ERC Badalona

Notícia

El Ple de de juliol posa en evidència el bloqueig del govern de PSC i Comuns

El Ple ordinari del mes de juliol, el darrer abans de la parada estiuenca, va posar en evidència el bloqueig del govern municipal de PSC i Comuns. L’executiu encapçalat per l’alcalde Àlex Pastor, que va accedir per primer cop a l’alcaldia a través d’una moció de censura (amb vots de PP i C’S) amb l’excusa d’acabar amb la suposada ineficiència del govern anterior, va demostrar tot el contrari.

D’aquesta manera, el govern municipal va presentar un superàvit de més de 40 milions d’euros, un elevada demora en el pagament de les factures i cap voluntat de desafiar les lleis del PP que van portar a la major retallada dels serveis públics dels darrers temps. Aquest fet i la manca de voluntat de construir les complicitats necessàries amb les forces d’esquerres que li van donar suport en la investidura i el cartipàs, va fer que els números presentats no fossin aprovats. En paraules del regidor Oriol Lladó: «Vostès havien decidit assolir l’alcaldia com fos i fer bandera del desbloqueig, malgrat la primera decisió que van prendre, després de treure la pancarta dels presos polítics, va ser, precisament, deixar la ciutat sense pressupost.».

El grup municipal d’ERC Avancem-MES, doncs, va deixar clar que un govern de només 8 regidors de 27 no pot actuar com si tingués majoria absoluta, sense buscar els consensos pertinents per al bon govern de Badalona. Així, el portaveu Alex Montornès va explicar que «El que hem vist fins ara és que el govern no està disposat a establir confiances amb els grups d’esquerres. No entenem que es vulguin treure diners de la partida de 8M € per habitatge social i ni tant sols ens ho expliquin com cal.».

Malgrat això i deixant la ma estesa amb generositat i pensant en el bé de la ciutat, el grup municipal republicà va facilitar la cessió dels solars de l’Institut de la Riera i de l’escola Ventura Gassol a la Generalitat, per tal que s’hi puguin construir dos nous i importants equipaments educatius. Entenent, però, que cal mantenir la prudència i seguir el tema de prop.

En la part de mocions, el grup d’ERC Avancem-MES va denunciar, juntament amb altres grups de l’oposició, la presència d’amiant a la masia de Ca l’Andal, la manca d’inversions a l’Escola Llibertat o el tancament de diversos equipaments culturals de la ciutat. En referència aquest darrer punt, Oriol Lladó va assegurar que «hi ha una falta de manteniment d’equipaments municipals i actuacions reactives que deixen períodes sense complir el servei. En el cas dels equipaments culturals, vostès van deixar perdre una línia d’ajuts concreta.».

Finalment, cal destacar que en l’àmbit de l’emergència habitacional (un problema que afecta, almenys, a 170 famílies de la ciutat que tenen un informe favorable de la Mesa d’Emergències Habitacionals per a l’adjudicació d’un pis social) es va presentar una moció en la qual es va reprovar, amb tots els vots de l’oposició, a la regidora del PSC Teresa Gonález, per haver publicat dades privades d’una de les famílies sense llar acampades per reclamar un habitatge digne. Anna Maria Lara va demanar una disculpa pública a la regidora i li va recordar que «l’ètica i els valors, sempre han d’anar per davant en l’exercici d’un càrrec públic.».
Mots clau
: Ple municipal