ERC Badalona

Notícia

El Govern de Badalona posa en marxa la segona fase del Pla IL•LUMINA

Des del passat 1 de març, el Govern de Badalona ha posat en marxa la segona fase del Pla IL•LUMINA, amb l’objectiu de millorar les instal•lacions de l’enllumenat públic de la ciutat per tal de treure el màxim profit energètic i aconseguir la màxima quantitat de llum.
 
El pla de treball, iniciat l’any 2016, divideix la ciutat en tres sectors i preveu una actuació anual fins a acabar el pròxim 2018. Els treballs d’enguany es realitzaran al sector 1 de la ciutat, que comprèn els barris de Canyet, Bonavista, Pomar de Dalt, Bufalà, Morera, Pomar, Mas Ram, Les Guixeres, Dalt de la Vila, Centre, Casagemes, Canyadó i Manresà.
 
Les tasques es van iniciar a principis d’aquest mes de març en els barris situats en la part alta de la ciutat i continuaran en direcció al mar fins  a completar-se a finals d’any. El cost previst per aquesta segona fase del Pla IL·LUMINA és de  280.000. euros aproximadament.
 
Les actuacions consisteixen en la substitució de les làmpades instal•lades a les lluminàries de l’enllumenat públic i la neteja de les lluminàries. D’aquesta manera s’aconsegueix recuperar amb el mateix consum gairebé tot el rendiment perdut, produït tant per la brutícia, com per la pèrdua de rendiment a causa de l’antiguitat de les làmpades.
 
Els treballs es reparteixen en tres torns (matí, tarda i nit). Aquest últim es reserva per a aquelles làmpades situades als vials per on circula el transport públic, existeix alguna activitat singular o per les característiques de la mateixa via.
 
Aquest tipus de pla de manteniment preventiu de l’enllumenat públic es va fer per última vegada l’any 2011 fins que el govern va posar en marxa el Pla IL•LUMINA el passat 2016