ERC Badalona

Notícia

La situació d’excepcionalitat política i institucional del país marca el Ple d’octubre

Els regidors del PP marxen del Ple per evitar parlar de democràcia
Els regidors del PP marxen del Ple per evitar parlar de democràcia
El Ple d’octubre ha estat marcat per la situació d’excepcionalitat política que viu el país després que el Parlament declarés la República Catalana. La subsegüent persecució judicial del govern legítim amb l’aplicació interessada de l’article 155 de la Constitució Espanyola, va tenir, també, el seu ressò en l’àmbit badaloní.

D’aquesta forma, després d’una part resolutiva en la qual en un gest altament irresponsable, l’oposició va evitar la rebaixa de l’IBI a la ciutadania de Badalona (fet que s’haurà de corregir en un Ple extraordinari previst per mitjans de novembre), un cop tramitades les mocions, es van produir dues intervencions que criticaven la violència de l’estat espanyol i els seus atacs al sistema educatiu català.

Les representants del Pacte Local per la República i del món educatiu de la ciutat, en les seves intervencions van criticar durament l’actitud demofòbica d’Espanya i van recordar el suport popular al govern legítim de Catalunya. Cal dir, que el principal grup de l’oposició, el PP encapçalat pel regidor Garcia Albiol,  en una nova mostra de cinisme i falta de respecte per la ciutadania badalonina i les seves institucions, va marxar del Ple per tal de no sentir els seus arguments ni els de la resta de grups que sí que es van quedar.

Pel que fa a l’apartat de mocions, cal destacar la iniciativa que busca donar solucions al greu problema habitacional que viu la nostra ciutat, presentada en nom de diverses entitats que hi treballen i pels grups de govern i aprovada amb àmplia majoria. El compromís del govern en aquest sentit preveu una inversió de 8 milions d’euros que han de permetre la creació, per primer cop, d’un parc d’habitatge social digne.  
 
Mots clau
: Ple Municipal