ERC Badalona

Notícia

La Junta Electoral de Zona dona la raó a ERC i prohibeix al govern del PSC utilitzar els recursos de l’Ajuntament per fer campanya electoral

El passat 18 de març l’equip de govern de l’Ajuntament de Badalona va començar a distribuir un fulletó de propaganda sobre els mèrits del govern del PSC en diversos habitatges de la ciutat. La publicació utilitzava els logos de l’Ajuntament i la imatge de l’alcalde Àlex Pastor.

La publicació s’havia fet dins del període electoral i, per tant, queda fora de l’ordenament jurídic en relació al que disposa l’article 50 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG). Així com per la instrucció 3/2019, de 4 de març, emesa per la Junta Electoral Central sobre les conseqüències de la simultaneïtat en la celebració de les eleccions generals de 28 d’abril de 2019 i de els eleccions locals del 26 de maig.

El 20 de març, doncs, la formació republicana va presentar una denúncia a la Junta Electoral de Zona en la que expressava el seu desacord amb la utilització de mitjans de l’Ajuntament per part de l’alcalde Pastor i el seu equip, atribuint-se mèrits que eren utilitzats amb objectius electorals. Entenent que tenia la voluntat d’influir en l’orientació de vot dels electors, aprofitant la seva situació de privilegi en el govern de Badalona. Alhora, la publicació vulnera els principis d’objectivitat i transparència inherents a qualsevol procés electoral.

Finalment, avui, 21 de març, la Junta Electoral dona la raó a ERC i ordena al govern del PSC que deixi de seguir publicitant els seus mèrits durant el període electoral.

La formació republicana celebra aquesta decisió i espera que, a partir d’ara, el govern municipal no torni a aprofitar la seva situació ni utilitzi recursos públics per a fer campanya electoral en benefici propi.