ERC Badalona

Totes les notícies

Cartell de l'acte: Fem-ho plegats!

Acte de presentació de la coalició ERC+Accent+RCat+JERC

Agafeu l’agenda i apunteu-vos aquesta data: dilluns 4 d’abril, 20h, Círcol Catòlic. Esquerra, Accent, Rcat i les JERC presentarem la nostra candidatura a les eleccions municipals en un acte obert a tothom i on tots els membres de la candidatura seran presents. Per part de les JERC hi intervindrà Oriol Rius, Laura Soler parlarà en nom de Rcat, també parlarà el número dos de la llista i candidat d’Accent, Oriol Lladó i Miquel Estruch, cap de llista per ERC. A més a més també ens acompanyarà Oriol Amorós, president de la Federació d’ERC Barcelona i portaveu adjunt del GP d’ERC al Parlament. Volem explicar-nos i volem explicar Badalona. Compartiu aquesta estona amb nosaltres?

Lola M. Sala

Lola M. Sala, militant de les JERC Badalona, escollida nou membre del Secretariat del Consell de Joventut de Badalona

En el marc de l’Assemblea General Ordinària del Consell Local de la Joventut de Badalona (CJBdn) celebrada el passat dissabte 12 de març al Centre Cívic de Dalt la Vila, Lola Martínez Sala va ser escollida nou membre del Secretariat del CJBdn com a representant de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya. D’aquesta manera, Lola M.Sala, actual Secretària de Comunicació Premsa i Imatge de les JERC Badalona i Secretària Regional de Formació de les JERC Maresme i Barcelonès Nord, entra a treballar a la presidència del consell conjuntament amb Anna Pérez (Xirusplai), Ritxi Gonzàlez (Xirusplai), Mercè García (La Mussara) i David Olivares (JEV). El CJBdn, amb més de 30 anys d’història, és la principal coordinadora d’entitats juvenils de la Badalona i ja aplega més d’una trentena d’entitats del teixit associatiu de la ciutat. L’Assemblea que també va acomiadar Aymón Malonda (JEV) i Francesc Duran (CASiP) després de més de quatre anys al capdavant del Secretariat, es va veure marcada per les habituals reivindicacions de les entitats que demanen un local propi i polivalent per al Consell així com un conveni econòmic amb l’Ajuntament. Un any més les prioritats dels i les joves de les diverses entitats que treballen amb el Consell local són les mateixes: esdevenir i reafirmar el CJBdn com a l’interlocutor i representant del jovent davant la societat, els mitjans de comunicació i l’administració local i fomentar la participació i implicació del jovent associat. En la mateixa línia, Lola M. Sala manifestava a la seva carta de presentació que “Com a jove, integrant del teixit associatiu i badalonina crec imprescindible el reconeixement administratiu i de ciutat del Consell de Joventut per tal de millorar tant les polítiques de joventut i les condicions del jovent, com per promoure un altaveu dels joves i les joves que sigui legitimitzat com un pilar ferm, constructiu i de futur que la ciutat ha de tenir en compte.

Pregunta sobre el Lola Anglada entrada a registre

Esquerra demana explicacions a la Generalitat sobre el retard en l’ampliació de l’escola Lola Anglada i la construcció del CEIP Bufalà II

El diputat d’ERC, Pere Aragonès, adscrit a la comarca del Barcelonès Nord, va entrar a registre en data 24 de febrer, dues preguntes a la Mesa del Parlament perquè el Govern de Catalunya respongui sobre la situació en què es troben l’ampliació de l’escola Lola Anglada de Badalona, aprovada per acord de govern el dia 16 de desembre de 2009, i sobre la construcció del CEIP Bufalà II, aprovada per acord de govern del dia 2 de març de 2010. L’actual situació de manca d’informació sobre les dates d’inici d’obres per Esquerra és el motiu de la demanda de respostes i d’instar a desencallar aquesta preocupant situació per a la comunitat educativa de la ciutat.

Miquel Estruch

Esquerra aprova les llistes que es presentaran a les municipals el proper 22 de maig

Ahir al vespre, l'Assemblea de militants, convocada de forma extraordinària, va donar llum verda a la llista de 27 candidats que Esquerra, presentarà per les municipals conjuntament amb Accent, Reagrupament i les JERC. Paral·lelament a aquest fet, tot i no ser preceptiu, es va voler ratificar l'acord a què s'ha arribat. El candidat a l'alcaldia i president de la secció local, Miquel Estruch, que va presentar l'acord i la llista a l'assemblea, va relatar els fets i totes les negociacions amb d'altres formacions (reeixides i no reeixides) que havien conduït a l'acord final a què s'ha arribat, i va destacar la voluntat renovadora de la llista; agraïnt per altra banda, la tasca que està duent a terme l'actual regidor d'Esquerra, Mateu Chalmeta. La llista, que compleix els criteris de paritat, ha estat elaborada a partir de 4 blocs de 7 (incloent el primer suplent). La proporció pactada per cada bloc és 3-2-1-1. (3 membres d'ERC, 2 d'Accent, 1 de RCat i 1 de JERC). Així trobem que a banda del cap de llista, Miquel Estruch, el primer candidat d'Accent és Oriol Lladó al número 2, Laura Soler de RCat al 4, i Oriol Rius de les JERC, al 7. Jordi Albaladejo al número 3, i Agnès Rotger d'Accent al 5, seran les dues persones que completaran el quintet inicial. Aquesta vegada, la persona que s'encarregarà de tancar la llista, serà el degà Jaume Nuño, que és el militant més antic de la secció local, amb més de trenta anys de trajectòria dins la formació, i una llarga experiència forjada a través de les diverses situacions per les que ha passat el partit tant a Badalona com a nivell nacional. Des d'Esquerra es fa una crida a assistir a l'acte que s'està preparant pel 4 d'abril, al Círcol a les 20:00, on es presentarà a escena la globalitat del projecte i l'acord de coalició per a les municipals.

Homenatge popular al Mestre Fabra

Badalona homenatja el Mestre Fabra

Badalona ha retut aquest diumenge un homenatge popular Pompeu Fabra. El Mestre Fabra, va residir durant els anys de l'elaboració del Diccionari General de la Llengua Catalana a la nostra ciutat, concretament al carrer de la Mercè, per la qual cosa n'és fill adoptiu. Així, a partir del migdia, s'hi han dedicat, des d'Òmnium, unes paraules al costat del monòlit situat davant del Viver, a la plaça Assemblea de Catalunya. Després, els assistents s'han desplçat cap a la plaça Josep Cortinas on s'ha recitat el poema "El meu poble i jo", de Salvador Espriu. Finalment, la ruta ha acabat al carrer de la Mercè, a la casa en què va viure, on el regidor de Cultura, Mateu Chalmeta, entre d'altres personalitats, han descobert una placa commemorativa. El descobriment de la placa, ha anat seguit amb la interpretació de "Senyor Sant Jordi" per part de l'Orfeó Badaloní.

Oriol Rius, Miquel Estruch, Oriol Lladó, Laura Soler

Esquerra, Accent, Reagrupament i les JERC signen el pacte electoral per anar junts a les eleccions municipals

En un moment històric per a l’independentisme a Catalunya –marcat pel creixement sociològic dels que volen l’emancipació nacional però també pel resultat de les darreres eleccions al Parlament– cal sumar forces i treballar, des de Badalona, per la construcció de l’esquerra nacional. La vertebració d’aquest espai polític de progrés, independentista, modern i il·lusionant és clau a una ciutat com Badalona. El pacte que s’ha presentant avui –i que suma quatre sensibilitats en una mateixa llista- es fonamenta en la voluntat de treballar conjuntament per la ciutat en base als punts programàtics següents: cohesió social; promoció local; regeneració democràtica i Ajuntament eficient i participatiu. Miquel Estruch, president d'ERC i candidat a l'alcaldia ha afirmat que “en el moment en què hem començat a parlar de propostes concretes i de ciutat, l’acord ha estat fàcil perquè hi ha moltes més coses que ens uneixen que no pas ens separen”. A més a més, per a Esquerra “En aquestes eleccions tenim l’oportunitat de posar damunt la taula projectes que facin de Badalona un exemple per al país sencer". Per la seva banda, Oriol Lladó, representant d'Accent - Independents per Badalona, ha dit que l’acord presentat demostra que el treball que la construcció de l’espai de l’esquerra nacional va per bon camí i que, per a Accent, aquest feina va més enllà del 22 de maig. En aquest sentit ha afirmat que “voldríem que aquesta taula fos més àmplia i treballarem amb tota la nostra energia perquè sigui possible en l’horitzó de 2015”. Laura Soler, de Reagrupament Independentista, ha volgut destacar la il·lusió i l’esperit de col·laboració amb què s’ha forjat el pacte i ha explicat que “quan hi ha ganes i voluntat de créixer tot és possible”. Per a RCat la candidatura representa l’independentisme seriós i coherent i el comprimís de treballar amb ambició. Per la seva banda, el jove representant de les JERC s’ha mostrat molt implicat en el projecte municipal i ha assegurat que la formació juvenil republicana aspira a ser un referent de l’independentisme creixent en la joventut i el seu compromís amb el futur: “Les JERC, el jovent independentista de Badalona, tenim com a prioritat millorar tant quantitativament com qualitativament les polítiques de joventut d'una manera transversal, s'han acabat aquells tòpics que només relacionen el jovent amb l'oci i l'esport”.

Mateu Chalmeta

S'aprova el Pla de Biblioteques 2011-2025

El regidor d'Esquerra Republicana, Mateu Chalmeta, ha presentat dimarts al Ple el Pla de Biblioteques 2011-2025, amb la implicació tant de la Diputació de Barcelona, com de tot el personal de l'àmbit bibliotecari de Badalona. En un document estructurat en tres parts, el Pla fa primer una revisió de la situació actual sociodemogràfica de Badalona i del seu servei de biblioteques, una comparativa amb el servei bibliotecari de municipis similars, i finalment es conclou amb una proposta d'actuació que pretén ampliar tres biblioteques i crear-ne tres més de noves durant aquests propers quinze anys. La idea és que al final siguin vuit les biblioteques que cobreixin la necessitat per àrees d'influència, de tota la ciutat. A banda, també hi haurà actuacions a municipis veïns com ara Santa Coloma, de les que els ciutadans propers de Badalona se'n podran beneficiar. Chalmeta va lamentar que finalment Iniciativa fos l'únic grup que no donés suport a una demanda ciutadana tan important.

Mateu Chalmeta

90 anys de l'Orfeó badaloní, 60 de l'Esbart Sant Jordi

El regidor d'Esquerra, Mateu Chalmeta, presentarà dissabte a les 19:00, al Teatre Principal, l’auca i el llibre de l'Orfeó Badaloní (1921-2011) i de l'Esbart Sant Jordi (1951-2011) "90. 90 anys de l’Orfeó Badaloní", obra de Joan Soler i Amigó, amb il·lustracions de Marcel Rubio Juliana. L'acte comptarà amb la presència del president de l'Orfeó, Josep Torrebadella. Tant l'auca, una composició de 48 estampes a color en rodolins, com el llibre, que també recull les estampes en aquest cas més desenvolupades, visualitzen el recorregut històric d'aquestes dues entitats tan arrelades al teixit cultural de la nostra ciutat.

JERC

Les JERC Badalona fan públics els seus candidats a la llista electoral d’Esquerra

La candidatura, que es presenta sota el lema “I tu també”, aposta per una llista totalment paritaria i d’edat molt jove encapçalada per Oriol Rius en el número u i Lola M. Sala al número dos -una parella política amb la que les Joventuts han confiat públicament més d’una vegada- acompanyats d’Adrià Martínez, Cristina Gil i Jofre Béjar -en aquest mateix ordre. Els joves de les JERC vetllaran, segons asseguren, per les polítiques de joventut i la seva transversalitat en tots els àmbits de la ciutat. “No som uns joves que ens incorporem a les llistes, som una candidatura amb un programa pròpi i uns membres capacitats per defensar-lo” –declarava Rius al darrer Congrés anual de la Secció Local de les JERC Badalona que va tenir lloc el mes de gener.