ERC Badalona

Totes les notícies

ERC Avancem-MES exigeix a l’alcalde Alex Pastor que rectifiqui les declaracions sobre els joves migrats sols

ERC Avancem-MES exigeix una rectificació a l’alcalde Pastor respecte les declaracions que va fer ahir sobre els joves migrats sols al barri del Remei. El grup republicà considera molt greus les paraules de l’alcalde, que criminalitza un col·lectiu de forma irresponsable, simplifica una realitat molt complexa i assumeix el marc mental i polític de l’extrema dreta. Per tot això ERC Avancem-MES promourà una moció de reprovació de l’alcalde el proper ple municipal, tenint en compte que el PSC va signar el pacte de ciutat contra el racisme el passat mes d’abril que, ara, ha incomplert de forma flagrant. ERC Avancem-MES demana una resposta contundent de totes les forces democràtiques presents al ple municipal. Incloses les que formen part del govern.

Després de l’estiu el govern municipal de Badalona continua sense activar-se

Un cop passat l’estiu, el govern del PSC i els Comuns continua sense arrencar. Durant els darrers mesos hem assistit a la paràlisi de diversos serveis públics de la ciutat, com la manca de climatització a diverses biblioteques, que va comportar la impossibilitat de fer-ne ús per part de la ciutadania; o els problemes en el mateix sentit a l’Escola del Mar, que van provocar l’alliberament al mar d’una part del peixos que hi havia. Tres mesos després de la darrera junta de govern local, el 12 de juny, només s’ha produït una reunió d’aquest organisme (el 9 de setembre). La junta és un element clau en l'organització de qualsevol ajuntament i més en un de la mida del de Badalona. De fet, és la primera junta d’aquest mandat tot i els nombrosos problemes del període estiuenc. El grup d’ERC Avancem-MES hi ha assistit amb veu, però sense vot. I si ens fixem en el que passa en altres municipis similars a Badalona ens trobem que, durant l’estiu, l’Hospitalet de Llobregat ha fet 10 juntes de govern, Sabadell 7 i Terrassa 3. Atenent a peticions dels veïns i veïnes, els darrers mesos, el grup municipal republicà ha entrat més d’una quinzena d’instàncies sobre diverses millores arreu de la ciutat. La majoria no han estat respostes encara. Tampoc s’han posat en funcionament les agendes públiques dels nous regidors i regidores; de forma que la ciutadania no pot saber quina feina estan fent. De la mateixa manera, no s’han publicat, encara, les declaracions de béns dels membres de la corporació, malgrat que les tenien a la seva disposició des del principi del mandat. Per tant, un cop més, volem posar en evidència que el govern del PSC i Comuns, amb només 8 regidors del 27 que conformen el Ple, té greus dificultats per gestionar un ajuntament complex com el de Badalona. Així com destacar que la suposada eficiència que els va dur a encapçalar una moció de censura el juny del 2018, no apareix per enlloc. Al contrari, la ciutat continua patint greus dèficits (cada cop més agreujats) que només es podran solucionar amb amplis consensos de ciutat que, ara mateix, no sembla que siguin a l’horitzó de l’actual administració municipal.

Badalona, ciutat compromesa amb els drets humans, la igualtat, la llibertat i la solidaritat

Guanyem Bdn en Comú, ERC Avancem-MES i JuntsxCat insten al l’equip de govern municipal a presentar una declaració institucional de suport a l’ONG badalonina Proactiva Open Arms. La profunda crisi humanitària que s’està vivint en l’àmbit mediterrani posa en qüestió molts dels valors fonamentals de les societats europees. Els sistemes polítics democràtics no poden obviar aquest fet i deixar de criticar el lamentable paper que hi està desenvolupant la Unió Europea i la major part dels estats membres. En aquest marc, la tasca de Proactiva Open Arms, entitat amb seu a la nostra ciutat i encapçalada pel badaloní Òscar Camps és de cabdal importància. Les valuoses activitats en el rescat de persones i la preservació de les seves vides, com un valor universal, han estat posades de manifest en nombrosos reconeixements públics; però també han estat incomprensiblement perseguides des de l’àmbit institucional. Atenent aquesta realitat, així com l’orgull que representa per a la nostra ciutat l’innegable accent badaloní de Proactiva Open Arms, els grups municipals de Guanyem Badalona en Comú, Esquerra Republicana de Catalunya Avancem-MES i Junts per Catalunya, insten al govern municipal a convocar un ple extraordinari per tal de reconèixer la tasca de l’entitat. Els mencionats grups estan segurs que Badalona és una ciutat compromesa amb la democràcia, els drets humans, la llibertat, la igualtat i la solidaritat. Per això, entenen que cal sensibilitzar a la població sobre la tasca d’Open Arms i la necessitat que la continuï realitzant sense els entrebancs que està patint per part de determinats àmbits polítics. Alhora, proposen que el govern del PSC-BCeP intensifiqui la feina en l’àmbit de la cooperació, juntament amb les entitats socials de la ciutat, per facilitar l’acollida i atendre les demandes que sorgeixen de la societat civil badalonina i que requereixen la necessària complicitat de l’administració municipal per tal que es puguin dur a terme.

ERC Avancem-MES reclama a l’Alcalde i a CaixaBank una alternativa al tancament de l’oficina bancària de Pomar

La reestructuració del sector financer ha obligat a moltes entitats bancàries a disminuir el nombre d’oficines al territori. En aquest sentit l’oficina bancària de CAIXABANK al barri de Pomar tancarà les seves portes el 2 de setembre de 2019. L’entitat ha informat que a partir d’aquesta data els clients i les clientes seran ateses a l’oficina més propera situada al barri de La Morera. Amb 52 anys d’història, Pomar és un dels barris amb la població més envellida de la ciutat on aproximadament un terç de la població adulta té més de 65 anys amb els problemes de mobilitat associats que se’n deriven. El Grup Municipal d’ERC Avancem-MES considera que la redistribució de les oficines bancàries no pot seguir exclusivament criteris econòmics o d’eficiència sinó que també ha d’incloure factors socials a partir de la realitat del territori com és el cas del barri de Pomar. A partir de la preocupació dels veïns de Pomar, el Grup Municipal d’ERC Avancem-MES s’ha dirigit a l’Alcalde Alex Pastor i a la Direcció Territorial de Barcelona de CaixaBank per traslladar la seva preocupació i reclamar possibles solucions alternatives al tancament d’aquesta oficina que ajudi a la gent gran del barri. El Grup Municipal ha demanat que l’Alcalde informi sobre les gestions realitzades des del seu govern per incidir en el manteniment de les oficines bancàries, d’aquesta i d’altres entitats, seguint criteris socials i que negociï amb l’entitat bancària solucions pels veïns i les veïnes de Pomar com, per exemple, una oficina mòbil amb una periodicitat fixada.

El Ple de de juliol posa en evidència el bloqueig del govern de PSC i Comuns

El Ple ordinari del mes de juliol, el darrer abans de la parada estiuenca, va posar en evidència el bloqueig del govern municipal de PSC i Comuns. L’executiu encapçalat per l’alcalde Àlex Pastor, que va accedir per primer cop a l’alcaldia a través d’una moció de censura (amb vots de PP i C’S) amb l’excusa d’acabar amb la suposada ineficiència del govern anterior, va demostrar tot el contrari. D’aquesta manera, el govern municipal va presentar un superàvit de més de 40 milions d’euros, un elevada demora en el pagament de les factures i cap voluntat de desafiar les lleis del PP que van portar a la major retallada dels serveis públics dels darrers temps. Aquest fet i la manca de voluntat de construir les complicitats necessàries amb les forces d’esquerres que li van donar suport en la investidura i el cartipàs, va fer que els números presentats no fossin aprovats. En paraules del regidor Oriol Lladó: «Vostès havien decidit assolir l’alcaldia com fos i fer bandera del desbloqueig, malgrat la primera decisió que van prendre, després de treure la pancarta dels presos polítics, va ser, precisament, deixar la ciutat sense pressupost.». El grup municipal d’ERC Avancem-MES, doncs, va deixar clar que un govern de només 8 regidors de 27 no pot actuar com si tingués majoria absoluta, sense buscar els consensos pertinents per al bon govern de Badalona. Així, el portaveu Alex Montornès va explicar que «El que hem vist fins ara és que el govern no està disposat a establir confiances amb els grups d’esquerres. No entenem que es vulguin treure diners de la partida de 8M € per habitatge social i ni tant sols ens ho expliquin com cal.». Malgrat això i deixant la ma estesa amb generositat i pensant en el bé de la ciutat, el grup municipal republicà va facilitar la cessió dels solars de l’Institut de la Riera i de l’escola Ventura Gassol a la Generalitat, per tal que s’hi puguin construir dos nous i importants equipaments educatius.

El Grup Municipal Republicà lamenta el deplorable estat de les instal·lacions esportives del C.F. Bufalà

El passat 24 de juliol diversos membres del Grup Municipal d’ERC Avancem-MES, acompanyats dels responsables de l’entitat, van visitar el camp de futbol on desenvolupa la seva activitat esportiva el C.F. Bufalà, un dels clubs de futbol de base més actius de Badalona, amb més de 30 equips en actiu.  El president Jordi Domènech va explicar als republicans l’estat de deixadesa de les instal·lacions esportives que utilitza el club i que són de propietat municipal. Un dels desperfectes més importants és el del mal estat de la gespa artificial del camp, que dificulta que els partits els puguin desenvolupar amb total normalitat. També va destacar el despreniment de paviment de la part interior de les grades i de part de les rajoles dels vestidors. Malgrat que els responsables del Bufalà es mostren predisposats a assumir despeses que no els pertocarien, si que posen de relleu la manca de resposta per part de l’Ajuntament pel que fa al manteniment de les grans infraestructures. Des d’ERC Avancem-MES entenen que el mal estat de les instal·lacions esportives municipals és un tema endèmic a la ciutat, que afecta la majoria d’entitats. La manca de manteniment des de fa molts anys ha afavorit una degradació generalitada que només es podrà revertir amb un autèntic pla de xoc per als equipaments esportius. La presidenta del grup, Anna Maria Lara ha reblat: “Exigim al govern del PSC i dels Comuns que posi fil a l’agulla i que treballi per a solucionar aquest vell problema de Badalona. Recordem que la tasca de cohesió social i de barri que fan les entitats esportives com el C.F. Bufalà és bàsica i molt necessària. Els necessitem en bon estat per tal que els clubs puguin desenvolupar al màxim el seu potencial.” ERC Avancem-MES vetllarà perquè el govern municipal faci la feina i continuarà treballant al servei del Bufalà i la resta de clubs esportiu de la ciutat en aquest nou curs polític.

El grup municipal d'ERC Avancem-MES reclama una solució a la zona de gossos del Parc de Ca l’Arnús

La construcció provisional i necessària de l’Escola Lola Anglada al Parc de Ca l’Arnús al barri de Casagemes requereix convertir l’actual zona de gossos en el pati de l’equipament escolar. Durant el darrer any, pares, alumnes, professors, persones usuàries i gossos han conviscut amb més o menys tensions per la proximitat dels dos equipaments. El passat dissabte 20 de juliol, Alex Montornès - portaveu del grup municipal d’ERC Avancem-MES - va reunir-se amb diverses persones usuàries de la zona de gossos per tal d’escoltar les seves preocupacions. El regidor i els usuaris van coincidir que un cop desencallada la construcció provisional de l’escola cal trobar una localització alternativa a la zona de gossos dins del parc. Actualment, la zona de gossos del Parc de Ca l’Arnús és l’espai més gran disponible al Districte 1 i dóna cobertura als veïns i a les veïnes de barris com Centre, Casagemes, Canyadó, el Manresà o inclús de la ciutat de Montgat. Durant el govern anterior, Francesc Ribot exregidor d’ERC Avancem-MES va proposar un pla pilot per implementar zones d’esbarjo per gossos a la nostra ciutat. Aquest tipus d’equipament que ja ha estat implementat en altres ciutats com Barcelona, Rubí o Reus defineix espais tancats d’entre 700 m2 i 5000 m2 on els animals poden relacionar-se i fer exercici amb seguretat. La proposta d’ERC Avancem-MES incorporava la construcció d’una zona d’esbarjo a cada districte de Badalona que complementessin les zones de gossos actuals. La moció de censura del Partit Socialista va aturar aquest projecte pilot. El grup municipal d’ERC Avancem-MES proposa recuperar el projecte d’esbarjo per gossos en què va treballar mentre era a govern, i mentre no es desplega buscar, d'acord amb el gestor del parc (AMB) i les entitats veïnals i socials implicades en la preservació del parc, un emplaçament alternatiu provisional de la zona de gossos per donar la millor cobertura als veïns i veïnes del districte 1.

Va prenent forma l’aposta d’ERC-Avancem MES per millorar l’espai públic i la connexió entre barris al Districte 3

Ja és una realitat la nova carretera de Can Ruti i el lateral fins a Coll i Pujol i es troben en execució les obres del parc de Can Bada, la passera del Torrent de la Font, la millora del carrer Molí de la Torre i en un tràmit avançat de tramitació el camí del G4 a Montigalà.  Aquests dies l’aposta d’ERC-Avancem MES per una ciutat més accessible i verda es mostra ja de forma clara en diferents espais del Districte 3, en especial als barris de Morera i de Bufalà. Són sis actuacions impulsades en el temps que els republicans van estar al govern de la ciutat, conjuntament amb Guanyem i ICV-EUiA i que aquestes darreres setmanes o bé han acabat o estan en plena execució. En tots els casos hi ha un fil conductor entre les actuacions que implica la participació ciutadana, el compromís amb solucions que millorin l’accessibilitat i la millora general de l’espai públic, entès com a element connector entre barris. Entre les actuacions destaquen les que han tingut lloc en l’eix del Parc Serentill, una zona de Badalona molt transitada (amb tres centres educatius que conformen un important campus al cor de la ciutat) però molt poc orientada al vianant, i que, a més, acabava en un cul de sac amb l’autopista. El desbloqueig de la primera fase del lateral entre president Companys i Coll i Pujol anunciat ara fa tres anys tot just s’ha completat aquest mes de juny i ha millorat la permeabilitat del districte, i en especial a la zona del parc Serentill. El Departament de Territori, amb una inversió de 3,6 milions d’euros, ha executat aquesta obra i gràcies, a la insistència muncipal, ha incoprorat diferents millores (com ara la possibilitat d’agafar el lateral aprofitant un creuament semafòric al vial d’entrada a l’autopista), tot i que també ha deixat alguna oportunitat perduda, com la possibilitat d’aprofitar la nova infraestructura per promoure modalitats de transport més sostenible (reforç de bus o possibilitat d’habilitar carril bici).