ERC Badalona

Totes les notícies

Mateu Chalmeta

Èxit absolut en la reobertura del Museu de Badalona

Divendres a la tarda, aprofitant la cloenda de la Capital de la Cultura Catalana, i el relleu d'aquesta en el Cònsul General del Comú d'Escaldes-Engordany a Andorra, la regidoria de Cultura, encapçalada pel republicà Mateu Chalmeta, va poder presentar també davant d'una gran espectació ciutadana, el nou espai Termes-Decumanus. Amb un discurs en clau molt positiva, "estem arrelats al futur" com deia en Mateu Chalmeta, la també renovada sala d'actes del Museu de Badalona va ser l'escenari del traspàs de capitalitat cultural. Durant l'acte va haver-hi dues actuacions de components de la Murtra Ensemble i també la projecció d'un vídeo amb els fets més destacats que hem pogut gaudir aquest any; des de la programació de més d'un miler i mig d'actes fins a la consolidació d'un model municipal cultural que aglutinarà la gestió dels tres teatres de la ciutat, amb una inversió en obres de millora inclosa en el cas del Blas Infante i el Principal. Tot seguit, l'acte més esperat pels ciutadans que es van aplegar a les portes del Museu de Badalona, a l'exterior: la inauguració de l'anhelada connexió de les Termes i el Decumanus amb un recorregut de prop de 400 metres per la fascinant Baetulo. Cal dir que fins la jornada de reis, hi haurà visites gratuïtes al nou espai, per a què tothom tingui l'oportunitat de conèixer un dels motius de més orgull badaloní, i una de les tasques (museïtzar tot aquest espai) més ben gestionades del mandat.

Accent

La societat civil badalonina posarà l'accent a la candidatura d'Esquerra Badalona

Un primer nucli de cinc personalitats del món local associatiu i civil badaloní, Oriol Lladó, Agnès Rotger, Pilar Vallès, Clara Solà i Ignasi Niubó han impulsat des d'avui un col·lectiu d'independents que rebrà el nom d'"Accent", que pretén passar de la proposta a l'acció, com bé diuen en el manifest fundacional que es pot trobar a la pàgina web que han activat: www.accentbadalona.cat La proposta per a la ciutat de Badalona que presentarem conjuntament tant la gent d'Esquerra Badalona com la gent que anirà engruixint el manifest d'Accent tant per a les eleccions municipals que ara vénen, com per al futur, ja ve de molts mesos enrere. De fet, el president d'Esquerra, Miquel Estruch, i ideòleg d'aquesta proposta, ja va anunciar quan va presentar la seva candidatura a president local, que apostaria fort en obrir el partit a la gent, a la ciutadania, i és això en el que ha estat treballant des de que va començar el seu mandat. Accent ha respost a l'oferiment d'Esquerra d'obrir el partit cap al conjunt de la societat civil de Badalona, en una nova manera de fer política que suposarà un relleu clar en els procediments i en les persones, i un exemple a seguir que es pretén que sigui seguit per tothom. Especialment també per aquells que aglutinen el poder des de fa més temps a la nostra ciutat. La il·lusió i les ganes de treballar en un moment ben delicat de la història de Badalona fan d'aquesta proposta, la més fresca i engrescadora que anirà als comicis del mes de maig de l'any vinent, fugint del popular "més del mateix". Des d'Accent, es proposen quatre punts bàsics com a punt de partida: 1. Des de l'experiència de la gent vinculada al món civic de la ciutat, i des de la diversa procedència professional d'aquesta gent, incorporar al debat polític de lesproperes eleccions aquestes noves cares per a contruir de forma clara i exigent una nova Badalona. 2. Ajudar a cercar punts de trobada entre les forces catalanistes i progressistes de la ciutat en base a: la cohesió social, la competitivitat econòmica i el model de ciutat, i la cultura i la participació ciutadana.

Mateu Chalmeta

El Museu de Badalona reinventat s'inaugura aquest divendres

A les acaballes ja de la Capital de la Cultura Catalana, just el dia en què s'aprofitarà per fer el relleu a la que l'any vinent ostentarà aquesta dignitat, la parròquia d'Escaldes-Engordany, a Andorra, i es clourà la CCC Badalona 2010, tindrà lloc un dels actes més importants del projecte badaloní d'enguany, i probablement una de les notícies culturals més importants de tot el mandat: la reobertura del Museu de Badalona, amb la connexió Termes-Decumanus ultimada i la plena actualització de les instal·lacions i les activitats al segle XXI. En concret, divendres 17 de desembre a les 17:30, a la sala d'actes del Museu de Badalona, tindrà lloc la cerimònia de clausura de la CCC Badalona 2010 i es produirà el relleu d'aquesta en la parròquia d'Escaldes-Engordany, abans esmentada, amb la visualització d'un vídeo-resum del que ha significat per a badalona lluïr aquesta dignitat amb l'amenització d'algunes actuacions musicals. Aquest acte, obert a la ciutadania fins omplir l'aforament, vindrà acompanyat de la presentació de les Termes i el Decumanus de Baetulo a les 18:30. Aquest acte es tindrà lloc a l'aire lliure, a la zona del carrer Termes Romanes amb el vestíbul del Museu. Després dels parlaments, hi haurà la visita inaugural oberta a tothom, on es podrà visitar l'espai arqueològic. De fet, les portes obertes seguiran fins a finals d'any per a què tota la ciutadania pugui reivindicar la seva badalonitat amb aquest nou espai que revoluciona el paisatge romà de tot Catalunya.

Guixeres

El districte 3 inaugura una instal·lació molt esperada

El districte 3, regit pel republicà Mateu Chalmeta, ha inaugurat aquest diumenge un equipament molt desitjat tant pel jovent com per la gent a Badalona que es dedica al món de l'skate. En total, el polígon de les Guixeres inaugura 5.000 metres quadrats de superfície dedicats a la pràctica tant de l'skate com d'altres modalitats, també relacionades amb la bicicleta de muntanya, el patinatge... etcètera. L'espai, a més, pretén ser un punt de trobada internacional de campionats, meetings, exhibicions i d'altres, tot esdevenint el primer pas per esdevenir un referent en aquest camp.

JERC

Les JERC Barcelonès Nord / Maresme aixequen la barrera del peatge d'Arenys

El final de l'allargassat pont ha coincidit amb la represa de l'activitat reivindicativa de les JERC, que dimecres va aplegar trenta militants al voltant del peatge d'Arenys. La protesta també va incloure el diputat d'ERC, Pere Aragonès, que va reclamar "consens amb el territori" abans de prioritzar projectes com ha estat el cas de la Ronda del Maresme, que ja ha recollit un munt d'al·legacions de pobles del baix maresme demanant-ne la retirada, en el període d'exposició. La trentena de militants de les JERC van aixecar la barrera del peatge durant vint minuts. "La gratuïtat dels peatges de la C-32 ha d'anar abans que la construcció de nous vials".

violència de gènere

Les JERC Badalona manifesten el seu rebuig a la violència de gènere

Dinou espelmes dins la silueta d’una dona pintada amb guix al terra de La Rambla de Badalona van servir a les JERC Badalona, el passat 25 de novembre, per mostrar el seu rebuig davant la violència masclista. Sota el lema “19 dones assassinades per violència de gènere, prou!” els militants de les JERC repartien el seu manifest en el que demanen l'eradicació de qualsevol forma de violència envers les dones i encoratgen tota la societat civil a mostrar una tolerància zero envers qualsevol manifestació de violència. Així mateix els membres de les JERC van convidar a la gent que era al carrer a sumar-se al silenci en memòria d’aquestes dinou dones mortes arreu dels països catalans en mans de la violència de gènere. D’aquesta manera, les JERC, van mostrar, un cop més, el seu compromís de seguir treballant per una Badalona i uns Països Catalans on l'eliminació de la violència masclista sigui, algun dia, una fita acomplerta .

Ernest Benach

El Cor de Marina s'omple de raons per votar Esquerra a Badalona

Anna Simó i Ernest Benach han estat dimarts els protagonistes de l’acte central de campanya d’Esquerra a Badalona. La portaveu del partit ha afirmat que la independència és l’únic camí a seguir, ja que Espanya ja ha demostrat que no vol la via federalista. Per la seva banda, el president del Parlament ha remarcat que la presència d’Esquerra al govern ha estat positiva per la política catalana. Durant l’acte, celebrat al Cor de Marina, Simó ha recordat que les institucions de l’Estat van retallar àmpliament l’Estatut pactat el 30 de setembre de 2005, que s’apropava a les tesis federalistes, així que aquesta via no és possible. A més, ha destacat que “si a Catalunya hi ha pocs federalistes, a Espanya no n’hi ha cap”. La parlamentària ha donat la benvinguda a aquells que ara aposten pel concert econòmic. Segons Simó, quan Ramon Trias Fargas (CiU) ja el 1979 s’afegia a les tesis d’Esquerra, que reclamava incloure el concert a l’Estatut de Sau, va advertir de l’asfíxia que suposaria per a Catalunya l’Estat de les Autonomies, i així ha estat. No obstant això, el seu propi partit no li va fer costat i ara la proposta de Puigcercós de caminar junts cap al concert i reclamar el referèndum un cop Madrid ho tombi és la proposta que recull millor l’esperit del 10J. Pel que fa a Ernest Benach, ha lloat que Esquerra hagi format part del govern, ja que d’aquesta manera “ha aconseguit entrar i trencar el cercle de les cent famílies que, com una oligarquia, han gestionat sempre l’autonomia catalana des de tots els àmbits”. A més, ha afegit que “això ha provocat un punt d’inflexió i un canvi de percepció de la política”. El número 2 a les llistes per Barcelona no ha tingut cap problema en afirmar que la gestió d’Esquerra al govern durant els últims 7 anys no ha deixat marge de dubte. L’acte, organitzat per Esquerra Barcelonès Nord, ha comptat també amb els dos candidats de la comarca. El número 14 a les llistes, Mateu Chalmeta, ha situat Catalunya en una cruïlla, on uns trien un federalisme que no existeix passada la frontera de l’Ebre, l’immobilisme o el retrocés, d’altres la indefinició i el marejar la perdiu i finalment el camí que escullen els valents: fer decidir a la gent què és el que volen ser.

Mateu Chalmeta, Rubèn Arenas, Miquel Estruch

“ERC és el vot útil independentista”

És inevitable parlar d'enquestes durant aquestes dates i sembla que ERC no en surt del tot ben parada. Què en pensa? Les enquestes no són mai fiables i això ho demostra el fet que n'hi ha que diuen coses diferents. Tot i això, sí que marquen la tendència. Hem de reconèixer que no són els millors moments per a Esquerra Republicana, però falta veure quins límits tindrà el retrocés. La única enquesta que val és la del dia de les eleccions i a la nit del 28-N en podrem parlar. Com els afectarà la fragmentació de l'esquerra independentista? Crec que és una incògnita. De tota manera, no em sembla malament que hi hagi diferents possibilitats de votar independentisme, però està clar que el pal de paller de l'independentisme continua sent ERC i el vot independentista útil ha de ser per a nosaltres. ERC reivindica el dret a ser decisius en un escenari sense majories absolutes. De quina manera? En les eleccions al Parlament, el més important és quines majories es conformen, perquè això condicionarà la política catalana dels propers quatre anys. És aquí on aspirem a continuar tenint un paper d'àrbitre. Les alternatives són clares: el proper govern estarà condicionat per la dreta espanyolista representada pel PP o bé per l'independentisme d'esquerres d'ERC. ERC havia tingut un parlamentari del Barcelonès Nord, Uriel Bertran. Aquest cop, amb vostè al 14è lloc, queda força clar que com a candidat de la comarca ho té difícil. Com es faran escoltar? Tinguem els diputats que tinguem sempre hi ha un diputat adscrit. La feina de fer arribar les peticions de la comarca al Parlament la farem igualment. Quin és el llegat de la tasca d'ERC en el tripartit al Barcelonès Nord? Moltes coses. L'obra de govern és de tot el govern, perquè les institucions estan per sobre dels partits. Hem tingut una anys fructífers pel que fa a recursos invertits en la comarca, però potser no s'ha explicat bé la feina que es feia. No són crítiques de gestió, sinó de lideratges.

JERC Badalona

Les JERC clamen contra el discurs xenòfob del Partit Popular

En una performance ahir a la Plaça de la Vila a les 19:30, les JERC de Badalona van sorprendre a tothom irrompent, de sobte, amb  un ésser disfressat amb l'uniforme reconeixible del Ku Klux Klan, per repartir octavetes del manifest al que JERC s'ha adherit de SOS Racisme; davant la pancarta "Prou racisme, Garcia Albiol". Les JERC es van pronunciar ahir a favor de la integració i en contra de "les polítiques populistes i xenòfobes del Partit Popular", que només ténen per objectiu guanyar quatre vots "mitjançant l'estigmatització d'una minoria d'una nacionalitat concreta. A Badalona hi ha molts, altres i diversos problemes i no tots vénen d'aquí", afirmaven des de JERC. La disfressa del Ku Klux Klan va passejar-se per la plaça de la Vila, cridant "prou racisme!" on aquests dies hi ha les paradetes dels partits polítics, davant les increpàncies de membres del PP, i després van fer una volta pel carrer de Mar repartint més octavetes.