ERC Badalona

Notícia

Màrius Díaz, primer alcalde de Badalona després de la Dictadura, tancarà la llista de Guanyem Badalona en Comú, ERC i Avancem-MES

Avui s’ha publicat la llista de la coalició formada per Guanyem Badalona en Comú, Esquerra Republicana de Catalunya i Avancem-MES, que concorrerà a les properes eleccions municipals i que utilitzarà el lema La Badalona Valenta.


La candidatura, encapçalada per Dolors Sabater (GbeC) i Oriol Lladó (ERC), incorporarà, entre altres, als independents Màrius Díaz, ex-alcalde de Badalona, a Eduardo Alessandria, vicepresident d’Òmnium Cultural i a David Guerrero, ex-president de FAMPAS; així com a l’ex-presidenta de FaPac Montse Conejo i a l’ex-portaveu de la Marea Pensionista Francesc Castillo.


Es tracta d’una llista transversal, d’esquerres i feminista, amb més d’un 50% de dones, que vol representar el millor possible al conjunt de la ciutadania de Badalona i a les seves entitats i associacions.


L’objectiu de la coalició és frenar l’extrema dreta a la ciutat i recuperar les polítiques progressistes i republicanes dutes a terme entre 2015 i 2018, que van revertir les retallades del govern del PP. Una forma diferent de fer política que defuig pràctiques clientelars, fomenta la participació ciutadana i treballa per al conjunt de badalonins i badalonines.


GUANYEM BADALONA EN COMÚ - ESQUERRA REPUBLICANA DE
CATALUNYA- AVANCEM - MES (GBeC - ERC - Avancem - MES - AM)1. MARIA DOLORS SABATER PUIG (GBeC)
2. ORIOL LLADÓ I ESTELLER (ERC / ESQUERRA)
3. NORA SAN SEBASTIÁN MARTÍNEZ (GBeC)
4. ÀLEX MONTORNÈS I TORRECILLAS (ERC / ESQUERRA)
5. CARMEN MARTÍNEZ RUZAFA (GBeC)
6. ANNA MARIA LARA I CARMONA (ERC / ESQUERRA)
7. ANTONIO FLORES FERNÁNDEZ DE CÓRDOBA (GBeC)
8. DAVID ANTONIO GUERRERO FERRIZ (Independent)
9. MANUEL SORRIBAS I ARENAS (Avancem-MES)
10. MARIA NÚRIA SABATER FAMADAS (GBeC)
11. LAIA MAURI BARAZA (GBeC)
12. MURIEL FIGUEROA I ALVAREZ (ERC / ESQUERRA)
13. CARLES FLORES FERNÁNDEZ DE CÓRDOBA (GBeC)
14. ARITZ BEL I MARTÍNEZ (Jovent Republicà)
15. MARÍA DEL CARMEN ADORNO PAIVA (GBeC)
16. CLARA SOLÀ I NIUBÓ (ERC / ESQUERRA)
17. ÀNGEL MARTIN MONÉS (GBeC)
18. EMMA CID MAJÓ (GBeC)
19. ELISABETH GARCIA I GUERRERO (Avancem-MES)
20. ROGER SALLAS BATLLE (GBeC)
21. CRISTINA AGUSTÍ BENITO (GBeC)
22. ALZIRA CORTACANS I ROTGER (Jovent Republicà)
23. SERGIO BERART DIEZ (GBeC)
24. MARTA DÍAZ I CRUELLA (ERC / ESQUERRA)
25. EDUARDO WALTER ALESSANDRIA (Independent)
26. MONTSERRAT CONEJO PALMA (GBeC)
27. MARIO DIAZ BIELSA (Independent)


Suplents


1. FRANCESC RIBOT I CUENCA (ERC / ESQUERRA)
2. FÀTIMA TALEB MOUSSAOUI (GBeC)
3. AGNÈS ROTGER I DUNYÓ (ERC / ESQUERRA)
4. JOSE ANTONIO TÉLLEZ OLIVA (GBeC)
5. FRANCESC D'ASSÍS DURAN VILALTA (GBeC)
6. EULÀLIA SABATER DÍAZ (GBeC)
7. JORDI TUGAS I MENDEZ (ERC / ESQUERRA)
8. NOHEMÍ AMADO I CATALÀ (Avancem-MES)
9. JOSÉ ANDRÉS ESPINOSA I PELEGRÍN (ERC / ESQUERRA)
10. FRANCISCO CASTILLO I CAMPOY (Avancem-MES)Coneix els 14 primers noms de la llista

1-Dolors Sabater. 58 anys. Barri Manresà. Professora al Júlia Minguell de Llefià. Alcaldessa de Badalona 2015-2018. Vinculada al moviment associatiu de la ciutat i àmplia trajectòria relacionada amb diversos àmbits com la defensa dels drets de les persones, la mobilitat sostenible o la cultura.

2-Oriol Lladó. 48 anys. Barri de Morera. Llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona. S’ha especialitzat en periodisme ambiental, comunicació institucional i social media. Ha estat president d’Òmnium Badalona. Primer tinent d’alcalde i regidor d’urbanisme per ERC a Badalona. Actualment és diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona.

3-Nora San Sebastian. 41 anys. Barri de Coll i Pujol. Enginyera industrial i tècnica de Residus. Amb experiència en el foment de la recollida selectiva dels residus municipals a l’Agència de Residus de Catalunya. Membre de l’AMPA de l’Artur Martorell i del grup de treball de Bressol de FAMPA’s.

4-Alex Montornès. 32 anys. Barri de Dalt de la Vila. Doctor en Física Atmosfèrica per la Universitat de Barcelona. Ha participat en diferents projectes de recerca i ha fet conferències tant a nivell internacional com universitari. Ha treballat en el sector privat en el camp de la indústria eòlica. És president d’ERC Badalona.

5-Carme Martínez. 60 anys. Barri de Coll i Pujol. Llicenciada en Biologia i mestra d'educació física. Ha estat delegada sindical a diferents empreses amb responsabilitats comarcals i nacionals en l’àmbit de l’educació i les polítiques socials. Vinculada al moviment educatiu de la ciutat “Badalona es mou”. Regidora per ICV 2007-2011.

6-Anna Maria Lara. 50 anys. Barri de Llefià. Treballadora social a l'Ajuntament de Badalona. Ha treballat amb infància en risc, amb dones que han patit maltractaments i amb persones amb discapacitat intel·lectual. Ha participat en moviments parroquials de base que promouen la consciència de classe obrera i l’acció directe a l’entorn (MIJAC i JOC), ha estat sindicalista a CATAC.

7-Toni Flores. 54 anys. Barri de Llefià. Tècnic de manteniment en telecomunicacions. Inicia la seva militància al Grup L’Ortiga, el KJA o el Mili KK i actualment és membre de a Comissió de Cultura de Llefià, l’Arxiu Històric de Llefià, l’AV de Sant Mori i l’AV de Sant Antoni, en temes d’autogestió, micro-urbanisme, treball en xarxes i autoprotecció veïnal. Actualment milita a la CUP Badalona

8-David Guerrero. 44 anys. Barris de Nova Lloreda i Bufalà. Diplomat en Ciències Empresarials. Autònom i soci a mitges d'una petita empresa de logística de fàrmacs per diagnòstic. Involucrat en el món de l’educació des de 2009, a partir de l'AMPA de l'Escola Planas i Casals com a president (2010-2016) i a FAMPAS Badalona, de la qual ha estat president des de 2013 fins aquest 2019. Impulsor del moviment unitari de la Comunitat Educativa "Badalona es mou" i SOS Educació.

9-Manel Sorribas. 50 anys. Barri de Casagemes. Llicenciat en humanitats. Formació en gestió d’administracions públiques (transparència, dades obertes i govern obert, etc.). Docència i experiència en matèries relacionades amb l’organització i la qualitat en les administracions públiques. Actualment treballa a l’Agència Catalana de Consum de la Generalitat de Catalunya.

10-Núria Sabater. 57 anys. Barri del Centre. Educadora al barri de Sant Roc. Col·laboradora amb entitats socials i educatives, així com amb entitats d’educació per la pau. Treballadora de l’administració pública local, com a tècnica d’educació al Consorci Badalona Sud,

11-Laia Mauri. 22 anys. Barri de Dalt la Vila. Graduada en Filosofia, Política i Economia; estudiant de Comunicació Política Institucional. Membre de diverses entitats culturals, polítiques i socials. Militant del moviment feminista i estudiantil, ex-membre del Secretariat Nacional del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.

12-Muriel Figueroa. 46 anys. Barri de Bufalà. D'origen argentí, és arquitecta. Ha col·laborat en diversos despatxos d’arquitectura bioclimàtica. Ha estat Directora de Proyectos Especiales al Ministerio de Infraestructuras de la Província de Buenos Aires. Ha col·laborat amb el Casal dels Països Catalans de La Plata i és membre de rem lúdic del Club Nàutic Bétulo.

13-Carles Flores. 52 anys. Barri de Llefià. Dissenyador gràfic i missatger. Membre de diverses entitats i moviments polítics, culturals i veïnals de la ciutat i del barri de Llefià com l’Associació d’esport de muntanya, l’Arxiu Històric o la Comissió de Cultura de Llefià i Vicepresident segon del Consell d’Entitats del Districte 4.
   
14-Aritz Bel. 21 anys. Barri de la Salut. Estudia Economia i treballa al sector dels grans magatzems. És membre de les Joventuts d'Esquerra Republicana, on ha desenvolupat diverses            responsabilitats. És membre del comitè d'empresa del seu centre per la Intersindical-CSC. Ha participat de Súmate, Kapaoltis-Diables de Llefià i és membre actiu de la Comissió de                Festes a nivell local.
Mots clau
: Municipals 2019