ERC Badalona

Totes les notícies

Mateu Chalmeta, Miquel Estruch, Jordi Albaladejo

El Museu del Còmic i la Il•lustració no corre cap perill

Segons declaracions del Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Badalona, Mateu Chalmeta, l’anunci fet pel Conseller de Cultura, Ferran Mascarell, no contempla la possibilitat de que es replantegi el projecte del Museu del Còmic i la Il•lustració de Badalona: “Aquest és un projecte que ja es troba en una fase molt madura i que ha estat consensuat per tots els agents que hi han d’intervenir. En cap cas es proposa el replantejament del projecte sinó un estudi sobre el seu finançament”. De fet, l’Ajuntament de Badalona ja ha invertit en l’edifici la seva part del compromís que es situa per damunt dels tres milions d’euros i l’obra és a punt de ser enllestida per, en un termini molt breu, poder ser lliurada a la Generalitat. Segons Chalmeta: “El compromís és ferm i no té marxa enrere. La Generalitat i l’Ajuntament van signar un conveni, s’han fet unes inversions, s’ha aprovat un Pla d’Usos i ara només cal que la Generalitat executi la seva part.” El compromís per part de la Generalitat és el de, una vegada rebi l’edifici, adequar-lo d’acord amb el Pla d’Usos i posar-lo en funcionament. En tot cas, hi pot haver un ajornament de l’execució de la fase d’obra que li correspon a la Generalitat, d’acord amb els terminis als quals s’haurà d’ajustar en funció de les possibilitats de finançament. Per la seva banda, el candidat d’ERC a l’alcaldia i president local del partit, Miquel Estruch, ha afirmat que el Museu del Còmic no té marxa enrere: “Aquest és un projecte cabdal de la ciutat i una de les icones de la nostra gestió al front de la regidoria de Cultura i de tota l’obra de Govern”. Estruch es mostra contundent al respecte: “En aquest tema totes les forces polítiques de la ciutat anem a una. No em puc imaginar cap escenari en el qual cap força política d’aquesta ciutat, sigui del govern o de la oposició, pugui justificar una demora no raonable d’aquest projecte. Plantejar una marxa enrere seria inconcebible i, en cap cas, és això el que planteja el Govern de la Generalitat”.

Francesc Ribot

Esquerra manté la postura de suport a les Festes de Maig i a totes les entitats implicades

Esquerra , mitjançant el seu representant a la comissió de repartiment d'espais electorals, Francesc Ribot, ha fet arribar mitjançant una instància, el seu postulat en referència a aquesta matèria tal i com es va acordar a la darrera reunió de partits. En aquesta, es lamenta la coincidència de la campanya electoral amb les Festes de Maig, un fet no volgut per ningú. Tanmateix, Esquerra destaca la implicació total de la ciutadania mitjançant moltes entitats, en una festivitat important per Badalona, un fet que passa per sobre de la voluntat d'ocupar l'espai previst per a les parades de la Plaça de la Vila, com a mínim en període de coincidència, fins la tarda del 15 de maig. Pel que fa a les banderoles amb la publicitat de les festes, Esquerra considera que aquestes ajuden a crear l'ambient festiu que una ciutat afectada per la crisi necessita. L'extensió de Badalona permet que existeixin molts d'altres carrers per omplir amb propaganda electoral, i d'altres mitjans molt més eficients per fer arribar les propostes polítiques a la ciutadania.

Mateu Chalmeta

+ 50.000 visitants

Quasi mig milió de visitants van fer ús dels recintes bibliotecaris municipals el darrer any, segons dades de la Xarxa de Biblioteques públiques del Barcelonès Nord. La raó s'explica per l'augment de les hores computades a Can Casacuberta, 600. L'increment, s'ha notat a totes les biblioteques de Badalona menys a la de Sant Roc, però a diferents velocitats. La Biblioteca de Llefià ha estat la que ha augmentat més les visites després de Can Casacuberta, 4.000, mentre que la resta ho ha fet per sota de la línia dels 1.000. Una altra de les raons de l'increment generalitzat, és l'extensió de la xarxa pública d'internet sense fil. En aquest sentit,el regidor responsable de l'àrea de Cultura i Patrimoni, Mateu Chalmeta, ha destacat la tasca que s'està duent a terme per adequar la xarxa bibliotecària a les noves tecnologies.

Miquel Estruch, Oriol Lladó

Trobada entre Esquerra i Accent

En aquest sentit, el president d'Esquerra Badalona, i candidat a l'alcaldia, Miquel Estruch, va destacar el compromís d'Esquerra i d'Accent per aconseguir "refundar l'esquerra nacional a partir d'un punt d'inici com són els propers comicis". Estruch va comentar en una intervenció breu que "l'eix centre-dreta nacional està molt definit i conforma un bloc sòlid. A nosaltres ens pertoca reconstruir l'esquerra nacional, i més a Badalona, una ciutat que malauradament ha passat d'una majoria d'esquerres a veure's amenaçada per la puixança de l'extrema dreta espanyolista". El líder d'Accent, Oriol Lladó, va voler destacar que el bagatge de 80 anys d'història d'Esquerra, ha estat un dels factors determinants per apostar per l'acostament a aquest partit. "Tot i els diversos trencaments, de vegades traumàtics, Esquerra ha estat un partit que sempre s'ha sabut preguntar a sí mateixa, i s'ha sabut reinventar. És per això que nosaltres aportarem tot el bagatge de relacions civils que portem a la motxilla i el posarem a la disposició del projecte comú de la reconstrucció de l'esquerra nacional". Ambdós líders van coincidir en el valor d'exemplificació que tindrà Badalona als ulls de tot el país: "Badalona com a exemple".

Joan Tardà

Joan Tardà reivindica la defensa de l'Estat del Benestar en el procés de reforma laboral

El diputat d’Esquerra, Joan Tardà va ser ahir a Badalona on va participar en una xerrada-col•loqui a la local d’ERC, per parlar sobre les reformes que, des del Govern espanyol s’estan impulsant referents als sistemes laboral i de pensions, les qual són, ara mateix, en tràmit parlamentari. La xerrada que duia per títol “Treballar…fins quan?” va ser presentada pel president local d’ERC i candidat a l’alcaldia, en Miquel Estruch, el qual en la seva breu introducció va reivindicar “la immensa tasca que el nostre partit ha fet, fa i seguirà en la defensa dels drets dels treballadors i les classes socials més desafavorides”. Amb la contundència que li és pròpia, Estruch afirmava: “Nosaltres som un partit eminentment d’esquerres i com a tal hem d’actuar i fer-nos visibles”. Joan Tardà va fer una completa i molt propera explicació sobre el punt en el qual es troba actualment el procés de les reformes laborals i de les pensions i sobre quin és el posicionament d’Esquerra en aquestes qüestions. “Els sindicats fan la seva feina i prenen els acords amb el govern que legítimament estimen més convenients. No tenim res a dir-hi ni a oposar, però a nosaltres, en defensa dels nostres principis i del manteniment de la cohesió social i l’Estat del Benestar, no ens satisfan les propostes i no podem acceptar segons quines retallades”. El diputat independentista no va tenir manies en reconèixer que les esquerres estan un pèl desorientades i que la dreta i, fins i tot la ultradreta, estan guanyant la batalla ideològica tant a Europa com a la major part del món occidental. En aquest sentit va fer una crida al rearmament ideològic i a la defensa sense complexos de tot allò que les generacions anteriors de treballadors havien aconseguit. “El sistema de pensions és la perla de l’Estat del Benestar, la caixa comuna dels nostres esforços i els estalvis de totes les nostres vides de treball. Això no es toca!” Va bramar. En la seva locució, Tardà va titllar el Govern espanyol d’estar captiu del “Doctor Mercado” i al PSOE d’haver renunciat als postulats socialdemòcrates i haver-se convertit en un agent polític sense discurs i sense respostes polítiques a la crisi profunda que estem patint.

Esquerra Badalona, Museu de Badalona

Èxit de convocatòria d'Esquerra diumenge al Museu

Esquerra Badalona va promoure una visita al Museu de Badalona ahir diumenge al migdia per tal de donar a conèixer la joia de la ciutat: l'espai soterrat de 3.400 metres quadrats que ha resultat de la connexió de les Termes i el Decumanus; una obra col·losal que s'ha culminat -després d'anys d'esforços des del Museu-, sota el lideratge del regidor d'Esquerra, Mateu Chalmeta, al capdavant de la regidoria de Cultura i Patrimoni. El tour que ha organitzat Esquerra a l'espai museístic, ha aplegat cinquanta persones sota la guia de la subdirectora del Museu, Margarida Abras. La visita ha produït un sentiment d'admiració general entre els assistents donada la magnitud del resultat final: un Museu de Badalona que se situa plenament a la primera línia dels museus del segle XXI; una situació que beneficiarà la promoció i la imatge de Badalona a l'exterior, ben lluny de les polítiques de desprestigi i el treball d'alguns per la degradació intencionada de la ciutat.

Cristina Gil, JERC

Les JERC es reforcen en el Congrés local Anual

La darrera assemblea de JERC del passat 22 de gener va servir per ratificar el lideratge de Cristina Gil al capdavant de la formació juvenil pel proper any, on haurà de gestionar els comicis municipals que vénen al maig. D'aquesta manera, Gil ha reforçat l'estructura local de JERC amb l'incorporació Jofre Béjar a la Secretaria d'Organització, Adrià Martínez a la Secretaria de Finances, Núria Marín a la Secretaria de la Dona, i Arnau Carbonell a la d'activisme. A més, hi haurà la presència de Mar Estruch, inaugurant la nova Secretaria d’Immigració i Medi Ambient, Oriol Rius com a Secretari de Política Municipal i Lola M. Sala que repeteix al davant de la Secretaria d’Imatge, Premsa i Comunicació. Aquesta darrera, destacava en el seu discurs de gestió informativa, que les JERC "no només hem aconseguit liderar la política municipal 2.0, sinó que des d’aquest nou àmbit de comunicació i informació treballem diàriament per despertar nou jovent que s’uneixi al moviment del teixit associatiu i independentista de Badalona”. Pel que fa a les llistes, en el mateix Congrés es van votar les persones que ocuparan els llocs assignats a JERC a les llistes que presentarà Esquerra-Accent a les municipals, tot i que els noms no trascendiran fins d'aquí a uns dies.

Mateu Chalmeta

Mateu Chalmeta assisteix a l'inauguració de la Capital de la Cultura Catalana a la parròquia d'Escaldes-Engordany

Dissabte 22 de gener, el regidor de Cultura d'Esquerra, Mateu Chalmeta, va assistir a la inauguració de la CCC 2011 a la parròquia andorrana d'Escaldes-Engordany. L'acte va simbolitzar el relleu de Badalona, que ha ostentat aquesta honorabilitat durant l'any 2010. L'acte, celebrat a la sala d'actes del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany, va representar l'expectacle "Química, maridatge del passat i del present de la nostra cultura", sota la direcció d'Ester Nadal (Escena Nacional Andorrana), i Ggerard Claret (director artístic de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra), i la participació de vuitanta artistes andorrans; amb l'objectiu de promoure les formacions i iniciatives de l'Estat. Podeu seguir la CCC Escaldes-Engordany 2011 al web www.e-e2011.ad

Joan Maragall

Cicle de poesia a l'Espai Betúlia

L'Hora de la poesia és el títol que s'ha escollit per a presentar un cicle de xerrades i lectures poètiques a l'Espai Betúlia del 26 de gener i fins l'11 de març. L'objectiu és el d'aprofundir en el misteri de les emocions des del punt de vista poètic. El cicle comptarà amb cinc sessions de poesia amb la presència de Cèlia Sánchez-Mustich, Vicenç Llorca, Jordi Virallonga, José María Micó, Jaume Pont i Eduard Sanahuja. A banda hi haurà dos recitals poètics a càrrec de Francesc Garriga i del portuguès Nuno Júdice. Per acabar, el darrer dia hi haurà la cloenda amb l'espectacle "Com si entrés en una pàtria", a càrrec d'Oriol Genís i Mireia Chalamanch, basat en textos de Joan Maragall.