ERC Badalona

Totes les notícies

Conferència d'en Joan Manuel Tresserras

Conferència de Joan Manuel Tresserras, el 17 de maig a l'Anís del Mono

El proper dimarts 17 de maig, a les 20:00, a l’Anís del Mono l’exconseller de cultura, Joan Manuel Tresserras, pronunciarà una conferència sobre la construcció de l’esquerra nacional en el que serà l’acte principal de campanya de la candidatura “Fem-ho plegats”. Tresserras, que va rebre l’encàrrec de la direcció nacional d’ERC d’obrir el partit i modernitzar el discurs, és un dels dirigents més ben valorats i un dels teòrics de l’esquerra independentista. L’exconseller de Cultura visitarà Badalona per avalar la candidatura electoral d’ERC, Accent, Regrupament i les JERC per les properes eleccions del 22 de maig. Per Tresserras “redefinir el terreny de joc del catalanisme progressista i formular una nova proposta des de l’esquerra independentista”, és indispensable per fer vertebrar políticament l’independentisme català, encara en construcció. Buscant un format de proximitat i donant opció al diàleg amb el públic assistant, ERC, Accent, Reagrupament i les JERC explicaran l’objectiu del seu projecte d’unitat de l’independentisme, exemple d’una esquerra que es reconstrueix i que renova. Miquel Estruch, cap de llista de coalició, tancarà l’acte. La fabrica de l'Anís del Mono és l'espai ideal per realitzar aquesta conferencia. Tingueu en compte que l'aforament és limitat.

Oriol Lladó, Miquel Estruch

El líder d'Accent, Oriol Lladó, retreu als altres partits que no tinguin disponible encara el programa

Oriol Lladó en el seu darrer escrit al bloc, ha posat en evidència la resta de formacions que es presenten a les eleccions municipals de Badalona, que no han penjat encara el seu programa al web per a què tothom qui vulgui el pugui consultar, i som ja al sisè dia ja de campanya. Així doncs, dóna la impressió que la resta de formacions que es presenten i que són representades ja al consistori, sembla que ho facin sense programa, tot i que hagin anat comunicant propostes i idees que després, no queden recollides enlloc i simbolitzen tota una declaració d'intencions. "¿no els sembla que ara, precisament ara, és el moment en el qual el ciutadà hauria de poder mirar-se amb calma (i un cert marge per a la reflexió) les propostes dels partits que votarà el 22 de maig?" es pregunta Lladó. Des de la coalició, vam abocar molts esforços a confeccionar un programa electoral, que ja fa dues setmanes que està disponible, i que ha resultat ser molt complert, la qual cosa denota una sensibilitat i una preocupació bàsica vers l'electorat, que és qui hauria de tenir el temps suficient (la campanya electoral) per avaluar les propostes dels polítics, des de la tranquil·litat a casa seva, i de primera mà, amb el programa a l'abast.

ERC, Accent, Cultura

La coalició presenta la proposta del Consell de Cultura i les fòrmules de cogestió

Davant del futur Museu del Còmic, Miquel Estruch, cap de llista de la coalició “Fem-ho plegats” acompanyat de Jordi Albaladejo, número 3 de la llista (ERC) i d’Agnès Rotger que ocupa el número 5 (Accent), ha desgranat el programa en matèria de cultura. Per Estruch la cultura és una eina de reactivació econòmica i de promoció local, una font d’oportunitats. “Badalona és molt potent en cultura i ara el que falta és situar al mapa aquesta potencialitat” ha dit. Pel que fa al paper de l’Ajuntament, el candidat ha assegurat que “l’Ajuntament és una central de serveis però cada vegada més ha de ser un catalitzador d’oportunitats per generar producció i riquesa amb equilibri i equitat”. Així mateix, ha destacat que "l’àmbit cultural és l’espai més sensible per assajar fórmules valentes de participació ciutadana i de cogestió”. El cap de llista de la candidatura d’Esquerra Republicana de Catalunya, Accent, Reagrupament i les JERC ha aprofitat la trobada amb els mitjans per explicar a través d’un vídeo el concepte de cultura entesa com un itinerari de suma turisme, oportunitat econòmica, indústria i cultura. Estruch ha afirmat que “s’ha fet molta bona feina en aquest barrer mandat: fem un bon balanç dels objectius aconseguits en la planificació i la posada al dia de les infraestructures però el següent mandat serà el de la imaginació i la participació”. “Queda molta feina per fer i ara el que cal és prioritzar aquestes fórmules valentes de participació ciudadana i de cogestió amb la societat civil”, ha dit Estruch durant la roda de premsa. La creació del Consell de Cultura, l’assumpció de les propostes de la Taula de Cultura i la visió estratègica de l’economia del coneixement del territori són algunes de les propostes del programa. Feu un cop d'ull a l'audiovisual! Voleu veure el vídeo de campanya dedicat a cultura?

Miquel Estruch

Miquel Estruch presenta el projecte de la coalició a RAC-1

El candidat a l'alcaldia de Badalona per la coalició ERC+Accent+RCat+JERC, Miquel Estruch, ha estat entrevistat per l'emissora d'àmbit nacional, RAC-1. En aquesta entrevista, el cap de llista ha anat desgranant els eixos claus de la proposta que enguany presentem. Al voltant de la proposta de fer un gran pacte civil per la cohesió, Estruch ha explicat què proposa la coalició "Fem-ho Plegats" en l'àmbit de la cultura, la promoció econòmica... Les declaracions del cap de llista de la coalició les podreu anar sentint al llarg de tot el dia per RAC-1 en els diferents butlletins i programes informatius que emeten al llarg del dia, i podreu conèixer la seva visió sobre la situació actual de Badalona, i els problemes que estan causant aquells que només es dediquen a treure profit electoral d'una situació fictícia.

Miquel Estruch, Oriol Lladó

Estruch: Sense la convivència ni la cohesió social, no podem tenir una ciutat de qualitat ni que valgui la pena de viure-hi

"El treball per la cohesió social és una prioritat d’aquesta candidatura." Amb aquesta claredat s'ha expressat el candidat de la coalició independentista encapçalada per Esquerra Republicana de Catalunya, "Fem-ho plegats", Miquel Estruch. "El de la cohesió social és el principal repte que tenim com a ciutat. Cal alinear les polítiques públiques i plantejar un consens ciutadà que porti a l'assumpció del repte més enllà de les competències de l'administració". Estruch ha fet aquestes declaracions davant de la parada de metro de Llefià, acompanyat del número 2 de la candidatura, Oriol Lladó, d'Accent. Miquel Estruch ha defensat que "les retallades pressupostàries no han de castigar els menys afavorits, i han de garantir que els serveis bàsics, com ara la sanitat, així com també l'oferta educativa, en quedin al marge. Des de l’Ajuntament vetllarem per preservar aquests principis que ja es veuen afectats". Estruch afirma que "les retallades pressupostàries no han de castigar els menys afavorits i han de garantir que els serveis bàsics, com ara la sanitat, així com també l'oferta educativa, en quedin al marge". Lladó ha deixat clar que "s'han d'abordar les causes estructurals de la pobresa al municipi i establir una política amb la complicitat de la societat civil organitzada per assegurar l'atenció a la població més desafavorida. El mandat 2011-2015 serà dramàtic per una part significativa de la població". Lladó i Estruch han anunciat que es fan seu el document lliurat per la plataforma Badalona som tots i totes fa uns dies, i en el qual demanen a les formacions que concorren a les eleccions que no converteixin la convivència en arma electoral, entre d'altres aspectes. La candidatura formada per ERC, Accent, Reagrupament i les JERC defensa que "cal treballar transversalment en tots aquells aspectes que afectin l’educació, la sanitat i, en general, els serveis a les persones (cohesió social, urbanisme, treball, salut, serveis socials, esports, joventut…)".

Miquel Estruch, Mateu Chalmeta

La coalició ERC+Accent+RCat+JERC dóna suport a la Festa del Badiu des de les entitats

La coalició Esquerra-Accent-Reagrupament-JERC ha donat suport aquest diumenge a la Festa del Badiu, organitzada per l'Associació de Veïns del Centre al parc de Can Solei i que enguany celebra la 49a edició. La bona organització d'aquesta, la fa una de les més populars de Badalona i ha estat, com cada any, tot un èxit d'assistència. L'alcaldable, Miquel Estruch, molt implicat en el teixit associatiu de la ciutat, i acompayat entre d'altres, pel regidor de Cultura, Mateu Chalmeta, hi ha assistit, i ha gaudit de l'homenatge al cantant de folk de la transició Xesco Boix, a qui Badalona guarda en un gran record. Molts membres de la candidatura han participat de les paradetes instal·lades, gràcies a la seva vinculació a les entitats solidàries que havien omplert de paradetes el parc, com per exemple l'implicació de la número quatre de la llista, la Laura Soler, amb la Fundació Laia Mendoza. La coalició es presenta a les eleccions amb la proposta de reforçar les entitats solidàries, com ara el Banc d'Aliments. A més, vol crear la comissió de les festes de maig, per aconseguir una organització que impliqui encara més els badalonins. Durant la tarda, la candidatura ha seguit els actes a la plaça Pompeu Fabra, i ha instal·lat un stand informatiu on s'hi han apropat molts ciutadans, interessats a conèixer què és el que proposa aquesta coalició sobre diversos aspectes de la ciutat. "Vols veure el vídeo d'ahir?"

Segon dels vermuts a les rambles

La coalició presenta les propostes sobre mobilitat i grans infraestructures en un reeixit segon vermut

Dissabte 7 de maig al migdia, els candidats de la coalició "Fem-ho plegats!", s'han desplaçat al barri de Lloreda en el segon del cicle de vermuts a les rambles previstos, aquesta vegada amb les infraestructures com a tema central de debat. La setmana passada es va haver-hi el primer a la Rambla de Badalona -on es va parlar del programa que podeu consultar aquí-, i la setmana vinent el cicle finalitzarà a la plaça Trafalgar. Davant d'uns trenta assistents que s'han aplegat al voltant del bar "La Paradeta" desafiant les inclemències metereològiques, el candidat de la coalició formada per ERC+Accent+RCat+JERC, Miquel Estruch ha defensat les propostes en matèria d'infraestructures que es defensen des de la candidatura, prioritzant enllestir els laterals de l'autopista, l'ampliació del metro, i ja més endavant, un model sostenible de túnel de la B500 lliure de peatges; com també pel que fa a la mobilitat i el transport públic, eixos de debat en el que ha estat un vermut força reeixit i participatiu on la gent ha mostrat les seves inquietuds en matèria d'educació vial i altres temes presents en la mobilitat quotidiana de tothom. “les insfraestructures no només ens han d’ajudar a arribar més ràpid als llocs, són instruments per cosir i equilibrar la nostra ciutat”, comentava Estruch, sobre una Badalona que arrossega greus problemes de vertebració. L'ampliació de les línies 1 i 2 de metro, és una reivindicació llunyana d'Esquerra, i per tant, una de les grans prioritats en el seu programa. En aquest sentit, el líder independentista ha deixat clar que, com a ciutat, “cal revindicar que el metro ha de continuar estenent-se a la ciutat. El proper mandat podem veure la construcció d’una nova estació de metro, que porti la L1 a Montigalà i Lloreda, dues zones altament poblades i amb una oferta de transport públic molt deficient”. Precisament, com assenyalàvem abans, el segon vermut ha tingut lloc a la Rambla de Sant Joan, a Nova Lloreda.

Miquel Estruch, Jordi Albaladejo

Miquel Estruch: "volem adequar la masia de Ca l'Andal per a què esdevingui un Centre de Cultura Popular i Tradicional"

Així s'ha referit el cap de llista de la coalició que es presenta a les eleccions municipals d'ERC+Accent+RCat+JERC, Miquel Estruch, des de davant de la seu de l'IMPO -una masia rehabilitada- acompanyat del número tres de la coalició, Jordi Albaladejo, per defensar un model de cogestió d'usos per a espais amb les entitats. Estruch s'ha referit a la proposta per a Ca l'Andal amb la voluntat que esdevingui un Centre de Cultura Popular i Tradicional, que aplegui en un sol espai polivalent i cogestionat, les entitats d’aquest àmbit "actualment és una masia en procés d'expropiació, i creiem que aquest és el millor ús que li podrem donar un cop esdevigui municipal", afirmava Estruch. De fet, el que es pretén també, és alliberar l'espai de Can Canyadó i repensar-lo al seu temps com a Casal del Jove, adscrit al Consell de Joventut i amb un criteri també de cogestió. "nosaltres fem unes propostes que toquen de peus a terra. Tots som conscients que en els propers quatre anys no podrem fer gaires meravelles en inversions", recalcava Estruch. El cap de llista ha posat l'exemple de "la Troca" de Granollers, que disposa d'un espai per a les entitats, la difusió, una àrea pedagògica, serveis, etcètera. Per la coalició, les prioritats en matèria de grans infraestructures, passen, en primer lloc, per enllestir els laterals de la C-31, l'allargament de les línies 1 i 2 del metro, i finalment, en darrera instància, la construcció d'un determinat model de túnel de la B500, que respecti l'entorn i no contempli un peatge directe. Estruch també ha proposat racionalitzar la gestió de tres empreses municipals com són l'IMPO, REBASA i el BCIN, i fusionar-les en una de sola, per evitar despeses innecessàries i donar un servei més eficaç. Al seu torn, Jordi Albaladejo ha fet referència a les retallades que des de l'actual govern bipartit de la Generalitat s'han impulsat. "El Govern de CiU està actuant contràriament a l'anterior, que va dur a terme diferents actuacions per al barri, com ara el CEIP Bufalà, i la nova llar d'infants, entre d'altres.

Miquel Estruch, Lola Martínez, Oriol Lladó, Laura Soler

Arrenca la campanya d'ERC+Accent+RCat+JERC

Miquel Estruch, candidat a l'alcaldia per la coalició ERC+Accent+RCat+JERC, ha donat el tret de sortida a la campanya per a les municipals d'enguany a Badalona. Amb ell, hi havia els caps de llista d'Accent, Oriol Lladó, i Reagrupament, Laura Soler, a més de bona part de la llista i molts militants d'Esquerra que han omplert la Seu local una estona abans de mitjanit. Miquel Estruch, ha volgut transmetre molta confiança a tota la coalició per afronttar els quinze dies de campanya: "estigueu segurs que el dia 22 treurem un bon resultat". Estruch ha valorat i ha agraït l'esforç que s'ha fet fins ara tot deixant ben clar que "aquests quinze dies, només són l'aproximació a la línia de sortida. El tret de sortida serà a partir del dia 23, i tenim quatre anys per endavant per portar a terme tot allò que hem anat preparant". Posteriorment, a l'exterior, s'ha pogut penjar el primer cartell abans de començar el dispositiu d'encartellament pels llocs assignats. Entre integrants de la llista, i membres de les quatre formacions; l'acte d'obertura de campanya ha estat recolzat per una trentena de persones; una sinergia molt positiva per donar el tret de sortida a una campanya que es preveu molt dura, però que des de la coalició encarem amb la satisfacció d'una feina prèvia molt ben feta i els ànims ben amunt. Vídeo de l'Obertura de Campanya Vídeo del primer cartell