ERC Badalona

Totes les notícies

Mateu Chalmeta

Badalona presenta el projecte Baetulona

Diumenge 14 el regidor Mateu Chalmeta va presentar davant de l'edifici d'El Viver, a la plaça Assemblea de catalunya l'exposició Baetulona, un dels actes importants que comença a posar fi a la Capitalitat Cultural Badalona 2010. Davant d'un nombrós públic, Chalmeta va explicar que l'exposició recull 100 moments importants de la història de Badalona des de la visió de diversos estudis de disseny i d'il·lustració d'arreu del món. Un projecte universal que parla de Badalona seguint el fil de la seva història i la seva vinculació tradicional amb la mar. Dels cent cartells que han sortit, que resten exposats davant del Viver, se n'editarà un catàleg en paper. Aquesta exposició es podrà veure a Badalona fins el dia 29; posteriorment visitarà la població de Sant Sadurní d'Anoia, i aleshores farà una gira per diversos països com Espanya, Mèxic o Argentina.

Mateu Chalmeta, Rubèn Arenas, Miquel Estruch

Esquerra Badalona arrenca la campanya al Parlament 2010

Dijous a darrera hora, Esquerra Badalona va comptar amb la presència dels dos candidats de la comarca, Mateu Chalmeta per Badalona i Rubèn Arenas per Sant Adrià del Besòs; i van destapar el cartell electoral a les eleccions al Parlament de Catalunya 2010: "Gent Valenta". Un dels objectius principals serà aconseguir el màxim suport dels ciutadans per tal de poder seguir essent decisius a Catalunya. D'obtenir grans resultats, Esquerra podria condicionar un futur govern per a què es convoqui un referèndum per a la Independència. Des d'aquí podeu visualitzar els primers vídeos de campanya: Presentació del primer cartell Declaracions Mateu Chalmeta

Joan Puigcercós

Joan Puigcercós manté un dinar amb gent de la societat civil badalonina

Una llarga llista de representants del món civil badaloní van voler sumar-se a l'oferiment del president d'Esquerra, Joan Pugcercós, i de l'executiva local encapçalada per Miquel Estruch, com la comarcal per Jordi Albaladejo, de dinar per presentar el projecte d'Esquerra Republicana a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. La trobada, el passat divendres, va tenir una molt bona rebuda per part de la societat civil, i també del president d'Esquerra, en què dins d'un ambient informal, tot dinant, es van poder intercanviar tot un conjunt d'impressions respecte tant les intencions d'Esquerra per a Catalunya i Badalona, com de la situació del municipi, i d'altres temes que van anar sorgint.

Pere Bosch

Pere Bosch captiva el públic amb l'exposició sobre el "Cas Palau"

El president de la comissió parlamentària del "Cas Palau", i diputat d'Esquerra, Pere Bosch, ha ofert una xerrada molt didàctica al local d'Esquerra Badalona, que l'esperava ple de gom a gom per conèixer totes les irregularitats al voltant del Palau de la Música que s'han investigat. A partir del destapament de la trama que gira al voltant de Fèlix Millet i el finançament irregular de determinades formacions polítiques que n'han sortit esquitxades, Bosch s'ha ajudat d'una projecció per fer més entenedora el teixit corruptoide que ha embrutat el nom d'una institució com el Palau de la Música i altra vegada la política en general.

Oriol Amorós, Miquel Estruch, Francesc Ribot

Esquerra posa el treball amb les entitats per davant dels xous mediàtics

Aquest dimarts, el Secretari per a la Immigració, Oriol Amorós, ha visitat el barri de la Salut de Badalona prèviament a la trobada amb la premsa i la posterior reunió de treball amb més d'una desena d'entitats, que han respost a la crida amb entusiasme, on ha explicat la subvenció que recaurà sobre el municipi del Barcelonès Nord de 600.000€. Com ja explicàvem fa uns dies, des de la Conselleria d'Acció Social de la Generalitat de Catalunya, s'avisava a quatre municipis catalans, entre ells Badalona, de què el Ministeri de Treball repartiria una subvenció de 2,5 milions d'€ per a seguir treballant a favor de la cohesió social. En aquest sentit, Oriol Amorós, s'ha desplaçat a Badalona, convidat per la secció local d'Esquerra, i amb la presència del regidor Mateu Chalmeta, el president Miquel Estruch, i d'altres membres de la direcció, per trobar-se amb les entitats i explicar-los en què s'invertirà la suma total de diners que recaigui al municipi. De fet, la darrera decisió la tindrà el govern de Badalona, que fa molts mesos que lluita en favor de la integració dels col·lectius de nouvinguts, molt presents en alguns barris de Badalona. Amorós va assenyalar, que a més a més es va triar Badalona gràcies al treball que fan les entitats de caire social que fins ara han estat treballant en aquest sentit, a anys llum del discurs xenòfob fàcil d'altres partits, que prefereixen mirar de treure'n rèdit electoral, sense aportar cap tipus de solució viable.

JERC

Les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord renoven la seva Permanent Regional.

El passat 30 d’octubre les JERC del Maresme i el Barcelonès Nord van celebrar el seu V  Congrés Regional a la capital del Maresme, Mataró. El Congrés va permetre la renovació de la Permanent Regional, renovar els representants de les dues comarques al Consell Nacional, i aprovar la ponència estratègica. Els nous membres de la Permanent Regional, aprovats per una molt àmplia majoria són: · Marc Almendro i Campillo (Alella): Portaveu Regional. · Laia Martin Romano (Arenys de Mar): Secretària Regional d’Organització i Finances. · Xavier Roger i Anglada (Malgrat de Mar): Secretari Regional de Coordinació Territorial. · Oriol Rius i Ayra (Badalona): Secretari Regional de Comunicació i Premsa. · Lola Martínez i Sala (Badalona): Secretària Regional de Formació. · Jordi Romaguera i Restudis (Tordera): Secretari Regional de Campanyes i Medi Ambient. · Raquel Teixidó i Loscos (Canet de Mar): Secretària de la Dona. Els nous representants del Maresme al Consell Nacional són: · Maria Gavaldà (Vilassar) · Albert Gaspà (St. Andreu de Llavaneres) · Laia Martin (Arenys de Mar) · Alex Rosa (Tiana) Els nous representants del Barcelonès Nord al Consell nacional són: · Oriol Rius (Badalona) · Adrià Martínez (Badalona) El Congrés també va aprovar, per unanimitat, la Ponència Estratègica per aquests dos anys de la Permanent Regional entrant. Aquesta Ponència especifica que “després d’un augment qualitatiu de la militància arreu del territori cal que aquesta es mantingui” a més reafirma que “les JERC continuaran treballant tant a les institucions com al carrer ja que és on s’aconseguirà la independència”. Finalment el Portaveu Regional Marc Almendro afirmà que "La democràcia interna torna a funcionar. Som un equip que recull l'experiència acumulada de l'organització i que integra gent nova amb ganes de treballar. Seguirem fent créixer les JERC Maresme i Barcelonès Nord i lluitant per millorar les condicions de vida del jovent del territori i extenent el missatge independentista".

Josep Huguet

Badalona impulsarà el seu turisme a través dels ibers, els romans...

Badalona impulsarà el seu turisme a través dels Ibers, els Romans, els pirates i corsaris, i posarà en valor l'imaginari vinculat a l'esport, la indústria o les festes i tradicions. Així va quedar formalitzat divendres pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que va signar amb el consistori de Badalona un protocol de col·laboració per a la promoció dels seus recursos turístics intangibles. Amb aquesta signatura, el Departament assenta les bases de col·laboració amb el món local de la ciutat per impulsar accions vinculades als recursos identificats en aquesta zona pel Pla i el Catàleg de Recursos Intangibles de Catalunya. Amb el protocol signat a Badalona ja són 110 els municipis que han subscrit acords de col·laboració per a la promoció dels respectius recursos intangibles arreu de Catalunya. El Pla i el Catàleg de Recursos Turístics Intangibles situen al municipi de Badalona diversos recursos intangibles considerats i vinculats a la marca, La Catalunya dels ibers, grecs, romans i visigots, La Catalunya dels monarques: l'esplendor medieval, La Catalunya Rebel i La Catalunya de la creativitat i de les llibertats. En aquest sentit el municipi impulsarà actuacions de posada en valor turístic d'aquests intangibles que s'ordenaran al voltant dels recursos Els Ibers, els Romans, les ciutats reials, Pirates i Corsaris, País d'empreses, País d'esport i País de Festes i Tradicions. Mitjançant aquest protocol s'impulsaran projectes vinculats als recursos turístics intangibles del Museu de Badalona, Poblat Ibèric Turó d'en Boscà, Magna Celebratio, Via Augusta, Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, Fàbrica Anís del Mono, Palau d'Esports i Festa de maig de Sant Anastasi.

Ernest Benach

Esquerra fixa els sis compromisos per negociar un nou Govern

La celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya és el primer dels sis compromisos que Esquerra s’ha fixat a l’hora de negociar un nou Govern. El segueixen reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent. Aquestes són les propostes més votades de la campanya Catalunya Decideix, que Esquerra va presentar el mes de gener i que ha consultat un total de 72.000 persones sobre les condicions per formar govern. Els candidats d’Esquerra a les eleccions, Sergi de los Ríos, Carme Capdevila, Carmel Mòdol, Anna Simó i Ernest Benach, van ser els encarregats d’anunciar-los davant les 1.500 persones que hi havia al Teatre Grec, tot destapant un dau que contenia un compromís en cada una de les seves cares. El president i candidat d’Esquerra a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, va afirmar que ‘el que estem fent és una aposta en clau democràtica, plantejant una consulta com a condició per formar Govern, estem posant data a la democràcia i fem nostre la voluntat de la militància d'Esquerra i la dels electors que per una aclaparadora majoria han demanat que aquesta sigui la primera condició per negociar l’endemà de les eleccions’. Puigcercós va assegurar que ‘aquest país està perdent la por’ i va posar com a exemple la manifestació del 10 de juliol, on més d’un milió i mig de persones van sortir al carrer per reclamar “Som una nació. Tenim dret a decidir”. ‘CiU i PSC ja s’han oblidat de la gent que hi havia el 10J’, va subratllar el líder independentista, ‘però nosaltres no, nosaltres només pactarem i arribarem a acords amb aquells partits que respectin el nostre dau –en referència a la forma amb què es van presentar les propostes–, amb els que acceptin celebrar un referèndum per l'autodeterminació’.

Josep Huguet

El conseller Huguet visitarà avui Badalona

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, amb l'Ajuntament de Badalona, on també hi haurà el regidor Mateu Chalmeta, signaran un protocol de col·laboració per a la posada en valor dels recursos turístics intangibles situats a Badalona que estan contemplats en el Pla d'Implementació dels Recursos Turístics Intangibles de Catalunya. L'acte tindrà lloc a la Casa dels Dofins, a Badalona a les 18:30.