ERC Badalona

Notícia

ERC Avancem-MES proposa bonificar l’IBI als propietaris de pisos de lloguer que justifiquin que s’han acollit a la moratòria i insisteix en l’exempció d’impostos i taxes municipals en el casos de vulnerabilitat econòmicaEl Govern de la Generalitat, va resoldre, a l’inici de la crisi sanitària actual, establir una moratòria en el pagament del lloguer per a tots els arrendataris d’habitatges i locals comercials, que siguin persones físiques, del parc d’habitatge administrat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Aquesta mesura té l’objectiu de protegir les famílies amb menys recursos davant la situació d’excepcionalitat i emergència provocada pel coronavirus, reduint l’impacte econòmic que puguin patir.

En la mateixa línia i tenint en compte l’estructura de la propietat de la ciutat de Badalona (on la majoria de llogaters ho són d’un propietari privat), el grup republicà proposa bonificar l’IBI als propietaris de pisos de lloguer de Badalona que puguin acreditar que han implementat la moratòria als seus habitatges.

Alhora, considera que cal estudiar implementar una mesura semblant per als locals arrendats a autònoms i petits negocis que pateixen per poder pagar el lloguer a causa de l'aturada de la seva activitat.

D’altra banda, ERC Avancem-MES insisteix en que cal implementar exempcions de taxes i impostos municipals per aquells serveis que no s’estiguin prestant. En aquest sentit, els republicans celebren l’ajornament establert pel govern municipal, però consideren que no és suficient i que cal procedir a l’exempció de certes taxes i impostos en casos d’especial vulnerabilitat econòmica.
Mots clau
: IBI Taxes municipals