ERC Badalona

Notícia

ERC posa en valor la feina conjunta amb la Generalitat per tirar endavant el centre ocupacional de Badalona Capaç i el desencallament de les obres dels laterals de la C-31



El passat 8 d’octubre, el conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet, va visitar l’emplaçament, al barri de Pomar, del futur centre ocupacional de la Fundació Badalona Capaç (projecte que comptarà, també, amb un centre de dia i un paquet d’habitatge de lloguer social al barri de Congrés) i, en acabar, va fer un recorregut per les obres del lateral de la C-31 al seu pas per Badalona. El van acompanyar, entre altres, els regidors d’ERC Badalona Oriol Lladó i Francesc Ribot.
Aquests han estat dos temes fortament treballats els darrers anys per ERC Badalona des del govern de la ciutat. Projectes bàsics que comencen a caminar gràcies a la bona col·laboració amb el Departament de Territori de la Generalitat.

En referència al projecte de centre ocupacional i centre de dia a Pomar i d’habitatge social a Congrés, el grup municipal republicà vol reconèixer la feina feta per Ferran Falcó des del Departament de Territori i de Josep Duran des de l’Ajuntament de Badalona i, alhora, demanar disculpes als pares de la Fundació Badalona Capaç per la seva paciència i les incomoditats que han patit aquests darrers anys. El grup d’ERC remarca al govern municipal la necessitat d’aprovar l’operació conjunta al ple municipal abans d’acabar aquest any 2018.

"Vam dir i mantenir que hi havia una alternativa al projecte amb Mercadona, que no impliqués afectar un espai de valor ambiental ni incrementar m2 comercials. Hem demostrat que era possible treballant amb rigor i capacitat d'entesa. Ara caldrà treballar perquè aquesta operació estigui validada pel ple municipal amb unanimitat abans d'acabar el mandat", ha valorat el candidat a alcalde, Oriol Lladó.

Durant la visita a les obres del lateral de la C-31, s'ha parlat de la voluntat d’estudiar la reconversió de l'autopista al seu pas per Badalona en una via urbana, tal i com va aprovar el Parlament de Catalunya el març de 2016. En aquest sentit “Caldrà ser valents i ambiciosos en un dels temes que haurien de generar un important consens de ciutat de cara al 2019” ha subratllat el candidat d’ERC a l’alcaldia de Badalona Oriol Lladó.

Pel que fa a les obres del lateral de l'autopista, que avancen a molt bon ritme, ERC Badalona ha proposat tenir en compte una bona connexió des de l’Avinguda President Companys i incorporar-hi un carril bici. A la zona de Sant Crist caldrà donar-hi, encara, un nou impuls perquè el lateral sigui una realitat el més aviat possible.

"Avui també s'ha donat curs al que el mateix Parlament de Catalunya va aprovar el març de 2016: estudiar la reconversió de l'autopista al seu pas de Badalona en una via urbana. Caldrà ser valents i ambiciosos. Un dels temes que haurien de generar consens el 2019", ha assenyalat Lladó.