ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana proposa dedicar un indret de la ciutat a en Pere Casaldàliga

Els republicans faran aquesta proposta a la propera reunió de la Comissió del Nomenclàtor sense data prevista.
  
Esquerra Republicana proposarà a la propera reunió de la Comissió del Nomenclàtor dedicar un punt de la ciutat a la figura d’en Pere Casaldàliga per la seva trajectòria i dedicació en les lluites socials i pels drets dels pobles indígenes i per la defensa constant dels drets humans.

Pere Casaldàliga va traspassar el proppassat 8 d’agost a l’edat de 92 anys. Va viure gran part de la seva vida a l’Amazònia del Brasil on va defensar els drets dels Oblidats de la Terra, dels pobles indígenes i va denunciar de forma constant les injustícies socials, ecològiques i econòmiques. A més Casaldàliga també ha tingut una significativa producció literària, de poesia i d’articles de reflexió política. L’any 2006 va ser el primer català en rebre el Premi Internacional Catalunya.

Anna Lara, Presidenta del Grup Municipal d’ERC Avancem-MES ha dit “per tot el seu llegat i el testimoni de Pere Casaldàliga, volem proposar a la propera reunió de la Comissió de Nomenclàtor que s’acordi un indret de la ciutat amb el seu nom, en reconeixement per la seva vida compromesa amb les lluites socials, la denúncia de les injustícies i per haver portat una vida austera sempre al servei dels més febles”.