Arbúcies

Notícia

ENTREVISTA A ESTER SOMS, CAP DE LLISTA PER ERC A ARBÚCIES

Ester Soms
Ester Soms
Ester Soms concedeix una entrevista i explica alguns dels projectes del seu equip, les mancances que ella considera que són presents  a Arbúcies, quins són els objectius de la llista que encapçala i quines són les fortaleses del seu equip.


Quines raons han portat a l’Ester Soms a fer el salt per liderar la llista d’ERC a Arbúcies?

Penso que puc aportar experiència. Sóc regidora de l’Ajuntament des de fa gairebé 4 anys, ha estat un temps d’aprenentatge i formació constant, sóc una persona participativa que m’agrada ajudar, per això formo part de moltes associacions del poble i com a arbucienca de tota la vida crec que conec les debilitats i fortaleses del meu poble, això em permet prendre decisions amb criteri.

Em considero una dona amb empenta, treballadora i propera, negociadora i bona gestora. Ara bé, el cap de llista no assoleix els objectius ell sol. I en aquest sentit haig de dir que s’ha afegit gent nova i diversa al grup, que aporta noves idees. Tots formem part del projecte d’ERC – Arbúcies i això és engrescador.
 
Actualment quines considera que són les mancances més importants al municipi?

En primer lloc crec que falta un lideratge participatiu. No hi ha una política de treball en equip, ja que la majoria de les decisions no es consensuen. A més, tampoc s’informa a l’oposició de tot el necessari.

D’altra banda, sóc conscient que l’equip de govern actual engega diferents projectes, però alhora no veig que es facin plans de seguiment ni de valoració. Trobo a faltar transparència, eficàcia i eficiència. El repte d’un líder és fer que les coses funcionin en benefici de tot el poble, i moltes vegades es confon el control amb el poder.
 
Les vostres principals línies d’actuació quins objectius pretén aconseguir?

Un dels principals objectius és el factor humà. Volem aconseguir un desenvolupament sostenible pel poble i una millora de la qualitat de vida. Som conscients de les dificultats pressupostàries, però tenim moltes idees, i en alguns casos, no calen molts diners per aconseguir determinats objectius.

També volem millorar la participació ciutadana i involucrar a la gent en la gestió i les decisions del municipi. Quan governava ERC a Arbúcies es va implantar els pressupostos participatius on els barris del poble disposaven d’una quantitat fixa que els veïns podien decidir on invertir, i això ara ja fa temps que no existeix.Volem posar en valor les persones. També volem apostar per la transició energètica al municipi, apostar per les noves tecnologies, modernitzar la gestió de l’Ajuntament, augmentar la cultura d’emprenedoria al poble, millorar les condicions de les famílies desfavorides i de la gent gran, apostar per la seguretat ciutadana, la diversitat econòmica, amb especial incís en el turisme. No som partidaris d’elaborar promeses impossibles de complir. Tindrem un programa electoral realista, sabem que no hi ha diners per a tot, i per tant inclourem poques però bones propostes, i seran factibles però ambicioses.
 
Finalment, quins elements series els que més destacaries de la llista que encapçales?

Som joves, però aportem noves idees, podran semblar trencadores, nosaltres ens estimem més definir-les com a innovadores. En el grup d’ERC –Arbúcies sabem escoltar. Molts dels conflictes habituals, es poden evitar amb una millora de la comunicació. Sabem treballar en equip, un conjunt d’individualitats no suma tant com un equip sencer. Tindrem en compte l’opinió de la gent, sigui la dels ciutadans, els empresaris o els mateixos treballadors de l’Ajuntament. Som transparents, factor inequívoc de qualitat democràtica. No estem aquí per guanyar-nos un sou, som aquí per treballar pel municipi.

Ester Soms
ERC - Arbúcies