ERC Badalona

Totes les notícies

L’Ajuntament de Badalona cataloga tots els establiments d’alimentació per vetllar per la salut de la ciutadania

Badalona té actualment censats 1.694 establiments alimentaris. Des de l’any passat l’Ajuntament està elaborant un mapa de risc de seguretat alimentària que, segons la seva tipologia, els classifiquen en establiments d’alt, mig i baix risc. Fins ara s’han visitat i valorat 1.104 establiments amb el resultat del 33% amb risc baix, 60% risc mitjà i 7% risc alt.   Per fer aquesta classificació es tenen en compte conceptes com el tipus de producte i el públic destinatari, entre d’altres. El cens inclou carnisseries, forns de pa, negocis de fruites i verdures, menjars preparats, peixateries, o espais polivalents com són els supermercats.   L’any 2017 es va concloure l’elaboració del primer cens d’establiments minoristes d’alimentació classificant-los segons la seva activitat. Així es van censar 978 bars, restaurants i menjars per emportar; 347 fleques, pastisseries i xurreries; 342 de queviures i supermercats; 144 carnisseries; 90 fruiteries, verduleries, llegums i productes cuits; 82 que treballen amb edulcorants com ara torrons, gelats o llaminadures, i 60 peixateries. A més, també es van censar els 6 mercats i les seves 148 parades, de les quals 133 són alimentàries amb 64 carnisseries, 24 peixateries, 5 de farines i derivats, 21 de vegetals i derivats, 15 de menjars i preparats i 4 polivalents.   En una segona fase, personal tècnic qualificat han visitat aquests establiments per qualificar-los en funció del risc i poder assessorar sobre les condicions sanitàries aplicables segons la normativa i proposar, si s’escau, propostes de millora.   Fruit de l’elaboració del cens, primer, i del mapa de condicions sanitàries de risc actual, s’actua per evitar les actuacions de més risc com ara:   Pràctiques higièniques com descongelacions no correctes; no desinfeccions dels vegetals en cru o contaminacions encreuades. Vigilància dels equips de fred (neveres i congeladors) i aliments conservats amb temperatures inadequades. Emmagatzematge d’envasos i estris sense protecció o amb higiene inadequada.

Finalitzen les obres de reurbanització del carrer de la Costa, situat al nucli històric del barri de Dalt de la Vila

  Amb l’organització de diverses activitats obertes a la ciutadania, el Govern municipal ha volgut celebrar aquest dilluns a la tarda la finalització de les obres de reurbanització del carrer de la Costa. El projecte ha permès revalorar i potenciar l’estructura medieval d’aquest carrer situat al nucli històric de Dalt de la Vila. S’ha recuperat, restaurat i rehabilitat aquest carrer i també s’han millorat els serveis urbans públics.   Aquesta actuació ha tingut un cost de 211.000 euros. Les obres, que van començar el passat mes de febrer, han inclòs la renovació dels paviments, reproduint les característiques històriques, i també del clavegueram i de les xarxes de serveis.   L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, acompanyada pel primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó i  pel regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, han visitat el carrer de la Costa. El regidor Lladó ha explicat que en els arranjaments efectuats en el carrer de la Costa "s’han respectat la fisonomia i la identitat particular d’aquest indret, alhora que s’ha millorat l'accessibilitat i el pas per a les persones, facilitant així l'entrada a l'emblemàtic barri de Dalt de la Vila".Oriol Lladó també ha posat en valor la importància d’aquesta actuació per al barri i ha destacat que la dignificació del carrer de la Costa “és la primera de diverses actuacions, com la que està ja pressupostada al carrer Barcelona, que han de servir per posar al dia Dalt de la Vila”.    Sabater s’ha mostrat molt orgullosa del fet que durant aquest mandat s’hagi dut a terme aquesta actuació “que ens permet dignificar un dels carrers més emblemàtics de Badalona i que juntament amb altres símbols com el mestre Pompeu Fabra, el pont del petroli o tot el llegat romà, ens permet cohesionar-nos com a ciutat”. Per celebrar la seva reobertura s’han programat algunes activitats al llarg d’aquest dilluns a la tarda, com una xerrada a càrrec del Museu sobre la història del carrer, actuacions de l’Escola de Música i un taller del Centre Cívic.

Les obres de reurbanització de la plaça Roja de Sant Roc estaran acabades aquest estiu

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha visitat aquest dilluns la plaça Roja del barri de Sant Roc, un espai on des del passat mes de gener s’està desenvolupant un important projecte de reurbanització per renovar la pavimentació, l’arbrat, el mobiliari urbà, l’enllumenat i el clavegueram. L’alcaldessa ha estat acompanyada pel primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, pel segon tinent d’Alcaldia i regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas i per la regidora del Districte 6, Fátima Taleb. La previsió és que les obres finalitzin durant el mes de juliol.   Concretament, les obres consisteixen en nous paviments de formigó de color vermell, la reparació de les jardineres amb nous bancs perimetrals, la plantació d’arbrat i de nova jardineria. També s’inclou nou mobiliari urbà amb bancs i papereres, una zona de jocs infantils d’accés universal amb paviment de cautxú, una zona de jocs biosaludables per a la gent gran al carrer Vélez Blanco i una nova àrea de gossos amb el mobiliari urbà corresponent.   A més, la reurbanització d’aquest espai preveu nou enllumenat amb tecnologia LED, la renovació del clavegueram i la reparació del tancament de les petanques. En aquest projecte destaca la restauració dels mosaics originals de Joan Josep Tharrats i de l’escultura “La papallona” de Francesc Fornells-Pla.   El projecte és fruit d’un procés participatiu amb el veïnat. L’actuació, gestionada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, té un cost d’1.235.000 euros.

Badalona completa el desplegament del Servei d' Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) als municipis de Barcelona

Badalona ha presentat aquest dimarts el punt d’assessorament del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) adreçat a aquelles persones o famílies hipotecades del municipi que es troben en dificultats per pagar el préstec o crèdit hipotecari, o preveuen que no el podran fer efectiu en el futur. Es tracta del darrer punt SIDH que la Diputació de Barcelona impulsa i amb el que es completa el desplegament d’aquest servei en el conjunt de municipis d ela demarcació.   A la presentació del nou servei hi han participat el diputat d’Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona, Josep Ramon Mut, el primer tinent d’Alcaldia i la regidora de Serveis Socials de l’Ajuntament de Badalona, Oriol Lladó i Agnès Rotger, respectivament, la directora operativa d’Actuacions d’Urgència en Matèria d’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Sílvia Grau, i la diputada de la Junta de govern del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, Carmen Valenzuela.   En la presentació del Servei, el diputat Joan Ramon Mut ha remarcat el fet que amb aquest punt, la Diputació de Barcelona ha acabat el desplegament del SIDH: «Ara, tots els habitants de la demarcació de Barcelona estan coberts en matèria de deutes d’habitatge» ha assenyalat Mut, i ha afegit: «Aquest és un servei que té totes les bonances, ja que hi intervenen totes administracions i és un servei descentralitzat que s’hi pot tenir accés des de qualsevol punt del territori».   El diputat també ha volgut agrair a l’Ajuntament de Badalona per haver fet l’esforç per implantar aquest servei a la ciutat. «Arribar fins aquí no ha estat un camí senzill, per això vull felicitar haver aconseguit tirar-lo endavant amb molt bona feina», ha remarcat Mut.   El primer tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Badalona, Oriol Lladó, ha assenyalat que «tota la feina que fem orientada a les persones és una feina d'equip i en especial al voltant de l'habitatge» per afegir: «Hem aconseguit tots plegats impregnar l’administració amb el treball d equip, i també l’oficina local d’habitatge».

S’inicien les actuacions per condicionar una àrea d’estada i un mirador al parc del Torrent de la Font

El passat dijous 31 de maig van començar les actuacions al parc del Torrent de la Font per condicionar una àrea d’estada i un mirador en direcció al torrent que alhora servirà per acollir les entrades i sortides de l’alumnat d’infantil de l’escola Bufalà. La intervenció s’està efectuant en l’entrada del parc, fet que ha significat l’eliminació d’algunes zones no senyalitzades que eren utilitzades per aparcar automòbils. L’adequació que es va iniciar dijous és una actuació conjunta entre l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.   L’actuació en el parc es farà en tres fases diferenciades. La primera, ja començada i que s’estendrà previsiblement fins al dia 15 de juny, consisteix en la protecció de la zona amb unes dunes suaus formades per terra compactada que permetrà generar un espai tranquil i recollit on s’instal·laran bancs perquè les persones puguin descansar i passar el seu temps d’oci. Aquestes dunes serviran alhora per delimitar l’accés a l’escola i restringiran la circulació incontrolada de vehicles al vial pavimentat que serveix per accedir al pati infantil. En aquesta primera fase també es procedirà a fer més regular la plataforma d’accés al parc i s’instal·larà una barana d’estaques amb corda en la mateixa per dotar-la de major seguretat.   A la tardor, aprofitant la baixada de temperatures i l’arribada de les pluges, començarà la segona fase d’actuacions, que consistirà a ressembrar de gram en la zona per tal de reforçar la densitat i qualitat del prat. La darrera fase de les actuacions tindrà lloc a l’hivern, quan es procedirà a la plantació d’arbres en l’àrea d’estada de manera que donin ombra als grups de bancs instal·lats i emmarquin el camí d’accés a l’escola.   Francesc Ribot, regidor del Districte 3 i de l’àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, ha explicat que l’actuació “suposa una gran millora per a les persones usuàries del Parc del Torrent de la Font, ja que ara disposen d’un espai més amable i clarament delimitat com a parc i sense cotxes”.

El conseller d'Ensenyament Josep Bargalló visita Badalona

El nou conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha visitat avui Badalona amb l’objectiu de tractar les qüestions més urgents de la ciutat en matèria educativa. El conseller s'ha reunit amb el govern municipal i amb les FAMPAS (Federacions i Associacions de Pares i Mares), així com amb representats de primària i secundària d’escoles i instituts de la ciutat.   Josep Bargalló ha destacat que la primera visita institucional i de treball com a conseller d’Ensenyament és a Badalona per tal de mostrar “el reconeixement de l’existència d’uns problemes puntuals que afecten una sèrie de famílies i centres per la matriculació del curs següent”. Alhora, ha expressat “l’evidència de la necessitat de planificar l’educació i el projecte educatiu de la ciutat amb la voluntat de lluitar contra la segregació. És una lluita que l’equip de govern de la ciutat  té molt clara i el Departament d'Ensenyament també”.   L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha valorat molt positivament que el primer acte oficial del conseller d’Ensenyament hagi estat visitar Badalona i mantenir aquesta reunió en la qual, amb la presència de representants de la comunitat educativa, s’han abordat temes de planificació educativa a llarg termini i també qüestions d’actualitat. En la reunió s’ha fet un repàs de totes les construccions d’edificis escolars que encara estan pendents per atendre les necessitats de la ciutat i també del problema de les famílies que s’han quedat sense plaça de P3 i de secundària. El dia 12 de juny es farà una reunió entre l’Ajuntament, el Departament d’Ensenyament i la comunitat educativa per resoldre els problemes immediats de matriculació de P3 i de secundària del proper curs escolar en aquesta ciutat.      

Comunicat d’ERC Badalona sobre la moció de censura impulsada pel PSC, PP i C’S

ERC Badalona lamenta profundament la decisió del PSC de Badalona. No entén que un partit de tradició democràtica i progressista accepti pactar amb la dreta xenòfoba i corrupta del PP de Garcia Albiol i C’S, per fer fora el govern d’esquerres de Badalona, del qual ERC forma part. Aquesta decisió posa en contradicció el PSC, que, en la campanya de 2015 i també durant aquest mandat en diferents moments, s’havia compromès a no pactar amb el PP d’Albiol, i deixa clar que prioritza la qüestió nacional per sobre de les necessitats de Badalona. Alhora, dificulta el relat metropolità i en clau estatal del PSC-PSOE, on recentment ha prosperat una moció de censura contra el PP amb els vots favorables d’ERC, que ha facilitat la presidència del socialista Pedro Sánchez. L’escenari actual hipoteca qualsevol política de pactes amb el PSC de Badalona de cara al 2019, entenent que el seu futur com a força política d’esquerres queda en qüestió. ERC Badalona manté el seu compromís amb l’actual equip de govern i amb l’alcaldessa Maria Dolors Sabater i reivindica la feina feta des del govern municipal per avançar cap a una Badalona més social i més justa. ERC Badalona fiscalitzarà el govern sorgit dels pactes entre PSC, PP i C’S, conscient que l’equip del PSC, amb només tres regidors, serà ineficient i no tindrà capacitat de gestió, paralitzant la ciutat. Finalment, ERC Badalona es compromet a continuar treballant per la ciutat des de l’esquerra i el republicanisme, teixint complicitats en clau progressista per al bé de la ciutat.  

Badalona celebra aquest dijous 31 de maig la jornada de sensibilització del Dia Mundial sense Tabac

Badalona commemora aquest dijous 31 de maig del Dia Mundial sense Tabac amb una jornada que té per objectiu sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum. Per celebrar aquest dia sense fum, la ciutat acollirà diverses taules informatives sobre tabaquisme i, com a novetat d’aquest any, l’exposició informativa El Tabac al Descobert que es podrà veure a la Biblioteca de Can Casacuberta fins al dia 4 de juny.   Aquestes són les taules informatives que es duran a terme durant la jornada:   Taula de l’Ajuntament de Badalona en col·laboració amb Badalona Serveis Assistencials (BSA): a la plaça de la vila de 9.30 a 13.30 hores. S’obsequiarà als fumadors amb una planta a canvi de lliurar les seves cigarretes, fins a exhaurir existències. Taules dels Centres d’Atenció Primària (CAP): tots els Centres d’Atenció Primària (CAP) oferiran una taula informativa en el propi centre durant el matí. El CAP Badalona Centre i Bufalà la ubicaran a l’entrada del Mercat Maignon i el CAP Gran Sol i La Salut en el Mercat de la Salut. Taules de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol: també comptarà amb dues taules informatives en el vestíbul i cafeteria de l’hospital durant tot el matí.  Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC): a la plaça de la vila de 9.30h a 13.30h. L’associació repartirà informació sobre els seus programes i aplicacions electròniques per ajudar a deixar de fumar.   En aquestes taules informatives els fumadors que ho desitgin podran sotmetre’s a carboximetries i espirometries (proves que mesuren el funcionament pulmonar) i conèixer així el dany que l’exposició al tabac provoca a l’organisme. Algunes d’aquestes proves es realitzaran amb la  col·laboració dels alumnes de grau mitjà de Farmàcia del Centre d’Estudis Secundaris Joan Maragall de Badalona.   El tabac i els riscos sanitaris associats El dia mundial sense tabac d’aquest dijous, que culmina la campanya XIX Setmana Sense Fum, a la qual l’Ajuntament de Badalona es va adherir, vol posar èmfasi en els riscos sanitaris associats al consum de tabac i vol promoure polítiques eficaces que contribueixin a reduir-ne el consum.