ERC Badalona

Totes les notícies

Cristina Gil, JERC

Les JERC es reforcen en el Congrés local Anual

La darrera assemblea de JERC del passat 22 de gener va servir per ratificar el lideratge de Cristina Gil al capdavant de la formació juvenil pel proper any, on haurà de gestionar els comicis municipals que vénen al maig. D'aquesta manera, Gil ha reforçat l'estructura local de JERC amb l'incorporació Jofre Béjar a la Secretaria d'Organització, Adrià Martínez a la Secretaria de Finances, Núria Marín a la Secretaria de la Dona, i Arnau Carbonell a la d'activisme. A més, hi haurà la presència de Mar Estruch, inaugurant la nova Secretaria d’Immigració i Medi Ambient, Oriol Rius com a Secretari de Política Municipal i Lola M. Sala que repeteix al davant de la Secretaria d’Imatge, Premsa i Comunicació. Aquesta darrera, destacava en el seu discurs de gestió informativa, que les JERC "no només hem aconseguit liderar la política municipal 2.0, sinó que des d’aquest nou àmbit de comunicació i informació treballem diàriament per despertar nou jovent que s’uneixi al moviment del teixit associatiu i independentista de Badalona”. Pel que fa a les llistes, en el mateix Congrés es van votar les persones que ocuparan els llocs assignats a JERC a les llistes que presentarà Esquerra-Accent a les municipals, tot i que els noms no trascendiran fins d'aquí a uns dies.

Mateu Chalmeta

Mateu Chalmeta assisteix a l'inauguració de la Capital de la Cultura Catalana a la parròquia d'Escaldes-Engordany

Dissabte 22 de gener, el regidor de Cultura d'Esquerra, Mateu Chalmeta, va assistir a la inauguració de la CCC 2011 a la parròquia andorrana d'Escaldes-Engordany. L'acte va simbolitzar el relleu de Badalona, que ha ostentat aquesta honorabilitat durant l'any 2010. L'acte, celebrat a la sala d'actes del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany, va representar l'expectacle "Química, maridatge del passat i del present de la nostra cultura", sota la direcció d'Ester Nadal (Escena Nacional Andorrana), i Ggerard Claret (director artístic de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra), i la participació de vuitanta artistes andorrans; amb l'objectiu de promoure les formacions i iniciatives de l'Estat. Podeu seguir la CCC Escaldes-Engordany 2011 al web www.e-e2011.ad

Joan Maragall

Cicle de poesia a l'Espai Betúlia

L'Hora de la poesia és el títol que s'ha escollit per a presentar un cicle de xerrades i lectures poètiques a l'Espai Betúlia del 26 de gener i fins l'11 de març. L'objectiu és el d'aprofundir en el misteri de les emocions des del punt de vista poètic. El cicle comptarà amb cinc sessions de poesia amb la presència de Cèlia Sánchez-Mustich, Vicenç Llorca, Jordi Virallonga, José María Micó, Jaume Pont i Eduard Sanahuja. A banda hi haurà dos recitals poètics a càrrec de Francesc Garriga i del portuguès Nuno Júdice. Per acabar, el darrer dia hi haurà la cloenda amb l'espectacle "Com si entrés en una pàtria", a càrrec d'Oriol Genís i Mireia Chalamanch, basat en textos de Joan Maragall.

Josep Santilari Pere Santilari

L'obra de Josep i Pere Santilari, en una exposició al Museu

El regidor d'Esquerra, Mateu Chalmeta, assistirà avui dijous a la inauguració de l'exposició dels germans bessons al Museu de Badalona, sota el nom de "Josep i Pere Santilari. Retrospectiva". En aquesta exposició es podran veure diverses pintures que habitualment no són visibles pel gran públic ja que pertanyen a col·leccionistes privats i, a més, vindrà acompanyada d'un catàleg amb text d'Antoni Puigverd que analitza l'obra dels pintors. Els mateixos autors, seran presents els diumenges 6 de febrer i 6 de març a les 11 del matí en una visita guiada per ells mateixos. La resta d'horaris de visita són de dimarts a divendres de 17:00 a 20:00, dissabtes de 10 a 14 i de 17 a 20, i diumenges només al matí de 10 a 14.

Joan Tardà

Treballar... fins quan?

Dilluns 31 a les 20:00, al local d'Esquerra Badalona (c/ Juli Garreta, 6), el diputat al Congrés, Joan Tardà, vindrà a fer una xerrada per explicar la gestació i el desenvolupament de tot el que ha envoltat la reforma laboral, i què s'ha fet i dit des d'Esquerra. L'acte serà presentat pel candidat d'Esquerra, Miquel Estruch, i està obert a tothom qui tingui interès a conèixer el desenvolupament fins ara de l'acció política en aquest aspecte, i resoldre tots aquells dubtes que es plantegin, amb respostes de primera mà.

Mateu Chalmeta, Miquel Estruch

Inauguració del nou espai de la plaça Antonio Machado i estrena del nou equipament a la cruïlla R. Strauss amb V. Balaguer

Un bon exemple del que és una altra i bona manera de treballar pel desenvolupament del barri i pel bé de la ciutadania ha estat la inauguració aquest matí de l'espai renovat del carrer Pau Piferrer a dalt de tot amb confluència amb Víctor balaguer: la plaça Antonio Machado, que s'esdevé amb una zona amb jocs infantils per tal de posar-la a disposició dels veïns, una zona molt castigada per l'intromissió de grups polítics que fa temps que es dediquen a frustrar els seus habitants amb alarmisme i derrotisme. El carrer Víctor Balaguer, a més, veu del tot dignificada l'actuació des de la plaça A. Machado i la confluència amb R. Strauss, amb un passeig que suposa la darrera fase de les intervencions a aquesta zona gràcies al Projecte d'intervenció Integral dels 7 barris fronterers a la Serra d'en Mena. Un projecte que ha renovat una vineta de carrers i places amb un cost de 10,6 milions. La millora de l'espai urbà de Víctor Balaguer, des de Juan Valera fins a Antonio Machado, i de la zona triangular confluent amb Strauss i Valera, suposen una intervenció de 2.540m quadrats, deixant a un sol nivell el carrer, millora del claveguera, enllumenat i millores microurbanístiques. El regidor d'Esquerra Mateu Chalmeta, i el president i alcaldable Miquel Estruch, han pogut fer la visita, a més, al nou equipament que es posa a disposició d'entitats com l'Associació extremenya Zurbarán i les Dones en Moviment. 420m quadrats de cruïlla que es distribueixen en dues plantes i una terrassa que servirà de pati a l'escola bressol que s'allotja a la banda del carrer Richard Strauss. Pel que fa estrictament a la inauguració dels dos espais, Chalmeta va presentar una queixa per escrit a Engestur, organitzadora de l'esdeveniment, per no haver fet difusió de l'acte com a mínim, en català. Aquest acte ha pogut comptar amb la participació de diverses entitats com ara el diables Kapaoltis, el cor de Zurbarán, el rociero de Badalona, Agarimos, tallers d'animació infantil i actuacions musicals a més dels voluntaris de Badalona.

Joan Soler

Joan Soler: "compteu amb mi!"

El premi Nacional de Cultura Popular 2006, el pedagog i escriptor Joan Soler anuncia mitjançant una carta al web d'Accent, la seva adhesió no política al projecte d'independents per Badalona. Amb propostes fermes per a l'àrea de Cultura des d'un punt de vista del coneixement i l'experiència de la seva vivència, Soler seguirà enriquint la maquinària dels independents i consolidant el projecte comú. Podeu consultar la seva carta mitjançant el següent enllaç: Una nova època

Pep Mita

Accent tampoc descansa per Nadal: incorporació de Pep Mita

Accent, independents per Badalona, ha incorporat una altra cara pública al seu projecte. El conegut Pep Mita, que gestiona el bloc tvb1minut amb una afiladíssima ironia, activista ciutadà des de fa molts anys, és la darrera incorporació pública, al projecte d'independents que fa setmanes aglutina el col·lectiu Accent. Entre tant, els suports interns no paren de créixer, i és que Accent no ha parat de fer feina durant el nadal. Heus ací l'enllaç a la carta que Mita ha enviat a la web d'Accent. Amb accent de Badalona Benvingut, Pep!

ERC i JERC Badalona

Esquerra i JERC Badalona rebutgen la sentència del Suprem

El Tribunal Suprem, en una espiral de violència contra tot allò que represenya Catalunya, com a institució espanyola que pretén assolir els èxits que no pot aconseguir la caverna política -pocs mesos després de la sentència del TC-, no ha tingut escrúpols a l'hora d'acarnissar-se contra un altre dels pilars bàsics del nostre país: el model reconegut internacionalment d'èxit durant els darrers trenta anys d'immersió lingüística a l'escola. Després d'un recurs de Convivencia Cívica -vinculada al popular Vidal-Quadras- el TS dóna la "raó" als pares de vint alumnes -d'un total d'1,2 milions de ciutadans en edat d'anar a escola- per a què la llengua castellana esdevingui, al mateix nivell que la pròpia del país, llengua vehicular. Un veredicte que torpedina completament el sistema sobre el qual s'ha sostingut l'escola catalana en l'actual democràcia, amb un total èxit de biligüisme, per cert. Esquerra Badalona, i les seves joventuts, sota el lideratge del candidat a l'alcaldia, Miquel Estruch, tot recolzat per desenes de militants, han sortit així a la plaça de la Vila a mostrar el seu rebuig frontal davant la impunitat de la què gaudeixen grupuscles de magistrats que pretenen decidir com hem de viure tot eludint la voluntat popular expressada a les urnes en referèndum. En defensa de l'escola catalana, Esquerra i JERC Badalona seguiran estant al peu del canó per defensar la unitat civil de la nostra ciutat, i per lluitar contra aquells qui treballen a diari per fracturar-la i desenvolupar un model de segregació cultural totalment inaceptable. Es per això que no ens queda més sortida que seguir el camí de la construcció d'un Estat Propi en el marc de la Unió Europa, per ser més lliures per poder decidir sense el jou d'un estat decadent i opressor qui som i cap on volem caminar.