ERC Badalona

Notícia

Els grups de govern proposaran al ple de Badalona reclamar a la Generalitat que aboni el deute sobre escoles bressol

Ja fa 5 cursos (el 2011, durant el govern de CiU amb el suport del PP) que la Generalitat va deixar de subvencionar les escoles bressol de Badalona. Part d'aquesta subvenció s'ha pogut cobrir des de la Diputació de Barcelona, però no tot. Durant el govern d'Albiol aquesta manca de finançament es va repercutir en les famílies, que van veure com la quota s’incrementava en 50€ mensuals, i les 5 escoles bressol municipals van deixar d'omplir la totalitat de les seves places.

Alguns consistoris van iniciar llavors els tràmits per reclamar a la Generalitat per aquest greuge però l’Ajuntament de Badalona, governat pel PP, no ho va voler fer. Ara, una sentència obliga a la Generalitat a fer front a aquest deute amb els ajuntaments que ho van denunciar.

La regidora de Badalona Educadora, Laia Sabater, va iniciar fa unes setmanes els contactes amb altres ajuntaments per coordinar la reclamació. També s’ha fet un estudi per determinar quina és la quantitat que Badalona ha deixat de percebre, que ascendiria a uns dos milions i mig d’euros si es fa el càlcul en funció dels 1300€/plaça que la Generalitat va aportar el curs 2011-2012.

Els grups de govern portaran al gener aquest tema al Ple Municipal per aconseguir el màxim consens i enfortir la posició negociadora en el procés de reclamació.

Des del curs 2015-16, el govern de Dolors Sabater ha prioritzat el 0-3 introduint la tarifació social amb preus a partir dels 10€ i tornant a omplir les Escoles Bressol Municipals. Una tarifació progressiva en funció de la renda familiar que al curs 2017-18 s'ha ampliat també al servei de menjador.