ERC Badalona

Totes les notícies

Joan Maragall

Cicle de poesia a l'Espai Betúlia

L'Hora de la poesia és el títol que s'ha escollit per a presentar un cicle de xerrades i lectures poètiques a l'Espai Betúlia del 26 de gener i fins l'11 de març. L'objectiu és el d'aprofundir en el misteri de les emocions des del punt de vista poètic. El cicle comptarà amb cinc sessions de poesia amb la presència de Cèlia Sánchez-Mustich, Vicenç Llorca, Jordi Virallonga, José María Micó, Jaume Pont i Eduard Sanahuja. A banda hi haurà dos recitals poètics a càrrec de Francesc Garriga i del portuguès Nuno Júdice. Per acabar, el darrer dia hi haurà la cloenda amb l'espectacle "Com si entrés en una pàtria", a càrrec d'Oriol Genís i Mireia Chalamanch, basat en textos de Joan Maragall.

Josep Santilari Pere Santilari

L'obra de Josep i Pere Santilari, en una exposició al Museu

El regidor d'Esquerra, Mateu Chalmeta, assistirà avui dijous a la inauguració de l'exposició dels germans bessons al Museu de Badalona, sota el nom de "Josep i Pere Santilari. Retrospectiva". En aquesta exposició es podran veure diverses pintures que habitualment no són visibles pel gran públic ja que pertanyen a col·leccionistes privats i, a més, vindrà acompanyada d'un catàleg amb text d'Antoni Puigverd que analitza l'obra dels pintors. Els mateixos autors, seran presents els diumenges 6 de febrer i 6 de març a les 11 del matí en una visita guiada per ells mateixos. La resta d'horaris de visita són de dimarts a divendres de 17:00 a 20:00, dissabtes de 10 a 14 i de 17 a 20, i diumenges només al matí de 10 a 14.

Joan Tardà

Treballar... fins quan?

Dilluns 31 a les 20:00, al local d'Esquerra Badalona (c/ Juli Garreta, 6), el diputat al Congrés, Joan Tardà, vindrà a fer una xerrada per explicar la gestació i el desenvolupament de tot el que ha envoltat la reforma laboral, i què s'ha fet i dit des d'Esquerra. L'acte serà presentat pel candidat d'Esquerra, Miquel Estruch, i està obert a tothom qui tingui interès a conèixer el desenvolupament fins ara de l'acció política en aquest aspecte, i resoldre tots aquells dubtes que es plantegin, amb respostes de primera mà.

Mateu Chalmeta, Miquel Estruch

Inauguració del nou espai de la plaça Antonio Machado i estrena del nou equipament a la cruïlla R. Strauss amb V. Balaguer

Un bon exemple del que és una altra i bona manera de treballar pel desenvolupament del barri i pel bé de la ciutadania ha estat la inauguració aquest matí de l'espai renovat del carrer Pau Piferrer a dalt de tot amb confluència amb Víctor balaguer: la plaça Antonio Machado, que s'esdevé amb una zona amb jocs infantils per tal de posar-la a disposició dels veïns, una zona molt castigada per l'intromissió de grups polítics que fa temps que es dediquen a frustrar els seus habitants amb alarmisme i derrotisme. El carrer Víctor Balaguer, a més, veu del tot dignificada l'actuació des de la plaça A. Machado i la confluència amb R. Strauss, amb un passeig que suposa la darrera fase de les intervencions a aquesta zona gràcies al Projecte d'intervenció Integral dels 7 barris fronterers a la Serra d'en Mena. Un projecte que ha renovat una vineta de carrers i places amb un cost de 10,6 milions. La millora de l'espai urbà de Víctor Balaguer, des de Juan Valera fins a Antonio Machado, i de la zona triangular confluent amb Strauss i Valera, suposen una intervenció de 2.540m quadrats, deixant a un sol nivell el carrer, millora del claveguera, enllumenat i millores microurbanístiques. El regidor d'Esquerra Mateu Chalmeta, i el president i alcaldable Miquel Estruch, han pogut fer la visita, a més, al nou equipament que es posa a disposició d'entitats com l'Associació extremenya Zurbarán i les Dones en Moviment. 420m quadrats de cruïlla que es distribueixen en dues plantes i una terrassa que servirà de pati a l'escola bressol que s'allotja a la banda del carrer Richard Strauss. Pel que fa estrictament a la inauguració dels dos espais, Chalmeta va presentar una queixa per escrit a Engestur, organitzadora de l'esdeveniment, per no haver fet difusió de l'acte com a mínim, en català. Aquest acte ha pogut comptar amb la participació de diverses entitats com ara el diables Kapaoltis, el cor de Zurbarán, el rociero de Badalona, Agarimos, tallers d'animació infantil i actuacions musicals a més dels voluntaris de Badalona.

Joan Soler

Joan Soler: "compteu amb mi!"

El premi Nacional de Cultura Popular 2006, el pedagog i escriptor Joan Soler anuncia mitjançant una carta al web d'Accent, la seva adhesió no política al projecte d'independents per Badalona. Amb propostes fermes per a l'àrea de Cultura des d'un punt de vista del coneixement i l'experiència de la seva vivència, Soler seguirà enriquint la maquinària dels independents i consolidant el projecte comú. Podeu consultar la seva carta mitjançant el següent enllaç: Una nova època

Pep Mita

Accent tampoc descansa per Nadal: incorporació de Pep Mita

Accent, independents per Badalona, ha incorporat una altra cara pública al seu projecte. El conegut Pep Mita, que gestiona el bloc tvb1minut amb una afiladíssima ironia, activista ciutadà des de fa molts anys, és la darrera incorporació pública, al projecte d'independents que fa setmanes aglutina el col·lectiu Accent. Entre tant, els suports interns no paren de créixer, i és que Accent no ha parat de fer feina durant el nadal. Heus ací l'enllaç a la carta que Mita ha enviat a la web d'Accent. Amb accent de Badalona Benvingut, Pep!

ERC i JERC Badalona

Esquerra i JERC Badalona rebutgen la sentència del Suprem

El Tribunal Suprem, en una espiral de violència contra tot allò que represenya Catalunya, com a institució espanyola que pretén assolir els èxits que no pot aconseguir la caverna política -pocs mesos després de la sentència del TC-, no ha tingut escrúpols a l'hora d'acarnissar-se contra un altre dels pilars bàsics del nostre país: el model reconegut internacionalment d'èxit durant els darrers trenta anys d'immersió lingüística a l'escola. Després d'un recurs de Convivencia Cívica -vinculada al popular Vidal-Quadras- el TS dóna la "raó" als pares de vint alumnes -d'un total d'1,2 milions de ciutadans en edat d'anar a escola- per a què la llengua castellana esdevingui, al mateix nivell que la pròpia del país, llengua vehicular. Un veredicte que torpedina completament el sistema sobre el qual s'ha sostingut l'escola catalana en l'actual democràcia, amb un total èxit de biligüisme, per cert. Esquerra Badalona, i les seves joventuts, sota el lideratge del candidat a l'alcaldia, Miquel Estruch, tot recolzat per desenes de militants, han sortit així a la plaça de la Vila a mostrar el seu rebuig frontal davant la impunitat de la què gaudeixen grupuscles de magistrats que pretenen decidir com hem de viure tot eludint la voluntat popular expressada a les urnes en referèndum. En defensa de l'escola catalana, Esquerra i JERC Badalona seguiran estant al peu del canó per defensar la unitat civil de la nostra ciutat, i per lluitar contra aquells qui treballen a diari per fracturar-la i desenvolupar un model de segregació cultural totalment inaceptable. Es per això que no ens queda més sortida que seguir el camí de la construcció d'un Estat Propi en el marc de la Unió Europa, per ser més lliures per poder decidir sense el jou d'un estat decadent i opressor qui som i cap on volem caminar.

català

Concentració de rebuig a la sentència i per la defensa de la llengua

El Tribunal Suprem espanyol (TS) va emetre ahir dimecres tres sentències que, basant-se en la retallada del Tribunal Constitucional espanyol (TC) de l'Estatut, insten el Govern a modificar el sistema educatiu per equiparar el castellà com a llengua vehicular al costat del català a totes les escoles i en tots els cursos del cicle d'ensenyament obligatori, és a dir, fins als 16 anys. En conseqüència, la Generalitat de Catalunya haurà d'adoptar les mesures que calgui per adaptar el seu sistema d'ensenyament a la nova situació: "De la mateixa manera – diuen les sentències - declarem el dret del recurrent al fet que totes les comunicacions, circulars i qualsevol altra documentació tant oral com escrita que li siguin remeses pel centre [d'ensenyament] siguin també en castellà" La conclusió és que la legislació de l'Estat espanyol, de forma clarament manifesta i explícita, fa un tracte discriminatori vers el català, que sofreix amb aquests encadenaments de sentències, un atac sever i greument lesiu respecte de la seva pervivència. Bo i rebutjant la sentència, reafirmem el nostre ple suport al model educatiu català que és un clar exemple i referència internacional. Interpretem, a més, que aquestes sentències somouen perillosament els fonaments bàsics de la nostra convivència i suposen un atac directe a la nostra identitat nacional i unitat com a poble, amb voluntat de segregar la societat catalana i trencar el nostre model social. El català és la llengua pròpia de Catalunya, base i fonament de la nostra identitat i cohesió nacional. En aquest sentit, Esquerra Republicana de Catalunya no pot restar impassible davant les agressions jurídiques i polítiques de l’Estat Espanyol que, una vegada més, es mostra inequívocament no pas com l’Estat propi dels catalans sinó com un Estat hostil. Davant d’aquesta evidència, a part de rebutjar la sentència ens reafirmem en que no ens queda cap altra sortida possible per preservar la nostra identitat nacional, que la construcció d’un Estat Propi en el marc de la Unió Europea i fem una crida a tota la nostra militància i a tots els badalonins i badalonines a defensar la nostra identitat amb tota la fermesa que calgui.

Mateu Chalmeta

Èxit absolut en la reobertura del Museu de Badalona

Divendres a la tarda, aprofitant la cloenda de la Capital de la Cultura Catalana, i el relleu d'aquesta en el Cònsul General del Comú d'Escaldes-Engordany a Andorra, la regidoria de Cultura, encapçalada pel republicà Mateu Chalmeta, va poder presentar també davant d'una gran espectació ciutadana, el nou espai Termes-Decumanus. Amb un discurs en clau molt positiva, "estem arrelats al futur" com deia en Mateu Chalmeta, la també renovada sala d'actes del Museu de Badalona va ser l'escenari del traspàs de capitalitat cultural. Durant l'acte va haver-hi dues actuacions de components de la Murtra Ensemble i també la projecció d'un vídeo amb els fets més destacats que hem pogut gaudir aquest any; des de la programació de més d'un miler i mig d'actes fins a la consolidació d'un model municipal cultural que aglutinarà la gestió dels tres teatres de la ciutat, amb una inversió en obres de millora inclosa en el cas del Blas Infante i el Principal. Tot seguit, l'acte més esperat pels ciutadans que es van aplegar a les portes del Museu de Badalona, a l'exterior: la inauguració de l'anhelada connexió de les Termes i el Decumanus amb un recorregut de prop de 400 metres per la fascinant Baetulo. Cal dir que fins la jornada de reis, hi haurà visites gratuïtes al nou espai, per a què tothom tingui l'oportunitat de conèixer un dels motius de més orgull badaloní, i una de les tasques (museïtzar tot aquest espai) més ben gestionades del mandat.