ERC Badalona

Notícia

Es farà en un cicle de conferències, xerrades i col•loquis que començaran el dia 19 de setembre i acabaran a finals d’any.

Serà un Estat centralitzat o federalista? Mantindrà les centrals nuclears, apostarà per les energies renovables o per la combinació de totes? Se n'aniran les multinacionals? Els que se sentin espanyols podran tenir doble nacionalitat? Es crearà un tribunal constitucional?
 
Aquestes i moltes altres preguntes es respondran al cicle de conferències "La república de Catalunya. Construïm un nou país", que ERC-Badalona ha organitzat aquesta tardor. Amb l'objectiu d'explicar les propostes del partit i fomentar el debat, la formació local ha programat cinc conferències monogràfiques que tindran lloc entre el 19 de setembre i el 12 de desembre i que comptaran amb especialistes de renom.
 
 La primera conferència
El primer acte es farà el dijous 19 de setembre a les 8 del vespre a la sala d'actes de l'escola Progrés. Sota el títol "Governar-nos millor: sistema electoral i organització política", el professor de Ciències Polítiques i Socials Jaume López explicarà els reptes i les propostes de la Catalunya independent en aquest àmbit. Com cada conferència, s'obrirà un torn de paraules i es repartirà documentació als assistents.

Els actes que el seguiran són "Identitats i nació a la república catalana", per part d'Oriol Junqueras (11 d'octubre); "Logística i infraestructura: un país ben connectat" amb Daniel Albalate (23 d'octubre); "Horitzó econòmic: recuperació i millor distribució", amb Núria Bosch (14 de novembre), i "Badalona en la nova república" (12 de desembre). Aquest acte de clausura abordarà l'impacte que tindrà la independència a la nostra ciutat, i tindrà un format diferent a la resta: una taula rodona amb persones rellevants de la ciutat.

Les conferències es faran en quatre barris diferents de Badalona: el Progrés, la Salut, Canyadó i Bufalà, i totes són d'accés lliure.