ERC Badalona

Notícia

ERC Avancem-MES lamenta l’absència de la llengua catalana en la recepció protocolària dels Reis Mags per part de l’alcalde PastorEnguany, el discurs tradicional de l’alcalde de Badalona en la recepció protocolària dels Reis Mags al Pont del Petroli va ser majoritàriament en castellà. L’ús de la llengua castellana en les comunicacions públiques dels regidors i regidores de l’actual govern ha anat augmentat progressivament des de l’inici del mandat.

Entre 2004 i 2005, a iniciativa d’Esquerra Republicana des de la Regidoria de Drets Civils, Badalona va impulsar el “Reglament d’ús de la llengua catalana”, que actualment segueix vigent, amb el suport de totes les forces de tradició democràtica (ERC, CiU, PSC i ICV-EUA).

En particular, l’article 16 d’aquest Reglament diu “Els càrrecs de l’Ajuntament de Badalona s’han d’expressar habitualment en català en els actes públics i les actuacions fetes dins l’àmbit lingüístic català, quan la intervenció sigui per raó d’aquest càrrec”.

Ja el primer Ajuntament democràtic de Badalona, l’any 1979 va iniciar actuacions en defensa i promoció de la llengua catalana i el 1982 es va adherir a la “Campanya per la Normalització de la Llengua” promoguda per la Generalitat de Catalunya.

El grup republicà reclama, per tant, al govern del PSC-BCeP que faci compliment del “Reglament d’ús de la llengua catalana” que va tenir un ampli consens en el moment de la seva aprovació. El portaveu del Grup Municipal d’ERC Avancem-MES ha afirmat, en aquest sentit, que “No es tracta de cap problema amb la llengua castellana, la diversitat lingüística en enriqueix, però és el deure de tots els càrrecs públics vetllar per la protecció i normalització del català”.