Arbúcies

Notícia

Un tub del clavegueram aboca aigües fecals a la riera

Un tub del col·lector del clavegueram porta tres setmanes abocant aigües fecals a la riera d’Arbúcies, i encara no s’ha produït cap actuació per part del govern municipal encarada a resoldre un problema greu de salubritat i de salut pública. Aquest tub ja porta un parell d’anys com a obra provisional arran de la rierada de la primavera del 2011, i aleshores el grup municipal d’Esquerra va alertar que calia realitzar una actuació definitiva que resolgués aquesta provisionalitat. El govern tampoc ha informat els grups municipals de l’oposició d’aquesta avaria al clavegueram.
 
Esquerra ha reiterat en diverses ocasions de la possibilitat que s’acabés produint una avaria en el tub que derivés en un abocament incontrolat i, fins i tot, va proposar fa uns mesos la inclusió d’aquesta obra en el PUOSC, una demanda que l’equip de govern liderat per l’alcalde Pere Garriga va refusar, i va emplaçar l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) a assumir l’obra.
 
En qualsevol cas, es tracta d’una situació inacceptable ja que l’abocament d’aigües fecals perjudica la riera d’Arbúcies a més de la pudor i el malestar que genera entre els veïns que viuen més a prop d’aquesta zona.