ERC Badalona

Notícia

ERC recorda el president Companys l’endemà de les sentències
A causa de la greu repressió política que viu Catalunya el grup municipal d’ERC Avancem-MES no participarà de l’acte institucional del migdia


A les 7h del matí del dia 15 d’octubre, la secció local d’ERC Badalona ha homenatjat la figura del president Lluís Companys en la tradicional ofrena floral que se celebra cada any. En aquesta ocasió i davant de l’excepcionalitat política que viu el país, a banda dels càrrecs orgànics d’ERC hi han participat representants de Badalona en Comú Podem, Guanyem Badalona en Comú, Junts per Catalunya, Avancem-MES i Jovent Republicà.

Aquest cop l’acte ha vingut marcat per les sentències contra els polítics i activistes catalans empresonats injustament. La condemna a la repressió judicial, que ha comportat unes penes absolutament desproporcionades i injustes, s’ha fet sentir en els diversos parlaments que s’han fet abans de l’ofrena.

En aquest sentit el president del partit Alex Montornès, ha recordat les darreres paraules del president Companys, que malauradament, encara mantenen una vigència important:

“A tots els qui m’han agreujat perdono; a tots els qui hagi pogut agreujar demano perdó. Si he de morir, moriré serenament. No queda tampoc en mi l’ombra d’un rancor. Donaré gràcies a Déu que m’hagi procurat una mort tan bella pels ideals. Ell ha volgut aquest destí, i li dec encara la gratitud d’aquesta placidesa i serenitat que m’omple en pensar en la mort, que veig atansar-se sense temor. La meva petitesa no podia esperar una fi més digna. Per Catalunya i tot el que representa de Pau, Justícia i Amor”.


Davant de l’onada repressiva que representen les sentències envers el conjunt de la societat catalana, les seves institucions de govern i els seus representants electes, el grup municipal d’ERC Avancem-MES, ha decidit no participar en l’acte institucional que se celebrarà avui al migdia.