ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana denuncia la irresponsabilitat del Partit Popular en el seu plantejament de rebuda dels Reis d’Orient: no és el moment de fer actes massius

L’emergència sanitària de la Covid 19 obliga molts municipis a buscar alternatives per a rebre els Reis d’Orient. A Badalona, la tradicional cavalcada se substituirà, amb el permís de ses majestats, per un campament estable al parc de Montigalà, obert a la visita de tots els infants del municipi. Aquesta i altres novetats han estat presentades avui pel govern del Partit Popular en una roda de premsa, només uns minuts després d’haver informat parcialment l’oposició i sense disposar encara tots els informes de protecció civil i de les autoritats sanitàries. 

ERC-Avancem Mes denuncia la precipitació del govern del Partit Popular, sempre interessat a explotar comunicativament qualsevol qüestió i a tapar el fracàs de la seva gestió, Els republicans critíquen en especial el plantejament d’esdeveniment massiu amb que s’enfoquen els actes vinculats amb els Reis d’Orient a Badalona. De fet, es preveu l’assistència de més de 3.000 persones en un mateix punt i, encara que el govern diu que se seguiran totes les mesures de distància i altres protocols com la cita prèvia, el plantejament de l’esdeveniment incorre en riscos clarament evitables per els badalonins i les badalonines.

“En un context com l’actual, la prudència i la responsabilitat obliguen a ser molt curosos i el govern del Partit Popular no ho ha estat. Tenia una oportunitat, que encara pot recuperar, d’oferir als Reis d’Orient tres campaments en diferents llocs de la ciutat, una opció que rebaixaria clarament la concentració de persones i que, a més, ajudaria al reequilibri en l’oferta cultural al municipi”, destaca Oriol Lladó, regidor del Grup Municipal d’ERC Avancem-MES.
 
“El govern del PP –continua Lladó– ja fa dies que parla d’actes espectaculars. Ara no toca fer-ho espectacular, sinó fer-ho segur i adequat a les necessitats dels Reis d’Orient i a la il·lusió dels infants de Badalona. El Partit Popular vol aprofitar els Reis d’Orient per convertir la ciutat, de nou, en el seu gran plató de televisió. És una frivolitat que no es pot acceptar, en un moment com aquest”.

D’altra banda, els republicans han demanat formalment avui tota la informació sobre la tramitació de les contractacions necessàries al voltant del Nadal, tant de l’Ajuntament com dels organismes autònoms. 
Mots clau
: Nadal 2020