ERC Badalona

Documents

MOCIÓ PER DEMANAR LA DIMISSIÓ DEL MINISTRE DE L’INTERIOR I DEL CAP DE L’OFICINA ANTIFRAU DE CATALUNYA

Els Grups Municipal de Guanyem Badalona en Comú, Grup Municipal Socialista, Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem-MES, Convergència i Unió, Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa, Ciutadans – Ciudadanos, d’acord amb allò que preveu l’article 103 de la Llei 8/87 Municipal i de Règim Local de Catalunya, presenta, a fi de què sigui debatuda i, si s’escau, aprovada en el decurs del proper Ple Ordinari de l’Ajuntament de Badalona la següent moció:


MOCIÓ PER DEMANAR LA DIMISSIÓ DEL MINISTRE DE L’INTERIOR I DEL CAP DE L’OFICINA ANTIFRAU DE CATALUNYA


EXPOSICIÓ DE MOTIUS
El diari Público ha difós les gravacions d'unes converses entre el ministre de l'interior en funcions i candidat del Partit Popular per Barcelona a les eleccions generals del 26 de juny, Jorge Fernández Díaz, i Daniel de Alfonso, cap de l'Oficina Antifrau, en què es demostra la persecució dels poders de l'estat contra càrrecs electes. Amb la intenció d’atacar als seus contrincants polítics, el ministre Fernández Díaz, amb la connivència del cap de l'Oficina Antifrau, va intentar dirigir les investigacions de l’Oficina per desacreditar determinats partits polítics davant de la societat.

La publicació de les gravacions ha generat una ràpida reacció entre la societat civil per expressar el rebuig a aquests fets.

Condemnem aquests intents fets des d’institucions democràtiques per investigar determinats partits polítics i que qui decideixi combatre-la ha de fer-ho sempre dintre de la llei i del sistema democràtic.

Lamentem que el govern del Partit Popular hagi fet un mal ús de les eines de l’Estat, que han d’estar al servei de la ciutadania, per interessos partidistes i manipular la realitat. Una actuació que pot provocar el desprestigi de la política i dels seus actors. La prioritat de les administracions actuals ha de ser retornar el prestigi a la política i posar en valor la gran tasca i esforç que realitzen els representants polítics locals. Tot amb l’únic objectiu de posar el seu gra de sorra per millorar els pobles i ciutats del nostre país.

Atès que l’Oficina Antifrau ha de ser una institució independent, que ha de treballar per enfortir la integritat en el sector públic català, mitjançant la prevenció i la investigació de la corrupció.

Atès que la llibertat ideològica és un dret fonamental i atempta contra aquesta qualsevol intent de discriminació i persecució per raó de pensament i no poden quedar impunes fets com els descrits, propis d’estat totalitaris.

Atès que la democràcia i la llibertat d’expressió han de ser els pilars bàsics d’un Estat.

Per tots aquests motius, els grups de Guanyem Badalona en Comú, Grup Municipal Socialista, Esquerra Republicana de Catalunya-Avancem-MES, Convergència i Unió, Iniciativa per Catalunya-Esquerra Unida i Alternativa, Ciutadans – Ciudadanos a l’Ajuntament de Badalona proposem l’adopció dels següents:

ACORDS
Primer. L’Ajuntament de Badalona manifesta el seu rebuig i la seva condemna més ferma dels fets protagonitzats pel Ministre de l’Interior en funcions, el Sr. Jorge Fernàndez Díaz i del Director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Sr. Daniel de Alfonso Laso; i explicita el seu compromís insubornable vers la llibertat de pensament i la separació de poders que fomenta l’estat de dret.

Segon. L’Ajuntament de Badalona exigeix la dimissió, tant del Ministre com del magistrat abans esmentats, ja que en cas de confirmar-se aquesta informació, haurien pogut fer un ús indegut del seu càrrec a l’intentar perseguir ideològicament a polítics.

Tercer. Manifestar el suport de l’Ajuntament de Badalona a les accions que tant el Parlament de Catalunya, el Govern de la Generalitat i el Poder judicial puguin portar a terme per esclarir els fets i demanar responsabilitats a les persones implicades.

Quart. Donar suport en aquelles expressions de la societat civil que defensin un país lliure de corrupció.

Cinquè. Fer arribar aquest acord a tots els grups parlamentaris del Parlament de Catalunya, als grups polítics del Congrés dels Diputats, a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i a la Federació de Municipis de Catalunya.

Badalona, 28 de juny de 2016


José Antonio Téllez Oliva
Portaveu Grup Municipal Guanyem Badalona en Comú

Rubén Guijarro i Palma
Portaveu Grup Municipal Socialista

Agnès Rotger i Dunyó
Portaveu Grup Municipal ERC-Avancem-MES

Jordi Subirana i Ortells
Portaveu Grup Municipal Convergència i Unió

María Gallardo Borrega
Portaveu Grup Municipal ICV-EUiA

Juan Miguel López González
President – Portaveu Grup Municipal Ciutadans - Ciudadanos (C’s)