Arbúcies

Notícia

El nyap de les escombraries a Arbúcies

Us deixem l'escrit que hem publicat a la revista local Ressons d'Arbúcies.

Portem un temps amb la nova empresa de recollida d’escombraries i és hora de fer balanç.  
Comencem amb el poc encert dels horaris de recollida, potser perquè tenen prioritat altres pobles...
Hi ha hores on el trànsit de vehicles és molt dens i cal evitar trobar el camió gran, o fins i tot hores nocturnes on el soroll és important. Cal demanar a l’empresa que no reculli en hores punta del municipi.
 
En més d’una ocasió veïns han vist com el contenidor de la brossa i el de la orgànica anaven al mateix dipòsit del camió, aquell dia el reciclatge no haurà servit de res. Mentre altres pobles milloren el servei de recollida nosaltres seguim igual o pitjor, i el més greu, cada vegada paguem més i més…
 
Seguim amb els nous contenidors. Un disseny molt poc encertat, aquests actuals són contenidors que s’han anat modificant estructuralment desde que els hem estrenat. El contenidor del vidre ha millorat amb la nova entrada de vidre, porta que segueix el model dels antics. Pel que fa la resta de contenidors el resultat ha estat molt pitjor. Les portes són petites, les bosses no hi entren bé, hi ha feina a mantenir la porta oberta mentre s’intenta introduir la bossa, per raons que desconeixem s’han tret tot els pistons que ajudaven a mantenir la porta oberta.

Una inversió com aquesta, que ha de durar força anys, és important fer un bon estudi de funcionalitat i el problema més greu, possiblement degut a això i a la política d’empresa de la concessionària, cada vegada costa més reciclar.