ERC Badalona

Totes les notícies

JERC

Les JERC Barcelonès Nord / Maresme aixequen la barrera del peatge d'Arenys

El final de l'allargassat pont ha coincidit amb la represa de l'activitat reivindicativa de les JERC, que dimecres va aplegar trenta militants al voltant del peatge d'Arenys. La protesta també va incloure el diputat d'ERC, Pere Aragonès, que va reclamar "consens amb el territori" abans de prioritzar projectes com ha estat el cas de la Ronda del Maresme, que ja ha recollit un munt d'al·legacions de pobles del baix maresme demanant-ne la retirada, en el període d'exposició. La trentena de militants de les JERC van aixecar la barrera del peatge durant vint minuts. "La gratuïtat dels peatges de la C-32 ha d'anar abans que la construcció de nous vials".

violència de gènere

Les JERC Badalona manifesten el seu rebuig a la violència de gènere

Dinou espelmes dins la silueta d’una dona pintada amb guix al terra de La Rambla de Badalona van servir a les JERC Badalona, el passat 25 de novembre, per mostrar el seu rebuig davant la violència masclista. Sota el lema “19 dones assassinades per violència de gènere, prou!” els militants de les JERC repartien el seu manifest en el que demanen l'eradicació de qualsevol forma de violència envers les dones i encoratgen tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència. Així mateix els membres de les JERC van convidar a la gent que era al carrer a sumar-se al silenci en memòria d’aquestes dinou dones mortes arreu dels països catalans en mans de la violència de gènere. D’aquesta manera, les JERC, van mostrar, un cop més, el seu compromís de seguir treballant per una Badalona i uns Països Catalans on l'eliminació de la violència masclista sigui, algun dia, una fita acomplerta .

Ernest Benach

El Cor de Marina s'omple de raons per votar Esquerra a Badalona

Anna Simó i Ernest Benach han estat dimarts els protagonistes de l’acte central de campanya d’Esquerra a Badalona. La portaveu del partit ha afirmat que la independència és l’únic camí a seguir, ja que Espanya ja ha demostrat que no vol la via federalista. Per la seva banda, el president del Parlament ha remarcat que la presència d’Esquerra al govern ha estat positiva per la política catalana. Durant l’acte, celebrat al Cor de Marina, Simó ha recordat que les institucions de l’Estat van retallar àmpliament l’Estatut pactat el 30 de setembre de 2005, que s’apropava a les tesis federalistes, així que aquesta via no és possible. A més, ha destacat que “si a Catalunya hi ha pocs federalistes, a Espanya no n’hi ha cap”. La parlamentària ha donat la benvinguda a aquells que ara aposten pel concert econòmic. Segons Simó, quan Ramon Trias Fargas (CiU) ja el 1979 s’afegia a les tesis d’Esquerra, que reclamava incloure el concert a l’Estatut de Sau, va advertir de l’asfíxia que suposaria per a Catalunya l’Estat de les Autonomies, i així ha estat. No obstant això, el seu propi partit no li va fer costat i ara la proposta de Puigcercós de caminar junts cap al concert i reclamar el referèndum un cop Madrid ho tombi és la proposta que recull millor l’esperit del 10J. Pel que fa a Ernest Benach, ha lloat que Esquerra hagi format part del govern, ja que d’aquesta manera “ha aconseguit entrar i trencar el cercle de les cent famílies que, com una oligarquia, han gestionat sempre l’autonomia catalana des de tots els àmbits”. A més, ha afegit que “això ha provocat un punt d’inflexió i un canvi de percepció de la política”. El número 2 a les llistes per Barcelona no ha tingut cap problema en afirmar que la gestió d’Esquerra al govern durant els últims 7 anys no ha deixat marge de dubte. L’acte, organitzat per Esquerra Barcelonès Nord, ha comptat també amb els dos candidats de la comarca. El número 14 a les llistes, Mateu Chalmeta, ha situat Catalunya en una cruïlla, on uns trien un federalisme que no existeix passada la frontera de l’Ebre, l’immobilisme o el retrocés, d’altres la indefinició i el marejar la perdiu i finalment el camí que escullen els valents: fer decidir a la gent què és el que volen ser.

Mateu Chalmeta, Rubèn Arenas, Miquel Estruch

“ERC és el vot útil independentista”

És inevitable parlar d'enquestes durant aquestes dates i sembla que ERC no en surt del tot ben parada. Què en pensa? Les enquestes no són mai fiables i això ho demostra el fet que n'hi ha que diuen coses diferents. Tot i això, sí que marquen la tendència. Hem de reconèixer que no són els millors moments per a Esquerra Republicana, però falta veure quins límits tindrà el retrocés. La única enquesta que val és la del dia de les eleccions i a la nit del 28-N en podrem parlar. Com els afectarà la fragmentació de l'esquerra independentista? Crec que és una incògnita. De tota manera, no em sembla malament que hi hagi diferents possibilitats de votar independentisme, però està clar que el pal de paller de l'independentisme continua sent ERC i el vot independentista útil ha de ser per a nosaltres. ERC reivindica el dret a ser decisius en un escenari sense majories absolutes. De quina manera? En les eleccions al Parlament, el més important és quines majories es conformen, perquè això condicionarà la política catalana dels propers quatre anys. És aquí on aspirem a continuar tenint un paper d'àrbitre. Les alternatives són clares: el proper govern estarà condicionat per la dreta espanyolista representada pel PP o bé per l'independentisme d'esquerres d'ERC. ERC havia tingut un parlamentari del Barcelonès Nord, Uriel Bertran. Aquest cop, amb vostè al 14è lloc, queda força clar que com a candidat de la comarca ho té difícil. Com es faran escoltar? Tinguem els diputats que tinguem sempre hi ha un diputat adscrit. La feina de fer arribar les peticions de la comarca al Parlament la farem igualment. Quin és el llegat de la tasca d'ERC en el tripartit al Barcelonès Nord? Moltes coses. L'obra de govern és de tot el govern, perquè les institucions estan per sobre dels partits. Hem tingut una anys fructífers pel que fa a recursos invertits en la comarca, però potser no s'ha explicat bé la feina que es feia. No són crítiques de gestió, sinó de lideratges.

JERC Badalona

Les JERC clamen contra el discurs xenòfob del Partit Popular

En una performance ahir a la Plaça de la Vila a les 19:30, les JERC de Badalona van sorprendre a tothom irrompent, de sobte, amb  un ésser disfressat amb l'uniforme reconeixible del Ku Klux Klan, per repartir octavetes del manifest al que JERC s'ha adherit de SOS Racisme; davant la pancarta "Prou racisme, Garcia Albiol". Les JERC es van pronunciar ahir a favor de la integració i en contra de "les polítiques populistes i xenòfobes del Partit Popular", que només ténen per objectiu guanyar quatre vots "mitjançant l'estigmatització d'una minoria d'una nacionalitat concreta. A Badalona hi ha molts, altres i diversos problemes i no tots vénen d'aquí", afirmaven des de JERC. La disfressa del Ku Klux Klan va passejar-se per la plaça de la Vila, cridant "prou racisme!" on aquests dies hi ha les paradetes dels partits polítics, davant les increpàncies de membres del PP, i després van fer una volta pel carrer de Mar repartint més octavetes.

Gemma Lago

Gemma Lago visita Badalona en l'acte central de les JERC Barcelonès Nord

El passat diumenge, 14 de novembre, Gemma Lago, número 9 a les llistes d'ERC i cap de llista de les JERC visitava Badalona i Sant Adrià en motiu de l'acte central de campanya electoral de les JERC del Barcelonès Nord. La jornada s'obria amb les declaracions de Rubèn Arenas -candidat d'ERC i militant de JERC- en una roda de premsa celebrada a Badalona on el jove candidat parlava de l'agressió constant del PP a la comarca en matèria d'immigració. Tot seguit, Gemma Lago, amb l'energia que caracteritza tots els seus parlaments, va posar èmfasi en les porpostes joves de JERC i del treball realitzat des d'ERC durant aquesta darrera legislatura en polítiques de joventut. Així mateix, la candidata deia prou a la política xenòfoba del PP al Barcelonès Nord i en especial a Badalona. L'Acte va continuar amb un dinar de jovent català de diversos territoris que va servir per fer un intercanvi d'opinions sobre diversos temes d'actualitat política i juvenil amb la presència dels candidats i de Gerard Coca -portaveu nacional de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya. Finalment , es tancà l'acte amb una xocolatada a la plaça Maria Grau de Sant Adrià on el jovent independentista va fer arribar el missatge d'alliberament nacional de les JERC als ciutadans i carrers de la comarca de tu a tu. Les JERC del Barcelonès Nord demostraven amb aquest acte el creixement de l'independentisme català i el bon moment que passa la lluita a les seves Seccions Locals de la comarca.

Mateu Chalmeta

Badalona presenta el projecte Baetulona

Diumenge 14 el regidor Mateu Chalmeta va presentar davant de l'edifici d'El Viver, a la plaça Assemblea de catalunya l'exposició Baetulona, un dels actes importants que comença a posar fi a la Capitalitat Cultural Badalona 2010. Davant d'un nombrós públic, Chalmeta va explicar que l'exposició recull 100 moments importants de la història de Badalona des de la visió de diversos estudis de disseny i d'il·lustració d'arreu del món. Un projecte universal que parla de Badalona seguint el fil de la seva història i la seva vinculació tradicional amb la mar. Dels cent cartells que han sortit, que resten exposats davant del Viver, se n'editarà un catàleg en paper. Aquesta exposició es podrà veure a Badalona fins el dia 29; posteriorment visitarà la població de Sant Sadurní d'Anoia, i aleshores farà una gira per diversos països com Espanya, Mèxic o Argentina.

Mateu Chalmeta, Rubèn Arenas, Miquel Estruch

Esquerra Badalona arrenca la campanya al Parlament 2010

Dijous a darrera hora, Esquerra Badalona va comptar amb la presència dels dos candidats de la comarca, Mateu Chalmeta per Badalona i Rubèn Arenas per Sant Adrià del Besòs; i van destapar el cartell electoral a les eleccions al Parlament de Catalunya 2010: "Gent Valenta". Un dels objectius principals serà aconseguir el màxim suport dels ciutadans per tal de poder seguir essent decisius a Catalunya. D'obtenir grans resultats, Esquerra podria condicionar un futur govern per a què es convoqui un referèndum per a la Independència. Des d'aquí podeu visualitzar els primers vídeos de campanya: Presentació del primer cartell Declaracions Mateu Chalmeta

Joan Puigcercós

Joan Puigcercós manté un dinar amb gent de la societat civil badalonina

Una llarga llista de representants del món civil badaloní van voler sumar-se a l'oferiment del president d'Esquerra, Joan Pugcercós, i de l'executiva local encapçalada per Miquel Estruch, com la comarcal per Jordi Albaladejo, de dinar per presentar el projecte d'Esquerra Republicana a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. La trobada, el passat divendres, va tenir una molt bona rebuda per part de la societat civil, i també del president d'Esquerra, en què dins d'un ambient informal, tot dinant, es van poder intercanviar tot un conjunt d'impressions respecte tant les intencions d'Esquerra per a Catalunya i Badalona, com de la situació del municipi, i d'altres temes que van anar sorgint.