ERC Badalona

Totes les notícies

Sant Jordi

Per Sant Jordi, "Lletres que fan ciutat"

La coalició ERC+Accent+RCat+JERC, ha preparat per aquest Sant Jordi una proposta molt especial per fer arribar el programa de cultura a través dels llibres. Es tracta de l'iniciativa "Lletres que fan ciutat", amb què s'alliberaran 23 llibres a diferents punts de la ciutat, utilitzant el sistema del bookcrossing, i on hi podrem trobar un punt de llibre que destacarà una proposta de la part del programa dedicada a cultura. Des de la coalició creiem que la literatura en particular, i la cultura en general, son instruments imprescindibles per a la cohesió social, la vertebració de la ciutat, i per a la construcció nacional; a més de ser un dels pilars del nostre programa. Per participar d'aquesta iniciativa, s'habilitarà un espai especial al web www.femhoplegats.cat, on hi trobareu un mapa amb la localització dels 23 exemplars que s'hauran distribuït per diferents punts de la ciutat. Si els trobeu i teniu Twitter, podeu penjar una fotografia amb el llibre a través del hashtag #femhoplegats. També podeu enviar les vostres propostes i suggeriments al correu badalona@esquerra.org, ja sigui de cultura o d'altres àmbits. Pel que fa als punts de llibre i les propostes culturals que s'hi relacionen, podreu trobar per exemple: - Apostem per l’impuls d’un pla estratègic amb abast de 8 anys. - Crearem un Consell de Cultura que millori la participació, en la línia del que planteja la Taula de Cultura. - Explorarem la programació conjunta amb altres municipis de la comarca. - Reconeixem i promourem el paper dels agents privats i cívics de la cultura a Badalona. - Transformaren equipaments públics perquè siguin cogestionats amb entitats. - Especialitzarem els centres cívics per equilibrar l’oferta cultural a tota la ciutat. - Convertir Can Canyadó en casal de joves i Ca l’Andal en Centre de Tradicions Populars. - Consolidarem el corredor de cultura entre el Museu del Còmic i Dalt de la Vila. - Crearem i potenciarem una agenda cultural a la ciutat. Veniu a celebrar la Diada de Sant Jordi amb nosaltres amb propostes culturals i llibres!

Lola M. Sala, Oriol Rius

Esquerra, Accent, Reagrupament i les JERC presenten el programa de joventut

Les JERC han presentat, aquest matí, les propostes sobre joventut que la coalició Esquerra+Accent+Reagrupament+JERC incorporarà al seu programa electoral. Destaca la transversalitat dels seus eixos que relacionen les polítiques de joventut amb àmbits com la mobilitat, l’habitatge, la formació i l’ocupació, la salut, la participació, la nova ciutadania i la cultura. La coalició, que des del seu inici, ha equiparat les Joventuts a la resta de formacions que la integren, ha volgut subratllar el paper significatiu dels joves dins del pacte electoral tal i com afirmava Oriol Rius al principi de la presentació. Rius, cap de llista de les JERC, ha continuat explicant algunes de les propostes més significatives en matèria d’habitatge i mobilitat entre les quals ha remarcat els contractes de masoveria urbana i la priorització dels contractes de lloguer per sobre dels de compra en l’habitatge protegit per a joves. També ha insistit en que “cal treballar per aconseguir una millor connexió amb el Maresme durant l’horari nocturn, especialment amb Mataró” així com en “eliminar les hores fantasma d’aquests serveis”. Finalment s’ha referit a la participació com un dels puntals programàtics i n’ha comentat els punts principals especialment dedicats al Consell de la Joventut i la renovació del Pla Local de Joventut. Per la seva banda, Lola M.Sala, número 2 de les JERC, ha incidit en diverses propostes sobre consum cultural dels joves entre les quals ha ressaltat una programació jove permanent així com la creació d’una comissió jove de cultura integrada dins el Consell de Cultura que la coalició plantejarà en el seu programa general. La jove candidata ha repassat tot un seguit de propostes lligades a diversos àmbits del programa i que s’emmarquen dins la realitat quotidiana dels joves “aquest programa és per a joves i està fet per joves”. Per últim, s’ha parlat sobre la campanya electoral destinada als joves que la coalició està duent a terme, fonamentada en la difusió pels mitjans 2.

Francesc Macià

Sopar republicà a Badalona

En motiu de la commemoració de la República Catalana proclamada per Francesc Macià enguany farà 80 anys, des d'Esquerra Badalona s’organitza un sopar el proper dijous 14 d'abril, a les 21:00, a la Sargantana (c/ Sant Sebastià, 2). El preu del sopar inclourà el propi menú com també un bo d'ajut per subvencionar la campanya de municipals que s'acosta. Durant el sopar es projectarà un vídeo d’autoproducció sobre els ‘80 anys d'Esquerra Badalona i la República Catalana’, i es comptarà amb la companyia d'alguns companys de la coalició municipal badalonina (Esquerra, Accent, Reagrupament, JERC). Al tractar-se d'un espai reduït, les places són limitades (cal enviar un correu a badalona@esquerra.org, indicant-nos qui vindreu i tenir confirmació).

ERC

La coalició Esquerra+Accent+RCat+JERC rep el suport del públic del Círcol en la seva presentació

La coalició liderada per Esquerra amb Accent, Reagrupament i JERC, es va presentar ahir davant un públic que va omplir el teatre del Círcol. Un acte innovador i fresc que a més a més es va poder seguir en directe per internet des del recentment estrenat web www.femhoplegats.cat. L'acte, que va ser conduit per l'actor Xavier Ricart, va comptar amb l'intervenció d'Oriol Amorós, Oriol Rius, Laura Soler, Oriol Lladó i Miquel Estruch. El cap de llista, Miquel Estruch, ja va ressaltar de de bon principi la seva voluntat de mà estesa amb totes les forces polítiques de tradició democràtica, sense xantatges polítics previs de cap mena, i la voluntat d'impulsar un gran pacte ciutadà per la cohesió. Oriol Amorós, president de la Federació d'Esquerra Barcelona, i ex-secretari general per la Immigració de la Generalitat; va trencar una llança a favor de la integració i la cohesió, fent esment a "aquells que embruten el nom de Badalona". Amorós, va explicar que la Generalitat ha anat seguint l'evolució de Badalona des del seu departament i ha remarcat que la nostra ciutat serà una de les que es seguiran de ben a prop durant la jornada elecotoral i el posterior escrutini. Oriol Rius, en nom de les JERC de Badalona, ha afirmat que la gent jove vol participar i decidir activament en la política municipal en temes com “l’accés a un habitatge digne, a un sou digne, espais on poder estudiar, el preu del transport i la cultura entre moltes d’altres”. Laura Soler, de Reagrupament, va fer un discurs en clau nacional des de Badalona, i va destacar la necessitat de fer arribar el nostre missatge arreu del territori. "Cada ciutadà de Badalona i del país pateix un expoli per part de l'Estat de 3.000€ anuals, i un total de 22.000 milions pel que fa al conjunt del país. Som la comunitat més endeutada de l'Estat, i d'això, no tothom n'és conscient". El líder d'Accent, Oriol Lladó, va fer un discurs molt ben estructurat en què va desgranar els arguments que han dut a la naixença d'Accent, i el perquè han fet el salt a la política.

Cartell de l'acte: Fem-ho plegats!

L'acte de la presentació de la candidatura ESQUERRA, ACCENT, REAGRUPAMENT, JERC, Acord Municipal en LIVE STREAMING!

El proper dilluns dia 4 d’abril de 2011, es farà la presentació de la candidatura de la coalició formada per Esquerra Republicana de Catalunya, Accent Independents per Badalona, Reagrupament Independentista i les JERC, que es presenta a les properes eleccions del 22 de maig. L’acte tindrà lloc al Teatre del Círcol Catòlic i començarà a les vuit del vespre. Per primera vegada a Badalona en un acte d’aquesta mena, es farà servir les noves tecnologies per fer-ne una retransmissió en directe per internet, via “streaming”, que es podrà visualitzar des de qualsevol lloc des de la pàgina www.femhoplegats.cat. L’acte comptarà amb les intervencions de: • Oriol Amorós, President de la Federació de Barcelona d’ERC i exsecretari general per a la Immigració de la Generalitat. • Oriol Rius, representant de les JERC. • Laura Soler, representant de Reagrupament Independentista • Oriol Lladó, representant d’Accent • Miquel Estruch, president local d’ERC i cap de llista de la coalició.

Pere Aragonès, Miquel Estruch

Pere Aragonès reclama l'inici de les obres d'ampliació del CEIP Lola Anglada

El diputat al Parlament de Catalunya, Pere Aragonès, conjuntament amb el candidat a l'alcaldia de Badalona, Miquel Estruch, han reclamat al govern bipartit de la Generalitat que executi les obres d'ampliació del CEIP Lola Anglada; unes obres que ja estan pressupostades i licitades, però de les que se n'està endarrerint l'execució. Miquel Estruch, s'ha posicionat clarament en contra de les retallades del govern de CiU que està duent a terme en el camp de l'educació. "un dels aspectes més importants per a la cohesió social, és la formació. Per tant, amb el Lola Anglada tenim un problema". El diputat Pere Aragonès ha passat a l'acció i ha portat al Parlament de Catalunya una ressolució "que insta al Govern de la Generalitat a començar immediatament les obres d'ampliació, i acabar amb el neguit de les famílies que estan patint aquests retards". De fet, el diputat del Maresme va dur fa uns dies al Parlament un parell de preguntes en relació a aquests esdeveniments que no han estat respostes. "No estem d'acord amb aquest concepte d'Institut-Escola que es propugna des del Govern de CiU. Creiem que és un error". Esquerra Badalona s'afegirà aquest diumenge a les protestes que hi haurà al migdia en contra de les retallades a l'educació, al Passeig Marítim de Badalona. Vols veure un resum de la roda de premsa?

Cartell de l'acte: Fem-ho plegats!

Acte de presentació de la coalició ERC+Accent+RCat+JERC

Agafeu l’agenda i apunteu-vos aquesta data: dilluns 4 d’abril, 20h, Círcol Catòlic. Esquerra, Accent, Rcat i les JERC presentarem la nostra candidatura a les eleccions municipals en un acte obert a tothom i on tots els membres de la candidatura seran presents. Per part de les JERC hi intervindrà Oriol Rius, Laura Soler parlarà en nom de Rcat, també parlarà el número dos de la llista i candidat d’Accent, Oriol Lladó i Miquel Estruch, cap de llista per ERC. A més a més també ens acompanyarà Oriol Amorós, president de la Federació d’ERC Barcelona i portaveu adjunt del GP d’ERC al Parlament. Volem explicar-nos i volem explicar Badalona. Compartiu aquesta estona amb nosaltres?

Lola M. Sala

Lola M. Sala, militant de les JERC Badalona, escollida nou membre del Secretariat del Consell de Joventut de Badalona

En el marc de l’Assemblea General Ordinària del Consell Local de la Joventut de Badalona (CJBdn) celebrada el passat dissabte 12 de març al Centre Cívic de Dalt la Vila, Lola Martínez Sala va ser escollida nou membre del Secretariat del CJBdn com a representant de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya. D’aquesta manera, Lola M.Sala, actual Secretària de Comunicació Premsa i Imatge de les JERC Badalona i Secretària Regional de Formació de les JERC Maresme i Barcelonès Nord, entra a treballar a la presidència del consell conjuntament amb Anna Pérez (Xirusplai), Ritxi Gonzàlez (Xirusplai), Mercè García (La Mussara) i David Olivares (JEV). El CJBdn, amb més de 30 anys d’història, és la principal coordinadora d’entitats juvenils de la Badalona i ja aplega més d’una trentena d’entitats del teixit associatiu de la ciutat. L’Assemblea que també va acomiadar Aymón Malonda (JEV) i Francesc Duran (CASiP) després de més de quatre anys al capdavant del Secretariat, es va veure marcada per les habituals reivindicacions de les entitats que demanen un local propi i polivalent per al Consell així com un conveni econòmic amb l’Ajuntament. Un any més les prioritats dels i les joves de les diverses entitats que treballen amb el Consell local són les mateixes: esdevenir i reafirmar el CJBdn com a l’interlocutor i representant del jovent davant la societat, els mitjans de comunicació i l’administració local i fomentar la participació i implicació del jovent associat. En la mateixa línia, Lola M. Sala manifestava a la seva carta de presentació que “Com a jove, integrant del teixit associatiu i badalonina crec imprescindible el reconeixement administratiu i de ciutat del Consell de Joventut per tal de millorar tant les polítiques de joventut i les condicions del jovent, com per promoure un altaveu dels joves i les joves que sigui legitimitzat com un pilar ferm, constructiu i de futur que la ciutat ha de tenir en compte.

Pregunta sobre el Lola Anglada entrada a registre

Esquerra demana explicacions a la Generalitat sobre el retard en l’ampliació de l’escola Lola Anglada i la construcció del CEIP Bufalà II

El diputat d’ERC, Pere Aragonès, adscrit a la comarca del Barcelonès Nord, va entrar a registre en data 24 de febrer, dues preguntes a la Mesa del Parlament perquè el Govern de Catalunya respongui sobre la situació en què es troben l’ampliació de l’escola Lola Anglada de Badalona, aprovada per acord de govern el dia 16 de desembre de 2009, i sobre la construcció del CEIP Bufalà II, aprovada per acord de govern del dia 2 de març de 2010. L’actual situació de manca d’informació sobre les dates d’inici d’obres per Esquerra és el motiu de la demanda de respostes i d’instar a desencallar aquesta preocupant situació per a la comunitat educativa de la ciutat.