ERC Badalona

Notícia

ERC Badalona estrena nova Executiva

El passat dimecres dia 26 de juliol, l’Assemblea d’ERC Badalona va escollir, per unanimitat, una nova executiva. Àlex Montornès, doctor en Ciències Físiques nascut el 1986, serà qui ocuparà el càrrec de president de l’agrupació local del partit.

El nou president es va adreçar a la militància i va dedicar unes paraules d’agraïment a l’anterior executiva i a Raül Vado, president sortint. A continuació va explicar el seu projecte per als propers anys, centrat en continuar la tasca que ja havia iniciat l’anterior equip, millorant tots aquells aspectes necessaris per tal de fer arribar el missatge republicà a la ciutadania badalonina.

La voluntat del nou president i la seva executiva és seguir construint un partit actiu, participatiu i fort, amb un projecte que pivoti sobre 7 grans eixos:
 
Badalona
 
Durant aquests dos anys de govern, ERC-Badalona ha demostrat que ser una peça clau del govern de la ciutat. La feina del Grup Municipal, encapçalat pel tinent d’alcaldia Oriol Lladó, ha permès a ERC demostrar que és un partit seriós, compromès amb la justícia social, preparat per treballar per la ciutat, i sensible als problemes de la ciutadania. Ara es compromet a treballar per esdevenir l’eina de transformació en la qual confiïn el màxim nombre de badalonines i badalonins per seguir millorant la ciutat.
 
República Catalana
 
Vivim un moment polític excepcional pel futur de les aspiracions socials i nacionals de Catalunya. És per això que ERC-Badalona contribuirà a fer del referèndum de l’1 d’octubre una realitat a la  ciutat, treballant amb la màxima lleialtat a les decisions que prengui el Parlament de Catalunya, la Generalitat de Catalunya i la direcció nacional del partit. Alhora, mantindrà el compromís perquè la República Catalana sigui l’opció vencedora en el referèndum d’autodeterminació.
 
Amb la victòria del Sí al referèndum, la secció local d’ERC treballarà per construir els espais necessaris perquè els militants, simpatitzants i ciutadania en general tinguin un paper actiu en el procés constituent de la República Catalana.
 
Construcció d’un projecte polític per l'horitzó 2018-2030
 
ERC-Badalona vol concretar un projecte polític que descrigui el model de ciutat que defensarà els propers temps a Badalona. Aquest projecte ha de permetre definir el model de ciutat que volem a curt, mig i llarg termini. A la vegada, però, haurà de ser flexible i evolucionar contínuament amb el municipi, prenent com a base els valors republicans i d’esquerres.
 
Intensificar la relació amb el teixit associatiu i empresarial de la ciutat.  
 
La relació amb l'entorn és essencial per un partit polític que realment pretengui esdevenir un motor de transformació social. Cal mantenir, millorar i intensificar la feina realitzada per l'Executiva anterior en la línia d’obrir el partit a la ciutat. La secció local, doncs, serà més activa en els Consells de la ciutat, fomentant la participació en els mateixos, i intensificarà els contactes amb entitats socials i econòmiques de Badalona. L’objectiu és fer d’Esquerra Republicana una eina dels ciutadans i de les ciutadanes de Badalona que trenqui les fronteres d’un partit dels militants.

Gènere i Interculturalitat
 
Per tal de representar de forma més plural a la ciutat, ERC-Badalona necessita incrementar la seva feina des de la perspectiva de gènere i interculturalitat. És essencial desenvolupar les polítiques d’equitat al partit, així com buscar vies de treball i de cohesió entre les diverses cultures presents al nostre municipi.
 
Apoderament dels militants, amics i simpatitzants
 
Més enllà de la feina al carrer i d’obertura del partit, què és inqüestionablement necessària, cal crear espais on els militants, amics i simpatitzants d'ERC-Badalona puguin realitzar acció política. Per fer això, cal que el partit proporcioni espais de treball i formació per als militants, que els apoderi i els doti de les eines suficients per potenciar un criteri encara més fonamentat, objectiu i contrastat
 
Transparència i fiscalització
Entenem que la transparència i la fiscalització que exigim a les institucions s'ha de reproduir a totes les escales i, també, a la secció local d’ERC-Badalona. L'Executiva ha de ser capaç d'establir objectius, temporitzar-los mitjançant un calendari i definir indicadors que permetin l'avaluació de la feina realitzada. Cal que els militants disposin de la informació necessària per avaluar els progressos i la tasca de l'Executiva, així com espais on es pugui debatre d'una forma constructiva sobre aquesta feina.
 
Per dur a terme aquesta feina ingent, Àlex Montornès comptarà amb diversos membres de l’anterior executiva, incorporant, també, diverses cares noves, que han de permetre portar a terme un projecte que ajudi a millorar la vida de la ciutadania de Badalona, encarant amb forces renovades els reptes socials i nacionals dels propers mesos.