ERC Badalona

Totes les notícies

ERC, Accent, RCat, JERC

Èxit d'afluència al primer dels tres vermuts programats

Diumenge al migdia, al Cafè Antic de la Rambla, a la Rambla, la coalició formada per ERC+Accent+RCat+JERC van oferir un vermut popular a tot aquell qui volgués compartir i preguntar qualsevol cosa als candidats sobre diversos punts del programa, com ara el civisme, les infraestructures, les retallades, l'organització municipal... Tant el cap de llista, en Miquel Estruch, com d'altres mebres de la coalició van poder mantenir un debat informal alegre i fluïd amb el més de mig centenar de persones que es van anar aplegant al voltant. Tot seguit, bona part de la gent es va reunir a la plaça del Sol en una botifarrada organitzada per les JERC, en motiu del dia del treball, donat que era Primer de Maig. Amb aquests actes de petit format, des de la coalició es pretén no només fer arribar el missatge, sinó escoltar les propostes i la visió que té la gent de la ciutat; donar-los l'oportunitat de dir-hi la seva. És així que dissabte vinent hi haurà el següent vermut, aquest cop a la Rambla de Sant Joan, al bar la Paradeta, amb convocatòria també a les 11:30. Us hi esperem!

Francesc Ribot

Francesc Ribot torna a la Direcció Nacional d'ERC

Francesc Ribot, actual secretari de finances d'Esquerra Badalona i coordinador del Districte 3, a més de candidat número 6 de la Coalició Fem-ho plegats! i Conseller Nacional delegat per la Federació Comarcal del Barcelonès Nord, és des de dissabte nou membre de l'executiva Nacional d'Esquerra, de la qual ja n'havia format part en una etapa anterior. Per Esquerra Badalona suposa un reconeixement de la feina feta durant els darrers anys, i també la importància de mantenir la representació al consistori, essent l'únic municipi de tota l'Àrea Metropolitana -excepte Barcelona-, amb representació en aquests moments. Per altra banda, això suposa una nova suma d'esforços i de sensibilitats per part de l'Executiva Nacional en incorporar el company badaloní, que fins avui havia agafat les rendes del corrent intern Esquerra Independentista, que s'havia presentat al darrer Congrés Nacional de 2008. La Direcció d'Esquerra, que es troba en un procés d'acumulació de forces per desenvolupar una potent campanya per les municipals, també tanca un procés de cohesió interna que ha de portar al proper Congrés, a escollir una nova direcció que surti des del consens de totes les sensibilitats avui existents al partit. Moltes felicitats, Francesc!

Mateu Chalmeta

La Magna Celebratio arrenca fort amb el remodelat Museu com a activitat estrella

La Magna Celebratio celebra enguany la setena edició amb un programa que ha anat creixent i consolidant-se com una cita imprescindible en el calendari cultural de l'any, gràcies a la tenacitat de la regidoria de cultura, liderada pel republicà Mateu Chalmeta. Enguany, l'espai recentment estrenat de les Termes-Decumanus, serà la gran novetat del programa. Un espai que ampliarà horaris coincidint amb el festival romà, que ja ha estat visitat per milers de persones des de la seva inauguració el desembre passat. D'entre els espais que també es podran visitar, com cada any, hi ha la Casa dels dofins, la Torre Vella, el Jardí de Quint Licini i el Teatre romà. De fet, la remodelació del Museu de Badalona ha resituat la nostra ciutat en un dels principals centres d'atenció del mapa romà del país. La cuina, l'artesania i d'altres activitats per a tota la família com ara els tallers i les conferències, completaran unes jornades de reconstrucció històrica, que es divideixen temàticament en: "de re piscaria", "de architectura baetulonense", "de laboribus", "de re militari"; i finalment l'espectacle "August. El primer emperador de Roma", una obra especialment pensada pel públic jove. Trobareu més informació al web de la Magna Celebratio

2010, Badalona, CCC

Xifra rècord de 530 actes com a Capital de la Cultura Catalana 2010

L'Organització Capital de la Cultura Catalana, ha distribuït recentment entre els seus afiliats al llistat de distribució de correus una notificació especial -que després ha detallat més en el newsletter periòdic que s'envia-, on s'emfatitza amb claredat l'èxit que suposa tant per a la ciutat de Badalona, com per a la pròpia Organització dirigida per Xavier Tudela, haver pogut realitzar 530 actes al llarg de tot el 2010. Els tres actes més trascendentals des del punt de vista del seguiment massiu de la ciutadania i el desplegament de recursos; a més de l'esforç suplementari per part de la regidoria de Cultura liderada pel republicà Mateu Chalmeta, per conduir-los amb èxit han estat: la cavalcada de reis (que també va ser retransmesa per tv3), l'acte central de la capitalitat cultural, l'"Speculum, el mirall del temps", i la cloenda que va arrodonir un any d'activitats frenètiques amb la inauguració de l'espai connectat de les Termes-Decumanus. Repartits força equitativament durant l'any de CCC tenint en compte els mesos que giren a l'entorn de l'estiu, i en un context econòmic desfavorable, que no ha permès invertir-hi més; el còmput final d'actes s'ha distribuït en el calendari del 2010 de la següent manera: gener (24 activitats); febrer (81); març (36); abril (59); maig (101); juny (25); juliol (33); agost (10); setembre (31); octubre (83); novembre (28) i desembre(19). Per temes, els 530 actes es poden dividir en 9 àmbits temàtics: conferències (24); exposicions (66); festes populars (90); literatura (51); música (86); tallers (44); teatre i cinema (105); publicacions (18), altres (46). La memòria de la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010, que podeu consultar a través d'aquest enllaç, i que ha estat elaborada per la regidoria de Cultura, explica mitjançant catorze enllaços, tot el que ha donat de sí la gestió d'aquest esdeveniment que ha estat important per a la ciutat de Badalona, ja que ha suposat un impuls per a situar-la en el mapa cultural de Catalunya, tal i com li pertoca a la tercera ciutat en nombre d'habitants del país.

ERC, Esquerra, Accent, Miquel Estruch, Oriol Lladó

Estruch: "El programa té com a eix principal l'irrenunciable lluita pel pacte per la cohesió"

"El programa electoral de la coalició independentista que forma ERC, Accent, Reagrupament i les JERC no és cap carta als reis", començava assenyalant el cap de llista, Miquel Estruch. El document programàtic, que desenvolupa l’acord que vam signar les quatre formacions el febrer passat, substitueix les promeses pel realisme obligat per l’actual crisi econòmica i el persistent finançament deficient dels municipis. La candidatura Fem-ho plegats! aposta per canvis organitzatius dins l’ajuntament, pel desenvolupament de polítiques de cogestió i la complicitat de la societat civil. “Els pròxims quatre anys no seran de grans inversions ni de grans projectes constructius, però poden ser uns anys crucials per a que la ciutat aprengui a funcionar amb més eficiència, traient més profit de tots els seus recursos materials, però especialment els recursos humans i cívics”, afirma el cap de llista de la formació, Miquel Estruch. Estruch afirma que “les polítiques que tenen a veure amb la cohesió i la promoció local són irrenunciables”. Per això, per poder mantenir els mateixos serveis i millorar-ne l’eficiència en un context greu de crisi econòmica i per solucionar els nous problemes creats amb les velles solucions de sempre, Miquel Estruch destaca que cal mirar la ciutat d’una altra manera. “Caldrà fer unes altres polítiques, caldrà organitzar-nos millor. Nous problemes? Noves solucions!”, subratlla Oriol Lladó, líder d’Accent,  i número dos a la candidatura. “La política serà més important que mai: caldrà prioritzar. La política amb accent social i progressista serà imprescindible si no volem que els més desafavorits siguin també els que més pateixen.” El president comarcal, Jordi Albaladejo, també ha ressaltat el treball dels tres municipis del Barcelonès Nord, per arribar a compromisos on s'integrés la societat civil. Pel que fa al programa, ha posat l'accent en la transversalitat de la proposta que presenta Esquerra per Badalona, conjuntament amb les altres formacions que representen la coalició: "som conscients que no vivim en una illa deserta.

Sant Jordi

Per Sant Jordi, "Lletres que fan ciutat"

La coalició ERC+Accent+RCat+JERC, ha preparat per aquest Sant Jordi una proposta molt especial per fer arribar el programa de cultura a través dels llibres. Es tracta de l'iniciativa "Lletres que fan ciutat", amb què s'alliberaran 23 llibres a diferents punts de la ciutat, utilitzant el sistema del bookcrossing, i on hi podrem trobar un punt de llibre que destacarà una proposta de la part del programa dedicada a cultura. Des de la coalició creiem que la literatura en particular, i la cultura en general, son instruments imprescindibles per a la cohesió social, la vertebració de la ciutat, i per a la construcció nacional; a més de ser un dels pilars del nostre programa. Per participar d'aquesta iniciativa, s'habilitarà un espai especial al web www.femhoplegats.cat, on hi trobareu un mapa amb la localització dels 23 exemplars que s'hauran distribuït per diferents punts de la ciutat. Si els trobeu i teniu Twitter, podeu penjar una fotografia amb el llibre a través del hashtag #femhoplegats. També podeu enviar les vostres propostes i suggeriments al correu badalona@esquerra.org, ja sigui de cultura o d'altres àmbits. Pel que fa als punts de llibre i les propostes culturals que s'hi relacionen, podreu trobar per exemple: - Apostem per l’impuls d’un pla estratègic amb abast de 8 anys. - Crearem un Consell de Cultura que millori la participació, en la línia del que planteja la Taula de Cultura. - Explorarem la programació conjunta amb altres municipis de la comarca. - Reconeixem i promourem el paper dels agents privats i cívics de la cultura a Badalona. - Transformaren equipaments públics perquè siguin cogestionats amb entitats. - Especialitzarem els centres cívics per equilibrar l’oferta cultural a tota la ciutat. - Convertir Can Canyadó en casal de joves i Ca l’Andal en Centre de Tradicions Populars. - Consolidarem el corredor de cultura entre el Museu del Còmic i Dalt de la Vila. - Crearem i potenciarem una agenda cultural a la ciutat. Veniu a celebrar la Diada de Sant Jordi amb nosaltres amb propostes culturals i llibres!

Lola M. Sala, Oriol Rius

Esquerra, Accent, Reagrupament i les JERC presenten el programa de joventut

Les JERC han presentat, aquest matí, les propostes sobre joventut que la coalició Esquerra+Accent+Reagrupament+JERC incorporarà al seu programa electoral. Destaca la transversalitat dels seus eixos que relacionen les polítiques de joventut amb àmbits com la mobilitat, l’habitatge, la formació i l’ocupació, la salut, la participació, la nova ciutadania i la cultura. La coalició, que des del seu inici, ha equiparat les Joventuts a la resta de formacions que la integren, ha volgut subratllar el paper significatiu dels joves dins del pacte electoral tal i com afirmava Oriol Rius al principi de la presentació. Rius, cap de llista de les JERC, ha continuat explicant algunes de les propostes més significatives en matèria d’habitatge i mobilitat entre les quals ha remarcat els contractes de masoveria urbana i la priorització dels contractes de lloguer per sobre dels de compra en l’habitatge protegit per a joves. També ha insistit en que “cal treballar per aconseguir una millor connexió amb el Maresme durant l’horari nocturn, especialment amb Mataró” així com en “eliminar les hores fantasma d’aquests serveis”. Finalment s’ha referit a la participació com un dels puntals programàtics i n’ha comentat els punts principals especialment dedicats al Consell de la Joventut i la renovació del Pla Local de Joventut. Per la seva banda, Lola M.Sala, número 2 de les JERC, ha incidit en diverses propostes sobre consum cultural dels joves entre les quals ha ressaltat una programació jove permanent així com la creació d’una comissió jove de cultura integrada dins el Consell de Cultura que la coalició plantejarà en el seu programa general. La jove candidata ha repassat tot un seguit de propostes lligades a diversos àmbits del programa i que s’emmarquen dins la realitat quotidiana dels joves “aquest programa és per a joves i està fet per joves”. Per últim, s’ha parlat sobre la campanya electoral destinada als joves que la coalició està duent a terme, fonamentada en la difusió pels mitjans 2.

Francesc Macià

Sopar republicà a Badalona

En motiu de la commemoració de la República Catalana proclamada per Francesc Macià enguany farà 80 anys, des d'Esquerra Badalona s’organitza un sopar el proper dijous 14 d'abril, a les 21:00, a la Sargantana (c/ Sant Sebastià, 2). El preu del sopar inclourà el propi menú com també un bo d'ajut per subvencionar la campanya de municipals que s'acosta. Durant el sopar es projectarà un vídeo d’autoproducció sobre els ‘80 anys d'Esquerra Badalona i la República Catalana’, i es comptarà amb la companyia d'alguns companys de la coalició municipal badalonina (Esquerra, Accent, Reagrupament, JERC). Al tractar-se d'un espai reduït, les places són limitades (cal enviar un correu a badalona@esquerra.org, indicant-nos qui vindreu i tenir confirmació).

ERC

La coalició Esquerra+Accent+RCat+JERC rep el suport del públic del Círcol en la seva presentació

La coalició liderada per Esquerra amb Accent, Reagrupament i JERC, es va presentar ahir davant un públic que va omplir el teatre del Círcol. Un acte innovador i fresc que a més a més es va poder seguir en directe per internet des del recentment estrenat web www.femhoplegats.cat. L'acte, que va ser conduit per l'actor Xavier Ricart, va comptar amb l'intervenció d'Oriol Amorós, Oriol Rius, Laura Soler, Oriol Lladó i Miquel Estruch. El cap de llista, Miquel Estruch, ja va ressaltar de de bon principi la seva voluntat de mà estesa amb totes les forces polítiques de tradició democràtica, sense xantatges polítics previs de cap mena, i la voluntat d'impulsar un gran pacte ciutadà per la cohesió. Oriol Amorós, president de la Federació d'Esquerra Barcelona, i ex-secretari general per la Immigració de la Generalitat; va trencar una llança a favor de la integració i la cohesió, fent esment a "aquells que embruten el nom de Badalona". Amorós, va explicar que la Generalitat ha anat seguint l'evolució de Badalona des del seu departament i ha remarcat que la nostra ciutat serà una de les que es seguiran de ben a prop durant la jornada elecotoral i el posterior escrutini. Oriol Rius, en nom de les JERC de Badalona, ha afirmat que la gent jove vol participar i decidir activament en la política municipal en temes com “l’accés a un habitatge digne, a un sou digne, espais on poder estudiar, el preu del transport i la cultura entre moltes d’altres”. Laura Soler, de Reagrupament, va fer un discurs en clau nacional des de Badalona, i va destacar la necessitat de fer arribar el nostre missatge arreu del territori. "Cada ciutadà de Badalona i del país pateix un expoli per part de l'Estat de 3.000€ anuals, i un total de 22.000 milions pel que fa al conjunt del país. Som la comunitat més endeutada de l'Estat, i d'això, no tothom n'és conscient". El líder d'Accent, Oriol Lladó, va fer un discurs molt ben estructurat en què va desgranar els arguments que han dut a la naixença d'Accent, i el perquè han fet el salt a la política.