Arbúcies

Notícia

Comunicat Esquerra Arbúcies abocament a la riera

Davant de les manifestacions de l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, en què acusa la secció local d’Esquerra de mentir referent a l’abocament de la riera d’Arbúcies:
 
1 – Esquerra Arbúcies no menteix atès que la resposta de l'alcalde ens dóna la raó ja que l’ajuntament ha actuat per posar fi a l’abocament després de la denúncia d’Esquerra. No entrarem en el grau d'intensitat de l’abocament, en si es tracta d’un “raig o un degoteig” perquè és una declaració de l'alcalde tan irresponsable i surrealista que només pot ser comparable a la de l’aleshores ministre Mariano Rajoy quan es referia al petroli vessat al mar pel vaixell Prestige com “hilillos de plastilina”.
 
2 – Esquerra fa temps que avisa de la provisionalitat del tub del col·lector i demana que s’actuï. Fa gairebé vuit mesos vam entrar una instància (veure document adjunt) sense fer cap tipus de publicitat demanant un informe tècnic i avisant que era una obra urgent i reclamant mesures a les institucions (no només l'ajuntament) i la seva inclusió en la partida pressupostària del 2013. No hem rebut cap tipus de resposta fins a data d'avui. Davant del deteriorament evident del col·lector ho vam denunciar als mitjans.
 
3 – Quan l’alcalde assegura que la denúncia d’Esquerra pot atemptar contra els interessos turístics d’Arbúcies cal respondre amb contundència. Qui fa més mal al turisme: el govern que alertat de la situació no fa res de res i actua quan veu la denuncia als mitjans o qui amb voluntat constructiva avisa sense cap tipus de publicitat a l'equip de govern del problema des de fa mesos?
 
4 – Esquerra lamenta que l'alcalde desinformi atès que les actuacions que es van fer a la riera per 90.000 € englobaven un seguit de mesures de reparació immediata i urgent davant la rierada de la primavera del 2011. Així doncs, es va netejar la llera, refer trams del passeig de la riera, reparar diversos trams de col·lector, reconstruir diverses rescloses, etc. Esquerra només demana a l'equip de govern que exerceixi com a tal, redacti un projecte per solucionar definitivament la situació, busqui la complicitat de les diferents institucions i actuï. Malauradament veiem que es limita a no donar resposta i a refugiar-se en l'atac a qui proposa. Després de més de dos anys el mínim que podem exigir a l'equip municipal és que governi.
 
5 - Malgrat l'actitud negativa de l'alcalde, Esquerra seguirà mantenint una actitud constructiva i favorable i proposant una solució definitiva per aquest tram. Els serveis tècnics han de redactar un projecte que inclogui una millor subjecció i protecció del tub i una passera de vianants que comuniqui un i altre costat de la riera perquè en un futur es pugui donar continuïtat al passeig de la riera pel sector de Magnes i Sorrall, una passera que, per altra banda, ja contempla el Pla General d'Arbúcies.
 
6 – Esquerra ja va actuar davant una situació similar fa uns anys en el tram en què el col·lector connecta amb la depuradora, un tram on el tub feia molta panxa i en previsió de possibles danys es va redactar un projecte, buscar complicitats pel finançament i es va substituir el col·lector i construir una passera per sobre per un futur ús.