ERC Badalona

Totes les notícies

El grup municipal d’ERC Avancem-MES rebutja la decisió de la Junta Electoral Central que discrimina les persones amb discapacitat intel·lectual

La Junta electoral Central va decidir el passat 11 de març, que donava autorització als apoderats i interventors de les meses, per poder decidir si les persones amb discapacitat que vagin a votar, ho fan “lliures, conscients i amb voluntat pròpia”. Es dona, doncs, facultat a aquestes persones per decidir, avaluar, extreure conclusions i anotar el nom i DNI del votant a l’acta de la sessió; sense impedir, però, que el vot sigui introduït a l’urna. Es tracta d’una decisió que vulnera els drets de tot un col·lectiu de forma totalment arbitraria i no garanteix un diagnosi correcte, en tant que les persones encarregades d'avaluar les capacitats dels votants no disposen de la formació i coneixements necessaris (ni socials, ni psicopedagògics). A més, discrimina les persones discapacitades dubtant de la seva voluntat però, en canvi, no es fa el mateix envers la resta de votants. Tot i que, davant les critiques unànimes de les associacions que lluiten pels drets de les personés amb capacitats diverses (DINCAT, CERMI, Fundació ONCE, Síndrome de Down Catalunya, etc.), la Junta Electoral ha revisat el seu posicionament; des del Grup Municipal d'ERC a Badalona exigim, a la Junta Electoral Central, la seva derogació total. Precisament avui, Dia Mundial del Síndrome de Down (#LaSortDeTenir-te) és més necessari que mai reivindicar els drets de les persones amb diferents capacitats i lluitar contra posicionaments com l’expressat per la Junta Electoral.  

ERC Avancem-MES es reuneix amb l’Associació de Veïns del Remei

Els grup municipal d’ERC Avancem-MES ha visitat el barri del Remei amb diversos representants de la seva associació de veïns i ha pogut veure de primera ma diverses qüestions que els preocupen i que entenen que l’administració municipal hauria de mirar de solucionar. Entre les problemes detectats hi ha la necessitat de millores pel que fa a la manca de respecte per la zona 30 que ocupa alguns carrers del barri, la presència de vehicles estacionats de forma irregular i durant una llarga durada de temps, la presència d’un carril bici que ocupa un tram de vorera a l’Avinguda Marquès de Mont-roig i que dificulta el pas als vianants, o l’ocupació irregular d’alguns habitatges, entre altres. Després d’entendre que moltes d’aquestes demandes veïnals són raonables i que l’Ajuntament té eines per solucionar-les, el grup municipal d’ERC-Avancem-MES va procedir a entrar cinc instàncies dirigides a l’actual govern de Badalona per tal que, un cop en tingui coneixement, hi miri de donar resposta.  

ERC Avancem-MES s’adhereix a la vaga feminista del proper 8 de març

El grup municipal d’ERC Avancem-MES de l’Ajuntament de Badalona s’adhereix a la vaga feminista que tindrà lloc el proper divendres 8 de març, entenent que els drets de les dones han de ser defensats, també, pel conjunt del grup, sense distinció de gènere. Per aquest motiu l’activitat quotidiana del grup no es durà a terme durant aquest dia. Així, el regidor Francesc Ribot no participarà, tal i com estava previst, a la tertúlia política de Radio Ciutat de Badalona de divendres a les 9h. Els membres del grup municipal participaran als actes reivindicatius i a les mobilitzacions que es duran a terme a la nostra ciutat durant el 8 de març.

Comunicat ERC Badalona

Avui 27 de febrer l’Assemblea Local d’Esquerra Republicana de Badalona ha aprovat l'acord per concórrer a les properes eleccions municipals del 26 de maig en candidatura conjunta amb Guanyem Badalona en Comú (GbeC) per àmplia majoria. L'Assemblea Local d'ERC-Badalona ha instat a la Comissió Negociadora que segueixi treballant les negociacions amb els altres partits de progrés i de l'esquerra transformadora per construir un acord més ampli que serveixi a la ciutat de Badalona.

El Ple de febrer dona llum verda al PDU de les Tres Xemeneies i denuncia el cas dels nens robats a Badalona

El Ple ordinari del mes de febrer va aprovar, en al part resolutiva, el PDU de les Tres Xemeneies, que permetrà «donar centralitat a l’Eix Besòs, amb una proposta innovadora, potent en clau de país i que permet millorar infraestructures», en paraules del regidor Oriol Lladó. Malgrat això, des del nostre grup seguirem vetllant per per reduir al màxim l’edificabilitat a la zona de les Tres Xemeneies així com el manteniment de l’activitat econòmica que s’hi desenvolupa. També cal destacar l’aprovació del Pla local d'igualtat per a la diversitat afectiva, sexual i de gènere (2019-2023). D’aquesta manera es continua avançant cap a la igualtat de drets i oportunitats de tota la ciutadania de Badalona. En l’apartat de mocions, el grup municipal d’ERC Avancem-MES, juntament amb el d’ICV-EUiA va donar veu a la presidenta a l’entitat SOS Bebès Robats, que a través de la seva presidenta a Catalunya, la badalonina Adelina Ruiz, va denunciar els nombrosos casos de nens robats entre els anys 40 i 80, també, a la nostra ciutat. En aquest sentit, va demanar als grups polítics que es comprometin més i passin, en aquest assumpte, de les paraules als fets. Finalment, cal subratllar que la moció de C’S contra qualsevol mena d’indult envers els presos polítics, només va tenir suport del PP de Garcia Albiol. La resta de grups hi van votar en contra amb contundència.

ERC Badalona celebra el Dinar pels Drets Civils a Can Cabanyes

El passat diumenge 24 de febrer es va celebrar, a la masia de Can Cabanyes, el dinar pels Drets Civils organitzat per ERC Badalona. L’acte, que va agrupar unes 200 persones, va comptar amb la presència del diputat Joan Tardà. Els participants es van reunir en un dinar obert a la ciutadania en el qual van poder gaudir d’una calçotada a càrrec de l’equip de Fem Caliu. Durant els parlaments, el president d’ERC Badalona, Àlex Montornès i el cap de llista Oriol Lladó, van animar a tothom a fer créixer el projecte republicà a Badalona. Perquè és aquí on l’extrema dreta d’Albiol i el PP té més força. Joan Tardà, per la seva banda, va recordar que un dels principals objectius del republicanisme és el de garantir un millor repartiment de riquesa per tal que tothom tingui una vida digna. I això «s’ha de fer construint una república catalana democràtica i lliure sense excloure ningú». També va tenir unes paraules per als presos polítics, als quals no es garanteixen els drets més elementals que qualsevol democràcia hauria de preservar. Finalment el diputat republicà va assegurar que: “Nosaltres, honestament, vam establir un marc de negociació per fer possible un referèndum, tant per als independentistes com per als que no ho són. Però el president Sánchez ha preferit jugar-s’ho tot abans d’acceptar parlar d’independència.” Malgrat això, no va deixar de parlar de fraternitat entre persones i pobles, un element clau de l’ideari republicà, que ERC mai ha deixat de defensar.  

El Grup Municipal d’ERC Avancem-MES visita l’entorn del parc Nelson Mandela

Aquest matí, diversos representants del Grup Municipal d’ERC Avancem-MES han visitat, a petició del veïns i veïnes de la zona, l’entorn del parc Nelson Mandela, al barri de Montigalà. Durant unes dues hores els veïns i veïnes han explicat, in situ, diversos problemes que afecten al barri. Entre els més destacats, l’acabament de la segona fase del projecte del parc Nelson Mandela -la primera es va acabar el 2007-, la connexió entre el carrer Tànger i el lateral de la C-31 i diverses necessitats de manteniment d’espais i mobilitat. Els regidors Francesc Ribot i Oriol Lladó han pogut respondre a les qüestions que plantejaven els veïns i veïnes, tot visitant els espais que més els preocupen. Alhora, s’han compromès a traslladar a les instàncies oportunes algunes de les necessitats més urgents com les vinculades al manteniment de la via pública o les obres de la C-31. També han mostrar el seu compromís a, de cara al següent mandat, entomar el compromís de finalitzar la segona fase del Parc Nelson Mandela, entenent que ha de ser un projecte que generarà un clar consens polític i ciutadà.

El grup municipal d’ERC Avancem-MES fa arribar dues làmines amb vocabulari d’emergències en llengua de signes catalana a biblioteques i centres cívics de Badalona

El material ha estat elaborat per l’Associació Catalana Pro Persones amb Sordceguesa El grup municipal d’ERC Avancem-MES a l’Ajuntament de Badalona ha enviat dues làmines amb vocabulari d’emergències, en llengua de signes catalana, a biblioteques i centres cívics de Badalona. El matarial, elaborat i facilitat per l’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT), és fruit de la feina feta conjuntament amb el 112 i els Serveis de Teleassistència, per tal de disposar d’un protocol que permeti dotar d'eines per poder atendre a les persones amb sordceguesa, en cas d'emergència. Es tracta, doncs, d’un treball en xarxa que vol divulgar el vocabulari bàsic en llengua de signes. Facilitant, així, una comunicació mínima en una situació d’emergència. Són  dues làmines amb 25 signes de la llengua de signes catalana, amb un codi QR que permet visualitzar un vídeo on s’explica com s’han de realitzar correctament. Des d’esquerra, considerem que és útil que els edificis que ofereixen un servei públic a la nostra ciutat puguin disposar d’aquest material, que es pot penjar, fàcilment, en un lloc visible de les instal·lacions. D’aquesta forma, podem contribuir a millorar l’accessibilitat als serveis públics de totes aquelles persones amb diversitat funcional, garantint millor els drets del conjunt de la ciutadania.

Rufián, a Badalona: "Al feixisme no se'l calma; se'l combat i se'l destrueix"

El portaveu adjunt d’Esquerra Republicana al Congrés de Diputats, Gabriel Rufián, ha assegurat aquest diumenge al matí que “al feixisme no se’l calma; se’l combat i se’l destrueix”. Ha estat des del Teatre Principal de Badalona, on s’ha fet la presentació de la candidatura Ara Repúbliques, compartida amb EHBildu i BNG. I just a la mateixa hora que a Madrid s’estava fent la manifestació convocada per PP, Ciudadanos i Vox en contra del diàleg amb Catalunya. L’acte ha omplert el Teatre Principal i ha comptat amb la participació de la número dos de la candidatura europea que encapçala Oriol Junqueras, Diana Riba, la candidata pel BNG Ana Miranda i el senador Jon Iñarritu, en representació d’EHBildu. L’ha obert el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Badalona, Oriol Lladó, que ha estat l’encarregat també de llegir una carta de Junqueras i ha aprofitat la intervenció per dir que Badalona “no serà més el banc del proves del populisme que estigmatitza col·lectius que no es poden defensar”. Lladó té molt clar que el 26 de maig, en la doble papereta de les municipals i les europees, “la ciutat enviarà un missatge posant-se al costat dels drets i de la democràcia”. Rufián, que ha tancat l’acte, ha llançat un missatge desafiant enfront de la manifestació de la ultradreta que aquest diumenge es feia a Madrid. “Els republicans us diem: Ens tindreu a davant, carcellers!”. El diputat al Congrés ha advertit que la situació que s’està vivint és “terriblement anòmala” i que vénen mals temps pels demòcrates, amb al feixisme “campant lliurement pel carrers”. Per això, Rufián ha dit que la defensa dels drets socials i polítics “va molt més enllà de la bandera que tinguis al balcó o portis al cor”. En un moment que el que està en joc és la mateixa democràcia, l’antifeixisme és l’única resposta que s’ha de donar a aquesta onada que representa l’extrema dreta.    El 26 de maig el dilema serà entre el populisme autoritari i l'esquerra transformadora  Diana RibaNúmero 2 de la candidatura Ara Repúbliques Per la seva banda, Diana Riba ha presentat la candidatura dient que “els nostres projectes defensaran sempre la llibertat i la democràcia davant la regressió antidemocràtica dels poders de l’Estat”.