Arenys de Munt

Totes les notícies

ERC iniciem el mandat municipal en solitari malgrat haver apostat per formar un govern fort amb les forces sobiranistes d’Arenys de Munt

ERC d’Arenys de Munt com a formació àmpliament guanyadora de les eleccions municipals del passat 26 de maig, va iniciar converses amb la resta de forces sobiranistes amb l’objectiu de formar un govern fort: ERC, Junts i CUP treballant amb la voluntat de servei al poble i compromesos amb la construcció de la República Catalana.  A les converses amb el PSC, ERC els va comunicar des del primer moment la impossibilitat de negociar cap pacte de govern mentre es mantingui la situació de limitació dels drets i llibertats del nostre país i dels presos polítics i exiliats.  La resposta de la CUP a l’oferta de govern de concentració proposada per ERC, ha estat en mantenir-se a l’oposició i disposada a col·laboracions puntuals per avançar en projectes d’esquerres, tot i que deixava en mans de l’assemblea la darrera decisió. En aquests moments CUP ja ha manifestat públicament el seu posicionament refermant la seva decisió, tot respectant la legitimitat democràtica d’ERC, guanyadora de les eleccions, en encapçalar el govern municipal d’Arenys de Munt.  Des d’ERC respectem la decisió de la CUP en quedar-se a l’oposició però continuarem treballant per assolir pactes per fer avançar la nostra vila en allò que ens uneix; una visió progressista i d’esquerres de la societat.  Les negociacions iniciades entre ERC i Junts per Arenys de Munt s’han basat des del primer moment en el respecte i la recuperació de la confiança que permetés arribar a un acord de govern entre les dues formacions. En aquesta línia ERC ha treballat des de la primera reunió, cercant complicitats i acostant posicionaments en temes estratègics. Hem mantingut diverses reunions que semblaven avançar satisfactòriament per fer un govern fort per Arenys de Munt i a l’espera de la resposta oficial de la CUP.  En el comunicat oficial de la CUP es confirma la deslleialtat de Junts en plantejar amb el suport de PSC deixar fora del govern la força guanyadora de les eleccions, ERC.

som 6

Esquerra guanya les Municipals a Arenys de Munt

Esquerra Republicana de Catalunya a Arenys de Munt fou la gran guanyadora de les eleccions municipals celebrades al nostre municipi el passat 26 de maig. La formació republicana va rebre el suport de 1.818 arenyencs i arenyenques, xifra que suposa un rècord històric en nombre absoluts en el nostre municipi, i un increment de 483 vots respecte a les eleccions de 2015, passant d’un 36% dels vots el 2015, a pràcticament un 40% aquest 2019. Amb aquestes xifres, ERC ha obtingut un total de 6 regidors, seguit dels 4 regidors de Junts, els 2 del PSOE i 1 regidor per la CUP. La resta de formacions que es van presentar no van obtenir representació. De ben segur, aquests bons resultats són conseqüència de la bona feina de l’anterior govern republicà, encapçalat per Joan Rabasseda, i es veuran reflectits en el nou govern d’Arenys de Munt, que de ben segur encapçalarà el també republicà Josep Sànchez.  

Presentació Programa

Programa Electoral 2019-2023

Ahir a la tarda vam presentar el nostre programa electoral per a Arenys de Munt de cara els propers 4 anys. Un programa que venim treballant desde fa molts mesos i amb el quan hem pogut incorporar moltes propostes gràcies a la vostra participació als Tallers Republicans. Son 220 punts que volem compartir amb vosaltres i que de ben segur ens ajudaran a fer avançar encara més Arenys de Munt.

Llista, 8 primeres posiciones

Llista Eleccions Municipals 2019

Les 23 persones que formen la llista electoral d'Esquerra Republicana a Arenys de Munt per les próximes eleccions municipals són: 1- Josep Sànchez: Veí del Panagall, 46 anys. BBA a ESEI, Postgrau en Lideratge i Governança Local per l’UAB, i amb estudis d’Econòmiques. Ha desenvolupat tasques molt diverses en l’àmbit professional, associatiu i polític. Va col·laborar activament en l’organització de la primera consulta sobre la independència del 2009.  Forma part del projecte d’ERC des de 2006 assumint diferents responsabilitats; Conseller Nacional pel Maresme, i membre de l’executiva del Maresme. Regidor del govern municipal desde 2013, actualment és 1r Tinent d’alcalde, i porta diferents regidories: Economia, Comunicació, Noves Tecnologies, Promoció Econòmica i Coordinació.  Destaca la seva capacitat de gestió i la bona tasca en regidoria d'Economia, on s'ha millorat l'eficiència respecte governs anteriors. Així, durant els últims 6 anys, s'ha reduit el deute acomulat de l'Ajuntament pràctivament a la meitat, mentre es multiplicaven per deu les inversions per a Arenys de Munt. 2- Tònia Vila: ​Nascuda a Arenys de Munt fa 56 anys i mare de dos fills, ha estat implicada des de fa molts anys en l’àmbit de l’educació i la cultura, sector en el qual és regidora des de fa 6 anys. Fou peça clau per la celebració de l'1 d'Octubre a Arenys de Munt. Com a regidora està especialemnt orgullosa d'haver treballat per consolidar l’Escola de Música, d'haver fet del CFA Enric Camon una escola d’adults de referència i d'haver dotat Arenys de Munt d'un nou equipament com l’antiga consergeria de l’Escola Sant Martí convertint-la en l’Espai Catà. En l’àmbit de la cultura, els cicles Re-Vers, Essencials o Santa Florentina han estat referència cultural a tot el Maresme. Les festes majors han sofert un canvi positiu substancial, incorporant nous elements festius als més tradicionals i donant importància a la col·laboració dels joves.

Cartell Sopar

Sopar de la República 2019

El pròxim dissabte 13 d'abril tenim preparat un Sopar de la República molt especial! Amb la presència de la nostra candidata al senat Mirella Cortés, la nostra diputada pel Maresme Mònica Palacín, la presentació del documental “La Caiguda de la Creu” i moltes sorpreses més! #fempoblefempaís #creu40

presentacio

Josep Sànchez: "Vull ser l'alcalde de cadascú de vosaltres"

El passat 30 de novembre, va tenir lloc al Mercat l’acte de presentació de Josep Sànchez i Camps com a candidat d’ERC Arenys de Munt per a les properes eleccions municipals de 2019. Joan Rabasseda va donar el relleu a en Josep Sànchez, qui ara ja forma part del seu equip de govern, liderant les regidories d’Economia, Promoció Econòmica i Comunicació, entre altres.   A l'acte també hi participà el senador d'ERC Bernat Picornell, que ens va elogiar les capacitats del cap de llista i ens va explicar com assegurar els ajuntaments republicans per consolidar l'independentisme com a moviment majoritari. L’acte de presentació també va servir per donar la benvinguda als Tallers Republicans, la nova eina per a definir el model de poble que volem per a Arenys de Munt. En les diferents sessions que ja s'estan realitzant amb els veïns del poble, s'està discutint sobre quins són els elements prioritaris per a Arenys de Munt, a curt, mitjà i a llarg termini, que s'acabaran incorporant al programa electoral de 2019.

Cartell presentació candidatura Josep 2019

Presentació de Josep Sànchez com a cap de llista d’ERC per encapçalar el projecte republicà per Arenys de Munt

El proper 30 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre a l'edifici del Mercat, tindrà lloc l’acte de presentació de Josep Sànchez i Camps com a candidat d’ERC Arenys de Munt per a les properes eleccions municipals del dia 26 de maig de 2019. Joan Rabasseda, donarà el relleu a en Josep Sànchez, qui ara ja forma part del seu equip de govern, liderant les regidories d’Economia, Promoció Econòmica i Comunicació, entre altres.   L’acte de presentació del cap de llista republicà donarà el tret de sortida al procés participatiu per a l’elaboració del programa electoral amb aportacions de veïns i veïnes d’Arenys de Munt, que es recolliran en reunions de treball obertes que tindran lloc a partir del mes de desembre. Per a l'elaboració del programa participatiu d'ERC Arenys de Munt, es preveu portar a terme reunions de treball per àmbits temàtics, permetent els veïns i veïnes fer aportacions en aquells temes que considerin més rellevants. Aquest procés de treball participatiu servirà per a recollir les demandes, propostes, idees i inquietuds que es materialitzaran en un projecte de poble i que s'incorporarà al programa electoral d'ERC per a les eleccions municipals 2019.  

Presentació del vídeo de campanya del Multireferèndum 2017

Us presentem el vídeo amb el posicionament d'ERC Arenys de Munt a les 5 preguntes del Multireferèndum del 7 de maig de 2017 a Arenys de Munt. A la pregunta de si volem la Riera de vianants, responem sí però només als festius. D'aquesta manera, donarem més dinamisme als comerciants i als bars durant als festius, farem que els veïns puguin gaudir de la riera, i igualment permetrem que la mobilitat del municipi no quedi afectada durant els dies laborables. A la pregunta sobre si volem treure el pont de la riera, el nostre vot es un Sí. Es un pont sense cap valor arquitectònic (fou construit fa 10 anys), que no cumpleix la normativa actual (no te l'alçada suficient), i que per adaptar-lo necesitaria d'una important inversió econòmica. A més, amb la nova riera que es construira en els próxims mesos, amb rampes i zones ajardinades, mantenir aquest pont seria un autèntic nyap. A la pregunta sobre treure l'escola Sant Martí, creiem que no es una bona idea. L'escola actual ja més de 75 anys que és l'escola de milers d'arenyencs, disposa d'una ubicacio magnifica per l'ensenyament i ja ofereix altres serveis socio-culturals i esportius. Per contra, fer una escola nova seria un procés molt llarg i costós i acabariem tenint una escola allunyada del centre. Pel què fa als aparcaments de pagament, creiem que actualment el poble ja disposa de suficient aparcament gratuir, i que per tant, no és necessari. A més, el fet de que Arenys de Munt sigui l'únic poble de la rodalia que tingui aparcament gratuït a tocar de la zona comercial, creiem que és un gran incentiu pels comerciants i botiguers, per atraure clients potencials. Per poder-lo visualitzar cliqueu aquí. #SíAlFutur #FemPobleFemPaís 

#multireferèndum #riera #pont #aparcament #santmartí #escola #escut #referèndum

Presentació de la campanya del Multireferèndum

Aquest dimecres a les 8 del vespre a Can Borrell presentem la campanya del multireferèndum del proper diumenge 7 de maig a Arenys de Munt, en el qual explicarem les propostes d'ERC Arenys de Munt per a les 5 preguntes, que ens permetran definir el model de poble segons els estándard republicans. Durant l'acte presentarem el vídeo de campanya epl Multireferèndum. Us hi esperem !!!!!