ERC Badalona

Totes les notícies

El Front Marítim guanya connectivitat amb el Centre i els barris del nord tenen accés directe a la platja i a les estacions de rodalies

A partir del dimarts, 28 de febrer, es fusionen les línies B7 i B44 d’autobusos. La línia resultant, la nova B7, unirà els barris de Pomar, Morera, Canyadó, Casagemes i Centre amb el Front Marítim, la Mora i les estacions de Renfe de Badalona i Sant Adrià de Besòs, així com amb l’estació del Trambesòs.   La línia B7 amplia la connexió del Front Marítim amb el centre de la ciutat, facilitant l’accés al metro Pompeu Fabra i als equipaments de la ciutat. Així mateix, el seu pas per Via Augusta i Francesc Layret permet millorar la connexió amb altres línies de la xarxa d’autobusos.   Per la banda nord, la B7 enllaça els barris de Morera, Pomar, Canyadó i Casagemes amb el centre de la ciutat, incloent la millora de la connexió directa amb el Front Marítim, les platges i les estacions ferroviàries de Badalona i Sant Adrià de Besòs. Per al veïnat d’aquests barris l’ampliació de la línia B7 també suposarà una millora en l’oferta d’autobús, atès que tindran servei el cap de setmana i durant el mes d’agost. La freqüència de pas de la nova línia B7 serà de 20 minuts els dies feiners i també allarga el servei al vespre fins a dues expedicions més. Als festius la freqüència de pas serà de 35 minuts. Aquesta millora en la freqüència i l’ampliació del trajecte de la B7 respon també a una reivindicació del veïnat de la Mora.   D’altra banda, la fusió de les línies B7 i B44 comporta la supressió de dues parades de regulació que generaven problemes de trànsit. Per una banda la parada de Mossèn Anton Romeu de la B7 i, per l’altra, la parada de Martí Pujol de la B44.   Trajecte amb el veïnat Amb motiu del nou recorregut de la B7, el regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, i la regidora del Districte 5, Agnès Rotger, faran un trajecte acompanyats del veïnat. El punt de trobada amb els mitjans de comunicació serà el dimarts 28 de febrer, a les 11 hores, a la parada d’autobús d’Eduard Maristany amb la Mar Jònica.

Arrenca el Pacte Local pel Referèndum a Badalona

Ahir a la tarda es va presentar el Pacte Local pel Referèndum al Centre Cívic de La Salut. Amb una sala plena a bessar, l’acte va reunir entitats i representants institucionals de l’àmbit local i naciona com Jordi Ballesteros i Oleguer Serra d’Òmnium, Eulàlia Subirà, Secretària de l’ANC; Fabian Mohedano i Montserrat Candini, diputats de Junts pel Sí, Mireia Boya, diputada de la CUP i Eduard Lopez, vicesecretari general d’ERC, que van voler acompanyar-nos en un esdeveniment important per a la nostra ciutat.  A l’acte no hi van faltat diversos regidors de govern i l’alcaldessa de la ciutat. Tampoc els representants de les diverses entitats adherides al pacte com Aspanin, l’AVV del Centre, Òmnium, l’ANC, l’espai Xirusplai, l’Arxiu Històric de Llefià i FAMPAS, que van pujat dalt de l’escenari per llegir els set compromisos del PLRBdn (www.referendumbadalona.cat/compromisos) i representar així les gairebé 70 entitats que ja s’han adherit al pacte. Una xifra que, amb poc més d’una setmana de vida del pacte, ja està a punt d’arribar a la setantena que fa tres anys va assolir el Pacte Local pel Dret a Decidir a Badalona en els seus mesos de vida. Joan Ignasi Elena i Francesc de Dalmasses van obrir l’acte posant en valor el pas que fa endavant Badalona en la mateixa direcció que el país, defensant la democràcia per donar veu als ciutadans a les urnes i recordant que un 80% de la població de Catalunya vol votar.  La presentació del PLBdn ha estat la primera al país d’un pacte en defensa del referèndum a nivell municipal, i pretén ser referent per totes lespoblacions que vulguin seguir el mateix camí.

Un conveni entre l’Ajuntament, la Fura dels Baus i la Fundación Laboral de la Construcción permet que 30 joves es formin en treballs verticals i arts escèniques

30 joves menors de 30 anys de Badalona i municipis de l’entorn, que es troben en situació d’atur, podran concloure el pròxim mes de juliol amb una formació i habilitats professionals que els permetrà desenvolupar treballs en vertical o feines relacionades amb les arts escèniques.   Aquest matí l’alcaldessa de Badalona i presidenta de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), Dolors Sabater, el representant de la societat Actividades Artísticas de la Fura dels Baus, Pep Gatell, i el representant de la Fundación Laboral de la Construcción (FLC), Emilio Gómez, han signat el conveni de col·laboració per al projecte “Épica i Singular”. Es tracta d’un programa singular i atractiu que ofereix una formació orientada a un mercat laboral que presenta bones perspectives de futur.   Aquesta col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona, la Fura dels Baus i la Fundación Laboral de la Construcción compta amb la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) dins dels programes de Garantia Juvenil.   La formació permet als joves aprendre tècniques audiovisuals i de construcció, especialment pel que fa als treballs verticals. D’altra banda, també reben formació i recursos per a l’autoocupació o la posada en marxa de projectes empresarials del món de les indústries creatives i audiovisuals i de la construcció.   El grup dels joves seleccionats, d’entre 18 i 29 anys, procedeixen de Badalona i municipis de l’entorn. La seva formació va començar ahir dilluns 20 de febrer. Els participants s’han seleccionat atenent la diversitat de perfils i l’interès mostrat per a rebre una formació transversal i multidisciplinar.   Dolors Sabater, ha dit que “és una molt bona notícia que aquest projecte singular es desenvolupi a Badalona, fruit d’un treball en xarxa amb dos referents de renom i amb àmplies trajectòries com són La Fura dels Baus i la Fundación Laboral de la Construcción”. L’alcaldessa ha indicat que “aquesta iniciativa fa que la ciutat de Badalona estigui vinculada a un projecte molt interessant de lluita contra l’atur juvenil, que aposta per les persones joves, per l’art i per l’excel·lència en la formació”.

Gabriel Rufián a la calçotada popular d’ERC Badalona 2017: “Això va de guanyar un país”

El passat diumenge dia 19 de febrer al migdia, més de 200 persones es van aplegar a la masia de Can Cabanyes de Badalona, per tal d’escoltar el diputat Gabriel Rufián i, acte seguit, compartir una calçotada popular. Durant tota l’estona els assistents van gaudir plegats d’un dia esplèndid que va acompanyar al llarg de l’esdeveniment. Rufián va poder parlar personalment amb diversos veïns i veïnes, de procedències i accents molt diferents, que li volien fer arribar les seves inquietuds.  Després es va adreçar als assistents, precedit d’unes paraules del tinent d’alcaldia de Badalona Oriol Lladó. El diputat a Madrid, va voler deixar clar que el procés polític en el qual estem immersos “va de guanyar un país perquè per a nosaltres l'independentisme és un estat transitori” i que la república que farem ha de ser un “país millor” i l’hem de construir “sense anar contra ningú”.   Després de la seva intervenció, Gabriel Rufián, acompanyat de familiars i amics, es va unir al dinar popular i va poder gaudir dels calçots i la carn a la brasa que s’havien anat preparant al llarg del matí.     

El 75% de les fonts públiques de Badalona ja funcionen després de recuperar-ne 50 que es trobaven inutilitzades

A principis de 2016 la Regidoria d’Espais Públics de l’Ajuntament va constatar que de les 251 fonts públiques d’aigua de boca de la ciutat de Badalona, 113 es trobaven fora d’ús. Al llarg del 2016 s’han recuperat i posat de nou en funcionament 50 fonts gràcies a les tasques de manteniment i a un esforç de reparació extraordinari.   Bona part de les fonts inutilitzades presentaven un conjunt d’avaries en el seu funcionament, aixetes en mal estat; fuites importants; i els efectes produïts per actes vandàlics. També presentaven unes evidents mancances en el seu estat de conservació i manteniment, així com bona part dels desaigües embossats.   Actualment, resta pendent l’adjudicació dels treballs per recuperar 24 fonts més, de les quals 9 presenten greus avaries, per a la qual cosa s’ha previst una inversió de 60.000 euros. També s’ha gestionat una comanda de més 21.500 euros per a disposar d’un estoc de material, inexistent anteriorment, per a la reparació i el manteniment de les fonts.   Dins de les actuacions del servei de manteniment s’ha gestionat també la reducció del cabal d’aigua contractada a 5 fonts, que era molt superior al necessari, de manera que el canvi de contracte amb la companyia subministradora permetrà rebaixar el pagament per consum.   Una vegada finalitzin les operacions de recuperació i posada en marxa de les fonts, restaran pendent les actuacions que tenen un caràcter més estètic com és el pintat o repintant.   El regidor d’Espais Públics, Francesc Duran, ha posat de relleu que “la manca de manteniment de les fonts durant l’anterior mandat va provocar que moltes d’elles no funcionessin durant massa temps”. “Un any i mig després de l’inici d’aquest mandat, el 75% de les fonts ja funcionen a Badalona. L’objectiu és que al llarg d’aquest mandat totes estiguin en servei i que tinguin un manteniment adequat”, ha afegit.    

La plataforma en la parada d’autobús de Francesc Layret fa més àgil l’accés del passatge sense perjudicar el trànsit

L’informe sobre el funcionament de la plataforma en la parada Francesc Layret-Sant Miquel que ha elaborat TUSGSAL assenyala que la recent instal·lació d’aquest element i la parada doble han fet millorar la puntualitat dels autobusos. Per la seva banda, un informe de la Guàrdia Urbana assenyala que la plataforma no ha provocat cap afectació negativa al trànsit de la zona. Tots dos informes han recollit dades del primer mes d’implantació d’aquesta plataforma.   L’empresa Transportes Urbanos y Servicios Generales SAL (TUSGSAL), que gestiona els autobusos de les 10 línies (B2, B3, B4, B9, B17, B25, B27, B29, B30, B44) que circulen i s’aturen a la parada amb la nova plataforma del carrer Francesc Layret, ha elaborat un estudi comparatiu amb la situació anterior. Amb les dades que s’han obtingut, TUSGSAL conclou que les línies afectades tenen un intercanvi de passatge més àgil i ràpid i han experimentat una lleugera millora en la puntualitat (0,5%).   L’informe destaca que els autobusos provinents del carrer de la Creu, on hi ha un semàfor de prioritat per al transport públic, arriben a Francesc Layret en filera afavorint que la parada doble i la plataforma facilitin la càrrega i descàrrega dels passatgers de dos autobusos simultàniament. A banda d’això, tot i constatar que el trànsit de la zona continua sent dens, la instal·lació de la plataforma està evitant l’habitual aparcament de vehicles en doble filera. En aquest sentit, els conductors dels autobusos corroboren que la plataforma ofereix unes condicions òptimes de seguretat i confortabilitat a l’hora de pujar i baixar als usuaris. Els autobusos, com que no es troben automòbils obstaculitzant la maniobra, no tenen dificultats per maniobrar i situar-se correctament davant la parada.   La Guàrdia Urbana de Badalona, que també ha fet un seguiment sobre l’afectació al trànsit de la plataforma per a la parada d’autobusos a Francesc Layret, conclou en un informe que, malgrat la reducció de la circulació de dos a un carril, no s’ha produït cap concentració important de trànsit.

S’incrementaran els efectius de Guàrdia Urbana a tots els barris de la ciutat i es garanteix patrullatge a la ciutat les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana

A partir del proper 1 de març, tots els districtes de la ciutat comptaran amb agents de la Guàrdia Urbana de proximitat que patrullaran des de les 7 del matí i fins les 22 hores, cada dia de dilluns a divendres, 5 hores més de servei diàries del que actualment presten les unitats de barri. Aquesta és una de les principals novetats del nou model de seguretat i d’organització de la Guàrdia Urbana que ha presentat avui l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. L’objectiu és la implantació d’un nou model de gestió policial basat en la proximitat a la ciutadania i amb un caràcter més preventiu, proactiu i resolutiu, adaptat a l’actualitat i a les necessitats reals de la població per poder oferir un servei públic de qualitat.   Fins ara, l’horari que es cobria amb els guàrdies de districte deixava sense vigilància els trams horaris d’alta incidència ja que el servei finalitzava a les 17 hores. A partir de l’1 de març l’horari de funcionament bàsic, de dilluns a divendres de 7 a 22 hores, permetrà dur a terme una atenció de proximitat a cadascun dels sis districtes de la ciutat on hi haurà una parella de guàrdies de districte treballant al matí i una altra a la tarda. A banda, també hi haurà un servei de patrullatge les 24 hores del dia els 7 dies de la setmana per cobrir totes les franges horàries.   El nou model policial de proximitat implica importants canvis organitzatius, amb una reestructuració que comporta una redistribució operativa del personal amb la finalitat d’incrementar els efectius de Guàrdia Urbana a tots els barris. La plantilla de la Guàrdia Urbana es manté però es fa una redistribució més eficient dels agents.   La nova distribució horària es fa tenint en compte els horaris en què estadísticament es produeixen el major nombre d’incidents i per donar una millor atenció a la ciutadania. L’objectiu és millorar la seguretat pública i la convivència i donar un servei proper a la ciutadania.