ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana mostra la seva preocupació per les condicions laborals a l’Ajuntament de Badalona i al cos de la Guàrdia Urbana

Els darrers dies diversos sindicats de l’Ajuntament de Badalona (CCOO, UGT i IAC-CATAC), juntament amb la FEPOL, el sindicat majoritari del cos de la Guàrdia Urbana, han denunciat les condicions laborals dels treballadors públics.

Ahir els sindicats CCOO, UGT i AI-CATAC van fer públic un manifest on feien una valoració molt crítica sobre l’aplicació de les mesures de prevenció de la COVID i sobre els plans de contingència realitzats pels diferents departaments de l’Ajuntament de Badalona. A més consideren que la majoria de departaments no han estat capaços d’implementar amb èxit el teletreball i, amb algunes excepcions, no han pogut o no han tingut la voluntat d’establir torns rotatoris entre el teletreball i el treball presencial.

En paral·lel, la FEPOL va denunciar a inspecció de treball les condicions de la Comissaria de la Guàrdia Urbana que consideren es troba en una situació precària: sense càmeres de vigilància, telèfons sense funcionar, vestuaris en mal estat i problemes de climatització. Una denuncia que se suma a les que ja havien fet les darreres setmanes on van posar de manifest la manca d’aigua per beure degut a l’impagament i van reclamar a la regidora de Seguretat la falta de material per realitzar la seva tasca com són les armilles, les plaques identificatives, els butlles de denúncia o les mantes i llanternes en els vehicles de patrullatge.

Alex Montornès, portaveu del Grup Municipal d’ERC Avancem-MES, ha dit que “si no som capaços de garantir unes bones condicions laborals pels nostres treballadors i treballadores, com volem ajudar a la ciutadania? Però és que a més les condicions precàries té un impacte directe cap als serveis que rep la ciutadania que hauria de ser l'única finalitat que hauria de tenir l’Ajuntament” i ha afegit que “La falta de butlletins de denúncia és especialment greu: primer perquè impedeix que la guàrdia urbana dugui a terme una de les tasques que li són pròpies. Segon, perquè ens consta que aquesta situació és recurrent i ja havia passat feia uns mesos. La conclusió és que el consistori no aprèn dels errors i continua donant un mal servei de portes enfora, i també de portes endins, sense que el canvi de color polític suposi cap millora pel que fa a la previsió i a la eficacia".