ERC Badalona

Totes les notícies

JERC Badalona

X Jornades contra la Hispanitat

Divendres passat, les JERC van celebrar la desena edició de les Jornades contra la Hispanidad, una jornada lúdico-reivindicativa que aplega un munt de joves a l'entorn de l'espai dedicat a Roca i Pi, a la Rambla. Enguany s'hi han acostat prop de 200 persones. Amb aquest acte Badalona inicia els actes d'aquesta campanya regional celebrada per totes les Seccions Locals del Maresme i Barcelonès Nord amb més força que mai reivindicant la identitat de Catalunya i la seva independència així com el rebuig a Hispanidad espanyola. L'acte es va iniciar ja ben d'hora, a les 17:30, amb activitats i tallers infantils per als més menuts. I a les 9 del vespre, el plat fort, amb la botifarrada popular amenitzada amb la millor música i el concert i barra amb la participació dels grups BEFACE i TITA MERCHE.

Mateu Chalmeta

Novetats als cicles de cinema infantil en català al Màgic Badalona

Segueix el programa d'èxit a Badalona que completa els cicles de cinema en català al Màgic Badalona, gràcies al conveni signat per el Consorci per a la Normalització Lingüística presidit per el regidor Mateu Chalmeta, amb una molt bona rebuda per part de la ciutadania. El cap de setmana del 16 d'octubre, l'espectador podrà gaudir de la projecció de noves pel·lícules com ara: Com ensinistrar un drac (dissabte 16 a les 16:15 i diumenge 17 a les 12:15), Viatge màgic a l'Àfrica (dissabte 23 a les 16:15 i diumenge 24 a les 12:15), Toy Story 3 (dissabte 6 de novembre a les 16:15 i diumenge 7 a les 12:15), i Shrek: feliços per sempre (dissabte 13 de novembre a les 16:15 i diumenge 14 a les 12:15). El 5 i 12 de novembre a les 16:30, i el 25 a les 20:30, com a novetat especial els espectadors podran veure Perdona si et dic amor, del llibre de Federico Moccia. Les entrades descomptades (amb què l'entrada al cinema costa 3,50€ per a tothom, menys el propi dia que en son 4€) han estat repartides pel CNL a l'alumnat de primària de Badalona i Sant Adrià de Besòs. Com en totes les pel·lícules projectades en aquests cicles, els vals que es necessitin es poden descarregar i presentar impresos a les taquilles (1 val serveix per a 1 persona) des del web de Badalona, i al de Sant Adrià. Com a novetat, amb un sol val de descompte, ja tindrem accés a tot el cicle sempre que no el deixem a la taquilla. També es poden passar a buscar pel Servei Local de Català de Badalona (av. Alfons XIII, 14-16, entl. 1a) o el de Sant Adrià (c/ Mare de Déu del Carme, 22).

Joan Puigcercós

El Consell Nacional d’Esquerra a Badalona

El Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) va acollir dissabte passat el darrer Consell Nacional d’Esquerra. El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, assegurà que ‘si Esquerra baixa, la conseqüència immediata és que el PP es convertirà en l’àrbitre de la política catalana i anirem enrere’. ‘La divisió del vot independentista pot posar Catalunya en mans del PP i això no ens ho podem permetre’, advertí. Per aquest motiu, el líder independentista demanà ‘la concentració del vot al voltant d’Esquerra, perquè qui ha de ser el jutge, qui ha de seguir empenyent és Esquerra, el partit de la gent honesta i valenta’. Puigcercós va fer aquestes declaracions durant la seva intervenció en el Consell Nacional en el que va aprovar-se per unanimitat el programa electoral per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, que té quatre eixos principals: el dret a decidir, solucions a la crisi, transparència i regeneració democràtica, i consolidació de l’estat del benestar. Esquerra és el primer partit que ha elaborat un programa 2.0, obert a la participació dels internautes que han pogut aportar les seves esmenes, de les quals se n’han acceptat un 45%. A més, els dirigents del partit han contactat amb més de 300 entitats i s’han fet 115 reunions presencials amb organitzacions, sindicats, ONG, patronals i altres entitats per preparar el programa. Durant el Consell Nacional els consellers d’Esquerra han fet balanç de l’obra de govern i, en finalitzar la reunió, ha tingut lloc una sessió fotogràfica amb tots els candidats a la llista per les eleccions al Parlament. En aquest context, el líder independentista també va fer balanç de la tasca d’Esquerra i va assegurar que ‘som un partit valent, som gent valenta que ens hem atrevit a anar contracorrent’. El president posà com a exemple la Llei de la dependència i la de serveis socials, que ‘Esquerra ha defensat amb valentia i ha empès per a la seva màxima aplicació’.

CCCC

Es presenta la iniciativa "Tots som una colla"

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha presentat recentment l'iniciativa "Tots som una colla" que s'adreça a les persones nouvingudes amb la voluntat d'integrar-les al món casteller amb una sèrie de tallers teòrics i pràctics introductoris. La colla dels Castellers de Badalona, és una formació implicada en un projecte que compta de sortida amb el suport de dos departaments de la Generalitat de Catalunya, el d'Acció Social i el de Cultura i Mitjans de Comunicació. Cal recordar que enguany, el moviment casteller arreu de Catalunya es vol reivindicar per assolir la fita històrica d'esdevenir Patrimoni de la Humanitat (UNESCO), candidatura en la qual s'hi està abocant tothom, tant entitats, particulars, com moltes institucions. En concret, les activitats que organitzaran els Castellers de Badalona tant a la ciutat com fora són les següents: -Dimecres 13 d'octubre a les 20:30 a l'Ateneu de Sant Roc, un assaig. -Dimecres 20 d'octubre a les 20:30 a l'Ateneu de Sant Roc, un altre assaig. -Dimecres 22 d'octubre a les 19:30 a la Mobba, un tercer assaig. -Diumenge 24 d'octubre a les 12:00 a Sant Just Desvern, l'actuació en motiu de la Festa Major del poble amb la participació també dels Castellers d'Esplugues i els Xics de Granollers. Podeu trobar també la informació visitant aquesta plana web (web dels Castellers de Badalona) i en aquesta altra (web de la CCCC)

Oriol Jordan

Oriol és nomenat director de campanya d'Esquerra

Oriol va ser escollit dijous en executiva Director de campanya d’Esquerra a Badalona. De fet, ell mateix s’hi va proposar pel lloc. “Perquè tinc ganes, perquè tinc temps i perquè estic motivat. I a més, perquè puc treballar colze a colze amb el cap de llista cosa que, per altra banda, ja estic fent”. Aquests són els arguments que van fer decidir a Oriol per a postular-se en aquest sentit. Aquesta és una de les primeres decisions al voltant de la campanya tant de l'executiva local com del ja escollit cap de llista Miquel Estruch, l'actual president local, que comença a moure les peces del tauler d’escacs, tot just haver estat nomenat. Mitjançant una campanya que pretén ser força innovadora, i s’està gestant ja, Esquerra vol assolir la xifra de 7.000 vots, recuperar el segon regidor i aspirar a un de tercer. “Hem d’aconseguir millorar molt respecte la darrera campanya, en què crec que no ho vam acabar de fer bé. Per això aquesta vegada presentarem una proposta de campanya més original que vagi més enllà del simple tràmit d’assistir a un acte electoralista.” Oriol s’explicava: “No hem d’aspirar només a mantenir la representació ara que les enquestes diuen que correm perill de perdre la representació el 2011, perquè sinó ens estaríem sentenciant nosaltres mateixos. Tenim el candidat que necessitem i hi creiem” va afirmar.

Enric Aloy

Demà dijous, xerrada d'Enric Aloy a Badalona

Esquerra Badalona prepara per demà la xerrada "Com sortir de la crisi?" que serà presentada per el Secretari General d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, Enric Aloy, ponent de prestigi exercint aquesta altíssima responsabilitat al govern de Catalunya. La xerrada està prevista demà dijous a les 20:00 al local d'Esquerra Badalona (c/Juli Garreta 6) i és de caràcter obert. Una bona oportunitat que cal no perdre donat el prestigi del ponent com també de la ponència que se'n desprendrà. D'aquesta manera animem a tothom qui estigui interessant en atendre o resoldre dubtes sobre aquesta qüestió de cabdal importància, a apropar-se o convidar qualsevol altre a venir al local d'Esquerra dijous.

Mateu Chalmeta

Mateu Chalmeta lidera la resposta unànime anti-PP al ple

El regidor d'Esquerra, Mateu Chalmeta, va repetir una vegada més al PP en el ple municipal que es va celebrar ahir que "estan instal·lats en la mentida". No és doncs, la primera vegada que els ho recriminava. És més, "vostès saben perfectament que estan mentint, i els hi és igual. Tot per un grapat de vots", va afirmar. El plenari, que havia començat amb la notícia oficial de l'arribada del Corte Inglés i els jutjats, necessària per a la dinamització urbanística de la zona de Coll i Pujol; va ser enterbolit pel debat sobre la immigració a Badalona, arran de la visita de l'eurodiputada francesa a la recerca de campaments gitanos romanesos inexistents. Chalmeta va ser la punta de llança de la reacció en contra de la política a què darrerament sotmet el PP a la ciutadania. "Vostès estan embrutant una vegada i una altra el bon nom de Badalona, mentre nosaltres ens esforcem a treballar per desenvolupar polítiques a favor de la integració". Els regidors del PP van anar-se crispant, i més al sentir-se al·ludits quan Chalmeta els va recordar la coneguda sentència de Joseph Goebbels, cap de propaganda de l'NSDAP: "Si una mentida es repeteix prou, acaba per convertir-se en realitat". "Si s'han sentit al·ludits, per alguna cosa serà" els va respondre. La portantveu popular, va quedar retratada quan va ser acusada per Chalmeta de saltar-se el reglament d'usos lingüístics en no haver presentat una moció com a mínim en català, tal i com demana la norma, la qual cosa és motiu de sanció. La rèplica de la portantveu popular va ser clara: "em passo pel forro la llei del català"; declaració especialment significativa per una formació que diu defensar els valors democràtics, la Constitució, i la llei. La Vaga General Esquerra Badalona ha estat l'únic partit que ha votat favorablement a la moció presentada per Iniciativa en suport a la Vaga General del 29-S. De fet, Esquerra com les JERC Badalona han estat unes de les entitats que més s'han implicat a nivell local en els preparatius d'aquesta convocatòria de protesta.

Portada revista l'Esquerra local

Surt un nou exemplar de l'Esquerra local

Esquerra Badalona treu un dels números més potents de la seva revista "l'Esquerra local", des de fa un temps ara en format digital (PDF). La revista és un recull de l'actualitat del partit més recent i de l'activitat d'aquest durant les darreres setmanes. En aquest número, a més hi podrem trobar una entrevista en exclusiva amb Stijn Delmotte, líder juvenil de l'N-VA flamenc, que es va atendre la nostra publicació des de Lovaina (Flandes). A més a més hi ha el recull de les informacions i les impressions dels protagonistes de les assemblees generals extraordinàries local i comarcal, on vam escollir tant en Miquel Estruch com en Mateu Chalmeta.  A més a més hi ha l'actualitat de Badalona Capital de la Cultura catalana i d'ERC, l'espai JERC: que presenta la novetat del "Sant Tornem-hi!", i l'activitat del regidor republicà Mateu Chalmeta. Us la podeu descarregar des d'aquí, o bé cercant-la a la secció butlletí, on també trobareu les edicions anteriors.

Miquel Estruch

Miquel Estruch liderarà el projecte d'Esquerra a Badalona

Esquerra Badalona resol la darrera incògnita aquest dijous en l’Assemblea Extraordinària que ha escollit novament cap de llista per a les properes eleccions municipals el maig del 2011. Miquel Estruch, l'actual president de la secció local, ha estat escollit amb prop del 85% dels vots favorables de la militància convocada en assemblea general extraordinària; la qual cosa dóna un reforç molt gran a aquesta candidatura a més de demostrar que Esquerra farà pinya a l'hora de lluitar i defensar aquest projecte capitanejat per un candidat de caràcter i amb un perfil molt lligat a la ciutat. Un projecte que passa per la clara vocació municipalista del partit que es veu ara reforçada pel seu líder, Estruch, que no ha amagat mai que la seva motivació política se centra en treballar per Badalona. Estruch ha estat sempre molt lligat a la vida social de Badalona. Vinculat a les principals entitats de la ciutat, la Penya i el Club Natació, i amb una intensa vinculació en l'àmbit directiu de l'esport, que l'ha portat a ser directiu de dues federacions esportives, i president de l'Associació Internacional del Patí de Vela, sempre ha seguit la política de la ciutat de molt a prop. Lligat políticament en l'àmbit de l'esquerra independentista, i de formació ideològica marcadament republicana, ara encapçalarà el projecte d'Esquerra Badalona, amb una proposta oberta a tots els independentistes d'esquerres de la ciutat per tal de poder presentar una candidatura innovadora començant per la confecció de la llista, el programa i la posada en funcionament de la campanya. Amb això des d'Esquerra creiem que podem recuperar el segon regidor amb possibilitats d'assolir el tercer. Esquerra, que des dels seus orígens ha estat un partit eminentment municipalista, encara la nova etapa amb força i entusiasme, i engresca a tothom a participar de la seva passió per Badalona.