ERC Badalona

Totes les notícies

L’Ajuntament de Badalona construirà 3 promocions d’habitatges que es destinaran a lloguer social

El govern municipal ha acordat destinar una part del superàvit de l’exercici de 2016 a la construcció de 3 promocions d’habitatges de lloguer social en diferents barris de la ciutat. L’objectiu és crear una parc públic d’habitatge a Badalona ja que en l’actualitat l’Ajuntament no disposa de pisos destinats a lloguer social.   Recordem que l’Ajuntament de Badalona va tancar l’exercici de 2016 amb un superàvit de 21 milions. Davant d’aquesta situació de control pressupostari, el govern municipal ha decidit destinar part del superàvit a inversions socials i sostenibles, una de les quals serà la construcció d’aquestes tres futures promocions que sumaran més de 40 habitatges. Actualment, l’Ajuntament de Badalona no disposa de parc públic d’habitatge.   El primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, ha explicat que s’estan estudiant tres emplaçaments diferents de la ciutat per construir aquests tres edificis i que en les propers setmanes es concretaran els solars i el procés de licitació. “Durant els propers mesos es licitaran els projectes de les 3 promocions i es treballa per poder licitar les obres durant el primer trimestre del 2018” ha afirmat Lladó qui també ha destacat que “diferents serveis de l’Àrea d’Urbanisme estan treballant intensament per poder presentar tan aviat com sigui possible les ubicacions i el procés”. “La inexistència de polítiques públiques d’habitatge durant el mandat anterior ha propiciat que actualment Badalona no disposi de parc públic; la voluntat de l’Ajuntament és corregir aquesta anomalia”, ha afegit.

La façana de l’Ajuntament s’il•luminarà de color taronja per sumar-se aquest dimecres al Dia Nacional de l’Epilèpsia

La façana de l’Ajuntament de Badalona s’il·luminarà de color taronja la nit de dimarts a dimecres sumant-se a la iniciativa: “Dona la cara per l’epilèpsia” que promou la Federación Española de Epilepsia (FEDE) amb motiu del Dia Nacional de l’Epilèpsia aquest dimecres, 24 de maig, a la que dona suport l’AAEB.   Amb aquest gest, l’Ajuntament vol contribuir a promoure el compromís de la ciutat amb les necessitats i els drets de les persones amb epilèpsia. Així mateix, l’Asociación Amigos del Epiléptico de Badalona, instal·larà dimecres una carpa a la plaça de la Vila per donar a conèixer el treball que s’està fent per millorar el coneixement de la ciutadania sobre l’epilèpsia i promoure l’autonomia, el benestar familiar i la inclusió escolar i social de les persones afectades.   L’Asociación Amigos del Epiléptico és una entitat de Badalona que des de la seva fundació l’any 1996 ha desenvolupat una important tasca d’informació i sensibilització ciutadana i de suport als afectats i a les seves famílies. L’Associació porta a terme cada any tallers a les escoles que arriben a més de 3.000 alumnes i ofereix orientació, acompanyament i assessorament a les persones afectades per epilèpsia de la nostra ciutat.   L’epilèpsia és un dels trastorns neurològics més comuns. Així, segons l’Organització Mundial de la Salud (OMS), uns cinquanta milions de persones pateixen epilèpsia. A Espanya es diagnostiquen cada any més de 20.000 nous casos, tractant-se d’un dels problemes de salut crònics més freqüents.   Per al 5è tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, “és fonamental donar suport al treball que desenvolupen les entitats de salut per la importància que té en la promoció de valors com la solidaritat i la no discriminació i per contribuir, des de la proximitat, a millorar el benestar i la integració de les persones”.   La iniciativa: “Dona la cara per l’epilèpsia” té l’objectiu de promoure la implicació dels professionals de diferents àmbits com la salut, l’educació, la cultura, la política, el social, etc, per tal que contribueixin a donar a conèixer i conscienciar la societat sobre l’epilèpsia i les dificultats que, encara ara, moltes persones afectades han d’afrontar per evitar l’estigma social i la discriminació.

L’Ajuntament de Badalona posa en funcionament un punt d’Orientació Jurídica a la ciutadania en matèria de clàusules abusives en els préstecs hipotecaris

L’Ajuntament de Badalona potencia l’Oficina d’Atenció al Consumidor amb un servei específic d’assessorament per a les qüestions relacionades amb les clàusules abusives en els préstecs hipotecaris. L’objectiu és donar resposta a l’augment de peticions d’orientació jurídica de la ciutadania per la possible existència de clàusules abusives, especialment de clàusules sòl, als seus contractes de préstec hipotecari.   L’ampliació del servei d’assessorament en matèria de préstecs hipotecaris compta amb la col·laboració del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) i amb el suport de la Diputació de Barcelona, tal com es va recollir en el conveni de col·laboració signat el passat 13 de març. L’assessorament el presten lletrats o lletrades del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona amb acreditada experiència en l’àmbit de l’assistència jurídica gratuïta i especialment en dret civil i hipotecari.   Aquest servei es presta des d’avui, 16 de maig, i fins al pròxim 27 de desembre, per fer-lo coincident amb el període en el qual les entitats financeres haurien de retornar els imports corresponents.   Qualsevol persona, sigui o no de Badalona, pot sol·licitar cita prèvia per aquest servei a través del web de l’Ajuntament (www.badalona.cat) o bé trucant al telèfon 93 483 27 44 on donaran la informació i la cita corresponent. L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor es troba a l’edifici municipal el Viver, Pl. Assemblea de Catalunya, 9-12.

L’Ajuntament adjudica les obres de reparació del pont del Petroli per tal que pugui obrir-se durant l’estiu

La Mesa Permanent de Contractació de l’Ajuntament de Badalona ha procedit aquest migdia a l’adjudicació de les obres de reparació del pont del Petroli un cop analitzades totes les ofertes presentades. La previsió és que les obres puguin iniciar-se en un termini de dues setmanes amb l’objectiu que al llarg de l’estiu es pugui reobrir al públic.   Les obres de reparació del pont del Petroli, malmès pels efectes del temporal de mar del passat mes de gener, s’han adjudicat per un import de 216.280,26 euros (IVA inclòs), la qual cosa ha representat un 10,5% menys de l’import total de sortida.   A la Mesa de Contractació, presidida pel primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, hi ha representants de tots els grups municipals de l’Ajuntament    Una cursa contrarellotge Els actuals terminis d’obres al pont del Petroli arriben després d’un procés d’anàlisi i estudi que va començar el 23 de gener de 2017, l’endemà del temporal, quan l’alcaldessa Dolors Sabater va signar el decret d’emergència per poder reparar els desperfectes causats per les onades de més de sis metres que van impactar contra l’estructura del pont.   Immediatament, es va realitzar una inspecció de la part emergida del pont que evidenciava la necessitat de reposicionar la darrera part de la passera i de recol·locar tant les bigues del paviment de fusta com la barana d’acer inoxidable de la plataforma final del pont. L’Ajuntament va preveure llavors una partida econòmica extraordinària de 325.000 euros per poder avançar els diners en cas que fos necessari.   Un cop l’estat de la mar ho va permetre, es va efectuar una anàlisi submarina de l’estructura del pont, així com una supervisió minuciosa des d’una embarcació de la part emergida. Les inspeccions submarines van determinar que havien desaparegut 13 ànodes de sacrifici, les peces que protegeixen les columnes metàl·liques de la corrosió i que es col·loquen en cadascuna d’elles.

L’Ajuntament de Badalona ha iniciat el procediment per rescindir el contracte amb l’empresa responsable de la neteja als edificis de l'IMSP

L’Ajuntament de Badalona rescindirà el contracte amb l’empresa Kles Servicios Integrales responsable de la neteja als edificis de l'Institut Municipal de Serveis Personals (IMSP). Així ho ha comunicat aquest matí en una reunió el 5è tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, amb els representants dels treballadors i la gerència de l’IMSP.   El procés de rescissió s’ha iniciat aquesta setmana una vegada que l’empresa no ha aportat a l’IMSP el certificat assegurant que es troba al corrent de les seves obligacions amb Hisenda. El govern municipal ja havia intercedit entre els representants de les treballadores i treballadors i la direcció de l’empresa Kles Servicios Integrales durant les últimes setmanes per negociar i arribar a acords per garantir el cobrament salarial.   En la reunió d’avui, el regidor Francesc Ribot ha compartit la preocupació amb els sindicats per la situació de l’empresa i, especialment de les seves treballadores que, segons ha sortit en els mitjans de comunicació, ha entrat en un procediment concursal per un deute amb Hisenda. Per aquest motiu, des del govern municipal, una vegada es nomeni l’administrador concursal, es demanarà que es permeti la rescissió del contracte tan aviat com sigui possible per poder encarregar, amb caràcter d’urgència, la neteja dels edificis de l’IMSP a una altra empresa.   L’Ajuntament de Badalona, ha assegurat Francesc Ribot, ja està treballant en l’elaboració d’un nou plec de condicions per a la contractació d’una nova empresa de neteja que “incorpori clàusules on s’especifiqui que serà motiu de rescissió del contracte, no només no estar al corrent dels pagaments de Seguretat Social o Hisenda, sinó també l’impagament, o el retard, dels salaris dels treballadors i treballadores, cosa que en l’actual plec de condicions no existia i, per això, fins ara, no havíem pogut iniciar l’expedient de rescissió.

ERC Badalona presenta esmenes als pressupostos de l’estat i assenyala les deficiències en inversions a la ciutat

Entre les esmenes destaca l'ampliació del passeig marítim en els trams pendents i l'estabilització de la platja a la Mora   Esquerra Republicana de Catalunya reclama a l'estat que incorpori en el seu pressupost 2017 la inversió de 18.000.000 d’euros en l’ampliació del passeig marítim de Badalona, entre el passatge Cussó (Manresà) i el terme municipal de Montgat, així com entre el Port esportiu i Sant Adrià de Besòs, els dos àmbits pendents d'aquesta infraestructura estratègica. En relació al front marítim, els republicans també han reclamat l'impuls d'un projecte d'estabilització de les platges de la ciutat, amb una despesa de 8.000.000€ per reforçar el front litoral, mitjançant la construcció d'espigons per garantir la conservació de la sorra de les platges, així com la qualitat mediambiental de l'aigua. Tot això permetria la millor utilització del litoral badaloní per al gaudi dels seus ciutadans i ciutadanes. També s'ha reclamat la descontaminació dels terrenys que ocupava l’antiga fàbrica de “Legia Conejo” amb una inversió estimada de 150.000€. Aquestes són algunes de les esmenes presentades per la secció local a través del grup parlamentari al Congreso. ERC Badalona considera que els pressupostos Generals de l’Estat per al 2017 presenten greus mancances en relació a inversions a la nostra ciutat. "Es tracta d’uns pressupostos que confirmen les retallades socials i es posen al servei de l'oligarquia espanyola com no pot ser d'una altra manera amb un govern del PP. El nostre partit té la convicció, el compromís i la determinació de revertir i pal·liar les polítiques socialment injustes que se'n deriven", apunta Oriol Lladó, primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament per la formació republicana. ERC considera que Badalona pateix un important dèficit d'inversions en infraestructures i equipaments que són competència exclusiva de l’Estat espanyol i que no han estat considerades en aquests pressupostos. Les esmenes parcials al projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat engloben quatre àmbits d'actuació: i) habitatge i l’emergència habitacional, ii) soterrament de la línia de ferrocarril, iii) medi ambient i iv) cultura i el patrimoni.

Les banderes blaves tornaran a onejar aquest estiu a les platges dels Pescadors, del Cristall-Barca Maria i a les del tram del nou passeig Marítim

Un any més l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor i la Fundació per a l’Educació Ambiental (ADEAC-FEE) ha atorgat a l’Ajuntament de Badalona el reconeixement Bandera Blava a la platja dels Pescadors, a la platja del Cristall-Barca Maria, i a les platges del tram del passeig Marítim, entre el Port i l’avinguda Martí Pujol. També s’ha atorgat el guardó Bandera Blava a Marina Badalona pel Port.   El distintiu Bandera Blava és un guardó d’abast mundial que reconeix que la platja compleix amb criteris de legalitat, accessibilitat, sanitat, neteja i seguretat, així com que disposa d’informació i de gestió ambiental adequada. En concret, entre els requisits per poder optar a aquest distintiu destaca l’obligatorietat de disposar d’informació actualitzada de la qualitat de l’aigua de bany, realitzar activitats relacionades amb la informació i educació ambiental, garantir la neteja i la recollida selectiva de residus, donar un servei professional de salvament i socorrisme i que la platja estigui adaptada per a persones amb diversitat funcional, entre d’altres.   Per altra banda, l’Escola del Mar també s’ha tornat a convertir enguany en Centre Bandera Blava com a equipament obert al públic on es realitzen tasques pedagògiques per a escoles en matèria d’ecosistemes marins i activitats de difusió ambiental a la ciutadania en general. Per la seva banda, un any més, el Port de Badalona, que optava al distintiu de Bandera Blava, també ha aconseguit aquesta qualificació, que s’atorga als ports que compleixen uns estàndards de bones pràctiques ambientals, informació ambiental, legalitat i bon manteniment de les instal·lacions i temes de seguretat. Marina de Badalona va demanar el guardó basant-se, fonamentalment, en la distinció pel que fa a la informació i educació ambiental. Els principals eixos pels quals el Port ha aconseguit aquesta distinció han estat les activitats de recuperació de la navegació tradicional i de coneixement del mar difosos a partir del quetx Ciutat Badalona, així com la feina amb les escoles i la confraria de pescadors.

Marta Rovira visita la Festa del Badiu i Cesc Iglésies la Fira d'entitats de Sant Roc

El passat diumenge, en el marc de les Festes de Maig de la ciutat, es van celebrar la Festa del Badiu i la Fira d’entitats de Sant Roc (que aquest any arriba a la seva edició número 35). Els dos esdeveniments són uns dels més importants i amb més tradició de la ciutat i, per això, des d’ERC hi hem volgut ser ben presents i explicar-hi la feina que fem a la ciutat. A la Festa del Badiu ens va acompanyar la Marta Rovira, Secretària General d’ERC i diputada al Parlament. Amb ella vam poder comprovar la vitalitat i força d’entitats molt arrelades a la ciutat i que porten anys treballant-hi. També hi va ser present el diputat Fabian Mohedano, que, juntament amb els regidors Oriol Lladó i Francesc Ribot i diversos militants i amics de la nostra secció local, va poder gaudir d’un matí profitós al parc de Can Solei i ca l’Arnús. La Fira d’entitats de Sant Roc també va comptar amb presència del nostre partit. La va visitar el Secretari d’Afers Socials, Cesc Iglésies, que va ser acompanyat, entre altres, per la regidora Agnès Rotger. D’aquesta forma va poder apreciar la tasca realitzada per entitats com l’Ateneu de Sant Roc, clau en la promoció de la cohesió i la convivència all barri. També va poder canviar impressions amb diverses professionals de l’àmbit dels serveis socials, que li van traslladar les seves demandes i necessitats.  

L’Ajuntament invertirà 2 milions d’euros aquest mandat en la millora de les condicions d’accessibilitat

L’Ajuntament invertirà 2 milions d’euros en el mandat actual per millorar l’accessibilitat a la ciutat, especialment en els districtes situats per sobre de l’autopista, on hi ha més carrers amb escales i pendents pronunciades. Les primeres inversions previstes en el marc del programa “Badalona, ciutat accessible” es faran als districte 2 i 4 després que tècnics de l’Àmbit de Badalona Habitable hagin realitzat una diagnosi dels punts negres sobre accessibilitat a la ciutat. A partir d’aquesta diagnosi s’ha elaborat un llistat amb les actuacions necessàries per millorar l’accessibilitat mitjançant la implantació d’elements mecànics.   La presentació del programa “Badalona, ciutat accessible” feta aquest matí en uns d’aquests punts negres del districte 4, concretament al passatge Albert Llanas, ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Badalona i regidora del districte 4, Dolors Sabater; del primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit Badalona Habitable, Oriol Lladó; i de la regidora del districte 2, Maria Gallardo. Recordem que les obres per millorar l’accessibilitat del passatge Albert Llanas començaran a principis del proper més de juny. El projecte que es durà a terme en aquest espai preveu la instal·lació d’un ascensor, la modificació de les escales fixes i la urbanització del carrer.   L’estudi realitzat pels tècnics de de l’Àmbit de Badalona Habitable enumera els espais de diversos barris d’aquests dos districtes on la millora de l’accessibilitat passa per la implantació d’elements mecànics:   DISTRICTE 2 Barris                                               Carrers Sistrells                                 Carrer del Cid Campeador Nova Lloreda                       Avinguda de Catalunya - Avinguda de Lloreda   Sant Crist                             Carrer de Chopin Plaça de Cuba Carrer de Fortuny Passatge Rodó   La Pau                                  Carrer de Miguel Hernández Carrer de Solsona   Puigfred                                Carrer de Milà   DISTRICTE 4 La Salut                                Passatge d’Albert Llanas Passatge de Peius Gener   Sant Joan de Llefià                        Carrer d’Atlàntida - Carrer de Bellavista Carrer d’Europa - Carrer de Salou Parc del Gran Sol Carrer de Miquel del Prat Carrer d’Oceania Carrer d’Orió Sant Antoni de Llefià         Carrer de Gravina - Ronda de Sant Antoni de Llefià Carrer del Doctor Trueta - Carrer de Simó Piera   Els responsables municipals han explicat que en les properes setmanes es decidiran conjuntament amb els consells d’entitats dels districtes 2 i 4 quines són les actuacions que cal prioritzar en aquests espais.