ERC Badalona

Notícia

El secretari general d'Innovació, Universitats i Empresa, dóna una lliçó magistral de com reaccionar a la crisi

Enric Aloy, Miquel Estruch
Enric Aloy a Badalona
Dijous passat Esquerra Badalona va poder comptar amb un ponent de luxe; el secretari General d'Innovació, Universitats i Empresa, Enric Aloy, que va fer la ponència de la xerrada "Com sortir de la crisi?".

La trentena d'assistents que es van aplegar al local d'Esquerra van poder escoltar de quina manera la Generalitat ha fet front a la crisi des del sector de la cultura i l'empresa.  Es tracta d'impulsar l'innovació en aquests camps -val a dir que no només es pot innovar a nivell tecnològic.

Exemples clars són la promoció de la cultura catalana des del món de l'artesania, que d'aquí a uns anys ja podrà substituïr les clàssiques nines flamenques, els barrets mexicans, el toro, etcètera, que els turistes s'enduen a les rambles de Barcelona. Això significa que ara per ara, quan tornen als seus països, no han entès res de res de què és Catalunya.

Els Centres d'Acollida Turística, escampats arreu del Principat, són un dels puntals de les iniciatives impulsades des del Govern, que acolliran diversos frangments de la Història de Catalunya en relació amb el territori on se situin.

La promoció de la nova passarel·la de joves dissenyadors, la Barcelona 080, que substitueix la passarel·la Gaudí on simplement es repartien 8 milions d'€ per muntar-la i portar els dissenyadors que ja tenien un prestigi consolidat arreu del món; ha resultat ser tot un èxit després de l'allau de crítiques que va rebre el conseller republicà Huguet al principi. La 080, ha aconseguit promocionar els dissenyadors que portaran el pes de la moda catalana al món en el futur, i a més l'impuls de diversos centres de formació per aquest sector tan prolífic a Catalunya, i tan sols amb 7 milions d'€.

Tanmateix, com el propi Aloy assenyalava també, la manca d'Estat propi és el principal escull, no solament pel problema financer que se'n deriva, per aconseguir sortir de la crisi sinó perquè això ens impedeix prendre les nostres pròpies decisions i enfocar com cal, des de la proximitat de la coneixença del territori, i no a 600Km de distància, la manera de sortir d'aquest atzucac que estem atravessant.