ERC Badalona

Notícia

El Ple aprova el contracte programa de Serveis Socials, que permetrà 24 noves incorporacions per reforçar la bona feina dels professionals de la casa

El Ple ordinari del més de novembre es va iniciar amb la lectura, per part de l’alcaldessa, del manifest contra la violència masclista, convertit en declaració institucional per unanimitat.

En la part resolutiva es van aprovar diverses mesures rellevants per a la ciutat. Una d’elles, la congelació de l’IBI que busca frenar els efectes contra la població de la pujada del 4% que va decretar el govern del PP, va poder prosperar finalment, després que fos frenada en l’anterior Ple.

També van veure la llum verda diversos préstecs (un dels quals, de 3 milions d’euros, amb Caixa d’Enginyers), que permetran disposar dels 8 milions destinats a la creació del parc d’habitatge social de Badalona.

En l’àmbit urbanístic cal destacar l’ampliació de 2.200 m2 de zona verda a la Mora i l’aprovació del pla especial de Maristes, que facilitarà la recuperació per a la ciutadania de noves parts de la ciutat romana a la zona de Via Augusta amb carrer del Temple.

Potser la millor notícia d’aquest Ple, però, va ser l’aprovació del contracte programa de Serveis Socials, que va tirar endavant gràcies a l’acord amb el Departament d’Afers Socials de la Generalitat (liderat per la consellera Bassa, avui empresonada). Aquesta iniciativa permetrà reforçar la plantilla municipal amb la contractació de 24 nous treballadors i treballadores a l’àmbit, fet que ajudarà a millorar la bona tasca d’uns Serveis Socials sovint desbordats pel volum de feina i els pocs treballadors disponibles. D’aquesta manera, es pretén revertir les retallades del PP, que pràcticament van desmantellar el servei.

En l’apartat de mocions, es van aprovar dues propostes en les quals participava ERC. D’una banda la moció que aposta per reduir la contaminació de l’aire a la zona del Front Marítim, a iniciativa de diverses associacions de veïns, com la del Front Marítim i la de la Mora i Port. De l’altra, la que defensava la Renda Garantida de Ciutadania com una de les grans conquestes socials dels últims temps i  les millores en la seva gestió i aplicació.
 
Mots clau
: Ple