ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana reclama al govern del PP que es convoqui el Consell d’Administració de Badalona Cultura i es renovi la seva composició i vicepresidència

El passat 13 de març la Comissió del Nomenclàtor de Badalona va aprovar el canvi de nom del Teatre Principal pel de Margarida Xirgu. La decisió venia presa arrel de la presentació d’una moció aprovada al Ple del 14 de setembre de 2019 per part del grup d’ERC Avancem-MES i defensada per Xavier Lite, en la qual es demanava a la Comissió que acordés el canvi.  

Ara, en les publicacions vinculades al Cicle Gaudí apareix el nom de Teatre Principal-Margarida Xirgu, seguint una proposta del PP que mantenia els dos noms de forma transitòria i que no va prosperar a la Comissió del Nomenclàtor.

Aquesta decisió s’ha pres sense convocar el Consell d’Administració de Badalona Cultura, organisme que s’hauria d’encarregar d’acordar fins quan durarà aquest nom transitori i si es considera que ha de ser així o, en canvi, canviar definitivament el nom donant compliment a la decisió de la Comissió.

En tot cas el grup republicà reclama la convocatòria urgent del Consell d’Administració de Badalona Cultura i no accepta que el govern en minoria del PP prengui decisions unilateralment sense consultar-ho en els òrgans de representació pertinents.

D’altra banda, el Consell d’Administració de Badalona Cultura no s’ha renovat convenientment des de l’inici del mandat del PP, així com tampoc la seva vicepresidència que recau en la regidora de comunicació Rosa del Amo i no en la de cultura, un fet contrari als propis estatuts. 

El mateix passa amb el Consell Rector del Museu, la vicepresidenta del qual és la regidora de comerç, Rosa Bertran i no la de cultura, com havia estat sempre. 

Els republicans es pregunten, doncs, per quin motiu la regidora de cultura no assumeix la representació i competències que li pertocarien en aquests organismes municipals i quin és el valor que el PP dona a la cultura a la ciutat de Badalona.