Arbúcies

Notícia

Els ciutadans que vulguin acollir-s’hi podran fraccionar els rebuts de l’IBI, IVTM, escombraries i guals en un màxim d’11 mensualitats.

El ple municipal de l’Ajuntament d’Arbúcies ha aprovat aquest vespre l’ordenança fiscal reguladora de la gestió mitjançant el sistema de fraccionament gratuït unificat, o el que és el mateix, el pagament de diversos tributs de forma fraccionada en un màxim d’onze quotes mensuals sense interessos. Aquesta nova ordenança és una iniciativa del grup municipal d’ERC Arbúcies, que fa uns mesos va presentar al mateix ple una moció que instava al fraccionament dels tributs, i que finalment ara es sotmet a votació juntament amb la resta d’ordenances fiscals que entraran en vigor l’1 de gener de 2014.
 
“L’objectiu és facilitar al màxim el pagament dels tributs a la gent d’Arbúcies i creiem que és positiu que hi hagi una tarifa plana mensual, serà més assumible per a moltes famílies”, ha explicat el regidor d’ERC, Quim Santos. Els tributs que es podran fraccionar són l’impost de béns immobles (IBI), l’impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM), la taxa per a la prestació del servei de recollida d’escombraries i la taxa per a l’entrada de vehicles a través de les voreres (guals). Els ciutadans i els empresaris o professionals que vulguin acollir-se al nou sistema tenen temps per sol·licitar-ho a l'oficina de gestió tributària fins al 15 de gener del 2014 en un màxim d’onze mensualitats.