ERC Badalona

Notícia

ERC Badalona defensa la transparència i la bona gestió dels diners públics a la ciutat

En relació a les informacions aparegudes en diversos mitjans de comunicació sobre l’arxivament de la Fiscalia provincial de Barcelona del cas investigat per la concessió d’ajudes per part de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet en el mandat anterior, ERC Badalona vol deixar constància dels següents punts:

ERC Badalona dona ple suport a les mesures que el govern municipal estudiï prendre a partir d’ara per clarificar tots aquests fets i que es continuïn investigant les presumptes irregularitats.

L’actual Govern municipal, del qual forma part ERC Badalona, va encarregar a l’inici del mandat un informe/auditoria de caràcter jurídic i econòmic per millorar el funcionament de la Fundació i fer-lo més transparent i d'acord a llei. D'aquest informe, que analitza el període 2002-2015, s'han derivat canvis importants que s’han aplicat en aquest mandant en el funcionament de la Fundació, en la seva fiscalització i en l’atorgament de les subvencions per fomentar el bàsquet base a la ciutat.

Segons informa el govern municipal, no consta en arxius que es documentessin els procediments administratius en diferents casos succeïts durant el mandat anterior i que la gestió era opaca al marge dels cossos habilitats de l’Ajuntament. Si bé inicialment la Fundació es va crear com una Fundació privada, en el moment actual i des del mes de juny de l’any 2013 aquesta Fundació és pública. Per aquesta raó, la Fundació únicament pot concedir ajuts i subvencions quan és autoritzada de forma expressa mitjançant acord del Ple de l’Ajuntament.

Seguint aquesta línia de treball, per millorar la transparència de la gestió i també amb la voluntat de col•laborar amb l'estament judicial, des de fa mesos, l’Ajuntament transmetia tota la documentació relacionada amb la Fundació a la Fiscalia que investigava el cas.

El primer tinent d’alcaldia d’ERC, Oriol Lladó, ha afirmat estar “perplex davant la notícia que la fiscal general ha fet arxivar, contra el criteri del fiscal, la investigació d’un presumpte cas de prevaricació per part d'Albiol a Badalona” i ha assegurat que coma  govern “estudiarem quins passos seguir a partir d'ara per acabar d'esclarir els fets”.

ERC Badalona defensa la importància del Club Joventut de Badalona, l’entitat esportiva més rellevant de la ciutat  i un dels seus símbols més destacats. Alhora que referma el compromís de la formació amb la transparència i la bona gestió dels diners públics.