ERC Badalona

Notícia

ERC Avancem-MES demana que es convoqui la Comissió del Nomenclàtor per donar compliment a la moció sobre el canvi de nom del «Teatre Principal» pel de «Margarida Xirgu»


El passar 24 de setembre de 2019, durant la sessió plenària del 24 de setembre de 2019, ERC Avancem-MES va presentar una moció, defensada per Xavier Lite, que proposava el canvi de nom del Teatre Principal pel de l’actriu Margarida Xirgu; un nom fortament vinculat a Badalona. La moció demanava traslladar aquesta proposta a la Comissió del Nomenclàtor de la ciutat, per tal que prengués les mesures oportunes. El text també proposava la celebració de la Cloenda de l’Any Margarida Xirgu en aquest teatre de la ciutat el proper 25 d’abril de 2020.

La moció va ser aprovada per àmplia majoria i la iniciativa de canvi de nom compta amb el suport d’entitats importants com la Federació de Veïns de Badalona, el Círcol Catòlic, l’Orfeó Badaloní, l’Associació Catalana d’Escoles de Teatre, les FAMPAS, la Federació de Grups Amateurs de Catalunya, el Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Molins de Rei (ciutat natal de Margarida Xirgu), el Consultar d’Uruguai, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, l’Institut Català de les Dones, l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, el Museu de Badalona, el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Romeva, el Teatre Lliure i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona.

Malgrat això, encara no s’ha convocat la Comissió del Nomenclàtor, l’organisme on s’ha de debatre i resoldre allò que es va acordar al Ple del passat setembre. Per això, des del grup republicà es proposa que es reuneixi el més aviat possible, per tal que prengui en consideració l’acord de la moció i es pugui avançar cap al canvi de nom ben aviat.

Tenint en compte que el proper abril es tancarà l’Any Margarida Xirgu a l’actual Teatre Principal, ERC Avancem-MES considera important que l’actual govern municipal acceleri la convocatòria de la Comissió del Nomenclàtor, en tant que seria un reconeixement a l’alçada d’una de les actrius més importants que ha donat el país i que representa un orgull per a la ciutat de Badalona.