ERC Badalona

Notícia

ERC Badalona presenta esmenes als pressupostos de l’estat i assenyala les deficiències en inversions a la ciutat

Entre les esmenes destaca l'ampliació del passeig marítim en els trams pendents i l'estabilització de la platja a la Mora
 
Esquerra Republicana de Catalunya reclama a l'estat que incorpori en el seu pressupost 2017 la inversió de 18.000.000 d’euros en l’ampliació del passeig marítim de Badalona, entre el passatge Cussó (Manresà) i el terme municipal de Montgat, així com entre el Port esportiu i Sant Adrià de Besòs, els dos àmbits pendents d'aquesta infraestructura estratègica. En relació al front marítim, els republicans també han reclamat l'impuls d'un projecte d'estabilització de les platges de la ciutat, amb una despesa de 8.000.000€ per reforçar el front litoral, mitjançant la construcció d'espigons per garantir la conservació de la sorra de les platges, així com la qualitat mediambiental de l'aigua. Tot això permetria la millor utilització del litoral badaloní per al gaudi dels seus ciutadans i ciutadanes. També s'ha reclamat la descontaminació dels terrenys que ocupava l’antiga fàbrica de “Legia Conejo” amb una inversió estimada de 150.000€.

Aquestes són algunes de les esmenes presentades per la secció local a través del grup parlamentari al Congreso. ERC Badalona considera que els pressupostos Generals de l’Estat per al 2017 presenten greus mancances en relació a inversions a la nostra ciutat. "Es tracta d’uns pressupostos que confirmen les retallades socials i es posen al servei de l'oligarquia espanyola com no pot ser d'una altra manera amb un govern del PP. El nostre partit té la convicció, el compromís i la determinació de revertir i pal·liar les polítiques socialment injustes que se'n deriven", apunta Oriol Lladó, primer tinent d'alcalde a l'Ajuntament per la formació republicana.

ERC considera que Badalona pateix un important dèficit d'inversions en infraestructures i equipaments que són competència exclusiva de l’Estat espanyol i que no han estat considerades en aquests pressupostos.

Les esmenes parcials al projecte de llei de pressupostos generals de l’Estat engloben quatre àmbits d'actuació: i) habitatge i l’emergència habitacional, ii) soterrament de la línia de ferrocarril, iii) medi ambient i iv) cultura i el patrimoni.

En l’àmbit de l’habitatge i l’emergència habitacional, ERC demana al govern espanyol que incrementi les partides destinades a polítiques d'habitatge i faciliti a municipis com el nostre, l'accés als recursos per fer front a les necessitats locals, incrementant la dotació per a Badalona en 1.000.000€. Cal tenir present que el pressupost del Plan Estatal de la vivienda s'ha reduït en més del 70% durant els últims anys.

En relació a les infraestructures, es demana a l'estat que reprengui el projecte de soterrament de la línia de ferrocarril que inclou la modificació del seu recorregut cap a l'interior del municipi, una reivindicació històrica de la ciutat. En concret, ERC reclama que s'entomi aquest 2017 un projecte constructiu pel trasllat, que permetria valorar-ne la viabilitat i el cost estimat.

En l’àmbit de la cultura i el patrimoni, ERC demana que l’Estat contribueixi a la museïtzació dels antics refugis antiaeris i les bateries navals del Turó d'en Caritg amb 300.000 euros i a la rehabilitació de la masia de Ca l’Andal amb 1.000.000 d’euros. Els republicans consideren que tant un equipament com l’altre mereixen atenció a causa del seu potencial i innegable interès en clau de cohesió cultural i patrimonial de la ciutat. A més, el govern de l’Estat ha de destinar en els contractes d'obres públiques una partida d'almenys l'1% a treballs de conservació o enriquiment del Patrimoni Cultural.

Aquest paquet de mesures, la majoria d’elles reivindicacions històriques de la nostra ciutat, permetrien millorar la relació dels badalonins i badalonines amb el seu entorn urbà i optimitzar l’aprofitament del potencial que ofereix Badalona.

"Malauradament, sembla que la voluntat de l’ineficient i opac govern de l’estat serà, un cop més, la de menystenir unes reivindicacions compartides per bona part de la nostra ciutadania. Reivindicacions que, sens dubte, trobaran millor resposta en una república catalana, transparent i honesta, al servei de les persones i la justícia social", subratlla Lladó.