ERC Badalona

Totes les notícies

Josep Huguet

Badalona impulsarà el seu turisme a través dels ibers, els romans...

Badalona impulsarà el seu turisme a través dels Ibers, els Romans, els pirates i corsaris, i posarà en valor l'imaginari vinculat a l'esport, la indústria o les festes i tradicions. Així va quedar formalitzat divendres pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, que va signar amb el consistori de Badalona un protocol de col·laboració per a la promoció dels seus recursos turístics intangibles. Amb aquesta signatura, el Departament assenta les bases de col·laboració amb el món local de la ciutat per impulsar accions vinculades als recursos identificats en aquesta zona pel Pla i el Catàleg de Recursos Intangibles de Catalunya. Amb el protocol signat a Badalona ja són 110 els municipis que han subscrit acords de col·laboració per a la promoció dels respectius recursos intangibles arreu de Catalunya. El Pla i el Catàleg de Recursos Turístics Intangibles situen al municipi de Badalona diversos recursos intangibles considerats i vinculats a la marca, La Catalunya dels ibers, grecs, romans i visigots, La Catalunya dels monarques: l'esplendor medieval, La Catalunya Rebel i La Catalunya de la creativitat i de les llibertats. En aquest sentit el municipi impulsarà actuacions de posada en valor turístic d'aquests intangibles que s'ordenaran al voltant dels recursos Els Ibers, els Romans, les ciutats reials, Pirates i Corsaris, País d'empreses, País d'esport i País de Festes i Tradicions. Mitjançant aquest protocol s'impulsaran projectes vinculats als recursos turístics intangibles del Museu de Badalona, Poblat Ibèric Turó d'en Boscà, Magna Celebratio, Via Augusta, Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, Fàbrica Anís del Mono, Palau d'Esports i Festa de maig de Sant Anastasi.

Ernest Benach

Esquerra fixa els sis compromisos per negociar un nou Govern

La celebració d’una consulta sobre el futur de Catalunya és el primer dels sis compromisos que Esquerra s’ha fixat a l’hora de negociar un nou Govern. El segueixen reclamar el Concert Econòmic quan s’acabi el model de finançament vigent; crear un sistema financer públic català per suplir les dificultats de crèdits a empreses, autònoms i famílies; garantir els recursos necessaris per aplicar la Llei de la dependència; establir un règim de preus justos per als productors que potenciï la producció agrària i ramadera i en faciliti la comercialització; i reformar l’estructura del Govern per reduir els alts càrrecs i fer una administració més eficient i transparent. Aquestes són les propostes més votades de la campanya Catalunya Decideix, que Esquerra va presentar el mes de gener i que ha consultat un total de 72.000 persones sobre les condicions per formar govern. Els candidats d’Esquerra a les eleccions, Sergi de los Ríos, Carme Capdevila, Carmel Mòdol, Anna Simó i Ernest Benach, van ser els encarregats d’anunciar-los davant les 1.500 persones que hi havia al Teatre Grec, tot destapant un dau que contenia un compromís en cada una de les seves cares. El president i candidat d’Esquerra a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, va afirmar que ‘el que estem fent és una aposta en clau democràtica, plantejant una consulta com a condició per formar Govern, estem posant data a la democràcia i fem nostre la voluntat de la militància d'Esquerra i la dels electors que per una aclaparadora majoria han demanat que aquesta sigui la primera condició per negociar l’endemà de les eleccions’. Puigcercós va assegurar que ‘aquest país està perdent la por’ i va posar com a exemple la manifestació del 10 de juliol, on més d’un milió i mig de persones van sortir al carrer per reclamar “Som una nació. Tenim dret a decidir”. ‘CiU i PSC ja s’han oblidat de la gent que hi havia el 10J’, va subratllar el líder independentista, ‘però nosaltres no, nosaltres només pactarem i arribarem a acords amb aquells partits que respectin el nostre dau –en referència a la forma amb què es van presentar les propostes–, amb els que acceptin celebrar un referèndum per l'autodeterminació’.

Josep Huguet

El conseller Huguet visitarà avui Badalona

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, amb l'Ajuntament de Badalona, on també hi haurà el regidor Mateu Chalmeta, signaran un protocol de col·laboració per a la posada en valor dels recursos turístics intangibles situats a Badalona que estan contemplats en el Pla d'Implementació dels Recursos Turístics Intangibles de Catalunya. L'acte tindrà lloc a la Casa dels Dofins, a Badalona a les 18:30.

Lluís Companys

Companys, procés a Catalunya

El departament de Cultura i Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Badalona, ha fet també el seu particular homenatge al president de la Generalitat, Lluís Companys, en un cinefòrum que s'ha realitzat al teatre del Círcol. En aquest s'ha projectat la pel·lícula "Companys, procés a Catalunya" de Josep Maria Forn. La pel·lícula reflecteix amb força fidelitat la trajectòria del president des del moment en què va agafar el camí de l'exili conjuntament amb el Lehendakari Aguirre i es va establir a França. La seva detenció, la seva deportació a l'espanya feixista amb el beneplàcit francès, les tortures a Madrid i finalment el sumaríssim encara no anul·lat i el seu assassinat final, és el darrer recorregut vital d'un president que, enguany, ha complert 70 anys de la seva execució. De la seva execució només perquè Companys era el president de Catalunya. D'aquí també el subtítol de la pel·lícula "procés a Catalunya". Posteriorment hi ha hagut un col·loqui al voltant de la pel·lícula i de la figura de Companys amb el regidor de Cultura, Mateu Chalmeta, i la recentment escollida directora de la revista Sàpiens, en el seu primer acte com a tal, Clàudia Pujol. En aquest col·loqui amb els assistents a l'acte, s'han pogut tractar qüestions com ara què se'n va fer del fill esquizofrènic de Companys, si realment va haver-hi algun jutge que defensés el president en el moment de dictar sentència, i d'altres curiositats dels assistents. "Espanya es torna a quedar a la cua, quan tant Alemanya per la seva actuació amb la Gestapo, com França, amb la connivència amb aquests, han demanat perdó a Catalunya, i Espanya no ha estat capaç encara ni d'anul·lar els sumaríssims", afirmava Mateu Chalmeta que va recordar també el paral·lelisme existent amb la figura del també assassinat Alcalde Xifré a Badalona. "Xifré va ser allò que fou Companys, però a Badalona. La màxima autoritat de la ciutat assassinada pel franquisme".

Carme Capdevila

Badalona rebrà 600.000€ per seguir la lluita per la convivència i la integració

El departament d'Acció Social i Ciutadania liderat per l'ara candidata d'Esquerra, Carme Capdevila, ha signat un conveni conjuntament amb el Ministeri de Treball i Immigració per tal de subvencionar amb 600.000€ les polítiques i les accions que des de Badalona es puguin seguir fent per afavorir la convivència i la integració en els barris amb més immigració de la nostra ciutat. El projecte compta amb dos eixos bàsics: el foment de la cohesió social i l’aplicació de mesures contra la crisi econòmica. Per la seva banda, els objectius són: * Garantir la igualtat d’oportunitats amb la promoció de l’èxit escolar i la millora del capital educatiu de les famílies, * potenciar la formació i el coneixement mutu entre nouvinguts i població autòctona, * promoure l’associacionisme i la participació juvenil, i * facilitar la formació, la orientació i la inserció laboral, especialment entre el col·lectiu de joves. Terrassa, Salt i El Vendrell, seran les tres altres poblacions que es repartiran el total de 2,5 milions d'€ que constitueix la globalitat del pla pilot. La Generalitat resta a l'espera d'una reunió amb tots quatre municipis per tal d'enfocar les accions que es duran a terme amb aquesta subvenció. Per a conèixer més, podeu visitar el següent enllaç.

Butlleta

La loteria del país veí, la loteria que toca

Des d'avui ja disposem dels números de loteria pel sorteig que es farà al país veí, el 22 de desembre de 2010. El número com cada any és el 38629 i cada papereta tindrà un preu de 3€ (la participació és de 2,40€). Per aconseguir loteria d'Esquerra Badalona, només cal que us adreceu al local (c/Juli Garreta, 6) els dilluns i els dijous de 20:00 a 22:00, i sinó tots els matins al Grup Municipal a la Plaça de la Vila. Si no teniu compatibilitat d'horaris, també us podeu adreçar a nosaltres via xarxes socials o bé via mail a badalona@esquerra.org.

Ofrena floral al monòlit del president Companys

Un clam de llibertat per a Lluís Companys

Esquerra Republicana a Badalona ha fet aquesta matinada l'homenatge al president Lluís Companys, afusellat pel franquisme el 1940 a Montjuïc. A les set en punt, s'han llençat les tres salves d'honor que cada any representen un clam de llibertat. Acte seguit s'ha realitzat l'ofrena floral i el parlament del president de la secció local, Miquel Estruch, que ha tingut un sentit record, en les paraules que ha pronunciat, pel president màrtir, en el setantè aniversari del seu assassinat. Estruch ha recalcat que Esquerra Republicana no deixarà passar cap oportunitat per reclamar la nul·litat d'un judici sumaríssim provinent d'un règim il·legal, i que per tant, no té cap validesa. El greuge que ha contret Espanya en no voler rectificar 35 anys després de la mort del dictador, dóna fe de la manca de fermesa democràtica de l'Estat, com de la permissivitat amb els hereus dels botxins de Lluís Companys. Esquerra Badalona, com passa cada any, ha fet un doble homenatge al president Companys puix que el regidor Mateu Chalmeta, així com diversos membres de l'executiva local, ha participat en l'acte que l'Ajuntament de Badalona realitza en memòria del president republicà de la Generalitat de Catalunya, a les onze del matí.

Enric Aloy, Miquel Estruch

"En temps de crisi, l'innovació i l'enginy són la solució"

Dijous passat Esquerra Badalona va poder comptar amb un ponent de luxe; el secretari General d'Innovació, Universitats i Empresa, Enric Aloy, que va fer la ponència de la xerrada "Com sortir de la crisi?". La trentena d'assistents que es van aplegar al local d'Esquerra van poder escoltar de quina manera la Generalitat ha fet front a la crisi des del sector de la cultura i l'empresa.  Es tracta d'impulsar l'innovació en aquests camps -val a dir que no només es pot innovar a nivell tecnològic. Exemples clars són la promoció de la cultura catalana des del món de l'artesania, que d'aquí a uns anys ja podrà substituïr les clàssiques nines flamenques, els barrets mexicans, el toro, etcètera, que els turistes s'enduen a les rambles de Barcelona. Això significa que ara per ara, quan tornen als seus països, no han entès res de res de què és Catalunya. Els Centres d'Acollida Turística, escampats arreu del Principat, són un dels puntals de les iniciatives impulsades des del Govern, que acolliran diversos frangments de la Història de Catalunya en relació amb el territori on se situin. La promoció de la nova passarel·la de joves dissenyadors, la Barcelona 080, que substitueix la passarel·la Gaudí on simplement es repartien 8 milions d'€ per muntar-la i portar els dissenyadors que ja tenien un prestigi consolidat arreu del món; ha resultat ser tot un èxit després de l'allau de crítiques que va rebre el conseller republicà Huguet al principi. La 080, ha aconseguit promocionar els dissenyadors que portaran el pes de la moda catalana al món en el futur, i a més l'impuls de diversos centres de formació per aquest sector tan prolífic a Catalunya, i tan sols amb 7 milions d'€. Tanmateix, com el propi Aloy assenyalava també, la manca d'Estat propi és el principal escull, no solament pel problema financer que se'n deriva, per aconseguir sortir de la crisi sinó perquè això ens impedeix prendre les nostres pròpies decisions i enfocar com cal, des de la proximitat de la coneixença del territori, i no a 600Km de distància, la manera de sortir d'aquest atzucac que estem atravessant.

JERC Badalona

X Jornades contra la Hispanitat

Divendres passat, les JERC van celebrar la desena edició de les Jornades contra la Hispanidad, una jornada lúdico-reivindicativa que aplega un munt de joves a l'entorn de l'espai dedicat a Roca i Pi, a la Rambla. Enguany s'hi han acostat prop de 200 persones. Amb aquest acte Badalona inicia els actes d'aquesta campanya regional celebrada per totes les Seccions Locals del Maresme i Barcelonès Nord amb més força que mai reivindicant la identitat de Catalunya i la seva independència així com el rebuig a Hispanidad espanyola. L'acte es va iniciar ja ben d'hora, a les 17:30, amb activitats i tallers infantils per als més menuts. I a les 9 del vespre, el plat fort, amb la botifarrada popular amenitzada amb la millor música i el concert i barra amb la participació dels grups BEFACE i TITA MERCHE.