ERC Badalona

Totes les notícies

Des de Badalona ens solidaritzem amb el detinguts i en demanem el seu alliberament

Aquest matí, en un acte sobre migracions i ciutadania a Badalona, el primer Tinent d’Alcaldia Oriol Lladó, el Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat Oriol Amorós, i els senadors Ana Surra i Robert Masih, han mostrat el seu rebuig a la repressió de l’estat espanyol contra les institucions democràtiques de Catalunya i han volgut donar tot el seu suport als detinguts. Oriol Lladó, ha reiterat la seva “Solidaritat amb els detinguts”, exigint la seva “posada en llibertat”. D’aquesta forma, el món local i metropolità se suma a la demanda de la major part de la societat catalana a favor de l’alliberament dels alts càrrecs del govern de la Generalitat i es manté ferm en la defensa del referèndum. Perquè ara ja no es tracta només de triar entre “independència sí o independència no, sinó entre democràcia i autoritarisme”, ha afirmat Lladó.      

La Diada del Referèndum

El passat 11 de setembre al matí, la secció local d’ERC va celebrar la seva tradicional ofrena floral en record del badalonins i badalonines que van patir els fets de 1714. Com cada any, militants i simpatitzants d’ERC Badalona van compartir un esmorzar de germanor a la Plaça de la Constitució, al cor de Dalt de la Vila. El nou president d’ERC Badalona, Àlex Montornès, acompanyat del primer tinent d’alcaldia Oriol Lladó, el president de la federació comarcal d’ERC Miquel Estruch, el president de la Festa Nacional dels Països Catalans, Josep Maria Llagostera, i altres companys i amics, va animar els participants a no tenir por i treballar amb totes les forces per tal que el proper 1 d’octubre es pugui votar com sempre: “Només així, aconseguirem fer una República per a les persones, més justa i social”, va reblar Montornès. L’ambient festiu i reivindicatiu de l’acte va servir per escalfar motors i encarar un setembre en el qual se succeiran fets de gran transcendència per al nostre país i la nostra ciutat, segurs que ERC en serà peça clau.  

"Una República on ho decidirem tot" a Badalona

El dijous 31 d’agost va tenir lloc al Círcol de Badalona l’acte “Una República on ho decidirem tot”, en el qual van participar el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, la directora general de joventut Marta Vilalta, el primer tinent d’alcaldia Oriol Lladó i la regidora de serveis socials Agnès Rotger. El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va encoratjar a tots els demòcrates a defensar l'1 d'octubre perquè “ara mateix entre una persona que votarà que Sí i una persona que vulgui votar que No, les diferències són mínimes, perquè tots dos estan defensant els valors de la democràcia, uns valors que hem defensat sempre”. Junqueras va explicar davant de més de 300 persones, que “volem assumir la responsabilitat plena que té qualsevol societat del món, les responsabilitats d’un Estat que disposa d’unes eines més eficients” i “no ens espanta la responsabilitat, l’estimem, la volem assumir, i assumir-la col·lectivament, amb plenitud”. Marta Vilalta, que va assenyalar que el referèndum és l’alternativa real i l'única possibilitat de canvi. “Hem de ser ciutadans empoderats i no súbdits. Apel·lem a tothom a aixecar-se, a participar, que tothom se senti cridat pel referèndum, que tots siguin protagonistes, ara és el present, un present en què podem canviar el futur”, ha conclòs. Agnès Rotger, va destacar que, de fet, ja hem començat a construir la República Catalana amb mesures com la Renda Garantida, un instrument indispensable per lluitar contra les desigualtats al nostre país. Oriol Lladó, va afirmar que l’1 d’octubre és el punt de trobada de moltíssima gent d’aquest país. “No va de banderes, ni d’estelades, ni només de sentiments, va de decidir com ens organitzem, de poder millorar la qualitat de vida de la gent, de poder atendre les necessitats de la ciutadania”. Argumentant que  és precisament “a ciutats com Badalona on més hem patit la manca d’instruments per poder atendre la gent i és aquí on hem de marcar la diferència.

L'acte amb l'Oriol Junqueras es farà a El Círcol

Davant del risc de precipitació elevat i de l'activació de l'alerta groga per risc de pluges intenses feta pel Servei Meteorològic de Catalunya al Barcelonès, s'ha canviat la ubicació de l'acte Una República per decidir-ho tot a El Círcol. Dia: 31 d'agost Hora: 19 h Lloc: El Círcol (C. Sant Anastasi 2)

Finalitzen les obres al voltant de la plaça Pompeu Fabra amb la reobertura al trànsit del carrer d’Anselm Clavé

Avui s’ha tornat a obrir el trànsit al carrer d’Anselm Clavé, entre l’avinguda d’en Martí Pujol i la rambla de Sant Joan, que havia quedat tallat a causa de les obres d’arranjament de l’entorn de la plaça de Pompeu Fabra.   Ha finalitzat així el projecte de substitució dels paviments de llamborda granítica de les calçades dels carrers d’Anselm Clavé i de la Creu, que s’havien deteriorat molt, per aglomerat asfàltic de color vermellós. Les obres han inclòs un tractament diferenciat en les franges que la travessen, amb itineraris per als vianants, per mantenir els criteris del projecte original de la plaça.   El nou aspecte del carrer d’Anselm Clavé i el del carrer de la Creu, que es va reobrir al trànsit el passat 11 d’agost, manté el carril bus, alhora que es reforça la senyalització com a àrea 30, posant en relleu que es tracta d’un espai compartit entre cotxes i bicicletes.   Les obres s’han fet dins dels terminis previstos i s’ha pogut reobrir per al pas dels vehicles, normalitzant també el trànsit del transport públic pel centre de la ciutat.

ERC Badalona estrena nova Executiva

El passat dimecres dia 26 de juliol, l’Assemblea d’ERC Badalona va escollir, per unanimitat, una nova executiva. Àlex Montornès, doctor en Ciències Físiques nascut el 1986, serà qui ocuparà el càrrec de president de l’agrupació local del partit. El nou president es va adreçar a la militància i va dedicar unes paraules d’agraïment a l’anterior executiva i a Raül Vado, president sortint. A continuació va explicar el seu projecte per als propers anys, centrat en continuar la tasca que ja havia iniciat l’anterior equip, millorant tots aquells aspectes necessaris per tal de fer arribar el missatge republicà a la ciutadania badalonina. La voluntat del nou president i la seva executiva és seguir construint un partit actiu, participatiu i fort, amb un projecte que pivoti sobre 7 grans eixos:   Badalona   Durant aquests dos anys de govern, ERC-Badalona ha demostrat que ser una peça clau del govern de la ciutat. La feina del Grup Municipal, encapçalat pel tinent d’alcaldia Oriol Lladó, ha permès a ERC demostrar que és un partit seriós, compromès amb la justícia social, preparat per treballar per la ciutat, i sensible als problemes de la ciutadania. Ara es compromet a treballar per esdevenir l’eina de transformació en la qual confiïn el màxim nombre de badalonines i badalonins per seguir millorant la ciutat.   República Catalana   Vivim un moment polític excepcional pel futur de les aspiracions socials i nacionals de Catalunya. És per això que ERC-Badalona contribuirà a fer del referèndum de l’1 d’octubre una realitat a la  ciutat, treballant amb la màxima lleialtat a les decisions que prengui el Parlament de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la direcció nacional del partit. Alhora, mantindrà el compromís perquè la República Catalana sigui l’opció vencedora en el referèndum d’autodeterminació.   Amb la victòria del Sí al referèndum, la secció local d’ERC treballarà per construir els espais necessaris perquè els militants, simpatitzants i ciutadania en general tinguin un paper actiu en el procés constituent de la República Catalana.

El Ple protegeix Sant Jeroni de la Murtra i inverteix el superàvit en habitatge social i projectes per a equipaments

El darrer Ple abans de la parada estiuenca es va iniciar amb  declaració institucional per protegir Sant Jeroni de la Murtra, que va comptar amb el suport de tots els grups municipals. En la part resolutiva es va aprovar la congelació de l’IBI i una bonificació del 95% a immobles dedicats a investigació. Alhora es subvencionarà l’IBI als propietaris que tinguin pisos a la borsa de lloguer de l’Oficina Local de l’Habitatge. El Ple també va  provar la incorporació del superàvit de l’any anterior, que contemplarà, entre altres coses, una inversió en habitatge social de més de 8 milions d’euros, així com la redacció de projectes d’equipaments culturals i educatius. En aquest sentit, entre els nous projectes hi ha el de Ca l’Andal, llargament reivindicat des d’ERC Badalona. Ple que fa a l’apartat de mocions, un cop més, es va donar suport al Correllengua amb l’objectiu de potenciar la llengua catalana com a element de cohesió indispensable a la nostra ciutat.  

Comencen els treballs per senyalitzar les obres que es portaran a terme al voltant de la plaça de Pompeu Fabra

  Aquesta setmana començaran els treballs per senyalitzar les obres que durant els pròxims dies es portaran a terme al voltant de la plaça de Pompeu Fabra per substituir els paviments de llamborda granítica de les calçades dels carrers de la Creu i d’Anselm Clavé per aglomerat asfàltic de color granat.   El projecte també inclou la col·locació de marques de limitació de velocitat a 30 km/h i d’alguns coixins berlinesos, uns elements elevats que situats a la calçada d’aquestes vies serviran per reduir la velocitat dels vehicles.   Afectacions pel tall del carrer de la Creu Les obres del carrer de la Creu s’executaran entre el 31 de juliol i el 14 d’agost. Durant aquest període de temps el carrer quedarà tallat al trànsit entre l’avinguda de Sant Ignasi de Loiola i l’avinguda de Martí Pujol. Els vehicles s’hauran de desviar per la Rambla de Sant Joan. Aquest tall de trànsit afecta les línies d’autobús B1, B25, B26, B27, B29, B30, N9 i N11.   Afectacions pel tall del carrer d’Anselm Clavé Les obres del carrer d’Anselm Clavé es faran entre el 14 i el 31 d’agost. Durant aquest període de temps el carrer quedarà tallat al trànsit entre l’avinguda de Martí Pujol i la Rambla de Sant Joan. Els vehicles s’hauran de desviar per l’avinguda de Martí Pujol. Aquest tall de trànsit afecta les línies d’autobús B1, B17, B25, B27, B30, N9 i N11.   El pressupost d’aquest projecte és de 215.000 euros i està finançat per la Generalitat de Catalunya

Badalona aposta per un pla d’equipaments socials i per l’habitatge públic amb el superàvit pressupostari de l’any passat

El Ple ordinari del mes de juliol, que se celebrarà el pròxim dimarts 25, aprovarà la incorporació del superàvit de l’any passat. Una de les partides més destacades es destinarà a nous equipaments de la ciutat, concretament per al pla conegut com a “Badalona 2020”. El govern municipal disposarà d’1 milió d’euros per a poder encarregar els projectes executius d’aquest nous equipaments que seran de caire socio-cultural i que se situaran a diferents barris de la ciutat.   Aquest pla contempla, concretament, situar un nou centre cívic al nou barri del canal del Gorg de Badalona, una petició sorgida del procés participatiu iniciat fa un any a la zona; un nou equipament al carrer Apenins de Montigalà; i un tercer equipament a la Masia de Ca L’Andal de Bufalà.   També es contempla un projecte bàsic per a dissenyar una futura Ciutat de la Música que englobi l’Escola de Música Moderna i el Conservatori Professional de Música de Badalona.   La principal inversió de 8 milions d’euros, com ja es va informar el passat mes de maig, serà per començar a disposar d’un parc públic d’habitatges per a la ciutat. Els nous pisos, ja sigui per compra o de nova construcció, es destinaran una part a emergències socials, i una altra a pisos de protecció oficial de lloguer per a joves, gent gran o altres col·lectius amb dificultats per accedir a l’habitatge. El govern municipal està tancat acords amb entitats supramunicipals i amb agents socials de la ciutat per portar una proposta definitiva al Consell Local d’Habitatge.   Entre els nous equipaments destaca també la construcció d’una nova escola bressol a la ciutat, fruit d’un acord amb el grup municipal socialista. Aquesta nova escola bressol servirà per donar sortida a l’alta demanda produïda per la nova tarifació social implementada en aquest mandat.   Conservació del patrimoni i expropiacions En la proposta final s’inclouen també partides per a diverses adequacions d’edificis públics que han patit la manca de manteniment dels darrers anys.