ERC Badalona

Totes les notícies

El Govern de Badalona acorda l’ampliació dels criteris per accedir als ajuts per a pagar l’IBI

L’Ajuntament de Badalona, ampliarà els criteris per poder accedir a les 3 línies de subvencions de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per aquest 2017. Per tal de donar cobertura a aquestes ajudes es doblarà la partida pressupostària fins a arribar als 120.000 €. La principal mesura afavorirà les persones més grans de 65 anys que podran arribar a una subvenció del 100% del rebut. Això es donarà amb la modificació de la línia que subvencionava només persones vídues que vivien soles i que tenien un màxim d’ingressos que no superessin l’Indicador de la Renda de Suficiència de Catalunya IRSC, valorada en 7.967,63€ anuals. Aquest 2017 es modifica la condició de viure sola per accedir i s’amplia el màxim de la renda a cobrar fins als 9.000€ anuals. Això permetrà que moltes més persones grans de Badalona es puguin acollir a l’ajuda. Així mateix, també es milloraran els criteris per accedir a les subvencions de l’IBI a les famílies monoparentals i aquelles que cedeixin el seu pis per a lloguer a l’Oficina Local d’Habitatge. Les bases de les subvencions es preveuen aprovar al pròxim Ple del mes de juliol i la convocatòria de sol·licituds serà al mes de setembre.

El PP de Badalona menteix sobre la gestió dels Serveis Socials a la ciutat

1. És vergonyós que el PP vulgui donar lliçons de polítiques socials quan és aquest partit qui ha fet tot el que ha pogut per desmantellar els serveis públics (exemple: 300 treballadors menys a l'ajuntament gràcies a la llei Montoro) i que ha actuat i actua en contra dels drets socials de les persones (l'Estat no paga la seva part de la llei de la dependència; la llei d'habitatge anul·lada per culpa seva; el servei d'atenció a les dones sota mínims a Badalona; perdona els deutes als bancs i no fa res perquè la gent tingui habitatge digne...). Hem heretat una ciutat que només té 3 pisos municipals (3!), sense alberg social, sense allotjaments d'emergència, sense magatzem públic d'aliments... si tant els preocupava per què no van fer res? 2. I malgrat aquesta herència estem fent molta feina: Perquè posem les persones al centre de les polítiques. Perquè hem multiplicat el pressupost de Serveis Socials i hem consolidat partides com la dels ajuts de menjador. Perquè tenim molt bons professionals. Perquè estem atenent quasi 20.000 persones, acompanyant-les perquè se'n puguin sortir. I 350 famílies amenaçades per desnonaments. I 450 dones al SIAD. Hem atès 1.800 persones amb dependència. I 250 persones sense sostre. Hem garantit per primer cop les beques menjador. Tenim més teleassistències que mai. I aturem cada dia talls de llum. Hem aconseguit reforçar el servei amb 20 persones procedents de Plans d'Ocupació. I estem dignificant els espais d'atenció social a Badalona. S’està fent una grandíssima feina. I no tolerarem que justament el PP, el partit de la corrupció i les retallades, ens doni lliçons. 3. Sobre els ajuts: no és veritat la falta d'atenció a la pobresa energètica. Al revés: hem prioritzat l'ajuda a les persones. Aquest any ja hem aconseguit que a més de 1.200 famílies no se'ls talli la llum, el gas o l'aigua. Això està garantit. El que no estem fent ara mateix és pagar els deutes de la pobresa energètica a les subministradores: no som el cobrador del frac.

L’Ajuntament de Badalona, l’AMB i Proactiva Open Arms signen un acord de cooperació mediambiental amb Mytilene (Lesbos)

L’Ajuntament de Badalona, conjuntament amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’ONG Pro-activa Open Arms, ha signat un acord de cooperació mediambiental amb l’Ajuntament de Mytilene, a l’illa de Lesbos. Aquest projecte està plantejat en un marc més ampli de col·laboració envers una població, la de l’illa de Lesbos, que ha estat especialment solidària en el rescat i l’acollida de milers de persones que s’han jugat la vida al bell mig de la Mediterrània. L’objectiu és donar suport a un dels territoris que ha vist alterada la seva normalitat quotidiana per l’efecte de l’arribada de persones per mar, provocant una situació d’estrès en la seva població i un fort impacte social, econòmic i mediambiental.   El cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, ha explicat que “avui que se celebra el Dia Mundial de les persones refugiades, des de Badalona no deixarem de reclamar a l’Estat espanyol i als altres estats europeus a través de les seves institucions, que siguin conseqüents amb la convenció de l’Estatut dels refugiats del 1951 del qual són signataris”.   Ribot ha recordat que l’any 2001 les Nacions Unides van declarar el 20 de juny com a Dia Mundial de les Persones Refugiades. L’objectiu era rescatar de l’oblit la dramàtica situació que viuen milions de persones desarrelades, entre refugiades, apàtrides, desplaçats interns i sol·licitants d’asil que actualment hi ha al món. Els conflictes bèl·lics, la pobresa i les persecucions ideològiques han fet que el trànsit de persones augmenti i s’incrementin les demandes d’asil a la Unió Europea fins al punt que ha calgut plantejaments específics de la seva gestió des de l’any 2015. La manca de vies legals i segures per la entrada a la Unió Europea empeny a les persones refugiades a posar-se en mans de màfies i a seguir rutes perilloses.   Per al regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, la Unió Europea i també l’Estat espanyol han afrontat l’arribada de persones als països fronterers i el trànsit cap als seus territoris “de manera tèbia i restrictiva, incomplint els compromisos que van adquirir l’any 2015, malgrat les demandes continuades de molts municipis, de la societat civil organitzada, i del propi Govern de Catalunya que en reclama la gestió”.

El CAP Sant Roc ha iniciat les obres d’ampliació dels mòduls prefabricats de la planta baixa

Amb l’objectiu de traslladar el magatzem de material d’ús clínic i habilitar una nova sala d’extraccions, aquest dilluns 12 de juny s’ha procedit a l’ampliació dels mòduls prefabricats instal·lats a la planta baixa, unes obres que s’estendran fins a finals del mes de juliol. Així doncs, les metgesses i infermeres del CAP de Sant Roc ubicades en aquesta zona de mòduls (que estarà tancada durant el temps que s’allarguin les reformes) quedaran reubicades a altres consultes de la segona i la tercera planta del mateix edifici.   Des del govern municipal, el cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, ha dit que “aquestes obres, llargament esperades pels professionals del propi centre donen resposta a dues necessitats. Per una banda, es milloren els espais interns del centre i per l' altra, es disposa d'una nova sala d'extraccions en millors condicions per al veïnatge”.

L’Ajuntament farà al voltant de 400 actuacions de manteniment de l’asfalt a tota la ciutat

L’Ajuntament de Badalona ha presentat aquest dimarts un pla de millora de l’espai públic que preveu actuacions de manteniment de l’asfalt a tota la ciutat. El pla inclou al voltant de 400 actuacions en diversos punts de Badalona que han estat decidides seguint criteris tècnics i tenint en compte les prioritats marcades des dels districtes. Aquestes actuacions es van començar a efectuar el passat 1 de juny i s’aniran desenvolupant fins a finals d’aquest any amb l’objectiu de donar resposta al deteriorament de l’asfalt en molts carrers de la ciutat fruit de la manca de manteniment dels darrers anys i que provoca constants demandes veïnals.   El denominat ‘Pla de millora de l’espai públic. Actuacions a l’asfalt’, que complementa les diferents inversions en asfalt previstes al Pla Recupera i al PIM (Pla d’Inversions Municipal), disposa de 500.000 euros per dur a terme les millores arreu de Badalona. Aquesta quantitat representa una quarta part de la partida destinada dins del pressupost ordinari municipal al manteniment de paviments de la ciutat. Actualment, l’import absolut d’aquesta partida ascendeix a 2 milions d’euros després que en el darrer Ple municipal s’aprovés doblar la quantitat que es destinava a aquest tipus d’actuacions en el passat mandat.   Els treballs que es realitzaran dins del Pla de millora dels paviments es divideixen en dues tipologies, els arranjaments, és a dir aquells que es realitzen en petites superfícies, i les actuacions de millora en superfícies superiors als 100 m2.   Els arranjaments, aplicats en superfícies de menys de 10 m2, consisteixen en reparacions puntuals del ferm. Aquest tipus d’actuacions inclouen el tall amb serra de disc de l’entorn del punt a reparar, la demolició del paviment mitjançant martell pneumàtic, la retirada de la runa i l’aplicació de reg d’imprimació i aglomerat asfàltic. Per dur-los a terme, es destinaran dos equips, un de demolició i retirada de la runa i un altre d’asfalt.

El Govern de Badalona anuncia que ha complert amb dues terceres parts (66%) del seu pla de govern en els primers dos anys de mandat

El Govern de Badalona ha anunciat que ha complert amb el 66% (2 terceres parts) del pla de govern que va presentar a l’inici del mandat, ara fa dos anys. En una roda de premsa celebrada avui amb la presència de l’alcaldessa, Maria Dolors Sabater, i els tinents d’Alcaldia Oriol Lladó, Àlex Mañas i José Téllez, els responsables de govern han destacat que “en només dos anys, i gràcies a un govern de gestió eficaç, hem aconseguit complir amb bona part dels compromisos adquirits amb la ciutadania”.   L’executiu local ha volgut destacar com a eixos principals de l’acció de govern d’aquesta primera part del mandat “l’aposta pels drets de la ciutadania, la participació i la modernització de l’administració”. I s’ha compromès a executar la resta d’objectius pendents del pla de govern i el compromís d’inversió en els dos anys de mandat per tal que “es consolidi el canvi positiu que s’està vivint a la ciutat i Badalona refermi el seu paper com a ciutat referent en drets”.   Concretament, l’alcaldessa ha explicat que se senten satisfets de la gestió duta a terme “enmig d’una laminació de competències municipals i de retallada de l’autonomia local per part del govern de l’Estat”. Sabater també ha volgut posar en valor la capacitat d’aquest govern de generar “consensos socials, veïnals i polítics per assolir mesures en favor de la ciutadania en una etapa de governança compartida i de molta participació dels badalonins i badalonines”. Alhora que ha destacat que en aquests dos anys, Badalona “ha sortit de l’aïllament en què havia caigut per culpa del govern del PP i ara és una ciutat amb capacitat de sumar aliances amb Barcelona i altres municipis del país”. “Hem passat de ser una ciutat aïllada a ser una ciutat protagonista i referent en drets”, ha reblat Sabater.   L’alcaldessa també ha volgut destacar que “Badalona és ara una ciutat de drets”. I ha remarcat el dret a la seguretat “amb els canvis a la Guàrdia Urbana com una transformació molt ben valorada pel veïnat”.

Els 3 grups de govern celebren els dos anys de canvi a Badalona

El passat diumenge 11 de juny a les 19h, davant el Pont del Petroli, els grups que donen suport al govern municipal (Guanyem BDN en Comú, ERC-Avancem-MES i ICV-EUiA) han celebrat dos anys en els quals l'executiu encapçalat per l'alcaldessa Dolors Sabater, ha volgut donar un gir cap a l'esquerra des de l'Ajuntament, revertint les polítiques de retallades de drets socials dutes a terme pel govern del PP i treballant per a construir una Badalona més igualitària i justa on tothom hi pugui viure millor.   L’acte, aconduït per la periodista Cristina Pitarque, ha comptat amb la presència dels referents del municipalisme metropolità Janet Sanz, militant d’ICV, membre de la candidatura de Barcelona en Comú,  tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, i regidora de Nou Barris a l’Ajuntament de Barcelona; Juli Fernàndez, militant d’ERC i alcalde de Sabadell i Pilar Castillejo, membre de la candidatura Decidim Ripollet i primera tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Ripollet.   Els tres convidats han explicat les seves experiències en la gestió dels seus respectius municipis i han posat de manifest la necessitat de treballar conjuntament amb les altres forces d’esquerres, amb les quals comparteixen valors com la honestedat, el bé comú i la voluntat de transformació de les seves ciutats.   A continuació han intervingut els tinents d’alcaldia Jose Téllez, que ha reivindicat la mirada femenina del govern de Badalona com un valor essencial i Àlex Mañas, que ha destacat la voluntat de situar les persones i els seus problemes al capdavant. El primer tinent d’alcaldia Oriol Lladó ha explicat que el govern ha volgut treballar sempre amb veïns i entitats: “d’on venim molts de nosaltres” ha dit, i  el compromís amb els problemes que afecten la ciutat, com la creació, per primer cop, d’un parc d’habitatges municipal de lloguer social.   Ha tancat l’acte l’alcaldessa Dolors Sabater, que ha fet un balanç dels dos primers anys al capdavant del govern de Badalona i ha explicat els reptes i projectes per la segona part del mandat.

2 anys de canvi a Badalona

El proper diumenge 11 de juny a les 19h, davant el Pont del Petroli (Plaça Rosa dels Vent), els grups que donen suport al govern municipal (Guanyem BDN en Comú, ERC-Avancem-MES i ICV-EUiA) celebraran els 2 anys de govern pel canvi a Badalona. Dos anys en els quals l'executiu encapçalat per l'alcaldessa Dolors Sabater, ha volgut donar un gir cap a l'esquerra des de l'Ajuntament, revertint les polítiques de retallades de drets socials dutes a terme pel govern del PP i treballant per a construir una Badalona més igualitària i justa on tothom hi pugui viure millor. Una altra forma de fer política que el govern de Badalona vol compartir amb la ciutadania, conscients de la feina que queda per fer però amb la ferma seguretat de continuar fent-la plegats.

Font. Diari de Badalona

L’Ajuntament destina 94.000 euros de material per a la Policia Local durant el 2016 i els primers mesos de 2017 i aprova invertir 600.000 euros més al llarg del mandat

Amb l’objectiu de reduir la sinistralitat a la ciutat, la Guàrdia Urbana de Badalona acaba d’incorporar un radar mòbil per mesurar la velocitat dels vehicles i diversos aparells drogotest que tenen com a funció detectar aquelles persones que circulen després d’haver consumit substàncies estupefaents. D’altra banda, també s’han incorporat 42 aparells de transmissió (walkies), a través d’un conveni amb la Generalitat, que serviran per millorar la comunicació dels membres de la Guàrdia Urbana mentre desenvolupen la seva feina i a l’espera que finalitzi el procés de licitació dels nous aparells transmissors que incorporaran les últimes innovacions tecnològiques.   El nou radar mòbil ha entrat en funcionament aquesta mateixa setmana, tot i que fins a la setmana vinent no sancionarà als conductors i conductores que sobrepassin els límits de velocitat, que seran només advertits durant aquests primers dies. Un cop hagi passat aquesta primera setmana de proves, les infraccions captades per l’aparell de mesura de velocitat sí que seran sancionades seguint els paràmetres que regeix la llei.   Amb el nou aparell mòbil, els diversos drogotest i l’increment de controls d’alcoholèmia que s’han anat realitzant en els darrers mesos, l’Ajuntament vol accentuar la lluita contra la sinistralitat en les carreteres i carrers de la ciutat, tot i que les dades comparades del primer trimestre del 2017 són positives respecte les de l’any anterior.   Durant el període comprés entre el mes de gener i el d’abril d’aquest any, el nombre d’accidents amb víctimes s’ha reduït un 14% respecte a les dades del mateix trimestre del 2016, el que suposa 33 accidents amb víctimes menys que a l’any anterior. Respecte al nombre total de víctimes, hi han hagut 51 ferits menys, que es tradueix en una caiguda del 16,2%. Cal destacar que d’entre aquestes víctimes, s’ha reduït un 14,7% el nombre de ferits lleus i un 46,2% el de ferits greus.