ERC Badalona

Totes les notícies

Miquel Estruch, Esther Garcia, Carolina Sanvicens

"Sóc catalana de naixement i espanyola per força"

D'aquesta manera s'expressava la ja centenària militant d'Esquerra Badalona Carolina Sanvicens quan ha rebut la delegació de la Direcció d'Esquerra Badalona a casa seva, avui a les 19:00. Esquerra ha homenatjat aquesta tarda la seva militant més gran que enguany ha fet cent anys, Carolina Sanvicens, a qui s'ha entregat la medalla simbòlica de Francesc Macià, i un bouquet de flors. Sanvicens, que ja és besàvia, conserva un estat de salut excel·lent i molt envejable; demostrant que encara no ha dit la darrera paraula en aquest món, ans al contrari, no veu perquè no ha de seguir-hi. Tant amb Mateu Chalmeta, regidor d'Esquerra, Miquel Estruch, president d'Esquerra, Esther Garcia, vicepresidenta, com amb Oriol Jordan, Secretari d'Imatge, que han quedat astorats de veure-la en tant perfecte estat i amb una excel·lent lucidesa, Carolina Sanvicens ha pogut enraonar una estona sobre les diverses èpoques que ha viscut, fent esment en els anys de la postguerra civil i la pobresa d'aquell temps, com també dels temps de fam de la Primera Gran Guerra, a banda d'altres anècdotes. Carolina s'ha mostrat també preocupada pel fet que no ha arribat mai a comprendre com pot ser que des d'Espanya es mostri tant d'odi vers Catalunya, una cosa que ella de molt petita ja sentia a dir. I amb fermesa afirmava "Jo no he tingut mai cap problema amb els espanyols, no els vull cap mal, però que respectin la Terra!"

Pompeu Fabra

S'inaugura l'exposició "Una llengua per a tot i per a tothom"

El regidor de Cultura, Mateu Chalmeta, va inaugurar el passat dilluns l'exposició dedicada a Pompeu Fabra "Una llengua per a tot i per a tothom" que romandrà a l'Espai Betúlia fins el 20 de novembre. La mostra, vol fer un recorregut sobre la trajectòria vital del Mestre Fabra sobretot al seu pas per Badalona, on va ultimar la seva obra més reconeguda, el "Diccionari General de la Llengua Catalana". Així hi podrem trobar un recull d'objectes personals, fitxes lingüístiques, documents del padró municipal... Després de la recent inauguració de l'estació de metro "Badalona Pompeu Fabra", aquesta nova iniciativa inclosa dins els actes de la Capital de la Cultura catalana 2010, també és un homenatge més d'aquesta ciutat que s'ha abocat des de sempre amb la figura del cèlebre lingüista.

Oriol Junqueras

Junqueras: ‘És indignant la persecució del col·lectiu gitano que promou el Partit Popular per tot Europa’

L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha afirmat que la visita de l’eurodiputada de la UMP Marie-Thérèse Sánchez-Schmid, de la mà del Partit Popular de Catalunya, al barri badaloní de la Salut és un pas més en la persecució del col·lectiu gitano per tot Europa. "És veritat que, en alguns casos, la integració de la comunitat gitana genera dificultats. Però la política d’estigmatitzar la població romaní no ho resolt, al contrari, eixampla la distància amb la resta de la societat, genera més recel, i dificulta encara més la integració. És per això que crec que el PP està duent a terme una política completament irresponsable i que agreuja la situació. El que cal són solucions imaginatives, i no generar més crispació", ha defensat Junqueras. L’eurodiputat republicà també ha recordat que l’expulsió dels gitanos de França és una aberració dels drets humans, i també una vulneració flagrant dels principis fonamentals de la Unió Europea com el de lliure circulació o el de no discriminació per ètnia. "Hem de ser molt curosos amb la preservació dels drets civils dels ciutadans, i és indignant que es persegueixi un col·lectiu d’aquest manera per tot Europa", ha recalcat Junqueras. Així mateix, l’eurodiputat d’Esquerra ha recordat que tant la Comissió com el Parlament Europeu s’han pronunciat clarament en contra de les expulsions dels gitanos de França. En aquest sentit, Junqueras ha subratllat que el PP està fent un discurs sobre la immigració d’extrema dreta i al marge de les institucions comunitàries.

passeig marítim

Chalmeta valora positivament la inversió en el passeig marítim

El Govern de Badalona ha aconseguit que finalment el Ministeri de Foment hagi fet el pas després de deu anys de reclamacions i per fí es disposi a invertir 9,4 milions en el tram de passeig marítim que es comprèn entre el carrer de Mar i el Port de Badalona. Mateu Chalmeta ha valorat molt positivament l'inici finalment de les obres mentre assistia aquest dijous a la tarda al soterrament de la primera pedra al Port, primera actuació simbòlica del projecte que comprèn 1,2 quilòmetres del nostre litoral. L'obra es preveu que tindrà una durada de 18 mesos i hi haurà una gran plaça que connectarà el passeig amb el recinte del port. Al llarg del passeig s'utilitzarà el formigó més l'interior i la fusta més a la vora del mar, i hi hauran passeres d'accés per les persones amb discapacitat física.

Mateu Chalmeta

Mateu Chalmeta assisteix a la inauguració del nou CAP Progrés-Raval

El regidor d'Esquerra Badalona, Mateu Chalmeta, ha assistit aquest divendres a la inauguració del nou CAP Progrés-Raval, al carrer Gral Weyler núm 44. L'obra de govern, ha suposat una inversió en aquest equipament de 3,3 milions, i facilitarà un servei a prop de 20.000 persones que s'havien de desplaçar fins el CAP La Riera. Chalmeta ha visitat en aquesta jornada inaugural unes instal·lacions de prop de 1.600m2 que oferiran serveis de medicina general, pediatria, puericultura, infermeria i odontologia; deslliurant així al CAP La Riera que podrà incorporar els serveis d'atenció a la salut reproductiva i sexual i un Centre de Salut Mental per Adults (CSMA).

Miquel Estruch

Esquerra Badalona commemora la Diada 2010 amb algunes novetats

Esquerra Badalona ha commemorat amb un èxit de participació en diversos actes, l'històrica jornada de l'11 de setembre d'enguany, Diada Nacional de Catalunya; amb algunes novetats i canvis respecte sobretot de l'acte del 10 de setembre a la nit d'anys anteriors. Divendres 10 de setembre, un quart abans de mitjanit, Esquerra, representada pel seu president, Miquel Estruch, i Reagrupament.cat, per Francesc Lleal, van fer una ofrena floral conjunta a la Plaça Constitució després de l'acte per la Diada d'Òmnium Cultural Barcelonès Nord, que va fer la seva respectiva ofrena. El bon clima existent entre les dues formacions polítiques ha propiciat aquesta col·laboració puntual la qual des d'Esquerra es valora molt positivament. Així, l'Ofrena d'Esquerra a la Plana quedava substituïda per aquest acte conjunt i unitari de l'independentisme badaloní. El tradicional esmorzar independentista va cobrir la jornada matinal de la Diada com a acte central d'Esquerra per aquesta jornada. Una setantena de persones van omplir la Plaça Constitució només deu hores després de l'ofrena que abans esmentàvem. Un acte tant lúdic i de germanor, però sense oblidar la vessant de reivindicació política i nacional, amb les intervencions de la portantveu de les JERC, Cristina Gil, el regidor d'Esquerra, Mateu Chalmeta, i el president d'Esquerra, Miquel Estruch. Des de Badalona, una representació de la secció local ben àmplia participaria després en la manifestació unitària a Plaça Urquinaona de Barcelona, a les 17:00.

Mateu Chalmeta

El Virolet, obrirà les seves portes el proper 18 d'octubre a Bufalà

El barri de Bufalà i el Districte 3, ben aviat podran gaudir d'un nou equipament municipal dedicat als infants. Es tracta de la nova Escola Bressol Municipal, El Virolet, que és una de les actuacions més importants que s'han aconseguit per al Districte que gestiona Esquerra de la mà del regidor Mateu Chalmeta. Aquesta Escola Bressol, té una superfície d'uns 1.200 m2 i disposa de 107 places, totes elles distrbuides en una aula per a 8 nens i nenes de fins a 1 any, tres amb 13 places cadascuna per a nenes d'entre 1 i 2 anys, i tres més amb 20 places. Amb aquesta ja seran cinc les llars d'infants municipals que ofereix l'Ajuntament de Badalona, amb un total de 415 places, que s'hauran d'incrementar en el futur amb noves escoles més a Montigalà-Batllòria i Canyadó. La inauguració, pel proper 18 d'octubre.

Mateu Chalmeta

Mateu Chalmeta és escollit candidat del Barcelonès Nord al Parlament

L'actual i únic regidor d'Esquerra Republicana a la comarca, Mateu Chalmeta, va ser escollit ahir dimecres en el Congrés Extraordinari de la Federació Comarcal del Barcelonès Nord per decidir el primer candidat de la comarca, que ocuparia la vacant del número 14 a les llistes d'Esquerra, per a la demarcació de Barcelona. Amb un discurs que va girar a l'entorn de tres motius, Chalmeta va anar desgranant els arguments que el van portar a presentar-se com a candidat: "perquè em fa il·lusió, perquè em sento preparat, i perquè toca". Chalmeta considera que gràcies a l'experiència municipal, que per ell ha estat una escola, pot afirmar ara sí que està preparat per assumir la responsabilitat d'exercir com a diputat en cas de sortir escollit. D'altra banda, gràcies també a aquest bagatge i experiència institucional, dóna el prestigi necessari que requereix la persona que ocupi el número 14 de les llistes per Barcelona. Finalment va prometre que de sortir escollit, "portaré la veu de la comarca al Parlament i acostaré el Parlament a la comarca". L'altra candidatura, la presentada per l'adrianenc Rubèn Arenas, va aconseguir el segon lloc de la comarca amb un discurs ben valent en el que va voler transmetre que "tot i ser una comarca amb només tres municipis, hem de fer valer el nostre pes tant en el sí d'Esquerra com fora".

Vine a l'esmorzar independentista de la Plaça Constitució!

Esquerra Badalona vol posar èmfasi enguany en el tradicional esmorzar independentista de la Plaça Constitució. Ja com a data més que consolidada a l'agenda de l'independentisme badaloní, aquest esmorzar popular que venim organitzant des de fa molts anys la gent d'Esquerra és un punt de trobada del sobiranisme de la nostra ciutat. Podeu donar suport a l'esmorzar que organitzem des de l'esdeveniment del Facebook d'ERC Badalona que hem creat en motiu de l'acte. A banda d'això, com a novetat especial, l'acte solemne de la nit anterior a la Plana, serà substituït per una ofrena floral conjuntament amb Reagrupament.cat a la mateixa Plaça Constitució a quarts de dotze, tot acabada la jornada cultural que organitza Òmnium en motiu de la Diada. Us deixem el llistat d'actes d'enguany: Divendres 10 de setembre A quarts de dotze - Després de la trobada d'Òmnium, Esquerra Badalona conjuntament amb RCat farem una ofrena commemorativa a la Plaça Constitució. Dissabte 11 de setembre 10:00 - Esmorzar popular independentista a la Plaça Constitució. 10:40 - Breu parlament del president de la secció local, Miquel Estruch, i del regidor d'Esquerra, Mateu Chalmeta.