ERC Badalona

Totes les notícies

L’Ajuntament de Badalona protegeix equipaments i infraestructures per evitar la proliferació de nius de coloms

  El Departament de Salut de l’Ajuntament de Badalona posa en marxa durant aquest mes actuacions en infraestructures i equipaments municipals per evitar les molèsties ocasionades per la nidificació de coloms. Demà dijous, 16 de novembre, s’ha programat una primera intervenció en el pont del carrer de Coll i Pujol, sota l’autopista.   Les intervencions formen part de les accions del Programa de Control de Coloms i altres aus a Badalona que impulsa la regidoria de Salut. Per al pròxim dijous, dia 23, s’ha previst actuar en el pont del Camí de Sant Jeroni de la Murtra i al poliesportiu de Casagemes, al carrer d’Antoni Maura.   Les intervencions evitaran les molèsties que causen aquests animals als vianants i als veïns, tot impossibilitant que hi puguin fer nius als equipaments i les instal·lacions.   Mentre es fan les aquestes actuacions de protecció es poden ocasionar afectacions puntuals al trànsit de persones o vehicles. D’altra banda, els responsables municipals demanen la col·laboració ciutadana per tal que no es faciliti aliment als coloms i evitar la concentració d’aquests animals als espais públics de la ciutat.  

Malgrat la repressió política de l'estat, la gestió de la ciutat no s'atura

Tot i la situació d'excepcionalitat política que viu el país, denunciada obertament des del govern municipal, la gestió del territori no es pot aturar. Per això continuem treballant per tal que la vía pública estigui en les millors condicions possibles. Així, continuant amb el pla de reesfaltat de Badalona, s'estan dent actuacions molt necessàries a la Rambla Sant Joan, al barri de Coll i Pujol, una via de comunicacions important de la ciutat. Alhora també es treballa en les millores del paviment a Francesc Layret, via molt densa i on el desgast és important.     

Els regidors del PP marxen del Ple per evitar parlar de democràcia

La situació d’excepcionalitat política i institucional del país marca el Ple d’octubre

El Ple d’octubre ha estat marcat per la situació d’excepcionalitat política que viu el país després que el Parlament declarés la República Catalana. La subsegüent persecució judicial del govern legítim amb l’aplicació interessada de l’article 155 de la Constitució Espanyola, va tenir, també, el seu ressò en l’àmbit badaloní. D’aquesta forma, després d’una part resolutiva en la qual en un gest altament irresponsable, l’oposició va evitar la rebaixa de l’IBI a la ciutadania de Badalona (fet que s’haurà de corregir en un Ple extraordinari previst per mitjans de novembre), un cop tramitades les mocions, es van produir dues intervencions que criticaven la violència de l’estat espanyol i els seus atacs al sistema educatiu català. Les representants del Pacte Local per la República i del món educatiu de la ciutat, en les seves intervencions van criticar durament l’actitud demofòbica d’Espanya i van recordar el suport popular al govern legítim de Catalunya. Cal dir, que el principal grup de l’oposició, el PP encapçalat pel regidor Garcia Albiol,  en una nova mostra de cinisme i falta de respecte per la ciutadania badalonina i les seves institucions, va marxar del Ple per tal de no sentir els seus arguments ni els de la resta de grups que sí que es van quedar. Pel que fa a l’apartat de mocions, cal destacar la iniciativa que busca donar solucions al greu problema habitacional que viu la nostra ciutat, presentada en nom de diverses entitats que hi treballen i pels grups de govern i aprovada amb àmplia majoria. El compromís del govern en aquest sentit preveu una inversió de 8 milions d’euros que han de permetre la creació, per primer cop, d’un parc d’habitatge social digne.    

El Departament de Territori i Sostenibilitat impulsa l’allargament de l’L1 amb cinc noves estacions: Montigalà Centre, Lloreda – Sant Crist, Bufalà, Badalona Pompeu Fabra i Badalona Rodalies

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha visitat avui Badalona on ha presentat els projectes d’ampliació de les infraestructures de transport ferroviari a la ciutat. Rull, acompanyat per l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha explicat, d’una banda, el perllongament de l’L1 del metro entre les estacions de Fondo (actual final de línia) i Badalona Rodalies amb la construcció de cinc noves estacions (Montigalà Centre, Lloreda –Sant Crist, Bufalà, Badalona Pompeu Fabra –intercanvi amb l’L2– i Badalona Rodalies –intercanvi amb l’estació de Rodalies–) i quatre quilòmetres més de via. I de l’altra, l’allargament del servei T4 del Trambesòs, entre l’estació de Sant Adrià i el Port de Badalona. L’acte ha comptat també amb la participació del primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó; i del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font.   El perllongament del metro a Badalona, inclòs al Pla Director d’Infraestructures (PDI) 2011-2020, es durà a terme en dues fases. La primera inclou les dues primeres estacions i les cotxeres. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar aquest dilluns l’estudi informatiu i d’impacte ambiental d’aquesta primera fase. Es tracta de dos documents que estan redactats des de l’any 2010 i que ara el Departaments sotmet de nou a audiència pública per un període d’1 mes. La previsió és licitar-ne el projecte constructiu la primavera de l’any 2018. Aquesta primera fase inclou l’execució d’un tram d’1,5 quilòmetres de nova línia entre pantalles, les estacions de metro als barris de Montigalà i Lloreda/Sant Crist, a més de cotxeres, tallers, nova cua de maniobres i dipòsit de trens, amb una inversió prevista de 260 milions d’euros i una captació de demanda estimada en més de 40.000 usuaris al dia.   La segona fase corresponent a les tres darreres estacions (Bufalà, Badalona Pompeu Fabra i Badalona Rodalies) es tramitarà amb un altre projecte constructiu, que necessitarà d’un estudi informatiu i ambiental propis.

Badalona es dota d’un sistema per a fer accessibles els espais municipals a les persones amb discapacitat auditiva

Els principals espais municipals de l’Ajuntament de Badalona han millorat la seva accessibilitat per a les persones amb discapacitat auditives gràcies a un nou sistema d’anells magnètics que elimina les barreres de comunicació, proporciona autonomia i afavoreix la integració d’aquest col·lectiu de persones.   L’anell magnètic està format pels aparells que recullen el senyal d’àudio d’un micròfon, o un equip de so, i el condueixen i el transforma en un senyal que poden captar els audiòfons i implants de les persones amb discapacitat auditiva. Aquest sistema permet rebre el senyal d’àudio de l’equip de so de l’espai directament a l’audiòfon, sense distorsions dels amplificadors i sense el soroll ambiental de la sala.   El 5è tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Ribot, ha fet aquest migdia a la sala de premsa de l’edifici el Viver la presentació del material de difusió d’aquests espais i alguns dels elements tècnics que fan possible l’accessibilitat auditiva. Tota aquesta iniciativa ha comptat amb l’ajut econòmic de la Diputació de Barcelona. A la presentació també han assistit representants de la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes.   Els espais municipals dotats d’aquest sistema d’ajut són: -       Casa de la Vila (Recepció, Saló de plens i Sala d’actes) -       Edifici el Viver (Recepció, Servei d’Atenció Ciutadana –SAC-, Sala de premsa, així com diferents aparells portàtils per a necessitats d’atenció específica) -       Oficina de Turisme (C/Francesc Layret, 78-82) -       Departament de Gestió i Control d’Ingressos de Dret Públic (C/ del Mar, 2-4) -       A totes les Oficines municipals de districte (OMD)   Francesc Ribot, 5è tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva de l’Ajuntament de Badalona, ha assenyalat que “el pas d’avui és en la bona direcció, però no s’esgota aquí perquè la voluntat de l’Ajuntament és treballar per continuar eliminant les barreres que hi ha actualment per a les persones amb discapacitat auditiva, visual i de qualsevol altre tipus”.

Badalona implementa aquest novembre una taula de benestar emocional per donar resposta a les necessitats de salut mental al veïnat de Nova Lloreda Sistrells i Sant Crist

Badalona disposarà a partir del mes de novembre d’una taula de benestar emocional que servirà per atendre les necessitats de salut mental de les persones residents als barris de Nova Lloreda, Sant Crist i Sistrells. Aquesta taula es veurà reflectida en el projecte ‘Escolta Activa’ que vol reforçar la capacitat de l’atenció primària de salut per abordar de manera més grupal i comunitària  els problemes lleus de salut mental com són els trastorns d’ansietat, les depressions menors, les distímies així com els trastorns adaptatius amb l’objectiu de reduir la seva cronificació   i  contribuir a millorar el benestar emocional de les persones que els pateixen.   Aquesta iniciativa arriba després que l’Ajuntament de Badalona, mitjançant l’ABS Nova Lloreda Sistrells, que gestiona Badalona Serveis Assistencials (BSA), fos seleccionat l’any 2015 per participar en el projecte pilot del programa ‘COMSalut. Salut i Comunitat’ promogut pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb el món local. Aquest programa parteix del reconeixement que el 80% dels determinants de la salut són fora del sistema sanitari i estan directament relacionats amb aspectes mediambientals, socioeconòmics i demogràfics. També recalca especialment que per avançar en la millora de la salut de les persones i les comunitats cal reforçar l’atenció individual amb polítiques públiques saludables que fomentin la participació comunitària, l’apoderament de les persones i el treball intersectorial.   Per tal d’assolir els propòsits del programa, el Centre d’Atenció Primària de Nova Lloreda, conjuntament amb l’Ajuntament de Badalona i l’Agència de Salut Pública de Catalunya  va engegar un procés participatiu de salut comunitària en els barris de Nova Lloreda, Sant Crist de Can Cabanyes i Sistrells que pogués determinar quines eren les necessitats i prioritats de les veïnes i veïns d’aquests barris per millorar la seva salut.

Dos regidors de Badalona qüestionen la competència de l'Estat per tancar l'Ajuntament el 12-O

L'Ajuntament de Badalona va decidir obrir les seves portes el 12 d'octubre passat malgrat ser jornada festiva amb motiu del dia de la Hispanitat. Pràcticament un any després, el regidors Oriol Lladó i Agnès Rotger han presentat una qüestió prejudicial dirigida al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per aclarir si la competència per determinar que el 12-O és festiu d'obligat compliment és de l'Estat o ja està en mans de la Unió Europea (UE). El tràmit s'ha dut a terme davant del jutjat d'instrucció 4 de Badalona, que és qui té oberta una investigació per desobediència arran d'una denúncia del PP. Malgrat que en un primer moment el propi jutge va certificar que no s'havia comès cap delicte, l'Audiència de Barcelona va ordenar reobrir el cas a causa d'un recurs de la Fiscalia. El consistori va obrir el 12 d'octubre passat malgrat que un jutjat contenciós-administratiu de Barcelona ho va prohibir en base a una llei del 1987 que estableix la Hispanitat com a dia festiu. Ara, Lladó i Rotger posen en dubte la facultat dels jutjats espanyols d'impedir l'obertura de l'Ajuntament. En aquest sentit, apunten que la legislació laboral estableix com un "dret" però no com una "obligació" fer festa el 12-O. A més a més, indiquen que el "canvi d'un dia de vaga pel 12 d'octubre seria perfectament legal" amb l'únic requisit que es faci de comú acord entre treballadors i direcció de l'ens que els té contractats. Afegeixen que la UE estableix la llibertat de prestar serveis indistintament de si són oferts per un ens públic o privat. La qüestió prejudicial davant del TJUE també discuteix que la desobediència al jutjat contenciós-administratiu sigui delictiva a partir de dues directives sobre liberalització de serveis i igualtat de tracte, i la llibertat d'expressió. En base a aquestes normes, defensen que "l'obligació de no treballar forçosament un dia determinat comportaria una discriminació, en aquest cas ideològica".

Nosaltres, els membres del Grup Municipal d’ERC-Avancem-MES, donarem suport a la caixa de solidaritat d’ANC i Òmnium amb l’aportació del nostre salari d’avui

Avui, dia 3 d’octubre, institucions, partits polítics, societat civil, sindicats i món empresarial ens sumem a l’aturada general de país com a resposta a la gravíssima repressió duta a terme pels cossos de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional contra la ciutadania de Catalunya, que de forma cívica i pacífica, va expressar la seva voluntat en el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. Malgrat la voluntat del govern totalitari del PP, que no respecta els drets civils al nostre país i humilia la seva gent, els catalans i les catalanes vam votar massivament i ho vam fer a favor de la construcció d’una República Catalana independent. L’Ajuntament de Badalona se suma a la convocatòria impulsada per la taula de la democràcia i, per això, ha cancel·lat la seva activitat, acordant uns serveis mínims amb la representació sindical. El grup municipal d’ERC-Avancem-MES hem decidit, juntament amb els companys de Guanyem Badalona en Comú deixar de percebre el nostre salari i contribuir, amb aquests diners, a la Caixa de Solidaritat d’ANC i Òmnium.  ICV-EUiA també s’ha sumat a la iniciativa de deixar de percebre el salari. Grup Municipal d’ERC-Avancem-MES 3 d’octubre de 2017, Badalona

Un Ple de setembre excepcional, marcat per la repressió de drets i llibertats a Catalunya

El primer Ple ordinari després de l’estiu, no ha estat com els altres. S’ha desenvolupat en un ambient tens, provocat per la repressió que, en matèria de llibertat d’expressió i drets civils bàsics, l’estat espanyol està duent a terme al nostre país i a la nostra ciutat. Malgrat això, el govern de Badalona no ha deixat de fer la seva feina; fet que es va traduir en la  diverses mesures que va tirar endavant en la part resolutiva. Una de les més remarcables va ser l’aprovació del Pla Director de Joventut per al període 2017-2021, que permetrà impulsar millors polítiques per al jovent del nostre municipi. Pel que fa a les mocions, hem de lamentar l’aprovació de tres iniciatives contra el referèndum de l’1 d’octubre presentades per PP, C’S i PSC, fet que va posar de relleu l’estat d’excepció que vivim en aquests moments i les dificultats dels partidaris de les urnes i els vots per desenvolupar una campanya de forma normal, atacats per aquells que volen impedir l’exercici de la democràcia a Badalona.  Mentre es desenvolupava el Ple, la situació d’excepcionalitat també es vivia a la plaça de la Vila, amb un acte organitzat pels partits d’esquerres a favor que els ciutadans de Badalona expressin el seu vot a les urnes el proper 1 d’octubre. Per part d’ERC hi va intervenir el diputat al Parlament Roger Torrent, que va animar a votar i guanyar, no només per a encarar un futur millor pels catalans, sinó també per millorar les condicions de vida de les classes populars de l’estat espanyol, víctimes, també, de les polítiques totalitàries del PP.