ERC Badalona

Totes les notícies

Oriol Lladó tornarà a liderar la llista d’ERC a les properes eleccions municipals a Badalona

L’Assemblea d’ERC Badalona ha tornat a escollir, amb gairebé un 80% dels vots favorables, a Oriol Lladó i Esteller com a cap de llista per als propers comicis municipals, que tindran lloc el mes de maig de 2019. Durant el seu discurs, Oriol Lladó, ha posat en valor el compromís amb la ciutat i l’experiència adquirida durant aquest mandat, en el qual ha exercit com a Primer Tinent d’Alcaldia i Regidor de Badalona Habitable. En aquest sentit, el candidat, ha destacat el paper de les ciutats metropolitanes com Badalona, on ERC ha fet grans esforços en els darrers temps. Així, ha afirmat que “ens cal que l’aposta per la República d’ERC s’escolti amb claredat el maig del 2019” i ha reblat: “Siguem la brúixula, siguem el rigor i la il·lusió, la solució i la idea. Un projecte col·lectiu i de suma”. Lladó,  també ha volgut reivindicar el paper aglutinador d’ERC en l’actual govern municipal, que de cara al proper mandat es proposa guanyar suports, sense renunciar a res. “Sóm garantia de de govern de progrés, d’estabilitat, de transformació real i de construcció de la República a peu de carrer” ha dit. “Badalona afrontarà un mandat, el de 2019-2023, que serà decisiu. 4 anys que seran claus per acabar de transformar la ciutat i explicar-la en positiu”, ha remarcat Lladó. Reivindicant el model Badalona en clau metropolitana i de país, el candidat ha volgut destacar que “és un exemple de treball compartit que pot i ha de continuar”.   Finalment ha tancat el seu discurs agafant un compromís amb els militants, amics i simpatitzants d’ERC Badalona, afirmant que “avui comencem un camí. Em toca obrir-lo a mi però és un trajecte col·lectiu, de suma, d’escolta activa”. La votació, que ha estat oberta a militants, amics i simpatitzants, ha comptat amb la presència del Secretari de Política Municipal d’ERC, Marc Sanglas, que després de felicitar el ja proclamat candidat ha volgut dirigir unes paraules a l’Assemblea de Badalona, animant-la a treballar en equip per tal d’aconseguir els millors resultats a les properes eleccions municipals.

El deute municipal s’ha reduït un 22% des de l’inici de mandat

L’Ajuntament de Badalona ha tancat l’exercici 2017 amb un augment del 2,2% en l’execució real del seu pressupost ordinari. En termes d’execució pressupostaria, o sigui el nivell d’execució relacionat al pressupost total disponible, la xifra d’execució pressupostària es manté estable al voltant del 90%. Aquesta és una xifra molt similar a la que mantenen la majoria d’ajuntaments, que com el de Badalona, han vist retallades de forma important les seves plantilles els darrers 6 anys i, per tant, han hagut de fer més esforços per mantenir els nivells d’execució.   El creixement de l’execució ve donat per l’augment que va dels 133.947.967€ executats l’any 2016 fins als 136.879.937€ amb els que ha liquidat 2017. Aquest augment d’execució, superior al nivell d’inflació registrat a Catalunya, fa que en termes reals l’Ajuntament hagi ampliat els serveis públics locals.   Així mateix, el nivell de deute a 31 de desembre de 2017 es situava en 80,5 milions d’euros, o sigui, que la xifra de deute de l’Ajuntament s’ha reduït ja un 22% des de l’inici de mandat. D’aquest deute, 71,8 milions corresponen a deute amb entitats financeres a llarg termini i la resta a liquidacions pendents amb l’Estat a pagar a 10 anys. El deute per habitant de l’Ajuntament de Badalona és avui un dels més baixos de les grans ciutats catalanes, amb 373 euros per habitant. Altres ajuntaments grans tenien fa un any xifres de deute força superiors: Barcelona 524 euros/habitant, l’Hospitalet de Llobregat 376 euros/habitant, Terrassa 694 euros/habitant, Sabadell 462 euros/habitant, Mataró 972 euros/habitant o Santa Coloma de Gramenet 625 euros/habitant.   Pel que fa al resultat pressupostari real, el 2017 es tanca amb 19,9 milions d’euros. Bona part d’aquest produït per l’increment d’ingressos no previstos, com l’impost de plusvàlues que ha recaptat 2,5 milions més per sobre del pressupostat o el de construccions amb 1 milió més de recaptació sobre el pressupostat.

El govern de Badalona satisfet per l’alliberament del vaixell d’Open Arms

 La justícia italiana va ordenar, el passat dia 16 al matí, l’alliberament del vaixell de l’ONG ProActiva Open Arms, que estava retingut de manera preventiva al port de Pozzallo (Sicília), on va atracar el 18 de març després d’emprendre el rescat de 218 immigrants a unes 70 milles de les costes de Líbia. ERC considera que la decisió de la fiscalia de desestimar l’acusació d’afavorir la immigració il·legal que pesava sobre l’ONG catalana és clarament positiva, motiu pel qual mostra la seva satisfacció.    En aquest sentit, l’alcaldessa Dolors Sabater, ha remarcat la necessitat de construir xarxes i relacions entre ciutats per impulsar des del municipalisme polítiques més humanes que els estats no estan sent capaços d’articular. Sabater ha posat com a exemple la trobada de la setmana passada a Nàpols amb l’alcalde de la ciutat, Luigi de Magistris, i representants d’Open Arms, que va culminar-se en una declaració conjunta de suport a l’organització catalana i que demanava la desestimació de les peticions de la fiscalia italiana.   Tot i la satisfacció per l’alliberament del vaixell aquesta mesura no resol el problema, ja que encara no es coneix en quina situació queden les persones de l’organització que han estat encausades. El problema d'Eueopa és majúscul pel que fa a la situació de les persones refugiades i la incapacitat per donar-hi resposta és manifesta. No s'està afrontant un drama humanitari que fa que les morts en les aigües del Mediterrani siguin constants i no tinguin aturador.   

Més Guàrdia Urbana a tota la ciutat i la millora del manteniment del pont del Petroli i del passeig Marítim són les principals mesures incorporades al pressupost a proposta del PDCAT de Badalona

Aquest matí en roda de premsa davant del pont del Petroli s’han presentat les principals mesures pactades, després de dos mesos de negociació, entre el govern municipal i el PDCAT per tal de garantir el vot favorable als pressupostos municipals. L’alcaldessa, Dolors Sabater, i el regidor del Partit Demòcrata, Pere Martínez, acompanyats pels tinents d’Alcaldia Oriol Lladó i Àlex Mañas, han presentat l’acord per a l’ampliació dels efectius de la Guàrdia Urbana i la millora del manteniment de la zona del pont del Petroli i el passeig marítim de Badalona, com a mesures destacades.   Per tal d’ampliar el cos de la Guàrdia Urbana el Govern s’ha compromès a incorporar 12 agents més a la convocatòria d’oferta pública d’oposicions d’aquesta primavera. Això farà que al proper més de setembre aquests 12 agents ja puguin començar a l’Escola de Policia la seva formació. Aquests agents s’afegiran als altres 12 que aquest mes de juny finalitzen la seva formació i s’incorporaran plenament a la Guàrdia Urbana l’estiu vinent. La mesura suposa un increment pressupostari d’uns 500.000€.   Així mateix, una segona mesura en aquesta matèria proposada pel PDCAT és la incorporació d’un servei de vigilància de seguretat als edificis, la qual cosa permetria alliberar agents de la policia local que actualment presten aquest servei. La mesura afectaria, a més dels principals edificis públics com l’Ajuntament o el Viver, també a la vigilància d’espais especials de molta concurrència pública com ara el Parc de Ca l’Arnús i l’Escorxador, amb un pressupost global de 500.000€.   Una altra mesura que s’incorporarà als pressupostos municipals del 2018 és la millora del manteniment del pont del Petroli i la zona adjacent del passeig Marítim. Un espai que gaudeixen cada cop més persones, la qual cosa suposa un ús intensiu que requereix un contracte de manteniment específic. El pressupost per al 2018 inclourà una partida de 102.

El Govern municipal presenta un pressupost per al 2018 que creix un 4% amb l’objectiu d’ampliar els serveis públics

El Govern municipal ha presentat aquest dilluns la proposta del pressupost municipal de 2018 que vol consolidar i ampliar els serveis públics. La proposta d’aquest exercici se situa en 166,6 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment de 6,7 milions d’euros, és a dir, que el pressupost creix un 4% en relació a l’any 2017.   Durant la presentació del pressupost en la sessió d’audiència pública celebrada a l’edifici El Viver, els responsables municipals han destacat que en tres anys el pressupost municipal haurà augmentat un 9,6%. Pel que fa al pressupost consolidat de tota la corporació, la xifra també augmenta un 5% en relació a l’any passat. La presentació del pressupost 2018 ha anat a càrrec del tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Democràtica, Jose Téllez.   Recuperació de la plantilla municipal Téllez ha explicat als assistents que en els darrers cinc anys, l’Ajuntament de Badalona ha perdut més de 200 treballadors i treballadores per la prohibició de noves contractacions (taxa de reposició de la Llei Montoro). El nou pressupost de 2018 contempla un augment superior al 5% per reforçar el personal municipal. Aquest increment del capítol 1, fins arribar als 53,8 milions d’euros, permetrà tornar a convocar oferta pública a l’Ajuntament, un fet que no es produeix des de l’any 2006. L’objectiu és revertir aquesta situació i millorar els serveis bàsics públics en totes les àrees i amb especial èmfasi en l’atenció ciutadana, la Guàrdia Urbana i els serveis socials.   Serveis a les persones Una de les apostes més importants que incorpora el Pressupost de l’Ajuntament de Badalona per a aquest 2018 és l’eliminació de les llistes d’espera del servei de neteja a domicili. Les partides d’assistència domiciliària creixen un 32%, amb un augment d’1,3 milions d’euros.   Un altre aspecte destacat és l’increment del 8,2% del pressupost destinat a les escoles bressol municipals per donar sortida a l’augment de la demanda que s’ha produït gràcies a la tarifació social implementada durant aquest mandat   Pel que fa als plans d’ocupació s’aplicarà un increment del 7% en mesures destinades a afavorir la contractació de treballadors i treballadores.

Comunicat dels grups d'ERC de 9 municipals metropolitans en relació al Tramvia per la Diagonal

Els grups municipals d’Esquerra Republicana de Catalunya de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern expressen el següent posicionament respecte a la unió per la Diagonal de les dues xarxes de tramvia existent.​ 1- Els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona han patit en els darrers anys una manca d’inversió en matèria de transport públic col·lectiu d’alta capacitat. La conseqüència és que, encara avui, l’ús del vehicle privat resulta necessari per a moltes persones que han de desplaçar-se entre aquests municipis. Això implica que el nivell estructural la contaminació a l’AMB és molt elevada i té efectes directes sobre la salut de les persones.Les inversions en transport públic col·lectiu són determinants per afavorir el dret a la mobilitat, del dret a l’accessibilitat i del dret a la salut. Hi ha diverses infraestructures projectades i no completades que permetrien incrementar els trajectes i la demanda de transport públic col·lectiu; i totes elles poden afavorir un important descens de l’ús del vehicle privat: Millores en la xarxa i el servei de Rodalies, l’ampliació de la L1 entre Santa Coloma i Badalona, l’ampliació de la L2 fins al parc logístic del Baix Llobregat i la connexió amb l’aeroport, l’ampliació de la L3 fins a Trinitat Vella i fins a Sant Feliu de Llobregat, l’enllaç de la L4 entre La Pau i La Sagrera, el perllongament de la línia Llobregat-Anoia FGC entre Pl. Espanya i Gràcia, la finalització de les línies L9 i L10 en el seu tram central o la unió de les xarxes de tramvia per la Diagonal, entre d’altres. Totes elles són necessàries i garantirien una millor intermodalitat de manera que l’oferta i els temps de trajecte serien molt més competitius i eficaços, essent la connexió del tramvia per la Diagonal una de les inversions més econòmiques en relació al retorn social.

El Govern municipal proposa eliminar la llista d’espera dels serveis de neteges a domicili amb el nou pressupost per a 2018

Una de les apostes més importants que incorpora el Pressupost de l’Ajuntament de Badalona per a aquest 2018 és l’ampliació dels serveis d’atenció domiciliària. Aquesta partida augmentarà dels 4 milions actuals fins als 5,3 milions d’euros, el que representa un increment del 32% respecte al 2017.   Amb aquest fort increment pressupostari el Govern municipal vol eliminar la llista d’espera del servei de neteja a domicili. Es tracta d’un servei que històricament no ha pogut beneficiar el total de població que el requeria, en especial persones grans amb dificultats. L’impacte pressupostari permetrà obrir un nou concurs aquest estiu per donar servei a tothom qui ho està esperant.   L’increment anirà destinat en segon lloc a les millores al servei d’atenció domiciliària resultat del nou concurs adjudicat durant el passat any que amplia el preu hora dels 15 als 17 euros per tal de millorar el servei que actualment reben més d’un miler de persones beneficiàries a la ciutat. L’ampliació pressupostària també millora directament les condicions laborals del sector, fet que repercutirà indirectament en un millor servei a la ciutadania.   Aquest nou pressupost també permetrà ampliar encara més el servei de teleassistència a més persones beneficiàries. Les partides del servei de teleassistència creixeran fins arribar al mig milió d’euros, una aposta que dona continuïtat als increments pressupostaris de l’any passat.    

La instal•lació de nous desfibril•ladors a diferents espais municipals converteix Badalona en una ciutat cardioprotegida

El cinquè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot, conjuntament amb representants municipals d’Esports, d’Educació i de la Guàrdia Urbana, han presentat aquest migdia al poliesportiu de Bufalà els nous espais i els serveis municipals de la ciutat on s’han instal·lat desfibril·ladors automàtics (DEA) per prevenir la mort sobtada i convertir-los en espais cardioprotegits.   En total 17 instal·lacions municipals i 3 vehicles de la Guàrdia Urbana de Badalona s’han dotat ara de serveis de cardioprotecció, completant un procés que es va iniciar fa dos anys amb la instal·lació a 26 oficines de farmàcies i als 6 mercats municipals d’aquests desfibril·ladors automàtics, fent de Badalona una ciutat cardioprotegida.   L’empresa Neosalus, que ha estat l’adjudicatària de la instal·lació dels desfibril·ladors, ha dotat d’aquest sistema els espais municipals següents:   -       Pistes poliesportives Can Farraté -       Poliesportiu de Casagemes -       Poliesportiu de Llefià -       Poliesportiu de Bufalà -       Poliesportiu de la Plana -       Centre Esportiu de Can Cabanyes Sistrells Pere Gol -       Piscina Municipal Mireia Belmonte -       Camp de futbol de Bufalà -       Camp de futbol de Llefià -       Camp de futbol del Badalona -       Campo de futbol de Badalona Sud -       Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta -       Biblioteca Canyadó i Casagemes - Joan Argenté -       Biblioteca Llefià Xavier Soto -       Biblioteca Lloreda -       Edifici Municipal el Viver -       Edifici Consistorial de la Plaça de la Vila   Dins del projecte de Badalona Ciutat Cardioprotegida també s’inclou la formació en l’ús de desfibril·ladors de les persones responsables i dels usuaris o usuàries de les instal·lacions.   Durant la presentació s’ha fet una demostració sobre el funcionament dels desfibril·ladors automàtics a càrrec de tècnics de l’empresa adjudicatària del servei, Neosalus.

L’Ajuntament de Badalona dona suport a l’ONG Proactiva Open Arms

Ahir dimarts, dia 20, durant el Ple ordinari de l’Ajuntament de Badalona corresponent al mes de març, es va llegir una declaració institucional de suport a l’organització no governamental Proactiva Open Arms. Aquesta declaració s’ha fet a causa dels incidents que ha viscut l’oenagé aquest cap de setmana en aigües internacionals i que ha suposat la immobilització del seu vaixell al port italià de Pozzallo a Sicília i l’acusació per activitat criminal.   Aquest és el text íntegre que es va llegir:   “El diumenge 18 de març la fiscalia de Catània, a Itàlia, va confiscar de forma preventiva el vaixell Open Arms, propietat de l’ONG badalonina dirigida per Òscar Camps. S’acusa l’entitat d’afavorir la immigració clandestina i d’associació criminal, després que el dissabte 17 de març, 216 persones immigrants que havien estat rescatades en aigües internacionals davant les costes de Líbia, fossin desembarcades en territori italià.   La cap de l’expedició i el capità del vaixell han estat sotmesos a un llarg interrogatori per part de la policia italiana, a la qual han lliurat les gravacions del dijous anterior, quan es va produir un incident amb els guardacostes libis. Com és sabut, Proactiva Open Arms es dedica al rescat de persones al Mediterrani i, sovint, ha hagut de patir amenaces de tot tipus per part de les autoritats de Líbia i situacions de conflicte amb altres països.   La fiscalia italiana acusa Proactiva de no haver lliurat 101 persones rescatades abans que s’ofeguessin (homes, dones i criatures) a les autoritats líbies, després que aquestes amenacessin de mort els voluntaris de l’ONG badalonina. Un cop al vaixell, moltes d’aquestes persones van explicar els maltractaments i extorsions que havien patit a Líbia.   Proactiva Open Arms és una entitat de la nostra ciutat. Reconeguda arreu per la tasca dels seus voluntaris. Que fa una feina ingent i admirable, de la qual, com a badalonins ens en sentim orgullosos i que vàrem fer palès en encarregar-li el pregó de les Festes de Maig 2016.