ERC Badalona

Totes les notícies

ERC ha repartit més de 6.000 revistes informatives, explicant la feina feta i la república que farem des de Badalona

El passat cap de setmana del 18 i 19 de març la secció local d’Esquerra Republicana de Catalunya a Badalona, va fer un important esforç per tal de sortir al carrer i informar a la ciutadania de la feina que està duent a terme el nostre equip al govern municipal i també per explicar la república que farem des de Badalona.   Així, hem volgut explicar que estem construint la nova República entre tots, escoltant, reflexionant, amb arguments, amb noves i propostes. Per fer-ho, hem repartit més de 6.000 revistes explicant que és el que hem fet i que és el que farem en els propers mesos a l'Ajuntament de Badalona i, també, més de 6.000 díptics interpel·lant als nostres veïns i veïnes sobre quina és la República Catalana que volem construir entre tots.   Aquesta acció, s’emmarca dins de la campanya participativa ‘La República que Farem’ que el passat 4 de març va viure el seu acte central i que posa a debat les propostes del partit per la República Catalana.   En aquest sentit, el tinent d’alcaldia Oriol Lladó ha assenyalat que “el municipalisme i l’àmbit metropolità seran decisius per fer una república neta i transparent, on tothom hi tingui cabuda, sense exclusions ni prejudicis. Perquè des de la tercera ciutat del país ja hi juguem un paper important i ho hem de continuar fent”.  

Badalona engega el programa ConvivimBDN per promoure el civisme i la convivència amb la incorporació d’agents de comunitat a tots els Districtes de la ciutat

Badalona ha posat en marxa l’innovador programa #ConvivimBDN que té com a objectius promoure el civisme i la convivència i reduir l’incivisme arreu de la ciutat. Per tal de fer-ho possible, des de fa uns dies l’Ajuntament ha incorporat 12 agents de comunitat que tenen com a missió impulsar i desenvolupar accions per assolir aquests objectius.   #ConvivimBDN sorgeix de la necessitat de reforçar el teixit i la cohesió social, així com de l’adaptació als canvis viscuts a la ciutat de Badalona durant els darrers anys i als efectes de la crisi econòmica. El Programa porta a terme accions de gestió positiva de la diversitat, foment de les relacions en igualtat de drets i deures i, en general, treballant sobre el territori i les persones, persegueix el desenvolupament social i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.   Els 12 agents de comunitat professionals es troben ubicats a les Oficines Municipals dels Districtes de Badalona de manera que es coordinen amb els serveis municipals i s’adapten a les necessitats específiques del territori, comptant amb la col·laboració de les entitats ciutadanes i socials.   Els agents de comunitat tenen entre les seves funcions detectar i diagnosticar possibles conflictes o necessitats. En aquest sentit el ventall de treballs que es poden portar a terme és molt ampli: des de prendre nota de desperfectes o manteniment dels espais públics, problemes puntuals de neteja o situacions d’incivisme. També cal incloure accions formatives i informatives per desactivar la cadena, sovint negativa i font de conflictes: estereotip-prejudici-rumor.   Els agents treballen sobre el terreny la conscienciació de la ciutadania respecte dels valors de la convivència responsable i participativa, i de la diversitat, ja sigui aquesta religiosa, cultural, d’orientació sexual, etc.   #ConvivimBDN també pretén reduir l’incivisme a l’espai públic amb la finalitat que aquest sigui un punt de trobada de qualitat on es potenciïn les conductes i els valors cívics que ajudin a cohesionar els barris i el teixit participatiu.

Les àrees per a gossos a Badalona es desinfectaran més sovint a partir d’ara

L’Ajuntament de Badalona ha programat que la vintena d’àrees per a gossos que hi ha a la ciutat de Badalona rebin un tractament de desinfecció i desodorització cada tres mesos, com a mínim. L’últim dels tractaments es va efectuar entre la nit de dilluns a dimarts passat amb un producte innocu que té propietats bactericides, fungicides i viricides   Aquesta actuació complementa la neteja habitual dels espais mitjançant el reg; buidatge de papereres, escombratge, reposició de bosses; retirada de les defecacions que els responsables dels animals no hagin recollit i el manteniment de les infraestructures de les instal•lacions.   Les 20 àrees de gossos que té Badalona són uns espais tancats on els gossos poden anar sense lligar, córrer lliurement i relacionar-se amb altres animals. Són espais que han de facilitar la convivència dels animals i dels seus propietaris i han de reunir unes adequades condicions higièniques i sanitàries, per la qual cosa són imprescindibles els tractaments de desinfecció que assenyalin els tècnics municipals.   Sempre, amb anterioritat i posterioritat, s’informa els usuaris de les instal·lacions de totes les actuacions de desinfecció i desodorització amb la col·locació de cartells informatius. Per evitar molèsties, les intervencions a les àrees de gossos es porten a terme en horari nocturn.

Les obres de reparació del pont del Petroli tindran un cost aproximat de 190.000 euros

L’Ajuntament de Badalona continua treballant en les tasques de peritatge i valoració dels danys que el temporal del passat mes de gener va provocar en el pont del Petroli en ser sacsejat per onades de fins a 8 metres. Els informes resultants de les darreres inspeccions reflecteixen que les obres de reparació i rehabilitació tindran un cost aproximat de 190.000 euros, un import inferior als 325.000 euros reservats inicialment. El mal estat de la mar va impedir fins fa uns dies fer una inspecció submergida del pont del Petroli així com una revisió detallada de la part emergida amb una embarcació. L’informe de la nova inspecció corrobora l’anàlisi efectuada pocs dies després del temporal en la part emergida del pont: s’ha comprovat que moltes de les bigues de fusta de la plataforma del final del pont han quedat destruïdes i que la barana d’acer inoxidable està molt malmesa i ha de ser substituïda. D’altra banda, s’han pogut observar esquerdes a la passera de formigó produïdes per la corrosió de l’armadura del formigó, tot i que no serien conseqüència del temporal. La part submergida també ha patit importants desperfectes que afecten l’estructura del pont. Han desaparegut 13 ànodes de sacrifici, les peces que protegeixen les columnes metàl·liques de la corrosió i que es col·loquen en cadascuna d’elles. Sis de les columnes també han perdut o tenen deteriorat l’encamisat que protegeix la zona de contacte entre l’aigua i l’aire. Durant els treballs de valoració dels danys no es van poder retirar els sensors submarins i comprovar perquè no funcionen. En la part exposada a l’aire, s’hauran de reposar i recol·locar tant les bigues del paviment de fusta com la barana d’acer inoxidable de la plataforma final del pont. Pel que fa a la darrera peça de la passera, és necessari efectuar una operació de reposicionament. Respecte a la part submergida, s’hauran de reposar els 13 ànodes de sacrifici que s’han perdut així com el circuit de corrent impresa catòdica.

L’Ajuntament de Badalona habilitarà una nova platja a tocar del Port mentre no es regeneri la platja de la Mora

El compromís de l’Ajuntament de Badalona amb els veïns del barri de la Mora és que puguin disposar d’un nou espai de platja que hi ha a tocar del Port. Aquesta platja, ara no accessible i que s’ha de condicionar per a la temporada de bany, pal·liaria la pèrdua de sorra de la platja de la Mora mentre durin les obres de protecció del col·lector de Llevant malmès pel temporal del mes de gener.   El 2n tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona, Pròspera i Sostenible, de l’Ajuntament de Badalona, Àlex Mañas, va exposar l’obertura d’aquesta nova platja de la ciutat en una reunió ahir a la nit amb els veïns de la Mora. El regidor va explicar que les obres de protecció del col·lector d’aigües residuals de Llevant, que porta a terme l’Àrea Metropolitana de Barcelona, no estaran finalitzades aquest estiu i, per tant, no es podrà regenerar la sorra perduda durant el temporal i les obres de reparació de la infraestructura.   El 2n tinent d’Alcaldia ha assegurat que l’Ajuntament exigirà el trasllat definitiu del col·lector, tal com es va aprovar en una moció presentada al Ple de l’Ajuntament el passat 28 de febrer; farà un seguiment de les obres actuals de protecció del col·lector i reclamarà les administracions competents la restitució de la sorra de la platja de la Mora.   L’Ajuntament, ha assenyalat el regidor Àlex Mañas, traslladarà als veïns de la Mora en tres setmanes un calendari definitiu sobre les tasques de condicionament del nou tram de platja. El nou espai, situat entre el Moll Sud del port de Badalona i l’espigó perpendicular al carrer de la Mar Jònica, es troba inclòs en l’àmbit portuari i necessita ser condicionat, tant pel que fa a l’obertura de nous accessos, com de tractament de la sorra, atenent el seu passat industrial.   El segon tinent d’Alcaldia ha manifestat que el projecte d’obertura d’aquesta nova platja de la ciutat, coneguda fins ara popularment com a Platja de la Vela o Platja del Port, s’ha accelerat per donar una alternativa als veïns de la Mora i que ja s’està treballant tècnicament amb Marina Badalona per a la seva posada en servei.

Comunicat conjunt de l’Ajuntament de Badalona i la SAE Joventut de Badalona

El govern de Badalona i el consell d'administració del Club Joventut de Badalona SAE han acordat seguir treballant conjuntament per explorar totes les solucions possibles que facin viable el projecte esportiu i econòmic de la Penya. En aquest sentit, i davant la imminent celebració d’una Junta General d’Accionistes de la SAE, s’ha decidit ajornar la convocatòria de la mateixa i oficialitzar-la pel proper divendres 17 de març (per tal de poder-se celebrar un mes més tard) amb l’objectiu que durant aquests dies el govern local i els dirigents de l’entitat puguin trobar les fórmules que permetin que l’administració pública pugui ajudar a garantir el futur de la Penya.   L’Ajuntament és conscient de la importància històrica i de futur que té la Penya per a la ciutat, els valors (esportius i socials) que representen el club i l’impacte i imatge positiva que la ciutat aconsegueix projectar gràcies al club. És per aquest motiu que el govern no es planteja cap escenari que no garanteixi el futur del projecte. Des de la Penya, es valora positivament l’esforç que l’Ajuntament està duent a terme per tal d’ajudar en aquesta viabilitat present del club i garantir-ne el futur.

Nadia Ghulam i la Fundació Ateneu Sant Roc de Badalona reben el premi “Trencant Invisibilitats 2016”

Nadia Ghulam i la Fundació Ateneu Sant Roc han rebut el premi “Trencant Invisibilitats 2016”. El Consell Municipal de les Dones, òrgan consultiu i informatiu de l’Ajuntament de Badalona, ha reconegut les dues candidatures com a exemples de transformació social i de superació dels estereotips de gènere.   Els guardons s’han lliurat al Teatre Zorrilla aquest dimecres, 8 de març, en l’acte institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones, en el qual, a més, s’ha fet un reconeixement especial a les dones pioneres en l’àmbit esportiu. Així, entre altres, s’ha retut homenatge a Maria Gol pels lligams familiars amb el bàsquet badaloní, a la nedadora Joaquima Albesa Benítez, a l’espeleòloga Mª Rosa Vinyes i a la muntanyenca Rosa Colomer.   Premis “Trencant Invisibilitats 2016” En la categoria individual, el Consell Municipal de les Dones de Badalona ha valorat que l’educadora social Nadia Ghulam, nascuda l’any 1985 a Kabul, (l’Afganistan), és una referent de superació, d’integració i ha fet possible la visibilitat de la veritable situació de les dones del seu país. L’any 1993, en plena guerra civil, una bomba la va deixar mal ferida. Després de sortir de l’hospital, es va haver de passar per noi, amb només 11 anys, per poder ajudar la seva família en ple règim talibà. L’any 2006, gràcies a l’assistència internacional, va arribar a Badalona per a rebre tractament mèdic. A Badalona ha superat el fet de trobar-se molt lluny de les seves arrels i ha afrontat amb èxit el repte d’integrar-se en una nova cultura i costums. La Nadia ha deixat palès el seu testimoni personal al llibre “El secret del meu turbant”.   Pel que fa a les candidatures de projectes, el Consell Municipal de les Dones de Badalona ha decidit premiar la iniciativa “Laila” de la Fundació Ateneu Sant Roc per afavorir la integració de les dones més grans de 16 anys a través de l’aprenentatge de les llengües catalana i castellana.

El Govern de Badalona posa en marxa la segona fase del Pla IL•LUMINA

Des del passat 1 de març, el Govern de Badalona ha posat en marxa la segona fase del Pla IL•LUMINA, amb l’objectiu de millorar les instal•lacions de l’enllumenat públic de la ciutat per tal de treure el màxim profit energètic i aconseguir la màxima quantitat de llum.   El pla de treball, iniciat l’any 2016, divideix la ciutat en tres sectors i preveu una actuació anual fins a acabar el pròxim 2018. Els treballs d’enguany es realitzaran al sector 1 de la ciutat, que comprèn els barris de Canyet, Bonavista, Pomar de Dalt, Bufalà, Morera, Pomar, Mas Ram, Les Guixeres, Dalt de la Vila, Centre, Casagemes, Canyadó i Manresà.   Les tasques es van iniciar a principis d’aquest mes de març en els barris situats en la part alta de la ciutat i continuaran en direcció al mar fins  a completar-se a finals d’any. El cost previst per aquesta segona fase del Pla IL·LUMINA és de  280.000. euros aproximadament.   Les actuacions consisteixen en la substitució de les làmpades instal•lades a les lluminàries de l’enllumenat públic i la neteja de les lluminàries. D’aquesta manera s’aconsegueix recuperar amb el mateix consum gairebé tot el rendiment perdut, produït tant per la brutícia, com per la pèrdua de rendiment a causa de l’antiguitat de les làmpades.   Els treballs es reparteixen en tres torns (matí, tarda i nit). Aquest últim es reserva per a aquelles làmpades situades als vials per on circula el transport públic, existeix alguna activitat singular o per les característiques de la mateixa via.   Aquest tipus de pla de manteniment preventiu de l’enllumenat públic es va fer per última vegada l’any 2011 fins que el govern va posar en marxa el Pla IL•LUMINA el passat 2016

La platja de La Mora s’omplirà amb sorra procedent de la platja del Coco quan l’AMB acabi les obres de l’escullera per protegir el col•lector de Llevant

La platja de la Mora s’omplirà amb sorra acumulada pel corrent a la platja del Coco un cop hagin finalitzat les obres que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) està portant a terme per reforçar la protecció del col·lector de Llevant que va quedar malmès pel fort temporal del mes de gener, tal i com ha informat avui el Govern de Badalona.   Tècnics de l’Ajuntament de Badalona i de l’AMB han mantingut avui una reunió per conèixer els detalls de les obres que s’estan fent a la platja de la Mora amb l’objectiu de protegir l’estructura del col·lector de Llevant que porta les aigües residuals de Badalona i Montgat fins a la depuradora de Sant Adrià de Besòs i que impliquen la creació d’una nova escullera.   Fruit d’aquesta trobada de caire tècnic l’AMB s’ha compromès a reunir-se aquesta mateixa setmana amb el veïnat de la zona per explicar-los els detalls de les obres que s’estan fent per construir una nova escullera amb unes millors condicions que les que hi havia abans del temporal. Segons ha explicat el segon tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, en aquesta mateixa reunió l’AMB també informarà al veïnat sobre el tractament que s’aplicarà a la sorra que s’ha trobat amb alguns contaminants en aquesta àrea. Mañas ha posat de relleu el compromís del govern per portar la sorra necessària per recuperar aquest tram de platja aquest estiu, el qual com a novetat comptarà amb dos accessos fins a la sorra amb escales de fusta. També ha explicat que el Govern municipal demana al Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente, que construeixi els dos espigons necessaris perquè la sorra abocada no marxi de la platja de la Mora quan hi hagi temporals i garantir la seva continuïtat. “Si totes les administracions implicades fan el que han de fer, el col·lector quedarà protegit i els veïns tindran una platja aquest estiu amb una escullera amb millors condicions i amb dos nous accessos amb escales de fusta”, ha afegit.