Arenys de Munt

Notícia

ERC iniciem el mandat municipal en solitari malgrat haver apostat per formar un govern fort amb les forces sobiranistes d’Arenys de Munt

ERC d’Arenys de Munt com a formació àmpliament guanyadora de les eleccions municipals del passat 26 de maig, va iniciar converses amb la resta de forces sobiranistes amb l’objectiu de formar un govern fort: ERC, Junts i CUP treballant amb la voluntat de servei al poble i compromesos amb la construcció de la República Catalana. 
A les converses amb el PSC, ERC els va comunicar des del primer moment la impossibilitat de negociar cap pacte de govern mentre es mantingui la situació de limitació dels drets i llibertats del nostre país i dels presos polítics i exiliats. 
La resposta de la CUP a l’oferta de govern de concentració proposada per ERC, ha estat en mantenir-se a l’oposició i disposada a col·laboracions puntuals per avançar en projectes d’esquerres, tot i que deixava en mans de l’assemblea la darrera decisió. En aquests moments CUP ja ha manifestat públicament el seu posicionament refermant la seva decisió, tot respectant la legitimitat democràtica d’ERC, guanyadora de les eleccions, en encapçalar el govern municipal d’Arenys de Munt. 
Des d’ERC respectem la decisió de la CUP en quedar-se a l’oposició però continuarem treballant per assolir pactes per fer avançar la nostra vila en allò que ens uneix; una visió progressista i d’esquerres de la societat. 
Les negociacions iniciades entre ERC i Junts per Arenys de Munt s’han basat des del primer moment en el respecte i la recuperació de la confiança que permetés arribar a un acord de govern entre les dues formacions. En aquesta línia ERC ha treballat des de la primera reunió, cercant complicitats i acostant posicionaments en temes estratègics. Hem mantingut diverses reunions que semblaven avançar satisfactòriament per fer un govern fort per Arenys de Munt i a l’espera de la resposta oficial de la CUP. 
En el comunicat oficial de la CUP es confirma la deslleialtat de Junts en plantejar amb el suport de PSC deixar fora del govern la força guanyadora de les eleccions, ERC. Per aquest motiu, ens hem vist obligats a convocar una reunió urgent amb Junts per deixar en suspens les negociacions iniciades fins després del ple d’investidura. 
Des d’ERC lamentem haver arribat a aquesta situació doncs ens hem mantingut ferms i coherents en el nostre compromís de que les forces sobiranistes treballin plegades per Arenys de Munt i el país.