ERC Badalona

Totes les notícies

El conseller d'Ensenyament Josep Bargalló visita Badalona

El nou conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha visitat avui Badalona amb l’objectiu de tractar les qüestions més urgents de la ciutat en matèria educativa. El conseller s'ha reunit amb el govern municipal i amb les FAMPAS (Federacions i Associacions de Pares i Mares), així com amb representats de primària i secundària d’escoles i instituts de la ciutat.   Josep Bargalló ha destacat que la primera visita institucional i de treball com a conseller d’Ensenyament és a Badalona per tal de mostrar “el reconeixement de l’existència d’uns problemes puntuals que afecten una sèrie de famílies i centres per la matriculació del curs següent”. Alhora, ha expressat “l’evidència de la necessitat de planificar l’educació i el projecte educatiu de la ciutat amb la voluntat de lluitar contra la segregació. És una lluita que l’equip de govern de la ciutat  té molt clara i el Departament d'Ensenyament també”.   L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha valorat molt positivament que el primer acte oficial del conseller d’Ensenyament hagi estat visitar Badalona i mantenir aquesta reunió en la qual, amb la presència de representants de la comunitat educativa, s’han abordat temes de planificació educativa a llarg termini i també qüestions d’actualitat. En la reunió s’ha fet un repàs de totes les construccions d’edificis escolars que encara estan pendents per atendre les necessitats de la ciutat i també del problema de les famílies que s’han quedat sense plaça de P3 i de secundària. El dia 12 de juny es farà una reunió entre l’Ajuntament, el Departament d’Ensenyament i la comunitat educativa per resoldre els problemes immediats de matriculació de P3 i de secundària del proper curs escolar en aquesta ciutat.      

Comunicat d’ERC Badalona sobre la moció de censura impulsada pel PSC, PP i C’S

ERC Badalona lamenta profundament la decisió del PSC de Badalona. No entén que un partit de tradició democràtica i progressista accepti pactar amb la dreta xenòfoba i corrupta del PP de Garcia Albiol i C’S, per fer fora el govern d’esquerres de Badalona, del qual ERC forma part. Aquesta decisió posa en contradicció el PSC, que, en la campanya de 2015 i també durant aquest mandat en diferents moments, s’havia compromès a no pactar amb el PP d’Albiol, i deixa clar que prioritza la qüestió nacional per sobre de les necessitats de Badalona. Alhora, dificulta el relat metropolità i en clau estatal del PSC-PSOE, on recentment ha prosperat una moció de censura contra el PP amb els vots favorables d’ERC, que ha facilitat la presidència del socialista Pedro Sánchez. L’escenari actual hipoteca qualsevol política de pactes amb el PSC de Badalona de cara al 2019, entenent que el seu futur com a força política d’esquerres queda en qüestió. ERC Badalona manté el seu compromís amb l’actual equip de govern i amb l’alcaldessa Maria Dolors Sabater i reivindica la feina feta des del govern municipal per avançar cap a una Badalona més social i més justa. ERC Badalona fiscalitzarà el govern sorgit dels pactes entre PSC, PP i C’S, conscient que l’equip del PSC, amb només tres regidors, serà ineficient i no tindrà capacitat de gestió, paralitzant la ciutat. Finalment, ERC Badalona es compromet a continuar treballant per la ciutat des de l’esquerra i el republicanisme, teixint complicitats en clau progressista per al bé de la ciutat.  

Badalona celebra aquest dijous 31 de maig la jornada de sensibilització del Dia Mundial sense Tabac

Badalona commemora aquest dijous 31 de maig del Dia Mundial sense Tabac amb una jornada que té per objectiu sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. Per celebrar aquest dia sense fum, la ciutat acollirà diverses taules informatives sobre tabaquisme i, com a novetat d’aquest any, l’exposició informativa El Tabac al Descobert que es podrà veure a la Biblioteca de Can Casacuberta fins al dia 4 de juny.   Aquestes són les taules informatives que es duran a terme durant la jornada:   Taula de l’Ajuntament de Badalona en col·laboració amb Badalona Serveis Assistencials (BSA): a la plaça de la vila de 9.30 a 13.30 hores. S’obsequiarà als fumadors amb una planta a canvi de lliurar les seves cigarretes, fins a exhaurir existències. Taules dels Centres d’Atenció Primària (CAP): tots els Centres d’Atenció Primària (CAP) oferiran una taula informativa en el propi centre durant el matí. El CAP Badalona Centre i Bufalà la ubicaran a l’entrada del Mercat Maignon i el CAP Gran Sol i La Salut en el Mercat de la Salut. Taules de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol: també comptarà amb dues taules informatives en el vestíbul i cafeteria de l’hospital durant tot el matí.  Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC): a la plaça de la vila de 9.30h a 13.30h. L’associació repartirà informació sobre els seus programes i aplicacions electròniques per ajudar a deixar de fumar.   En aquestes taules informatives els fumadors que ho desitgin podran sotmetre’s a carboximetries i espirometries (proves que mesuren el funcionament pulmonar) i conèixer així el dany que l’exposició al tabac provoca a l’organisme. Algunes d’aquestes proves es realitzaran amb la  col·laboració dels alumnes de grau mitjà de Farmàcia del Centre d’Estudis Secundaris Joan Maragall de Badalona.   El tabac i els riscos sanitaris associats El dia mundial sense tabac d’aquest dijous, que culmina la campanya XIX Setmana Sense Fum, a la qual l’Ajuntament de Badalona es va adherir, vol posar èmfasi en els riscos sanitaris associats al consum de tabac i vol promoure polítiques eficaces que contribueixin a reduir-ne el consum.

El Ple de Badalona condemna la xenofòbia i rebutja la ma dura contra els oratoris

El Ple ordinari del mes de maig va començar amb la lectura, per part de l’alcaldessa, de la declaració institucional en rebuig a la sentència de «la manada». A l’apartat de mocions el debat més rellevant es va produir amb la presentació de dues propostes que giraven entorn de la llibertat de culte i rebuig a la xenofòbia, d’una banda, i la crítica i ma dura contra els oratoris, de l’altra. La moció que propugnava la restricció a la llibertat de culte i reobria, de nou, un capítol fosc de la història recent de Badalona, presentada pel PP, no va prosperar. En canvi la que defensava el diàleg veïnal, la convivència i la cohesió va rebre el suport majoritari del Ple. Un cop més Badalona rebutja les actituds xenòfobes del PP d’Albiol i aposta per la llibertat i els drets de les persones. De fet, Albiol ja havia rebut crítiques per part d’Amnistia Internacional pel fulletó de rebuig a un oratori musulmà que el seu partit ha difós al barri d’Artigues. Això constitueix un element més que pot dificultar el pacte entre PP i PSC de cara a la moció de censura que estan negociant contra l’actual govern municipal; ja que costaria d’entendre que un partit de tradició democràtica i progressista com el PSC de Badalona arribés a un acord amb la cara més fosca del PP (partit recentment condemnat per nombrosos casos de corrupció). El Ple també va donar suport a una moció que condemnava les darreres morts palestines a Gaza a mans de l’exèrcit israelià, les demandes de la «Marea Pensionista» en defensa de les pensions públiques o la proposta de la FAVB per millorar el servei elèctric públic.

La Taula de Convivència del Districte 6 de Badalona fa una crida al diàleg davant les obres per l’obertura d’un centre de culte a Artigues

La Taula de Convivència del Districte 6 de Badalona (Artigues, el Remei i Sant Roc) ha acordat apostar pel diàleg i per la convivència en relació a la polèmica suscitada recentment per les obres per a l’obertura d’un centre de culte al barri d’Artigues.   Amb el lema ”Diversitat religiosa i centres de culte” va tenir lloc al Centre Cívic de Sant Roc el passat 23 de maig una sessió oberta i monogràfica de la Taula de Convivència del Districte 6 a proposta de la regidora del districte 6 i regidora de Participació, Convivència i Mediació, Fàtima Taleb. La sessió va comptar amb l’assistència de representants veïnals dels barris d'Artigues i Sant Roc, del teixit social i personal tècnic de projectes al territori.   La sessió monogràfica va tenir com a objectiu obrir un espai de diàleg ciutadà on poder analitzar les informacions i els fets, en relació a la situació actual de les obres que s'estan realitzant a un local particular al barri d'Artigues, per tal de sol·licitar posteriorment l'obertura d'un centre de culte.   La Taula de Convivència, com a espai representatiu de la diversitat del territori, i que treballa per afavorir la convivència intercultural a partir de la col·laboració de totes les entitats i recursos del districte, va prendre l’acord següent: “La Taula de convivència aposta pel diàleg i la convivència als nostres barris i es compromet en el reconeixement i defensa dels drets i obligacions de tots els veïns i veïnes del districte i estar atents al seu compliment”.  

Francesc Ribot, “L’epilèpsia és una malaltia que es pot tractar, controlar i, fins i tot, minimitzar amb un tractament adient"

El dijous 24 de maig, l’Associació d’Amics de l’Epilèptic de Badalona (AAEB) ha instal·lat una carpa informativa a la plaça de la Vila de la Badalona des de les 9 fins a les 19 hores per informar de primera mà sobre aquesta patologia, els seus símptomes, el seu tractament i sobre com actuar davant una crisi epilèptica. L’AEEB és una entitat sense ànim de lucre, amb seu a Badalona, que ajuda a les persones que pateixen i conviuen amb l’epilèpsia, alhora que informa i sensibilitza la societat.   L’epilèpsia és un trastorn provocat per l’augment de l’activitat elèctrica de les neurones en zones del cervell. Es tracta d’una malaltia crònica, en moltes ocasions d’origen desconegut, que es pot manifestar amb crisis convulsives de diversos tipus o crisis epilèptiques anomenades d’absència, que consisteixen en lapsus de pèrdua de consciència que comencen i acaben bruscament.   Durant el Dia Mundial de l’Epilèpsia, l’associació badalonina col·labora amb la Federación Española de Epilepsia en la campanya “Investigació i Epilèpsia” que es pot seguir per les xarxes socials amb l’etiqueta #investigaEpilepsia. La campanya vol conscienciar sobre la necessitat d’apostar per la investigació, principalment per resoldre les incògnites al voltant de l’origen i causa de la malaltia.   Com recorda el regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, “l’epilèpsia és una malaltia que es pot tractar, controlar i, fins i tot, minimitzar amb un tractament adient. Per això cal continuar apostant per la recerca, per estudiar les causes de la malaltia i descobrir nous tractaments que portin al màxim nombre de persones epilèptiques a portar una vida normal”.

Segons l'enquesta de serveis municipals 2018, millora la percepció de la imatge externa de Badalona i aproven els Serveis Socials i l'Oficina Local de l'Habitatge

La percepció de la imatge externa de Badalona ha millorat notablement en els darrers 2 anys. Així es desprèn l’enquesta encarregada pel Govern municipal per avaluar i conèixer l’opinió de la ciutadania sobre l’estat del municipi, la gestió de l’Ajuntament, valoració de responsables polítics, mobilitat, equipaments municipals o els projectes de futur.   L’enquesta s’ha fet durant el passat mes de març sobre una mostra telefònica de 1.100 entrevistes a població resident i empadronada a Badalona de més de 16 anys. Aquest treball és una nova edició de l’Enquesta de Serveis Municipals feta durant el mes de novembre de 2016.   Respecte a l’enquesta de l’any 2016 a la pregunta sobre “Quina imatge de Badalona creu que té la gent de fora del municipi? un 43,8% ha contestat que molt o bastant bona, mentre l’any 2016 només tenien aquesta impressió el 29,6%. La consideració de dolenta o molt dolenta també ha baixat, de prop del 40% a un 25,2%.   L’enquesta revela que més de 8 de cada 10 badalonins es troben molt o bastant satisfets de viure en Badalona. A la pregunta: Vostè se sent molt, bastant, poc o gens satisfet de viure a Badalona?, un 33,4% ha reconegut sentir-se molt satisfet i un 49,1% bastant satisfet. Contràriament, un 12,% dels enquestats se senten poc satisfets i un 4,3% declaren trobar-se gens satisfets de viure a la ciutat. El nivell de la ciutadania que es troba força o molt satisfeta de viure a Badalona és prou elevat, un 82,5%, un índex que ha augmentat respecte del resultat obtingut l’any 2016 que va ser de 81,3%. El 78,6% de les persones enquestades se sent molt o bastant satisfetes de viure al seu barri, davant un 20,4% que se sent poc o gens satisfeta. Les xifres han millorat comparades amb l’any 2016 amb un augment de les categories positives i una disminució de les negatives. A la pregunta sobre els usos i valoració dels equipaments de la ciutat, l’enquesta revela un increment de la utilització d’aquests per part de la ciutadania.

Comença la reparació de la coberta enfonsada de la Torre Codina

Aquest divendres han començat les obres de reparació de la coberta enfonsada de la Torre Codina. Es tracta de la terrassa situada a la cantonada entre la façana est reculada i la façana nord, una part de la qual va enfonsar-se degut a l’acumulació d’aigua en la superfície i el dèficit d’evacuació de la mateixa. Després de l’enfonsament es va col·locar una protecció provisional de tela asfàltica autoprotegida sobre una estructura de fusta també provisional per evitar que l’afectació augmentés i causes danys en el celler de l’edifici, que es troba sota la terrassa.   Davant aquesta situació, ara s’emprenen les obres per reparar el terrat parcialment enfonsat del celler. L’actuació preveu la reconstrucció de la volta enfonsada segons el sistema tradicional de doblat de rasilla i la reparació de la resta de la terrassa. També es refarà la impermeabilització i pavimentació de tota la superfície del terrat i s’extrauran totes les runes de l’enfonsament.   Les obres, que s’executaran durant els dos pròxims mesos, tenen un pressupost de 126.700 euros (IVA inclòs) i les durà a terme l’empresa Serveis Integral 360 Plus, SL.   La Torre Codina és una masia i casal fortificat de Badalona, protegida com Bé Cultural d'Interès Local, que està situada a la part alta del barri de Canyet. L'edifici actual data dels segles XVI i XVII, tot i estar documentat des del segle XIV, i va patir reformes entre els anys 1943 i 1949.   El regidor de Badalona Habitable, Oriol Lladó, ha mostrat la seva satisfacció per l’inici de les actuacions a la Torre Codina perquè “juntament amb la CACI i Can Miravitges, entre d'altres, són algunes de les actuacions per a preservar el patrimoni arquitectònic de Badalona, una necessitat per mantenir viva la història de la nostra ciutat”.