ERC Badalona

Totes les notícies

ERC Avancem-MES reclama a l’Alcalde i a CaixaBank una alternativa al tancament de l’oficina bancària de Pomar

La reestructuració del sector financer ha obligat a moltes entitats bancàries a disminuir el nombre d’oficines al territori. En aquest sentit l’oficina bancària de CAIXABANK al barri de Pomar tancarà les seves portes el 2 de setembre de 2019. L’entitat ha informat que a partir d’aquesta data els clients i les clientes seran ateses a l’oficina més propera situada al barri de La Morera. Amb 52 anys d’història, Pomar és un dels barris amb la població més envellida de la ciutat on aproximadament un terç de la població adulta té més de 65 anys amb els problemes de mobilitat associats que se’n deriven. El Grup Municipal d’ERC Avancem-MES considera que la redistribució de les oficines bancàries no pot seguir exclusivament criteris econòmics o d’eficiència sinó que també ha d’incloure factors socials a partir de la realitat del territori com és el cas del barri de Pomar. A partir de la preocupació dels veïns de Pomar, el Grup Municipal d’ERC Avancem-MES s’ha dirigit a l’Alcalde Alex Pastor i a la Direcció Territorial de Barcelona de CaixaBank per traslladar la seva preocupació i reclamar possibles solucions alternatives al tancament d’aquesta oficina que ajudi a la gent gran del barri. El Grup Municipal ha demanat que l’Alcalde informi sobre les gestions realitzades des del seu govern per incidir en el manteniment de les oficines bancàries, d’aquesta i d’altres entitats, seguint criteris socials i que negociï amb l’entitat bancària solucions pels veïns i les veïnes de Pomar com, per exemple, una oficina mòbil amb una periodicitat fixada.

El Ple de de juliol posa en evidència el bloqueig del govern de PSC i Comuns

El Ple ordinari del mes de juliol, el darrer abans de la parada estiuenca, va posar en evidència el bloqueig del govern municipal de PSC i Comuns. L’executiu encapçalat per l’alcalde Àlex Pastor, que va accedir per primer cop a l’alcaldia a través d’una moció de censura (amb vots de PP i C’S) amb l’excusa d’acabar amb la suposada ineficiència del govern anterior, va demostrar tot el contrari. D’aquesta manera, el govern municipal va presentar un superàvit de més de 40 milions d’euros, un elevada demora en el pagament de les factures i cap voluntat de desafiar les lleis del PP que van portar a la major retallada dels serveis públics dels darrers temps. Aquest fet i la manca de voluntat de construir les complicitats necessàries amb les forces d’esquerres que li van donar suport en la investidura i el cartipàs, va fer que els números presentats no fossin aprovats. En paraules del regidor Oriol Lladó: «Vostès havien decidit assolir l’alcaldia com fos i fer bandera del desbloqueig, malgrat la primera decisió que van prendre, després de treure la pancarta dels presos polítics, va ser, precisament, deixar la ciutat sense pressupost.». El grup municipal d’ERC Avancem-MES, doncs, va deixar clar que un govern de només 8 regidors de 27 no pot actuar com si tingués majoria absoluta, sense buscar els consensos pertinents per al bon govern de Badalona. Així, el portaveu Alex Montornès va explicar que «El que hem vist fins ara és que el govern no està disposat a establir confiances amb els grups d’esquerres. No entenem que es vulguin treure diners de la partida de 8M € per habitatge social i ni tant sols ens ho expliquin com cal.». Malgrat això i deixant la ma estesa amb generositat i pensant en el bé de la ciutat, el grup municipal republicà va facilitar la cessió dels solars de l’Institut de la Riera i de l’escola Ventura Gassol a la Generalitat, per tal que s’hi puguin construir dos nous i importants equipaments educatius.

El Grup Municipal Republicà lamenta el deplorable estat de les instal·lacions esportives del C.F. Bufalà

El passat 24 de juliol diversos membres del Grup Municipal d’ERC Avancem-MES, acompanyats dels responsables de l’entitat, van visitar el camp de futbol on desenvolupa la seva activitat esportiva el C.F. Bufalà, un dels clubs de futbol de base més actius de Badalona, amb més de 30 equips en actiu.  El president Jordi Domènech va explicar als republicans l’estat de deixadesa de les instal·lacions esportives que utilitza el club i que són de propietat municipal. Un dels desperfectes més importants és el del mal estat de la gespa artificial del camp, que dificulta que els partits els puguin desenvolupar amb total normalitat. També va destacar el despreniment de paviment de la part interior de les grades i de part de les rajoles dels vestidors. Malgrat que els responsables del Bufalà es mostren predisposats a assumir despeses que no els pertocarien, si que posen de relleu la manca de resposta per part de l’Ajuntament pel que fa al manteniment de les grans infraestructures. Des d’ERC Avancem-MES entenen que el mal estat de les instal·lacions esportives municipals és un tema endèmic a la ciutat, que afecta la majoria d’entitats. La manca de manteniment des de fa molts anys ha afavorit una degradació generalitada que només es podrà revertir amb un autèntic pla de xoc per als equipaments esportius. La presidenta del grup, Anna Maria Lara ha reblat: “Exigim al govern del PSC i dels Comuns que posi fil a l’agulla i que treballi per a solucionar aquest vell problema de Badalona. Recordem que la tasca de cohesió social i de barri que fan les entitats esportives com el C.F. Bufalà és bàsica i molt necessària. Els necessitem en bon estat per tal que els clubs puguin desenvolupar al màxim el seu potencial.” ERC Avancem-MES vetllarà perquè el govern municipal faci la feina i continuarà treballant al servei del Bufalà i la resta de clubs esportiu de la ciutat en aquest nou curs polític.

El grup municipal d'ERC Avancem-MES reclama una solució a la zona de gossos del Parc de Ca l’Arnús

La construcció provisional i necessària de l’Escola Lola Anglada al Parc de Ca l’Arnús al barri de Casagemes requereix convertir l’actual zona de gossos en el pati de l’equipament escolar. Durant el darrer any, pares, alumnes, professors, persones usuàries i gossos han conviscut amb més o menys tensions per la proximitat dels dos equipaments. El passat dissabte 20 de juliol, Alex Montornès - portaveu del grup municipal d’ERC Avancem-MES - va reunir-se amb diverses persones usuàries de la zona de gossos per tal d’escoltar les seves preocupacions. El regidor i els usuaris van coincidir que un cop desencallada la construcció provisional de l’escola cal trobar una localització alternativa a la zona de gossos dins del parc. Actualment, la zona de gossos del Parc de Ca l’Arnús és l’espai més gran disponible al Districte 1 i dóna cobertura als veïns i a les veïnes de barris com Centre, Casagemes, Canyadó, el Manresà o inclús de la ciutat de Montgat. Durant el govern anterior, Francesc Ribot exregidor d’ERC Avancem-MES va proposar un pla pilot per implementar zones d’esbarjo per gossos a la nostra ciutat. Aquest tipus d’equipament que ja ha estat implementat en altres ciutats com Barcelona, Rubí o Reus defineix espais tancats d’entre 700 m2 i 5000 m2 on els animals poden relacionar-se i fer exercici amb seguretat. La proposta d’ERC Avancem-MES incorporava la construcció d’una zona d’esbarjo a cada districte de Badalona que complementessin les zones de gossos actuals. La moció de censura del Partit Socialista va aturar aquest projecte pilot. El grup municipal d’ERC Avancem-MES proposa recuperar el projecte d’esbarjo per gossos en què va treballar mentre era a govern, i mentre no es desplega buscar, d'acord amb el gestor del parc (AMB) i les entitats veïnals i socials implicades en la preservació del parc, un emplaçament alternatiu provisional de la zona de gossos per donar la millor cobertura als veïns i veïnes del districte 1.

Va prenent forma l’aposta d’ERC-Avancem MES per millorar l’espai públic i la connexió entre barris al Districte 3

Ja és una realitat la nova carretera de Can Ruti i el lateral fins a Coll i Pujol i es troben en execució les obres del parc de Can Bada, la passera del Torrent de la Font, la millora del carrer Molí de la Torre i en un tràmit avançat de tramitació el camí del G4 a Montigalà.  Aquests dies l’aposta d’ERC-Avancem MES per una ciutat més accessible i verda es mostra ja de forma clara en diferents espais del Districte 3, en especial als barris de Morera i de Bufalà. Són sis actuacions impulsades en el temps que els republicans van estar al govern de la ciutat, conjuntament amb Guanyem i ICV-EUiA i que aquestes darreres setmanes o bé han acabat o estan en plena execució. En tots els casos hi ha un fil conductor entre les actuacions que implica la participació ciutadana, el compromís amb solucions que millorin l’accessibilitat i la millora general de l’espai públic, entès com a element connector entre barris. Entre les actuacions destaquen les que han tingut lloc en l’eix del Parc Serentill, una zona de Badalona molt transitada (amb tres centres educatius que conformen un important campus al cor de la ciutat) però molt poc orientada al vianant, i que, a més, acabava en un cul de sac amb l’autopista. El desbloqueig de la primera fase del lateral entre president Companys i Coll i Pujol anunciat ara fa tres anys tot just s’ha completat aquest mes de juny i ha millorat la permeabilitat del districte, i en especial a la zona del parc Serentill. El Departament de Territori, amb una inversió de 3,6 milions d’euros, ha executat aquesta obra i gràcies, a la insistència muncipal, ha incoprorat diferents millores (com ara la possibilitat d’agafar el lateral aprofitant un creuament semafòric al vial d’entrada a l’autopista), tot i que també ha deixat alguna oportunitat perduda, com la possibilitat d’aprofitar la nova infraestructura per promoure modalitats de transport més sostenible (reforç de bus o possibilitat d’habilitar carril bici).

ERC Avancem-MES impulsa la modernització de l’Ajuntament de Badalona

  Avui s’ha aprovat el cartipàs municipal de Badalona amb els vots favorables d’ERC Avancem-MES, Guanyem BDN en Comú, JuntsxCat, Comuns i PSC. Un cartipàs per la transparència, la modernització i la descentralització administrativa de l’Ajuntament de Badalona, que vol continuar la feina iniciada el 2015 pel govern de Guanyem, ERC-Avancem-MES i ICV-EUiA amb l’encàrrec de l’informe Ramió. La nostra formació, té clar que cal treballar de forma responsable i pensant en el bé de la nostra ciutat, facilitant la governabilitat de l’Ajuntament. La ciutadania de Badalona no es mereix un bloqueig constant del govern municipal, però cal condicionar aquesta governabilitat a la implementació d’un reforma en profunditat de l’administració local, tal i com ens vam comprometre en el nostre programa electoral compartit amb Guanyem. Així, volem garantir garantir les millors capacitats professionals dels treballadors públics mitjançant plans de carrera i formació; aplicar la innovació tecnològica i criteris de ciutats intel·ligents a la gestió municipal; i des de una administració oberta i transparent. Entenem també que la direcció pública és l’element clau per aconseguir traslladar el mandat polític en un mandat de gestió de caràcter operatiu que permeti avançar cap a un model de gestió que combini l’eficàcia i la seguretat jurídica amb la millora dels resultats i l’eficiència dels serveis públics. També volem  apostar per un model de ciutat que fomenti la participació ciutadana en la presa de decisions públiques per tal d’apoderar els badalonins i badalonines. En aquest sentit vetllarem per la consolidació de les inversions pendents dels pressupostos participatius del mandat anterior i en promourem de nous. La lluita contra l’emergència social i habitacional a Badalona, i els drets socials i civils dels ciutadans és un dels aspectes que més preocupa a la ciutadania i que han de ser una prioritat oferint-ne respostes decidides i de consens.

ERC-Avancem-MES acorda inscriure un grup municipal propi, mantenint unitat estratègica i programàtica amb Guanyem Badalona en Comú

El principal objectiu de concórrer a les eleccions de forma conjunta era fer un front ampli d'esquerres per poder continuar les polítiques iniciades pel govern de progrés i de l'esquerra transformadora encapçalat per Dolors Sabater. El segon objectiu indirecte era evitar el retorn del Partit Popular més reaccionari i xenòfob al govern de la ciutat. Les forces polítiques que han concorregut a la coalició han mantingut sempre les seves especificitats com a un valor afegit al projecte. L’Assemblea Local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Badalona reunida el 19 de juny va decidir constituir-se en grup propi amb el nom d’Esquerra Republicana de Catalunya - Avancem - MES, mantenint la unitat estratègica i les línies programàtiques compartides amb Guanyem Badalona en Comú. La decisió es pren motivada a partir de les negociacions de la investidura amb un Partit Socialista que va mostrar una actitud inflexible i irresponsable. Això fa preveure una legislatura llarga, dura i complicada. Per això cal que les forces que composaven la coalició disposin de totes les eines disponibles que els permet el Reglament Orgànic Municipal (ROM) per desenvolupar el seu programa conjunt. L’existència de dos grups permet una major visualització del projecte en el plenari i fer arribar un missatge més clar i directe a la ciutadania. Esquerra Republicana aposta per mantenir la unitat d’acció amb Guanyem Badalona en Comú en els espais de negociació entre el PSC i la resta de forces polítiques de progrés per assolir un govern fort i estable per fer front els reptes de ciutat. Actualment, les negociacions segueixen obertes i la proposta de compartir l’alcaldia amb la Dolors Sabater segueix sobre la taula.

Guanyem i ERC-Avancem-MES demanen un esforç de totes les forces de progrés per fer un govern alternatiu al d’Albiol abans de dissabte

La coalició de Guanyem Badalona en Comú i Esquerra Republicana-Avancem-MES reiteren l’aposta per formar un govern estable encapçalat per Dolors Sabater que inclogui a totes les candidatures de progrés de la ciutat. Aquest govern ha de ser ampli i format per les forces de progrés de la ciutat amb l’escull principal en el debat d’investidura. Davant la manca de flexibilitat del Partit Socialista de Catalunya , que no posa cap alternativa viable damunt la taula, la coalició manté la candidatura de la Dolors Sabater al debat d’investidura del proper dissabte 15 de juny. La coalició és la llista més votada d’esquerres i com a tal, li pertoca liderar aquest govern. La proposta efectuada pel PSC de presentar el seu candidat Alex Pastor en un govern en minoria de 6 regidors, no permetria la formació d’un govern estable i, per tant, no es troba en cap cas sobre la taula. Un escenari així abocaria a la ciutat a un govern en mans del Partit Popular. Per part de la coalició les negociacions segueixen obertes amb el PSC, Badalona en Comú Podem i Junts per Catalunya per trobar una solució de consens abans del ple.

La Coalició de Guanyem Badalona en Comú i ERC Badalona anuncia un pla de xoc pels Mercats Municipals i l’impuls del projecte Mercats Vius BDN

Dolors Sabater i Oriol Lladó, cap de llista de la coalició entre Guanyem Badalona en Comú i ERC-Avancem-Més, han anunciat aquest matí al Mercat Torner un pla de xoc d’inversió pública urgent per a la millora de les condicions dels Mercats Municipals: Cambres de refrigeració, lavabos i manteniment estructural dels equipaments amb especial atenció al  Mercat Torner i al Mercat de Llefià. La proposta de pla de xoc d’inversió pública de 3 milions d’euros contempla una reordenació del Mercat de Pomar  d’acord amb els seus paradistes i l’impuls, al mateix mercat, d’un centre de distribució de productes de proximitat i ecològics dels diferents productors del Barcelonès Nord i Maresme. El nou govern es compromet també, a treballar conjuntament amb la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per presentar un model propi de Mercats Municipals “Mercats Vius BDN” acompanyat d’inversió europea per tal de modernitzar els mercats durant els propers anys. El projecte “Mercats Vius BDN” ha de permetre apartar Mercasa del projecte del Mercat Maignon i apostar per un model de mercat municipal de proximitat i adaptat a les noves necessitats de consum dels badalonins i badalonines. Per altra banda, el projecte “Mercats Vius BDN” ha de permetre, també, trobar una solució definitiva per al Mercat Torner. Oriol Lladó, número 2 de la coalició per ERC, defensa que “l’aposta estratègica com Mercats Vius BDN permetrà atraure inversió de fons de la Unió Europea per la implantació d’un nou model de mercats a al ciutat.” Dolors Sabater, la cap de llista per Guanyem Badalona en Comú, ha agraït que, durant les visites als mercats municipals d’aquests darrers dies, els paradistes els hagin traslladat totes les preocupacions. i que “l’aposta del nou govern per impulsar un pla de xoc d’inversió serà una de les seves prioritats durants els primers mesos de govern.”