ERC Badalona

Totes les notícies

Oriol Lladó: "El Partit Popular està utilitzant qüestions tècniques per fer política de l’odi"

El Govern municipal de Badalona ha anunciat que emprendrà mesures legals contra el Partit Popular en considerar que la darrera campanya que aquesta formació política està difonent a la ciutat sobre l’obertura d’un nou centre de culte al barri d’Artigues “fomenten l’enfrontament i l’odi entre el veïnat per la seva creença religiosa”. Així ho ha explicat aquest dijous l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, en el decurs d’una roda de premsa en la qual ha estat acompanyada pel primer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, i per la regidora de Participació, Convivència i Mediació i també responsable del Districte 6, Fàtima Taleb.   Els responsables municipals han destacat que el dret a la llibertat religiosa i de culte és un dret àmpliament reconegut i desenvolupat per diversos acords, lleis i declaracions tant nacionals com internacionals. Aquest fet evidencia que ni el dret urbanístic ni el dret administratiu municipal poden limitar el dret fonamental de llibertat religiosa i que les autoritats locals no poden imposar més limitacions que les imprescindibles per a preservar els drets fonamentals.   En aquest sentit, els responsables del govern municipal de Badalona han explicat que durant el darrer mandat l’anterior govern va acordar el setembre de 2013 la suspensió de llicències de canvi d’ús d’autoritzacions per a noves implantacions de centres d’ús religiós en edificis, locals o solars de Badalona, acollint-se a la regulació urbanística. Posteriorment, l’octubre de 2014, aquesta suspensió es va prorrogar un any més, fins que es va suspendre l’octubre de 2015. No obstant això, durant aquest període de prohibició no es va revisar ni es va fer cap canvi en el planejament urbanístic.   El primer tinent d'alcaldia i regidor de Badalona Habitable, Oriol Lladó, ha considerat que “des del Partit Popular estan utilitzant qüestions tècniques per fer política de l’odi” en referència a l’escrit del regidor Garcia Albiol en el qual afirma que “té clar que Artigues no necessita un altre oratori i que lluitarà per impedir-ho”.

L'Ajuntament de Badalona està desenvolupant el I Pla d’Igualtat LGBTI per a la ciutadania 2018-2022

  Badalona se suma avui dijous, 17 de maig, al Dia contra la LGTBI-fòbia, una jornada de sensibilització, reflexió i denúncia contra les agressions físiques, intel·lectuals i morals de les persones per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere.   A Catalunya, les polítiques d’igualtat LGBTI es troben en un moment de gran impuls promogut pel marc normatiu de la Llei 11/2014 del 10 d’octubre que garanteix els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, que insta als poders públics, i també en concret els governs locals, a desplegar un seguit de mesures que garanteixin de manera efectiva el gaudiment dels seus drets.   El Pla Estratègic Feminista, aprovat per Acord d’alcaldia el passat 28 d’agost, és el full de ruta de les polítiques feministes i LGBTI a Badalona, i recull com a objectiu primordial l’elaboració d’un Pla Local  que possibiliti la promoció de la igualtat i la no discriminació de les persones per motius de diversitat sexual i de gènere.   En aquest marc, l’Ajuntament de Badalona està elaborant el I Pla d’Igualtat LGBTI per a la ciutadania (2018-2022) amb la coordinació de l’Oficina de les Dones i LGBTI de la Diputació de Barcelona. Aquest Pla està previst que es pugui presentar a finals del mes de juny.   Per a l’elaboració del Pla, partint d’una fase de diagnosi prèvia, s’ha desenvolupat una metodologia participativa mitjançant  grups de participació de personal tècnic de l’Ajuntament i grups de participació d’entitats i ciutadania.   L’Ajuntament està promovent la participació del col·lectiu LGBTI i el seu associacionisme amb l’objectiu de donar-li veu a l’hora d’elaborar polítiques LGBTI, facilitant un espai de trobada i visiblilitzant la realitat d’aquest col·lectiu a la ciutat.   D’altra banda, com a part integrant de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya, Badalona suma les seves actuacions a l’objectiu comú de la xarxa que és eradicar les desigualtats existents i lluitar contra LGTBI-fòbia des del món local, com espai privilegiat de proximitat i protagonisme de tota ciutadania, tot facilitant incidir en la visibilitat de la diversitat sexual i de gènere.

ERC Badalona incrementa un 26% els militants i un 156% els amics des de l'1 d'octubre

Ser més i més forts. Sumar noves cares i noves sensibilitats al projecte republicà. Aquest és l’objectiu d’Esquerra Republicana en uns moments tant importants per al país. Un context de repressió amb el president del partit a la presó i la secretària general a l’exili però que, tal com afirma el vicesecretari general de Coordinació Interna, Territori i Organització d'Esquerra Republicana, Isaac Peraire, “el partit degà de la política catalana està preparat i a punt per a aquest moment”. Tant és així, que el nombre de militants d’Esquerra Republicana ha augmentat des del referèndum de l'1 d'octubre un 11,21% i ja s'enfila per sobre dels 9.500, amb nous membres a totes les comarques catalanes. ERC Badalona ha seguit la mateixa tendència, però l'increment encara ha estat més notable. El nombre de militants ha augmentat un 26% i el d'amics un 156% des de l'1 d'octubre. Però en volem ser encara més i, per això un animem a apuntar-vos al projecte republicà per a la ciutat i per al país.  Suma't a ERC! https://www.esquerra.cat/ca/fes-te-republica  

Badalona se suma a la celebració del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

El 12 de maig es celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. Per commemorar-ho, Badalona Associació Afectats Fibromiàlgia (BAAF), amb el suport de l’Ajuntament i Badalona Serveis Assistencials (BSA), ha organitzat diverses activitats de difusió i divulgació per donar a conèixer la situació de les persones afectades i defensar els seus drets.   El vestíbul de l’Hospital Municipal de Badalona (Via Augusta, 9-13) comptarà amb una taula informativa que s’instal·larà demà dijous, 10 de maig, de 9 a 13 hores. Per a divendres, 11 de maig, l’acció informativa de Badalona Associació Afectats de Fibromiàlgia es traslladarà al tram final del carrer del Mar, on seran present de les 10 fins a les 20 hores.   Dilluns, 14 de maig, a les 18 hores tindrà lloc una sessió informativa sobre el funcionament de la Unitat d’Expertesa Territorial de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica del Barcelonès Nord i Baix Maresme, en el Centre Cívic Can Cabanyes (Rambla de Sant Joan 59-77). En aquesta sessió intervindran el reumatòleg coordinador de la unitat, Dr. Ramon Huguet, i la infermera de la unitat, Amàlia Nolla.     Badalona disposa des de fa un any de la Unitat d'Expertesa Territorial de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica Badalona Serveis Assistencials va posar en marxa la Unitat d'Expertesa Territorial de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica del Barcelonès Nord i Baix Maresme el 15 de juny de 2017. Des d’aleshores i fins al 30 d’abril passat, la consulta de la unitat, situada a l’Hospital Municipal de Badalona, ha registrat un total de 514 primeres visites i 248 visites successives.   La unitat, de referència per a una població de 420.000 persones, està formada per un equip de treball d’atenció especialitzada multidisciplinari (medicina interna, reumatologia, infermeria, psicologia i fisioteràpia) que treballa en coordinació amb l’atenció primària (medicina i infermeria de família i treball social).

7 respostes ràpides sobre la qüestió de confiança a Badalona

1. Què va passar al ple de Badalona del dia 7 de maig? Ahir dimarts 7 de maig, el govern municipal de Badalona, que té 10 dels 27 regidors del ple, i està format per Guanyem Badalona (5), ERC-Avancem (3) i ICV-EUiA (2), va perdre la qüestió de confiança vinculada a l’aprovació del pressupost de 2018 que va plantejar l’alcaldessa fa uns dies. Era d’esperar. Els mateixos partits que van votar NO a l’aprovació inicial dels comptes el passat mes d’abril han votat negativament a la qüestió. Respecte el ‘pacte d’investidura’, l’alcaldessa i el seu govern han perdut la confiança dels tres regidors del PSC i de qui ja no la tenia, els 10 del PP i el regidor de C’s. 2. I ara què? Els partits que han votat no a la confiança a l’alcaldessa tenen un mes per presentar una moció de censura al secretari muncipial: aquesta moció ha de tenir un candidat disposat a liderar i 14 regidors darrera comprometent-se per avançat a donar-li suport. Si passat aquest període de temps no han estat capaços de bastir la candidatura alternativa, el dictamen al qual anava associada la qüestió de confiança s’aprova automàticament, en aquest cas el pressupost municipal. I, sí, el govern continua. Ja no es pot tornar a presentar una qüestió de confiança ni una moció de censura. 3. Té opcions de prosperar la moció de censura? L’opció de la moció de censura els partits de l’oposició han tingut tres anys per desplegar-la, i fins ara, malgrat haver viscut segurament moments més propicis, han decidit no treure-la del calaix de forma efectiva. Per quin motiu ho haurien de fer ara? De moment, tant el PP com el PSC han posat com a condició liderar el govern, cosa que invalidaria el fet que pogués prosperar, perquè una de les dues parts ha de cedir i totes elles, a un any de les eleccions, tenen massa a perdre i poc a guanyar. En el ple, els seus dos líders, Xavier Garcia Albiol van expressar la seva voluntat d’iniciar converses… avui mateix.

L’arqueòloga Pepita Padrós ha llegit el pregó de les Festes de Maig de Badalona 2018

Malgrat l’amenaça de pluja que ens ha acompanyat durant la jornada, l’arqueòloga Pepita Padrós i Martí, que ha estat al capdavant del Departament d’Arqueologia del Museu de Badalona durant les últimes dècades, ha pogut finalment llegir el pregó de les Festes de Maig de Badalona 2018 des del balcó de la Casa de la Vila.   La tasca de la Pepita Padrós va lligada indefectiblement a totes les excavacions i troballes arqueològiques de Baetulo, així com a la seva museïtzació i difusió a través d’estudis, llibres i publicacions. El seu esforç, dins de la feina desenvolupada pel Museu de Badalona, ha aconseguit situar la nostra ciutat com un referent de primera categoria en l’estudi, conservació i difusió del llegat romà.   Abans de la seva jubilació, fa uns mesos, va tenir un paper rellevant en la recuperació de dos mosaics, una escultura del Déu Bacus, i d’altres peces arqueològiques d’indubtable interès descobertes en les obres de construcció del lateral de l’autopista C-31 durant l’any passat.   Pepita Padrós ha estat la responsable de totes les excavacions arqueològiques fetes al terme municipal de Badalona. És membre de la Comissió de Patrimoni de l’Ajuntament de Badalona i de la Comissió Territorial del Patrimoni de Barcelona. Durant la seva dilatada i fructífera trajectòria de 40 anys al servei de l’arqueologia ha intervingut en nombrosos simpòsiums, seminaris i trobades internacionals d’experts en arqueologia.   Text íntegre del pregó de les Festes de Maig 2018.   “Badalonins, badalonines, baetulonenses tots i totes, bon vespre !! Alcaldessa, regidors, gràcies per haver pensat en mi per fer el pregó de les festes de maig de Badalona. És un honor com a badalonina ser la pregonera de les festes de la meva ciutat. Però fer un pregó aquests dies no és gens fàcil, almenys per mi perquè el nostre país està vivint una situació molt difícil. I tot i que no podem oblidar-ho, fem un parèntesi per gaudir d’aquestes festes.

ERC Badalona reclama acords que permetin l’aprovació dels pressupostos municipals i superar la situació de bloqueig

ERC Badalona considera que el pressupost municipal que es va presentar en el darrer Ple, totalment compartit per totes les forces de govern a de Badalona (ERC, Guanyem i ICV-EUiA), és un bon pressupost que reforça la inversió social i millora el manteniment de l’espai públic. Malauradament, no ha tingut el suport suficient al Ple perquè PP, C’s i PSC van votar-hi en contra, tot i els acords positius amb PDCat, Units per Avançar i la regidora no adscrita Contxa Botey. No hi ha bones alternatives a no tenir pressupost, ja que no podríem disposar, aquest any, dels 4 milions d’euros d’increment dels ingressos. D’altra banda potser no totes les partides serien executables; algunes es podrien tirar endavant mitjançant la modificació pressupostària, però amb restriccions i previsibles retards. L’oposició no ha discutit el pressupost en termes de polítiques locals, sinó que ha centrat els seus arguments en el posicionament del govern i l’alcaldessa pel que fa al procés republicà. ERC Badalona considera que la ciutat es mereixia un debat a fons sobre els comptes, defugint les guerres de banderes. Per això l’alcaldessa de Badalona Dolors Sabater (Guanyem) ha decidit avui sotmetre’s a una moció de confiança, acompanyada pels tinents d’alcaldia Oriol Lladó (ERC) i Àlex Mañas (IVC-EUiA). Per ERC la via de la confiança no era la prioritària i fins a l’últim moment ha treballat per aconseguir els suports necessaris; tanmateix, ERC Badalona forma part d’aquest govern i hi té un compromís ple fins al 2019. Treballarem per superar la moció i evitar políticament que sigui factible l’alternativa. No ens imaginem el PSC articulant projecte de ciutat i govern amb el PP de la corrupció institucionalitzada. Podeu recuperar el vídeo amb declaracións de l'Oriol Lladó aquí

ERC Badalona denuncia a Madrid la mala gestió del govern de l’Estat i la manca d’atenció a les necessitats de Badalona

El dimecres 25 d’abril diversos representants d’ERC Badalona, entre els quals els regidors Oriol Lladó, Francesc Ribot i Agnès Rotger, s’han desplaçat a Madrid on s’han pogut reunir amb els senadors i diputats d’Esquerra Republicana de Catalunya Bernat Picornell, Quim Ayats, Mirella Cortès, Teresa Jordà, Gabriel Rufian i Ester Capella.   En les respectives reunions, tant amb el grup republicà del Congrés com amb el del Senat, els badalonins han posat sobre la taula la incapacitat de l’Estat espanyol per donar a resposta a diverses problemàtiques d’àmbit social (tant a nivell de país com de ciutat), en les quals l’Estat té les competències. Alhora, han volgut denunciar la manca de voluntat política del govern de Madrid per solucionar dèficits històrics en inversions a Badalona que venen de lluny i que també han estat denunciades recentment en les esmenes als pressupostos de l’Estat que s’han presentat des d’ERC.   Un dels principals punts que s’han abordat ha estat el de les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya que l’Estat ha tombat en els darrers temps, amb la clara voluntat política de destruir la sobirania de la màxima institució representativa del país. Aquestes lleis, com la 24/2015, pretenien donar resposta a l’emergència social que es viu a Catalunya i la seva anul·lació ha repercutit durament en els pobles i ciutats del país. En un municipi tant castigat per la crisi com Badalona, aquest fet ha estat especialment notable.   Altres temes que afecten a la ciutadania badalonina i depenen directament de Madrid són la implementació del Bo Social, la regulació del mercat del lloguer (Ley de Arrendamientos Urbanos), les inversions per tal de rehabilitar edificis vinculats al Fondo Social de la Vivienda, les clares mancances del Plan Nacional de la Vivienda, que no resolen en absolut l’emergència habitacional a la ciutat, la falta d’iniciatives estatals per donar resposta al creixent nombre de desnonaments o la urgent necessecitat de descontaminar la zona del litoral badaloní.

Badalona celebra Sant Jordi recordant les persones empresonades o exiliades per motius polítics

Aquest Sant Jordi no ha estat com els altres. Malgrat les celebracions habituals i el gaudi al carrer, aquest any es vivia amb les institucions democràtiques del país intervingudes, sense govern legítim i amb diverses persones empresonades o exiliades per defensar uns determinades idees polítiques. Malgrat això, a Badalona l’ambient festiu ha estat el dominant, amb molta gent al carrer que ha pogut gaudir de les diverses activitats al llarg de tota la ciutat. ERC Badalona es va instal·lar, com altres formacions polítiques (encara que no totes van complir els acords en aquest sentit), a la zona de la plaça Alcalde Xifré. Aprofitant la diada, alhora, es va recollir centenars de signatures demanant la llibertat dels presos polítics. Regidors i altres membres de l’agrupació local van participar en actes i activitats com les organitzades per l’Ateneu de Sant Roc o diverses escoles de la ciutat. El mateix dia a la tarda es va presentar el programa de les Festes de Maig, moment cabdal en el calendari festiu badaloní, que s’iniciaran d’aquí a pocs dies i que, aquest any, ofereixen un important ventall de propostes per a tota la ciutadania.