ERC Badalona

Totes les notícies

Josep Huguet

El conseller Huguet visitarà avui Badalona

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, amb l'Ajuntament de Badalona, on també hi haurà el regidor Mateu Chalmeta, signaran un protocol de col·laboració per a la posada en valor dels recursos turístics intangibles situats a Badalona que estan contemplats en el Pla d'Implementació dels Recursos Turístics Intangibles de Catalunya. L'acte tindrà lloc a la Casa dels Dofins, a Badalona a les 18:30.

Lluís Companys

Companys, procés a Catalunya

El departament de Cultura i Patrimoni Cultural de l'Ajuntament de Badalona, ha fet també el seu particular homenatge al president de la Generalitat, Lluís Companys, en un cinefòrum que s'ha realitzat al teatre del Círcol. En aquest s'ha projectat la pel·lícula "Companys, procés a Catalunya" de Josep Maria Forn. La pel·lícula reflecteix amb força fidelitat la trajectòria del president des del moment en què va agafar el camí de l'exili conjuntament amb el Lehendakari Aguirre i es va establir a França. La seva detenció, la seva deportació a l'espanya feixista amb el beneplàcit francès, les tortures a Madrid i finalment el sumaríssim encara no anul·lat i el seu assassinat final, és el darrer recorregut vital d'un president que, enguany, ha complert 70 anys de la seva execució. De la seva execució només perquè Companys era el president de Catalunya. D'aquí també el subtítol de la pel·lícula "procés a Catalunya". Posteriorment hi ha hagut un col·loqui al voltant de la pel·lícula i de la figura de Companys amb el regidor de Cultura, Mateu Chalmeta, i la recentment escollida directora de la revista Sàpiens, en el seu primer acte com a tal, Clàudia Pujol. En aquest col·loqui amb els assistents a l'acte, s'han pogut tractar qüestions com ara què se'n va fer del fill esquizofrènic de Companys, si realment va haver-hi algun jutge que defensés el president en el moment de dictar sentència, i d'altres curiositats dels assistents. "Espanya es torna a quedar a la cua, quan tant Alemanya per la seva actuació amb la Gestapo, com França, amb la connivència amb aquests, han demanat perdó a Catalunya, i Espanya no ha estat capaç encara ni d'anul·lar els sumaríssims", afirmava Mateu Chalmeta que va recordar també el paral·lelisme existent amb la figura del també assassinat Alcalde Xifré a Badalona. "Xifré va ser allò que fou Companys, però a Badalona. La màxima autoritat de la ciutat assassinada pel franquisme".

Carme Capdevila

Badalona rebrà 600.000€ per seguir la lluita per la convivència i la integració

El departament d'Acció Social i Ciutadania liderat per l'ara candidata d'Esquerra, Carme Capdevila, ha signat un conveni conjuntament amb el Ministeri de Treball i Immigració per tal de subvencionar amb 600.000€ les polítiques i les accions que des de Badalona es puguin seguir fent per afavorir la convivència i la integració en els barris amb més immigració de la nostra ciutat. El projecte compta amb dos eixos bàsics: el foment de la cohesió social i l’aplicació de mesures contra la crisi econòmica. Per la seva banda, els objectius són: * Garantir la igualtat d’oportunitats amb la promoció de l’èxit escolar i la millora del capital educatiu de les famílies, * potenciar la formació i el coneixement mutu entre nouvinguts i població autòctona, * promoure l’associacionisme i la participació juvenil, i * facilitar la formació, la orientació i la inserció laboral, especialment entre el col·lectiu de joves. Terrassa, Salt i El Vendrell, seran les tres altres poblacions que es repartiran el total de 2,5 milions d'€ que constitueix la globalitat del pla pilot. La Generalitat resta a l'espera d'una reunió amb tots quatre municipis per tal d'enfocar les accions que es duran a terme amb aquesta subvenció. Per a conèixer més, podeu visitar el següent enllaç.

Butlleta

La loteria del país veí, la loteria que toca

Des d'avui ja disposem dels números de loteria pel sorteig que es farà al país veí, el 22 de desembre de 2010. El número com cada any és el 38629 i cada papereta tindrà un preu de 3€ (la participació és de 2,40€). Per aconseguir loteria d'Esquerra Badalona, només cal que us adreceu al local (c/Juli Garreta, 6) els dilluns i els dijous de 20:00 a 22:00, i sinó tots els matins al Grup Municipal a la Plaça de la Vila. Si no teniu compatibilitat d'horaris, també us podeu adreçar a nosaltres via xarxes socials o bé via mail a badalona@esquerra.org.

Ofrena floral al monòlit del president Companys

Un clam de llibertat per a Lluís Companys

Esquerra Republicana a Badalona ha fet aquesta matinada l'homenatge al president Lluís Companys, afusellat pel franquisme el 1940 a Montjuïc. A les set en punt, s'han llençat les tres salves d'honor que cada any representen un clam de llibertat. Acte seguit s'ha realitzat l'ofrena floral i el parlament del president de la secció local, Miquel Estruch, que ha tingut un sentit record, en les paraules que ha pronunciat, pel president màrtir, en el setantè aniversari del seu assassinat. Estruch ha recalcat que Esquerra Republicana no deixarà passar cap oportunitat per reclamar la nul·litat d'un judici sumaríssim provinent d'un règim il·legal, i que per tant, no té cap validesa. El greuge que ha contret Espanya en no voler rectificar 35 anys després de la mort del dictador, dóna fe de la manca de fermesa democràtica de l'Estat, com de la permissivitat amb els hereus dels botxins de Lluís Companys. Esquerra Badalona, com passa cada any, ha fet un doble homenatge al president Companys puix que el regidor Mateu Chalmeta, així com diversos membres de l'executiva local, ha participat en l'acte que l'Ajuntament de Badalona realitza en memòria del president republicà de la Generalitat de Catalunya, a les onze del matí.

Enric Aloy, Miquel Estruch

"En temps de crisi, l'innovació i l'enginy són la solució"

Dijous passat Esquerra Badalona va poder comptar amb un ponent de luxe; el secretari General d'Innovació, Universitats i Empresa, Enric Aloy, que va fer la ponència de la xerrada "Com sortir de la crisi?". La trentena d'assistents que es van aplegar al local d'Esquerra van poder escoltar de quina manera la Generalitat ha fet front a la crisi des del sector de la cultura i l'empresa.  Es tracta d'impulsar l'innovació en aquests camps -val a dir que no només es pot innovar a nivell tecnològic. Exemples clars són la promoció de la cultura catalana des del món de l'artesania, que d'aquí a uns anys ja podrà substituïr les clàssiques nines flamenques, els barrets mexicans, el toro, etcètera, que els turistes s'enduen a les rambles de Barcelona. Això significa que ara per ara, quan tornen als seus països, no han entès res de res de què és Catalunya. Els Centres d'Acollida Turística, escampats arreu del Principat, són un dels puntals de les iniciatives impulsades des del Govern, que acolliran diversos frangments de la Història de Catalunya en relació amb el territori on se situin. La promoció de la nova passarel·la de joves dissenyadors, la Barcelona 080, que substitueix la passarel·la Gaudí on simplement es repartien 8 milions d'€ per muntar-la i portar els dissenyadors que ja tenien un prestigi consolidat arreu del món; ha resultat ser tot un èxit després de l'allau de crítiques que va rebre el conseller republicà Huguet al principi. La 080, ha aconseguit promocionar els dissenyadors que portaran el pes de la moda catalana al món en el futur, i a més l'impuls de diversos centres de formació per aquest sector tan prolífic a Catalunya, i tan sols amb 7 milions d'€. Tanmateix, com el propi Aloy assenyalava també, la manca d'Estat propi és el principal escull, no solament pel problema financer que se'n deriva, per aconseguir sortir de la crisi sinó perquè això ens impedeix prendre les nostres pròpies decisions i enfocar com cal, des de la proximitat de la coneixença del territori, i no a 600Km de distància, la manera de sortir d'aquest atzucac que estem atravessant.

JERC Badalona

X Jornades contra la Hispanitat

Divendres passat, les JERC van celebrar la desena edició de les Jornades contra la Hispanidad, una jornada lúdico-reivindicativa que aplega un munt de joves a l'entorn de l'espai dedicat a Roca i Pi, a la Rambla. Enguany s'hi han acostat prop de 200 persones. Amb aquest acte Badalona inicia els actes d'aquesta campanya regional celebrada per totes les Seccions Locals del Maresme i Barcelonès Nord amb més força que mai reivindicant la identitat de Catalunya i la seva independència així com el rebuig a Hispanidad espanyola. L'acte es va iniciar ja ben d'hora, a les 17:30, amb activitats i tallers infantils per als més menuts. I a les 9 del vespre, el plat fort, amb la botifarrada popular amenitzada amb la millor música i el concert i barra amb la participació dels grups BEFACE i TITA MERCHE.

Mateu Chalmeta

Novetats als cicles de cinema infantil en català al Màgic Badalona

Segueix el programa d'èxit a Badalona que completa els cicles de cinema en català al Màgic Badalona, gràcies al conveni signat per el Consorci per a la Normalització Lingüística presidit per el regidor Mateu Chalmeta, amb una molt bona rebuda per part de la ciutadania. El cap de setmana del 16 d'octubre, l'espectador podrà gaudir de la projecció de noves pel·lícules com ara: Com ensinistrar un drac (dissabte 16 a les 16:15 i diumenge 17 a les 12:15), Viatge màgic a l'Àfrica (dissabte 23 a les 16:15 i diumenge 24 a les 12:15), Toy Story 3 (dissabte 6 de novembre a les 16:15 i diumenge 7 a les 12:15), i Shrek: feliços per sempre (dissabte 13 de novembre a les 16:15 i diumenge 14 a les 12:15). El 5 i 12 de novembre a les 16:30, i el 25 a les 20:30, com a novetat especial els espectadors podran veure Perdona si et dic amor, del llibre de Federico Moccia. Les entrades descomptades (amb què l'entrada al cinema costa 3,50€ per a tothom, menys el propi dia que en son 4€) han estat repartides pel CNL a l'alumnat de primària de Badalona i Sant Adrià de Besòs. Com en totes les pel·lícules projectades en aquests cicles, els vals que es necessitin es poden descarregar i presentar impresos a les taquilles (1 val serveix per a 1 persona) des del web de Badalona, i al de Sant Adrià. Com a novetat, amb un sol val de descompte, ja tindrem accés a tot el cicle sempre que no el deixem a la taquilla. També es poden passar a buscar pel Servei Local de Català de Badalona (av. Alfons XIII, 14-16, entl. 1a) o el de Sant Adrià (c/ Mare de Déu del Carme, 22).

Joan Puigcercós

El Consell Nacional d’Esquerra a Badalona

El Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) va acollir dissabte passat el darrer Consell Nacional d’Esquerra. El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, assegurà que ‘si Esquerra baixa, la conseqüència immediata és que el PP es convertirà en l’àrbitre de la política catalana i anirem enrere’. ‘La divisió del vot independentista pot posar Catalunya en mans del PP i això no ens ho podem permetre’, advertí. Per aquest motiu, el líder independentista demanà ‘la concentració del vot al voltant d’Esquerra, perquè qui ha de ser el jutge, qui ha de seguir empenyent és Esquerra, el partit de la gent honesta i valenta’. Puigcercós va fer aquestes declaracions durant la seva intervenció en el Consell Nacional en el que va aprovar-se per unanimitat el programa electoral per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, que té quatre eixos principals: el dret a decidir, solucions a la crisi, transparència i regeneració democràtica, i consolidació de l’estat del benestar. Esquerra és el primer partit que ha elaborat un programa 2.0, obert a la participació dels internautes que han pogut aportar les seves esmenes, de les quals se n’han acceptat un 45%. A més, els dirigents del partit han contactat amb més de 300 entitats i s’han fet 115 reunions presencials amb organitzacions, sindicats, ONG, patronals i altres entitats per preparar el programa. Durant el Consell Nacional els consellers d’Esquerra han fet balanç de l’obra de govern i, en finalitzar la reunió, ha tingut lloc una sessió fotogràfica amb tots els candidats a la llista per les eleccions al Parlament. En aquest context, el líder independentista també va fer balanç de la tasca d’Esquerra i va assegurar que ‘som un partit valent, som gent valenta que ens hem atrevit a anar contracorrent’. El president posà com a exemple la Llei de la dependència i la de serveis socials, que ‘Esquerra ha defensat amb valentia i ha empès per a la seva màxima aplicació’.