ERC Badalona

Notícia

La candidatura de Guanyem Badalona en Comú i Esquerra Republicana Avancem-MES proposa un model de seguretat amb la implicació dels veïns i veïnes


La coalició formada per Guanyem Badalona en Comú i ERC-Avancem MES impulsarà un model de seguretat que permeti la implicació dels veïns i veïnes de la ciutat, mitjançant la creació de taules de seguretat amb persones escollides per sorteig. Alhora, hi participaran institucions, grups municipals i els diferents cossos de seguretat de Badalona.

Des de la candidatura es vol reforçar el treball en aspectes com la cohesió social dels barris, la inversió social, la millora de les oportunitats legítimes i l’enfortiment de les comunitats locals com a mitjans de prevenció delictiva.

En aquest sentit, la candidatura vol reforçar la confiança de la ciutadania en el cos de la Guàrdia Urbana, que ha d’excel·lir com a cos de policia referent en proximitat, assistència a la ciutadania, resolució dels conflictes ciutadans i com a policia de trànsit, sempre acompanyats de programes amb orientació social.

Per fer-ho, cal fomentar l’acció global de Guàrdia Urbana de Badalona en els principis de proactivitat i prevenció. A més de la formació bàsica general i de la formació específica dels graus de comandament, la formació continuada dels efectius del cos estarà dirigida a la consecució d’aquest objectiu, com a cultura d’organització.

En aquest sentit Dolors Sabater ha posat en valor els bons resultats obtinguts per l’Unitat de Prevenció Planificada, una innovació del model de seguretat badaloní impulsada durant el seu mandat. Segons les dades de la darrera Junta de seguretat local, el nivell de delictes a Badalona va crèixer molt per sota de la mitjana a la província i sobretot es va aconseguir baixar tots aquells delictes amb violència que són competència directa de la Guàrdia Urbana. Per tot això Sabater ha destacat la importància de seguir apostant per la policia de proximitat, recordant que en el seu mandat es va augmentar l’horari d’intervenció de la policia de barri.

Segons ha explicat Sabater, “hi ha un problema de seguretat: la pobresa, el masclisme, el racisme i altres formes de discriminació fa que molts veïns i veïnes no puguin viure de manera segura a la ciutat.” Per a Dolors Sabater, Badalona: “Ha de tornar a ser referent d’un  model policial de proximitat, on la ciutadania hi tingui molt a dir. ”. Un model que: “No té res a veure amb el que proposa el PP d’Albiol, basat en la criminalització però no en la solució efectiva del problema”.
Mots clau
: Seguretat