ERC Badalona

Totes les notícies

Dos regidors de Badalona qüestionen la competència de l'Estat per tancar l'Ajuntament el 12-O

L'Ajuntament de Badalona va decidir obrir les seves portes el 12 d'octubre passat malgrat ser jornada festiva amb motiu del dia de la Hispanitat. Pràcticament un any després, el regidors Oriol Lladó i Agnès Rotger han presentat una qüestió prejudicial dirigida al Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) per aclarir si la competència per determinar que el 12-O és festiu d'obligat compliment és de l'Estat o ja està en mans de la Unió Europea (UE). El tràmit s'ha dut a terme davant del jutjat d'instrucció 4 de Badalona, que és qui té oberta una investigació per desobediència arran d'una denúncia del PP. Malgrat que en un primer moment el propi jutge va certificar que no s'havia comès cap delicte, l'Audiència de Barcelona va ordenar reobrir el cas a causa d'un recurs de la Fiscalia. El consistori va obrir el 12 d'octubre passat malgrat que un jutjat contenciós-administratiu de Barcelona ho va prohibir en base a una llei del 1987 que estableix la Hispanitat com a dia festiu. Ara, Lladó i Rotger posen en dubte la facultat dels jutjats espanyols d'impedir l'obertura de l'Ajuntament. En aquest sentit, apunten que la legislació laboral estableix com un "dret" però no com una "obligació" fer festa el 12-O. A més a més, indiquen que el "canvi d'un dia de vaga pel 12 d'octubre seria perfectament legal" amb l'únic requisit que es faci de comú acord entre treballadors i direcció de l'ens que els té contractats. Afegeixen que la UE estableix la llibertat de prestar serveis indistintament de si són oferts per un ens públic o privat. La qüestió prejudicial davant del TJUE també discuteix que la desobediència al jutjat contenciós-administratiu sigui delictiva a partir de dues directives sobre liberalització de serveis i igualtat de tracte, i la llibertat d'expressió. En base a aquestes normes, defensen que "l'obligació de no treballar forçosament un dia determinat comportaria una discriminació, en aquest cas ideològica".

Nosaltres, els membres del Grup Municipal d’ERC-Avancem-MES, donarem suport a la caixa de solidaritat d’ANC i Òmnium amb l’aportació del nostre salari d’avui

Avui, dia 3 d’octubre, institucions, partits polítics, societat civil, sindicats i món empresarial ens sumem a l’aturada general de país com a resposta a la gravíssima repressió duta a terme pels cossos de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional contra la ciutadania de Catalunya, que de forma cívica i pacífica, va expressar la seva voluntat en el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre. Malgrat la voluntat del govern totalitari del PP, que no respecta els drets civils al nostre país i humilia la seva gent, els catalans i les catalanes vam votar massivament i ho vam fer a favor de la construcció d’una República Catalana independent. L’Ajuntament de Badalona se suma a la convocatòria impulsada per la taula de la democràcia i, per això, ha cancel·lat la seva activitat, acordant uns serveis mínims amb la representació sindical. El grup municipal d’ERC-Avancem-MES hem decidit, juntament amb els companys de Guanyem Badalona en Comú deixar de percebre el nostre salari i contribuir, amb aquests diners, a la Caixa de Solidaritat d’ANC i Òmnium.  ICV-EUiA també s’ha sumat a la iniciativa de deixar de percebre el salari. Grup Municipal d’ERC-Avancem-MES 3 d’octubre de 2017, Badalona

Un Ple de setembre excepcional, marcat per la repressió de drets i llibertats a Catalunya

El primer Ple ordinari després de l’estiu, no ha estat com els altres. S’ha desenvolupat en un ambient tens, provocat per la repressió que, en matèria de llibertat d’expressió i drets civils bàsics, l’estat espanyol està duent a terme al nostre país i a la nostra ciutat. Malgrat això, el govern de Badalona no ha deixat de fer la seva feina; fet que es va traduir en la  diverses mesures que va tirar endavant en la part resolutiva. Una de les més remarcables va ser l’aprovació del Pla Director de Joventut per al període 2017-2021, que permetrà impulsar millors polítiques per al jovent del nostre municipi. Pel que fa a les mocions, hem de lamentar l’aprovació de tres iniciatives contra el referèndum de l’1 d’octubre presentades per PP, C’S i PSC, fet que va posar de relleu l’estat d’excepció que vivim en aquests moments i les dificultats dels partidaris de les urnes i els vots per desenvolupar una campanya de forma normal, atacats per aquells que volen impedir l’exercici de la democràcia a Badalona.  Mentre es desenvolupava el Ple, la situació d’excepcionalitat també es vivia a la plaça de la Vila, amb un acte organitzat pels partits d’esquerres a favor que els ciutadans de Badalona expressin el seu vot a les urnes el proper 1 d’octubre. Per part d’ERC hi va intervenir el diputat al Parlament Roger Torrent, que va animar a votar i guanyar, no només per a encarar un futur millor pels catalans, sinó també per millorar les condicions de vida de les classes populars de l’estat espanyol, víctimes, també, de les polítiques totalitàries del PP.    

Des de Badalona ens solidaritzem amb el detinguts i en demanem el seu alliberament

Aquest matí, en un acte sobre migracions i ciutadania a Badalona, el primer Tinent d’Alcaldia Oriol Lladó, el Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat Oriol Amorós, i els senadors Ana Surra i Robert Masih, han mostrat el seu rebuig a la repressió de l’estat espanyol contra les institucions democràtiques de Catalunya i han volgut donar tot el seu suport als detinguts. Oriol Lladó, ha reiterat la seva “Solidaritat amb els detinguts”, exigint la seva “posada en llibertat”. D’aquesta forma, el món local i metropolità se suma a la demanda de la major part de la societat catalana a favor de l’alliberament dels alts càrrecs del govern de la Generalitat i es manté ferm en la defensa del referèndum. Perquè ara ja no es tracta només de triar entre “independència sí o independència no, sinó entre democràcia i autoritarisme”, ha afirmat Lladó.      

La Diada del Referèndum

El passat 11 de setembre al matí, la secció local d’ERC va celebrar la seva tradicional ofrena floral en record del badalonins i badalonines que van patir els fets de 1714. Com cada any, militants i simpatitzants d’ERC Badalona van compartir un esmorzar de germanor a la Plaça de la Constitució, al cor de Dalt de la Vila. El nou president d’ERC Badalona, Àlex Montornès, acompanyat del primer tinent d’alcaldia Oriol Lladó, el president de la federació comarcal d’ERC Miquel Estruch, el president de la Festa Nacional dels Països Catalans, Josep Maria Llagostera, i altres companys i amics, va animar els participants a no tenir por i treballar amb totes les forces per tal que el proper 1 d’octubre es pugui votar com sempre: “Només així, aconseguirem fer una República per a les persones, més justa i social”, va reblar Montornès. L’ambient festiu i reivindicatiu de l’acte va servir per escalfar motors i encarar un setembre en el qual se succeiran fets de gran transcendència per al nostre país i la nostra ciutat, segurs que ERC en serà peça clau.  

"Una República on ho decidirem tot" a Badalona

El dijous 31 d’agost va tenir lloc al Círcol de Badalona l’acte “Una República on ho decidirem tot”, en el qual van participar el vicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, la directora general de joventut Marta Vilalta, el primer tinent d’alcaldia Oriol Lladó i la regidora de serveis socials Agnès Rotger. El president d'Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, va encoratjar a tots els demòcrates a defensar l'1 d'octubre perquè “ara mateix entre una persona que votarà que Sí i una persona que vulgui votar que No, les diferències són mínimes, perquè tots dos estan defensant els valors de la democràcia, uns valors que hem defensat sempre”. Junqueras va explicar davant de més de 300 persones, que “volem assumir la responsabilitat plena que té qualsevol societat del món, les responsabilitats d’un Estat que disposa d’unes eines més eficients” i “no ens espanta la responsabilitat, l’estimem, la volem assumir, i assumir-la col·lectivament, amb plenitud”. Marta Vilalta, que va assenyalar que el referèndum és l’alternativa real i l'única possibilitat de canvi. “Hem de ser ciutadans empoderats i no súbdits. Apel·lem a tothom a aixecar-se, a participar, que tothom se senti cridat pel referèndum, que tots siguin protagonistes, ara és el present, un present en què podem canviar el futur”, ha conclòs. Agnès Rotger, va destacar que, de fet, ja hem començat a construir la República Catalana amb mesures com la Renda Garantida, un instrument indispensable per lluitar contra les desigualtats al nostre país. Oriol Lladó, va afirmar que l’1 d’octubre és el punt de trobada de moltíssima gent d’aquest país. “No va de banderes, ni d’estelades, ni només de sentiments, va de decidir com ens organitzem, de poder millorar la qualitat de vida de la gent, de poder atendre les necessitats de la ciutadania”. Argumentant que  és precisament “a ciutats com Badalona on més hem patit la manca d’instruments per poder atendre la gent i és aquí on hem de marcar la diferència.

L'acte amb l'Oriol Junqueras es farà a El Círcol

Davant del risc de precipitació elevat i de l'activació de l'alerta groga per risc de pluges intenses feta pel Servei Meteorològic de Catalunya al Barcelonès, s'ha canviat la ubicació de l'acte Una República per decidir-ho tot a El Círcol. Dia: 31 d'agost Hora: 19 h Lloc: El Círcol (C. Sant Anastasi 2)

Finalitzen les obres al voltant de la plaça Pompeu Fabra amb la reobertura al trànsit del carrer d’Anselm Clavé

Avui s’ha tornat a obrir el trànsit al carrer d’Anselm Clavé, entre l’avinguda d’en Martí Pujol i la rambla de Sant Joan, que havia quedat tallat a causa de les obres d’arranjament de l’entorn de la plaça de Pompeu Fabra.   Ha finalitzat així el projecte de substitució dels paviments de llamborda granítica de les calçades dels carrers d’Anselm Clavé i de la Creu, que s’havien deteriorat molt, per aglomerat asfàltic de color vermellós. Les obres han inclòs un tractament diferenciat en les franges que la travessen, amb itineraris per als vianants, per mantenir els criteris del projecte original de la plaça.   El nou aspecte del carrer d’Anselm Clavé i el del carrer de la Creu, que es va reobrir al trànsit el passat 11 d’agost, manté el carril bus, alhora que es reforça la senyalització com a àrea 30, posant en relleu que es tracta d’un espai compartit entre cotxes i bicicletes.   Les obres s’han fet dins dels terminis previstos i s’ha pogut reobrir per al pas dels vehicles, normalitzant també el trànsit del transport públic pel centre de la ciutat.

ERC Badalona estrena nova Executiva

El passat dimecres dia 26 de juliol, l’Assemblea d’ERC Badalona va escollir, per unanimitat, una nova executiva. Àlex Montornès, doctor en Ciències Físiques nascut el 1986, serà qui ocuparà el càrrec de president de l’agrupació local del partit. El nou president es va adreçar a la militància i va dedicar unes paraules d’agraïment a l’anterior executiva i a Raül Vado, president sortint. A continuació va explicar el seu projecte per als propers anys, centrat en continuar la tasca que ja havia iniciat l’anterior equip, millorant tots aquells aspectes necessaris per tal de fer arribar el missatge republicà a la ciutadania badalonina. La voluntat del nou president i la seva executiva és seguir construint un partit actiu, participatiu i fort, amb un projecte que pivoti sobre 7 grans eixos:   Badalona   Durant aquests dos anys de govern, ERC-Badalona ha demostrat que ser una peça clau del govern de la ciutat. La feina del Grup Municipal, encapçalat pel tinent d’alcaldia Oriol Lladó, ha permès a ERC demostrar que és un partit seriós, compromès amb la justícia social, preparat per treballar per la ciutat, i sensible als problemes de la ciutadania. Ara es compromet a treballar per esdevenir l’eina de transformació en la qual confiïn el màxim nombre de badalonines i badalonins per seguir millorant la ciutat.   República Catalana   Vivim un moment polític excepcional pel futur de les aspiracions socials i nacionals de Catalunya. És per això que ERC-Badalona contribuirà a fer del referèndum de l’1 d’octubre una realitat a la  ciutat, treballant amb la màxima lleialtat a les decisions que prengui el Parlament de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la direcció nacional del partit. Alhora, mantindrà el compromís perquè la República Catalana sigui l’opció vencedora en el referèndum d’autodeterminació.   Amb la victòria del Sí al referèndum, la secció local d’ERC treballarà per construir els espais necessaris perquè els militants, simpatitzants i ciutadania en general tinguin un paper actiu en el procés constituent de la República Catalana.