ERC Badalona

Totes les notícies

ERC Avancem-MES suspèn l’activitat prevista pel proper divendres en suport a la vaga general

El grup municipal d’ERC Avancem-MES ha decidit suspendre tota l’activitat prevista pel proper divendres 18 d’octubre en suport a la vaga general i l’aturada de país en contra de les sentències als presos i les preses polítiques i com a resposta al moment d’excepcionalitat repressiva que viu el país. Dins de l’agenda prevista pel divendres destaquen les Comissions Informatives prèvies al Ple del 29 d‘octubre i la inauguració del Festival Filmets.  De tots els mandats on Esquerra Republicana de Catalunya ha tingut representació al Ple municipal serà la primera vegada què no participa a les Comissions Informatives. El grup republicà va decidir suspendre completament l’activitat institucional d‘aquesta setmana com a resposta a les sentències polítiques cap els nostres líders.

ERC recorda el president Companys l’endemà de les sentències

A causa de la greu repressió política que viu Catalunya el grup municipal d’ERC Avancem-MES no participarà de l’acte institucional del migdia A les 7h del matí del dia 15 d’octubre, la secció local d’ERC Badalona ha homenatjat la figura del president Lluís Companys en la tradicional ofrena floral que se celebra cada any. En aquesta ocasió i davant de l’excepcionalitat política que viu el país, a banda dels càrrecs orgànics d’ERC hi han participat representants de Badalona en Comú Podem, Guanyem Badalona en Comú, Junts per Catalunya, Avancem-MES i Jovent Republicà. Aquest cop l’acte ha vingut marcat per les sentències contra els polítics i activistes catalans empresonats injustament. La condemna a la repressió judicial, que ha comportat unes penes absolutament desproporcionades i injustes, s’ha fet sentir en els diversos parlaments que s’han fet abans de l’ofrena. En aquest sentit el president del partit Alex Montornès, ha recordat les darreres paraules del president Companys, que malauradament, encara mantenen una vigència important: “A tots els qui m’han agreujat perdono; a tots els qui hagi pogut agreujar demano perdó. Si he de morir, moriré serenament. No queda tampoc en mi l’ombra d’un rancor. Donaré gràcies a Déu que m’hagi procurat una mort tan bella pels ideals. Ell ha volgut aquest destí, i li dec encara la gratitud d’aquesta placidesa i serenitat que m’omple en pensar en la mort, que veig atansar-se sense temor. La meva petitesa no podia esperar una fi més digna. Per Catalunya i tot el que representa de Pau, Justícia i Amor”. Davant de l’onada repressiva que representen les sentències envers el conjunt de la societat catalana, les seves institucions de govern i els seus representants electes, el grup municipal d’ERC Avancem-MES, ha decidit no participar en l’acte institucional que se celebrarà avui al migdia.

COMUNICAT CONJUNT DAVANT LA SENTÈNCIA de ERC Avancem-MES, JxC, GbeC i En Comú Podem de BADALONA

Davant la duríssima i injusta sentencia contra els presos polítics catalans empresonats des de 2017, Guanyem Badalona en Comú, ERC Avancem-MES, JxC i En Comú Podem condemnem sense matitzacions la sentència i manifestem el nostre posicionament clar en defensa dels drets democràtics, civils i polítics, de protesta i de llibertat ideològica, així com dels valors republicans. Condemnem la vinculació entre el delicte de sedició i el dret de lliure expressió, el dret de manifestació i la desobediència civil. La sentència és injusta, posa en entredit la qualitat democràtica i retalla les llibertats i els drets fonamentals. La sentència és una vergonya democràtica que qüestiona el paper de la política, del diàleg i el rol del Parlament de Catalunya en la solució política del conflicte. Ens solidaritzem amb els presos i les preses polítiques i manifestem tot el nostre suport. La sentència avala la posició política de la dreta espanyola que ha conspirat amb tot l’aparell de l'Estat per portar el conflicte als tribunals, fugint de tot diàleg i solució política basada en el dret a l’autodeterminació defensat per la majoria dels catalans i catalanes. Cridem a la cerca d’una solució política, dialogada i democràtica del conflicte, a la vegada que apostem per una resposta transversal i unitària a la sentencia del 1O dictada pel Tribunal suprem.

ERC Badalona amb els joves d’Altsasu condemnats injustament

ERC Badalona se solidaritza amb els joves d’Altsasu, víctimes d’un sistema judicial injust, que els imposa unes penes de presó desproporcionades i impròpies d’un estat democràtic. El grup republicà rebutja i condemna les continuades vulneracions dels drets civils i democràtics que s’estan produint a l’Estat espanyol, així com la parcialitat de les institucions polítiques i judicials, utilitzades per reprimir determinades ideologies.

Divendres es posa en marxa la comissió de modernització que JxC, ERC Avancem - MES i GBeC van posar com a condició per aprovar el cartipàs

L’Ajuntament ha posat en funcionament la Comissió d’Estudi per la Modernització i Descentralització Municipal a proposta del Junts per Catalunya, Esquerra Republicana de Cataunya Avancem-MES i Guanyem Badalona en Comú i per aquest motiu es va incloure aquesta comissió al cartipàs municipal que es va aprovar el 15 de juliol. Aquesta comissió pretén impulsar les mesures de modernització i professionalització que es van programar en el mandat anterior fruit de l’informe de Carles Ramió. Els grups municipals constaten el col·lapse municipal i la lentitud i ineficacia del consistori en respondre a les necessitats dels veïns de la ciutat. Aquest fet, està conduint Badalona a una situació de la que, consideren, serà molt difícil sortir si no es prenen decisions escoltant a la ciutadania i s’efectuen les mesures de modernització necessàries. Arribats a aquest punt, doncs, la modernització i agilització de la gestió municipal s’ha convertit en una urgència. Davant de fets com la falta de gestió de plagues en edificis públics, ajuts de la Diputació i subvencions supramunicipals que es perden per manca de gestió, falta d’atenció a famílies en situacions de risc, els grups municipals JxC, ERC Avancem-MES i GBeC consideren que hi ha un buit importantíssim i insostenible en el compliment de les tasques bàsiques del consistori. El 2016, l’informe elaborat per Carles Ramió ja alertava que la institució estava envellida i tenia una manca greu de tecnificació, en gran part relacionada amb la selecció de personal per endoll enlloc de per qualificació tècnica. L’organització municipal a Badalona no ha patit cap evolució en dècades i els problemes endèmics fruit de decisions mal preses o problemes ignorats estan ara posant en evidència la mala gestió municipal que ha donat com a resultat un superàvit de 47 milions d’euros. Es requereixen mesures que garantim l’accés dels professionals amb més capacitat a les places públiques i la integració informàtica dels serveis públics.

ERC Avancem-MES i Guanyem Badalona en Comú en suport als veïns del Progrés afectats pel fons d’inversió immobiliària Lazora

El passat mes de juliol el fons d’inversió Lazora va adquirir un complex de blocs de pisos al barri del Progrés que es trobaven en mans de Solvia, empresa del Banc Sabadell. El complex de blocs que es troba al carrer Indústria conté unes 100 llars en lloguer que ara es troben amenaçades per l’estratègia especulativa de Lazora. El fons d’inversió immobiliària ha començat a notificar als veïns i a les veïnes que han de renovar contracte un augment dels lloguers de prop del 80% situant-los entorn als 1.800 i els 1.900€. A mitjans de setembre els veïns afectats es varen posar en contacte amb la Plataforma Sant Roc, el Sindicat de Llogaters i els Grups Municipals d’ERC Avancem-MES i Guanyem Badalona en Comú després de no haver rebut resposta per part de l’alcalde Álex Pastor. Els dos primers van iniciar l’assessorament als llogaters, mentre que els dos grups polítics al Ple municipal han iniciat la feina per presentar una moció al proper Ple d’octubre en reprovació del fons d’inversió immobiliària, Lazora. El grup republicà mostra la seva preocupació pel desemparament de la ciutadania davant d’aquest fons especulatius que ja han actuat en altres municipis com per exemple Sant Joan Despí. En aquest cas, la feina conjunta dels veïns i de les veïnes amb diverses administracions - un Ajuntament liderat per un alcalde socialista - va aconseguir frenar l’augment dels lloguers que pretenia el fons d’inversió. ERC Avancem-MES reclama que el govern municipal posi a disposició de les persones afectades tot el suport polític i administratiu per fer front un problema que pot conduir a un augment del preu dels lloguers a tota la zona.

ERC Avancem-MES reivindica que el govern de PSC-Comuns reprengui la feina que havia impulsat el govern GBeC, ERC Avancem-MES i ICV-EUiA en benestar animal

El Grup Municipal d’ERC Avancem-MES ha entrat una bateria de preguntes a la Regidora d’Àmbit de Salut, Habitatge i Recursos Interns de Badalona, sobre l’estat de l’Ordenança de Tinença d’Animals de Companyia, les colònies de gats i la recollida d’espècies exòtiques. El govern de GBeC, ERC Avancem-MES i ICV-EUiA va impulsar una reforma de l’Ordenança de Tinença d’Animals de Companyia que es volia treballar de forma participativa amb les entitats animalistes de la ciutat. L’ordenança modernitzava l’existent i incorporava mesures en relació a les colònies de gats o el control dels excrements de gossos al carrer mitjançant un cens d’ADN, entre d’altres. El govern de PSC i Comuns, encapçalar per Álex Pastor, ha deixat aquesta reforma oblidada en un calaix. Des de fa un any les colònies de gats no reben les esterilitzacions necessàries per tal de controlar-ne la població, per falta de licitació del contracte amb centres veterinaris. Això suposa un problema de sostenibilitat de les colònies actuals, tal i com les entitats animalistes van traslladar al grup republicà, atès que són animals que es reprodueixen amb molt facilitat. Una altra mancança que troben les entitats que es fan càrrec de les colònies de gats és la no licitació del contracte de menjar, fet que agreuja la situació en colònies sobrepoblades per la falta de les esterilitzacions. A la desídia del govern del PSC-BeC s’hi suma la falta de contracte per la recollida de les espècies exòtiques, fet que ha provocat que des del desembre l’Ajuntament no disposi d’aquest servei. En l’acord d’aprovació del pressupost 2019 entre ERC Avancem-MES i el PSC s’incorporaven dues propostes relacionades amb el benestar animal: per una banda l’increment de la partida per l’esterilització de gats i la construcció d’un espai de transició per a gats ferals (20.000€) i, per l’altra, l’adquisició d’una màquina per seqüenciar l’ADN i/o l’anàlisi per fer el cens genètics dels gossos (10.

El ple municipal aprova una partida de 68.000 euros per reparar les rampes mecàniques del carrer Cuba al barri de Sant Crist

A proposta del Grup d’ERC Avancem-MES, el govern municipal ha portat a votació, al ple del mes de setembre, una partida de 68.000 euros per tal de reparar les rampes mecàniques del carrer Cuba, al barri de Sant Crist. Aquesta partida s’ha incorporat als més de 400.000 euros que es dedicaran a la reparació i manteniment de diversos equipaments esportius de la ciutat. La partida de 68.000 euros ha pogut reeixir gràcies a la feina conjunta amb els veïns i veïnes del barri, que no han parat de reclamar la reparació d’un equipament que portava molts mesos sense funcionar. Les característiques geogràfiques del barri de Sant Crist i l’elevat nombre de persones grans que hi viuen, fan que infraestructures com les rampes mecàniques del carrer Cuba siguin especialment necessàries. Per això, des del grup republicà, que considera l’accessibilitat com una prioritat important, s’ha treballat en aquest sentit, de forma constructiva i intentant canalitzar les justes demandes veïnals, per incorporar una despesa que inicialment no estava prevista. El grup municipal d’ERC Avancem-MES celebra que, finalment, es comenci a treballar per tornar a posar en funcionament un equipament que no hauria d’haver restat tant temps aturat. A partir d’ara caldrà agilitzar tant com sigui possible la tramitació administrativa per tal que ben aviat tornin a estar en funcionament i els veïns i veïnes en puguin fer un ús normal.

ERC Avancem-MES exigeix a l’alcalde Alex Pastor que rectifiqui les declaracions sobre els joves migrats sols

ERC Avancem-MES exigeix una rectificació a l’alcalde Pastor respecte les declaracions que va fer ahir sobre els joves migrats sols al barri del Remei. El grup republicà considera molt greus les paraules de l’alcalde, que criminalitza un col·lectiu de forma irresponsable, simplifica una realitat molt complexa i assumeix el marc mental i polític de l’extrema dreta. Per tot això ERC Avancem-MES promourà una moció de reprovació de l’alcalde el proper ple municipal, tenint en compte que el PSC va signar el pacte de ciutat contra el racisme el passat mes d’abril que, ara, ha incomplert de forma flagrant. ERC Avancem-MES demana una resposta contundent de totes les forces democràtiques presents al ple municipal. Incloses les que formen part del govern.