ERC Badalona

Notícia

ERC eixampla la base republicana a Badalona

Les eleccions del dia 21 han representat un esforç considerable per Esquerra Republicana de Catalunya. El context general ha estat molt advers per les sigles republicanes, amb una convocatòria electoral il·legítima per part d'un estat repressor i un cap de llista, Oriol Junqueras, a la presó i sense possibilitats de tenir presència al territori (amb totes les mancances que això comporta). En l'àmbit local, però, les coses tampoc han estat fàcils. La presència unionista a Badalona ha estat notable (el bloc del 155 no hi ha escatimat esforços) i els recursos econòmics disponibles per fer-hi front, força reduïts.

Malgrat aquesta situació hem comptat amb un bon nombre de gent nova engrescada pel projecte republicà (militants, amics i simpatitzants que s'han acostat a ERC) i que ens ha permès multiplicar la presència al carrer durant la campanya. En aquest sentit, el nombre d'apoderats el mateix dia de les eleccions també va ser molt més elevat que en altres conteses electorals (més de 300 persones van decidir donar-nos un cop de mà).

Aquests factors i la tenacitat de tots els ciutadans i ciutadanes que ens han fet confiança, ha permès a ERC Badalona millorar els seus resultats electorals de forma espectacular, arribant als 22.566 vots i esdevenint, així, la segona força política de la ciutat (les darreres eleccions on s'havia presentat ERC en solitari, les espanyoles de 2016, la formació havia sumat 11.371 vots). El PP d'Albiol, malgrat l'immens pressupost de campanya, ha baixat fins a la sisena posició a Badalona, perdent fins al 18% dels vots respecte a 2015.

Concients que encara ens queda molta feina per fer, considerem un fet altament positiu el repartiment uniforme dels nous vots d'ERC al llarg de tot el territori badaloní. Així, el creixcement republicà, ha estat present a tots els barris. A cap hem baixat del 10% dels vots  (excepte la Pau, amb un 9,4%) i en 11 dels 34 barris superem el 20% dels suports.

En el seu conjunt l'independentisme també ha crescut a Badalona respecte al 2015, guanyant 4.228 vots nous. Aquesta dada (que s'ha repetit amb més o menys intensitat a tota la corona metropolitana i altres grans ciutats del país) ajuda a desmentir les afirmacions d'alguns mitjans que volen diferenciar la Catalunya interior, independentista, de la metropolitana, espanyolista, ja que el creixement de l'independentisme en clau metropolitana ha estat notable i ha esdevingut decisiu per tal que, un cop més, hagi guanyat les eleccions a Catalunya i es trobi en disposició de formar govern.

Els bons resultats de la nostra formació, doncs, han estat fruit de l'esforç que la secció local d'ERC Badalona, aliniada en clau metropolitana amb la direcció nacional del partit, ha fet en els darrers temps. Per a fer-ho, hem buscat complicitats amb altres sectors de l'esquerra (com els socialistes d'Avancem-MES) i de la societat civil de la ciutat. Des d'ERC Badalona hem treballat a nivell institucional participant al govern de la ciutat; un model de govern d'esquerres que ha esdevingut de referència a nivell metropolità i de país. De la mateixa manera també hem fet molta feina a peu de carrer, amb un clar augment de la presència d'ERC en entitats i actes al llarg del territori. Tot plegat ens fa estar satisfets i ens anima a continuar treballant en la bona direcció per fer una ciutat més justa, equilibrada i on els valors republicans que defensem esdevinguin hegemònics.