ERC Badalona

Totes les notícies

Mateu Chalmeta

Esquerra fa un balanç positiu de la gestió a Govern

Esquerra Badalona va celebrar una reunió assambleària el passat 4 de juliol per tal de fer un balanç de l'experiència al Govern durant els quatre darrers anys, un repàs que va fer l'ex-regidor Mateu Chalmeta apuntant els temes més destacats de la gestió tant a Cultura i Patrimoni, com al Districte 3, una gestió, que serà recordada principalment per l'assoliment de la Capital de la Cultura Catalana, la remodelació dels teatres de Badalona i la connexió museística Termes-Decumanus. Posteriorment, el president de la secció local, Miquel Estruch, va fer un breu repàs al seu recorregut com a president local, en el què es va valorar el salt qualitatiu que s'ha fet a nivell comunicatiu; i després tot el periple electoral, passant pel cop de porta de l'Uriel Bertran, fins a la consecució de la coalició ERC+Accent+RCat+JERC, una campanya excepcional, i el revés electoral final. L'assemblea, també va servir com a punt de partida, a Badalona, del treball que s'anirà fent per preparar el Congrés Nacional d'Esquerra, en què els militants podrem decidir quin és el rumb que emprèn el partit a partir d'ara.

Imatge de la capçalera d'Esquerra

Al servei del país

Des d'Esquerra Badalona, vam donar el nostre suport a la manifestació del 9 de juliol, amb el desplaçament de molts companys, just en la commemoració de la manifestació del 10 de juliol de 2010 en què un milió i mig de persones van fer cap al carrer per reclamar el dret a decidir.

Miquel Estruch

Estruch: "Veiem que darrere del govern del PP hi ha CiU donant-li suport. És un pacte furtiu"

Ahir dimecres, el president de la secció local, Miquel Estruch, acompanyat del secretari de finances, Francesc Ribot, va expressar la seva desavinença amb el "pacte furtiu" que s'ha forjat d'amagat entre CiU i PP, començant per les instruccions dels partits a nivell supramunicipal, a l'hora d'escollir nou alcalde. Un dels indicatius d'aquest pacte, podria ser l'assumpció de les competències d'Urbanisme, per part del propi alcalde, García Albiol, que podria estar esperant per cedir-les al cap de llista de CiU "per quan el pacte furtiu vegi la llum". Pel que fa al pacte ja reconegut per a què CiU segueixi gestionant el Districte Primer -amb l'excusa de què va ser el partit que va guanyar-hi-, el president de la secció local va ser clar: “Nosaltres tenim clar que, amb ERC al govern, els districtes sempre els han conduït partits que governaven la ciutat".

Joan Ridao, Esquerra, Badalona

Trobada de proximitat amb Joan Ridao

El proper divendres 3 de juny, a les 8 del vespre, al local d’ERC Badalona (c/Juli Garreta, 6), farem una trobada de la militància i dels simpatitzants d’ERC Barcelonès Nord (Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià), amb un doble objectiu: analitzar els resultats a les eleccions municipals del passat 22 de maig i la situació política actual als nostres respectius municipis i al país. El secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, ens acompanyarà en la trobada.

Esquerra, Miquel Estruch, Oriol Lladó, Gual, Accent

Miquel Estruch: "com vam dir, el projecte tot just acaba de començar"

La coalició formada per Esquerra+Accent+RCat+JERC, reconeix la derrota a les passades eleccions del 22 de maig, malgrat haver fet allò que la gent demanava: obrir el partit a noves sensibilitats i fer-ne una eina de cara a la societat civil, el compromís amb d'altres forces polítiques properes; la cerca de complicitats i consensos... tot un seguit de coses que la ciutat encara necessita i més en aquests moments tan difícils. Des del racó d'en Gual, un racó triat expressament per a fer la roda de premsa -per la trajectòria de lluita i defensa de la democràcia del mateix Gual- el líder de la formació d'independents "Accent", Oriol Lladó, "el nostre no vol ser un plantejament a la contra, frontista [...] sinó que vol posar en marxa un nou projecte per a la nostra ciutat". Lladó diu que el PP s'ha aprofitat d'una debilitat prèvia, i per tant aquests quatre anys els entenem com a "una oportunitat". Posteriorment, Estruch ha recordat que el tret de sortida del projecte tot just començaria el dia 23, la resta era una posta a punt i el 23 el tret de sortida. El president d'Esquerra ha dit que donarà suport a les forces polítiques de tradició democràtica que treballin per la ciutat, però ha advertit a "si alguna d'aquestes forces sucumbeix a la temptació de deixar que el govern de la ciutat s'instal·li un discurs que atempti contra les bases més sagrades de la democràcia, els etiquetarem com a còmplices, i ens passarem quatre anys denunciant-los". Vols veure el vídeo?

Membres de la coalició ERC+Accent+Rcat+JERC

Valoració dels resultats per part de la coalició independentista "Fem-ho plegats!"

La coalició independentista Fem-ho plegats, formada per ERC, Accent, Reagrupament i les JERC, reconeix la derrota i els mals resultats obtinguts en les eleccions municipals del 22 de maig de 2011. Situa la disminució del suport, en un context de bipolarització objectiva a la ciutat motivat per les bones perspectives (confirmades) del PP, en la dispersió de l'oferta independentista. • El projecte de Fem-ho plegats! és de llarg termini. Continuem compromesos amb el treball diari pels valors d'una Badalona on la convivència i l'augment de les oportunitats dels seus habitants, siguin prioritat. • Els plantejaments de Fem-ho plegats! continuen sent vàlids de cara al 2015 per bé que caldrà treballar per coordinar esforços i evitar la dispersió del vot en l'àmbit de l'esquerra i de l'independentisme. • Avui, Fem-ho plegats! continua defensant la necessitat d'un acord ampli de totes les forces de tradició democràtica per impedir que el PP, un partit que ha fet bandera de postulats racistes, governi la ciutat. • En aquest sentit, s'ofereix en el que calgui per fer possible aquest acord i es compromet amb la ciutadania a seguir treballant per definir, de forma consensuada amb la resta de forces i amb la ciutadania, els grans eixos de desenvolupament de la ciutat. • Fem-ho plegats està satisfeta pel treball realitzat per les quatre sensibilitats presents a la candidatura i que s'ha traduït en un treball propostiu, original i seriós en la definició programàtica i amb un to proper i constructiu, contundent quan ha calgut, i que ha tingut una clara influència en el desenvolupament de la campanya. Tanmateix, la coalició, que va tenir converses amb diferents formacions entre el gener i el febrer passats, lamenta no haver estat capaç de convèncer més forces per incorporar-se al projecte.

Miquel Estruch, en primer pla, en el moment del brindis

La coalició ERC+Accent+RCat+JERC dóna per tancada la campanya Municipals 2011

Ignasi Planas, número quatre d'Unitat x Barcelona, davant d'una seixantena de persones, ha donat el seu suport a la cloenda de la campanya que encapçala Esquerra a Badalona. "Aquesta candidatura, la del Fem-ho plegats!, significa allò que tots els independentismes anhelem, la unitat de l'independentisme". Planas, també ha fet una referència al treball que s'està fent des de la candidatura per la cohesió i la convivència, lluny del discurs negatiu del PP. "Badalona en positiu" és el que ha defensat Miquel Estruch, el cap de llista. Estruch, al seu torn, ha defensat que aquesta candidatura que presentem, és la resposta al procés de reflexió endegat a partir del clam del 10 de juliol. "Badalona no es pot permetre perdre la representació de l'independentisme al saló de plens". Posteriorment, tant Ignasi Planas, com els quatre líders de les organitzacions que hem concorregut en coalició, han ofert un brindis a tots els assistents, i s'han regalat diverses ampolles de cava, amb el lema: "Fem-ho Plegats!" Vols veure com va anar?

Esquerra, Joan Ridao, Miquel Estruch

Joan Ridao mostra el seu suport a la coalició liderada per Esquerra

"Sabíem que el PP era un partit autoritari, antisocial, rabiosament centralista, i ara sabem que també és xenòfob". Amb aquesta contundència ha començat la seva intervenció el secretari general d'Esquerra, Joan Ridao, en la seva visita avui a Badalona, per mostrar el seu suport a la candidatura que forma la coalició ERC+Accent+RCat+JERC. Ridao, ha posat en valor la feina feta per la cohesió i la integració des de la Generalitat, com el model de societat acollidora a exportar als ajuntaments: "hem posat en marxa les aules d'acollida, els plans educatius entorn, hem donat 100.000 targetes sanitàries, hem creat 200.000 noves places a les escoles públiques..." Ridao ha recalcat la necessitat de què la tercera ciutat de Catalunya compti amb un independentisme d'esquerres, per la qual cosa no concbreia que Esquerra a Badalona es quedés sense representació: "seria insòlit, i una autèntica anomalia". El cap de llista de la coalició, Miquel Estruch, també s'ha expressat en el sentit de la necessitat que l'independentisme mantingui la representació a Badalona: "Nosaltres som la única possibilitat de què l'independentisme positiu se senti en aquest saló de plens, en els propers quatre anys". Pel que fa a la política de cohesió, un dels puntals del programa de la coalició, Estruch ha explicat que "Esquerra és la garantia de què la irresponsabilitat, el cinisme i la demagògia, no prenguin el govern de la ciutat. Badalona en positiu". Nous problemes? Noves solucions! És el missatge que lancem per començar a afrontar els reptes del segle XXI. Escolta els dos protagonistes en aquest video!

ERC, Esquerra, Accent, Miquel Estruch, Oriol Lladó, Anna Simó

Esquerra denuncia que ja n'hi ha prou de fer servir Badalona com a laboratori d'idees malèvoles

Des d'Esquerra, cal tenir dues prioritats molt clares: "la capacitat de gestionar la complexitat, lluny de les grans consignes" i per altra banda, "cal tenir clares les prioritats de país i de la gent de Badalona". D'aquesta manera s'ha expressat la portantveu al Parlament, Anna Simó, en referència a la situació que s'està visquent tant a Badalona com a la resta del país. "Són moments molt complicats tant pels treballadors que s'han quedat a l'atur, com pels petits empresaris". Invertir en polítiques socials i en salut, són les receptes que proposa Simó per sortir de la crisi, cosa difícil amb dos partits (CiU i PP) que es posen d'acord quan es tracta de reduir els impostos als més rics, i posar-se a fer retallades. "Hem d'assumir les nostres responsabilitats, i oferir solucions per la cohesió a la societat. I això és el que ha fet Esquerra a Badalona. El PP forma part del problema i no de la solució". Miquel Estruch, ha deixat clars els seus dubtes pel que fa a un possible govern liderat pel PP. "No crec que CiU donés suport a la investidura del PP, però també pot ser que o bé s'abstinguin, o bé es votin a ells mateixos". Estruch dibuixa una ratlla on en una banda hi ha tots els partits de tradició democràtica, i a l'altra, hi ha el PP, un PP irresponsable que no podem deixar que governi. Estruch proposa un gran pacte per la cohesió, entre tots els agents ciutadans, que aïlli les polítiques demagògiques del PP, populistes, i que exageren una sèrie de problemàtiques que no depassen la normalitat. Pel cap de llista de la coalició formada per ERC+Accent+RCat+JERC, "ja n'hi ha prou que Badalona sigui un banc d'experiments del PP, pel que fa a la cohesió. Volem posar Badalona com a exemple de coses positives, per a tot el país, com a possibilitat de reconstruir el projecte de l'esquerra nacional, i ser un referent per a tota la ciutadania". Des d'Esquerra demanem que l'independentisme responsable no quedi fora de l'ajuntament, com a garantia de la defensa d'aquests valors.