ERC Badalona

Totes les notícies

Miquel Estruch, Lola Martínez, Oriol Lladó, Laura Soler

Arrenca la campanya d'ERC+Accent+RCat+JERC

Miquel Estruch, candidat a l'alcaldia per la coalició ERC+Accent+RCat+JERC, ha donat el tret de sortida a la campanya per a les municipals d'enguany a Badalona. Amb ell, hi havia els caps de llista d'Accent, Oriol Lladó, i Reagrupament, Laura Soler, a més de bona part de la llista i molts militants d'Esquerra que han omplert la Seu local una estona abans de mitjanit. Miquel Estruch, ha volgut transmetre molta confiança a tota la coalició per afronttar els quinze dies de campanya: "estigueu segurs que el dia 22 treurem un bon resultat". Estruch ha valorat i ha agraït l'esforç que s'ha fet fins ara tot deixant ben clar que "aquests quinze dies, només són l'aproximació a la línia de sortida. El tret de sortida serà a partir del dia 23, i tenim quatre anys per endavant per portar a terme tot allò que hem anat preparant". Posteriorment, a l'exterior, s'ha pogut penjar el primer cartell abans de començar el dispositiu d'encartellament pels llocs assignats. Entre integrants de la llista, i membres de les quatre formacions; l'acte d'obertura de campanya ha estat recolzat per una trentena de persones; una sinergia molt positiva per donar el tret de sortida a una campanya que es preveu molt dura, però que des de la coalició encarem amb la satisfacció d'una feina prèvia molt ben feta i els ànims ben amunt. Vídeo de l'Obertura de Campanya Vídeo del primer cartell

ERC

2n vermut obert d’ERC, Accent, Reagrupament i les JERC a Lloreda per parlar d’infraestrutures

Aquest dissabte dia 7, a les 11:30h, es farà el segon vermut de la candidatura “Fem-ho plegats“, al bar La Paradeta de la Rambla Sant Joan (podeu veure l'enllaç de l'esdeveniment a Facebook aquí). Ens tornarem a trobar, aquesta vegada al barri de Lloreda, per compartir una estona amb els ciutadans que vulguin acostar-se i preguntar sobre qualsevol tema de la proposta electoral d’ERC, Accent, Reagrupament i JERC. Tanmateix, aprofitarem la nostra presència al barri per parlar d’una de les propostes del nostre programa electoral: prioritzar l’arribada del metro de la L1 a Fondo – Montigalà – Lloreda i la L2 a Morera – Pomar per davant de la construcció del túnel de la B500. Creiem que és molt més útil i rendible apostar pel transport públic en aquestes zones densament poblade i defensem també la incorporació de criteris de sostenibilitat en la planificació urbanística. Recordeu les dues properes cites amb la candidatura són aquestes: ▪ Rambla de Sant Joan: dissabte 7 de maig, 11:30h / Bar: La Paradeta. Rambla Sant Joan, 79.
 ▪ Plaça Trafalgar: 15 de maig, 11:30h / Bar: Cerveseria Trafalgar. Plaça Trafalgar, 1.

JERC

Tercera edició del Tordera Besòs Battle Groups

El proper 7 de maig les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya duran a terme la tercera edició del Tordera Besòs Battle Groups, el concurs territorial de les JERC per promocionar els grups novells d’ambdues comarques. Com en les edicions anteriors el guanyador podrà tocar a l’Acampada Jove 2011 de Montblanc. Enguany el Battle Grups es farà a la Plaça de la Sardana de Premià de Mar a les 21.00 i hi participaran 4 conjunts: Martiny’s, de Badalona; Estrip, d’Arenys de Mar; La Banda del Yayo Nono, de Mataró i Golíat del Maresme central. D’altra banda també a la Plaça de la Sardana i a les 17.30 les JERC presentaran els candidats i les candidates per les properes eleccions municipals d’arreu dels Països Catalans on hi intervindrà el Secretari general d’Esquerra, Joan Ridao. Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb: • Portaveu Regional: Marc Almendro, 675 768 295 • JERC Maresme-Barcelonès Nord: maresme@jerc.cat

Miquel Estruch

Un Ajuntament més eficient i participatiu, prioritat de la candidatura "Fem-ho plegats"

L’acte titulat “Femhoplegats&Tuits” ha servit per presentar l’eix “Ajuntament més eficient i participatiu" del programa electoral i per dialogar i debatre amb ciutadans presencialment i a través de Twitter amb el hashtag #femhoplegats. Un Ajuntament més eficient i participatiu, aquest és un dels quatre eixos principals de la candidatura d’ERC, Accent, Reagrupament i les JERC per a les eleccions del 22M. Aquest és un aspecte clau per a poder respondre amb agilitat i coherència als reptes del moment, segons la coalició independentista, que ha aprofitat la convocatòria d’una reunió amb la comunitat 2.0 de la ciutat per apuntar les línies bàsiques sobre eficiència i participació de la seva proposta programàtica. “Cal revisar les dinàmiques de treball i fer més gran i decisiva la participació de la ciutadania”, assenyala Miquel Estruch, cap de llista de la coalició independentista. Aquest dilluns al vespre una representació significava dels usuaris més actius de la ciutat a Twitter han assistit al “Femhoplegats&Tuits”, una activitat presencial i virtual a la vegada per debatre sobre les propostes electorals de la candidatura per les eleccions municipals del 22 de maig. En aquesta trobada s’han presentat algunes mesures com la revisió del cartipàs municipal, de manera que s’aconsegueixi la màxima eficàcia amb l’estructura més lleugera possible. En aquest sentit, la candidatura aposta per una simplificació de l’estructura organitzativa amb la reducció i limitació de les tinències d’alcaldia fins al nombre màxim de quatre, la reducció del nombre d’unitats i supressió dels llocs de comandament amb dos o menys persones al seu càrrec. Miquel Estruch, cap de llista, apunta que “en el marc d’aquesta estructura que proposem es preveu una reducció significativa de càrrecs de confiança de l’entorn d’un 40% respecte dels actuals”. Pel que fa a la participació, la llista de “Fem-ho plegats!” defensa que cal avançar amb l’objectiu de fer uns pressupostos participatius i reforçar de les eines d’anàlisi i seguiment de la informació econòmica de l’ajuntament per part de la ciutadania.

Miquel Estruch

Esquerra recolza a la Plataforma Badalona es mou en defensa dels serveis públics

Ahir al Ple de Badalona es va aprovar la moció a instàncies de la Plataforma Badalona es mou en defensa dels serveis públics i recolzada amb els vots d'Esquerra Badalona, amb el vot del regidor Mateu Chalmeta, PSC i IC; amb les abstencions de PP i CiU. Així, Esquerra es posiciona en contra de les retallades socials que vol fer el Govern de CiU. La sanitat i l’educació són uns pilars bàsics de l’estat del benestar que no poden veure’s alterats substancialmente per les retallades pressupostàries ni molt menys de forma estructural com sembla indicar el capteniment de l’actual govern del país. Miquel Estruch considera que "la prioritat ha de ser retallar el dèficit fiscal del nostre país, però el Govern bipartit, de moment, prefereix més retallar els impostos als més rics que no pas salvaguardar els dos pilars de l’ estat de benestar, la salut i l’educació, aplicant tisorades lineals que afecten als serveis públics bàsics". Des d’Esquerra recordem que en aquests moments estan pendent de que comencin les obres de les noves escoles Lola Anglada i Bufala II, i el Govern es nega a donar una data concreta per al seu inici, malgrat les interpel·lacions directes del grup parlamentari d’Esquerra, i tot i que ja portaven mesos licitades.

ERC, Accent, RCat, JERC

Èxit d'afluència al primer dels tres vermuts programats

Diumenge al migdia, al Cafè Antic de la Rambla, a la Rambla, la coalició formada per ERC+Accent+RCat+JERC van oferir un vermut popular a tot aquell qui volgués compartir i preguntar qualsevol cosa als candidats sobre diversos punts del programa, com ara el civisme, les infraestructures, les retallades, l'organització municipal... Tant el cap de llista, en Miquel Estruch, com d'altres mebres de la coalició van poder mantenir un debat informal alegre i fluïd amb el més de mig centenar de persones que es van anar aplegant al voltant. Tot seguit, bona part de la gent es va reunir a la plaça del Sol en una botifarrada organitzada per les JERC, en motiu del dia del treball, donat que era Primer de Maig. Amb aquests actes de petit format, des de la coalició es pretén no només fer arribar el missatge, sinó escoltar les propostes i la visió que té la gent de la ciutat; donar-los l'oportunitat de dir-hi la seva. És així que dissabte vinent hi haurà el següent vermut, aquest cop a la Rambla de Sant Joan, al bar la Paradeta, amb convocatòria també a les 11:30. Us hi esperem!

Francesc Ribot

Francesc Ribot torna a la Direcció Nacional d'ERC

Francesc Ribot, actual secretari de finances d'Esquerra Badalona i coordinador del Districte 3, a més de candidat número 6 de la Coalició Fem-ho plegats! i Conseller Nacional delegat per la Federació Comarcal del Barcelonès Nord, és des de dissabte nou membre de l'executiva Nacional d'Esquerra, de la qual ja n'havia format part en una etapa anterior. Per Esquerra Badalona suposa un reconeixement de la feina feta durant els darrers anys, i també la importància de mantenir la representació al consistori, essent l'únic municipi de tota l'Àrea Metropolitana -excepte Barcelona-, amb representació en aquests moments. Per altra banda, això suposa una nova suma d'esforços i de sensibilitats per part de l'Executiva Nacional en incorporar el company badaloní, que fins avui havia agafat les rendes del corrent intern Esquerra Independentista, que s'havia presentat al darrer Congrés Nacional de 2008. La Direcció d'Esquerra, que es troba en un procés d'acumulació de forces per desenvolupar una potent campanya per les municipals, també tanca un procés de cohesió interna que ha de portar al proper Congrés, a escollir una nova direcció que surti des del consens de totes les sensibilitats avui existents al partit. Moltes felicitats, Francesc!

Mateu Chalmeta

La Magna Celebratio arrenca fort amb el remodelat Museu com a activitat estrella

La Magna Celebratio celebra enguany la setena edició amb un programa que ha anat creixent i consolidant-se com una cita imprescindible en el calendari cultural de l'any, gràcies a la tenacitat de la regidoria de cultura, liderada pel republicà Mateu Chalmeta. Enguany, l'espai recentment estrenat de les Termes-Decumanus, serà la gran novetat del programa. Un espai que ampliarà horaris coincidint amb el festival romà, que ja ha estat visitat per milers de persones des de la seva inauguració el desembre passat. D'entre els espais que també es podran visitar, com cada any, hi ha la Casa dels dofins, la Torre Vella, el Jardí de Quint Licini i el Teatre romà. De fet, la remodelació del Museu de Badalona ha resituat la nostra ciutat en un dels principals centres d'atenció del mapa romà del país. La cuina, l'artesania i d'altres activitats per a tota la família com ara els tallers i les conferències, completaran unes jornades de reconstrucció històrica, que es divideixen temàticament en: "de re piscaria", "de architectura baetulonense", "de laboribus", "de re militari"; i finalment l'espectacle "August. El primer emperador de Roma", una obra especialment pensada pel públic jove. Trobareu més informació al web de la Magna Celebratio

2010, Badalona, CCC

Xifra rècord de 530 actes com a Capital de la Cultura Catalana 2010

L'Organització Capital de la Cultura Catalana, ha distribuït recentment entre els seus afiliats al llistat de distribució de correus una notificació especial -que després ha detallat més en el newsletter periòdic que s'envia-, on s'emfatitza amb claredat l'èxit que suposa tant per a la ciutat de Badalona, com per a la pròpia Organització dirigida per Xavier Tudela, haver pogut realitzar 530 actes al llarg de tot el 2010. Els tres actes més trascendentals des del punt de vista del seguiment massiu de la ciutadania i el desplegament de recursos; a més de l'esforç suplementari per part de la regidoria de Cultura liderada pel republicà Mateu Chalmeta, per conduir-los amb èxit han estat: la cavalcada de reis (que també va ser retransmesa per tv3), l'acte central de la capitalitat cultural, l'"Speculum, el mirall del temps", i la cloenda que va arrodonir un any d'activitats frenètiques amb la inauguració de l'espai connectat de les Termes-Decumanus. Repartits força equitativament durant l'any de CCC tenint en compte els mesos que giren a l'entorn de l'estiu, i en un context econòmic desfavorable, que no ha permès invertir-hi més; el còmput final d'actes s'ha distribuït en el calendari del 2010 de la següent manera: gener (24 activitats); febrer (81); març (36); abril (59); maig (101); juny (25); juliol (33); agost (10); setembre (31); octubre (83); novembre (28) i desembre(19). Per temes, els 530 actes es poden dividir en 9 àmbits temàtics: conferències (24); exposicions (66); festes populars (90); literatura (51); música (86); tallers (44); teatre i cinema (105); publicacions (18), altres (46). La memòria de la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010, que podeu consultar a través d'aquest enllaç, i que ha estat elaborada per la regidoria de Cultura, explica mitjançant catorze enllaços, tot el que ha donat de sí la gestió d'aquest esdeveniment que ha estat important per a la ciutat de Badalona, ja que ha suposat un impuls per a situar-la en el mapa cultural de Catalunya, tal i com li pertoca a la tercera ciutat en nombre d'habitants del país.