ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana denuncia l’ús partidista que el govern del PP fa en matèria de seguretat


Davant la roda de premsa que el govern del Partit Popular ha convocat aquest matí per presentar el calendari d’implementació de la Unitat Omega, Esquerra Republicana denuncia l’ús partidista constant que es fa en matèria de seguretat. La roda de premsa s’ha realitzat al barri del Gorg, davant de l’antiga fàbrica ocupada al carrer Guifré i que ha fet acompanyar amb una operació policial de la què els republicans en demanaran els resultats.

Els republicans vigilaran de prop el desplegament de la Unitat Omega. En primer lloc, en relació a les funcions d’aquesta unitat. El jutge degà de Badalona ja es va pronunciar sobre la impossibilitat de crear una unitat antiavalots per manca de competències, fet que va provocar que el govern del Partit Popular matitzés les seves intervencions. Tanmateix, en un vídeo de campanya d’en Xavier Garcia Albiol publicat el 9 de maig de 2019 a Youtube s’hi referia clarament com "¿Quieres que regrese la unidad antidisturbios (OMEGA) a Badalona?".

En segon lloc, Esquerra Republicana Badalona considera que la dedicació de 30 agents a aquesta unitat accentuarà les mancances a altres funcions de la Guàrdia Urbana com, per exemple, la policia de barri, la proximitat, l’atenció comunitària i la mediació en conflictes veïnals, entre d’altres.

Finalment, el grup republicà considera un abús laboral exigir als agents de la Guàrdia Urbana torns de 12 h seguides, tenint en compte el desgast físic i mental que comporta aquest tipus de feina.

Alex Montornès, portaveu del Grup Municipal d’ERC-Avancem MES, ha afirmat que “la seguretat no és patrimoni del Partit Popular, és una qüestió de ciutat que ens interpel·la a tots. La Guàrdia Urbana no són soldadets de plom al servei de les campanyes del Partit Popular, és una eina al servei de tots els badalonins i les badalonines. Hem de ser capaços de resoldre problemes d’una forma àgil, proactiva, mesurada i capaç de retre comptes a la ciutadania, l’Omega no és la resposta. És fum. No és un model vàlid amb dades a la mà i no hi ha cap ciutat metropolitana amb una unitat similar perquè és un servei que ofereixen els mossos. Un tema tan important de ciutat requereix consensos amplis, no campanyes de cara a la galeria”.