sous i la situació financera de la corporació local. En segon lloc, ERC vol expressar el seu malestar per la situació en què s’han trobat els treballadors municipals i, encara que no pugui ser altra cosa que una acció simbòlica, el regidor que la formació republicana té al consistori, Joaquim Santos, ha renunciat a cobrar la seva remuneració mentre els salaris de la plantilla estiguin pendents. Així, el regidor Joaquim Santos, que està a l’oposició, retornarà al consistori la remuneració corresponent al mes de gener, 75 euros que va cobrar el dia 29 de gener.