ERC Badalona

Notícia

Puigcercós demana concentrar el vot en Esquerra perquè la divisió independentista pot posar Catalunya en mans del PP

Joan Puigcercós
Joan Puigcercós al BCIN
El Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN) va acollir dissabte passat el darrer Consell Nacional d’Esquerra. El president d’Esquerra, Joan Puigcercós, assegurà que ‘si Esquerra baixa, la conseqüència immediata és que el PP es convertirà en l’àrbitre de la política catalana i anirem enrere’. ‘La divisió del vot independentista pot posar Catalunya en mans del PP i això no ens ho podem permetre’, advertí. Per aquest motiu, el líder independentista demanà ‘la concentració del vot al voltant d’Esquerra, perquè qui ha de ser el jutge, qui ha de seguir empenyent és Esquerra, el partit de la gent honesta i valenta’.

Puigcercós va fer aquestes declaracions durant la seva intervenció en el Consell Nacional en el que va aprovar-se per unanimitat el programa electoral per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, que té quatre eixos principals: el dret a decidir, solucions a la crisi, transparència i regeneració democràtica, i consolidació de l’estat del benestar. Esquerra és el primer partit que ha elaborat un programa 2.0, obert a la participació dels internautes que han pogut aportar les seves esmenes, de les quals se n’han acceptat un 45%. A més, els dirigents del partit han contactat amb més de 300 entitats i s’han fet 115 reunions presencials amb organitzacions, sindicats, ONG, patronals i altres entitats per preparar el programa. Durant el Consell Nacional els consellers d’Esquerra han fet balanç de l’obra de govern i, en finalitzar la reunió, ha tingut lloc una sessió fotogràfica amb tots els candidats a la llista per les eleccions al Parlament.

En aquest context, el líder independentista també va fer balanç de la tasca d’Esquerra i va assegurar que ‘som un partit valent, som gent valenta que ens hem atrevit a anar contracorrent’. El president posà com a exemple la Llei de la dependència i la de serveis socials, que ‘Esquerra ha defensat amb valentia i ha empès per a la seva màxima aplicació’. També destacà que ‘hem fet un canvi de tendència amb la llengua catalana’, tant amb la Llei del cinema, com amb el decret del català a la universitat o la Llei d’acollida, que ‘només nosaltres podíem impulsar i que només es complirà si Esquerra és decisiva, perquè durant 23 anys no s’havia fet mai’. A més, va fer referència al ‘canvi de tendència’ en la política de suport a les dones i va assegurar que la gent d’Esquerra també ha estat valenta defensant el territori, oposant-se al transvasament de l’Ebre i a la instal·lació del cementiri nuclear a Ascó. El líder independentista va subratllar també la Llei de comerç i va assegurar que ‘només si Esquerra és decisiva el comerç urbà d’aquest país estarà protegit dels grans taurons’. ‘Tot això s’ha engegat amb nosaltres i només continuarà si nosaltres som la força decisiva i condicionem el Govern d’aquest país’, va subratllat Puigcercós.