ERC Badalona

Notícia

Esquerra Republicana denuncia la falta de suport del govern del Partit Popular a les persones afectades per una fuita d'aigua al carrer Sant Gonçal, al barri de Coll i Pujol


El passat 31 d’octubre diversos veïns i veïnes del carrer Sant Gonçal, al barri de Coll i Pujol, van ser desallotjats dels seus habitatges a causa d’una fuita d’aigua de la canonada principal que passa per davant dels immobles. Els veïns ja feia dies que notaven una pèrdua de la pressió de l’aigua i la fuita va provocar un buit de terres a la vorera i sota les cases que va produir esquerdes als habitatges.

La canonada, encara de fibrociment, va ser reparada per l’empresa Sorigué, que gestiona el servei d’aigües. Durant la reparació es va trencar una altra de les canonades al mateix carrer, senyal del mal estat de la xarxa al barri. Les persones afectades van poder tornar a les seves cases al constatar, els tècnics municipals, que no hi havia perill d’esfondrament.

Aquest no era el primer cop que es produïen afectacions semblants al mateix carrer, ja que, uns mesos enrere, s’havien reparat fuites en un altre tram de la via.

El 6 de novembre, l’Ajuntament va enviar una carta al veïnat afectat que els obliga a encarregar un informe tècnic i a realitzar les reparacions pertinents, si s’escau, de les seves cases en un termini de 6 mesos.

Davant d’aquests fets, cap representant del govern municipal ha assessorat ni orientat les persones afectades de cap manera i s’ha desentès dels seus problemes sense oferir cap mena de solució.

Alex Montornès, portaveu del Grup Municipal d’ERC Avancem-MES considera que “l’Ajuntament ha de ser una institució propera a la ciutadania, on les persones estiguin sempre al centre de les polítiques públiques. No podem entendre que es desetengui així dels problemes d’un veïnat que no té cap culpa d’una fuita d’aigua a la via pública que ha acabat perjudicant les seves cases. Els veïns i les veïnes no s’haurien de sentir mai abandonats pel seu propi Ajuntament”.

A més, el portaveu republicà ha mostrat la seva preocupació per l’estat de les canonades de Coll i Pujol: “és molt recurrent que es trenquin les canonades d’aigua al barri de Coll i Pujol i cal que l’Ajuntament demani a Aigües de Barcelona un estudi urgent sobre la situació del barri. Però encara ens preocupa més que l’any 2020 hi pugui haver canonades de fibrociment”.

Per aquest motiu, ERC Avancem-MES, juntament amb JxCAT, presentarà una moció al Ple de novembre per reivindicar que l’Ajuntament assessori i defensi als veïns i les veïnes del carrer Sant Gonçal i que el govern de Badalona demani un estudi sobre la situació de les canonades al barri de Coll i Pujol.